Cocuktan önce / cocuktan sonra

Benim de esim cocuk istiyo ben istemiyorum ne kavgalar ettik bu konuda zaten bu sebeplerden dolayi korkuyordum simdi iyice korktum

Bebek severim ama hamilelik skntilari dogum gece kalkmalar sebepsiz mizirdanmalar beni korkutuyo

Bhnim oğlum 7 yaşında, tek çocuk. Çok zor bir şey; anne için de zor ama asıl çocuk için çok zor, hep yalnız, hep anne babaya bağımlı, hep gözü yollarda, bir arkadaşı, kuzeni gelse oynasa diye. Bizim ev hiç dağılmıyor mesela, çünkü oyuncaklarıyla kimse yokken oynayası gelmiyor. Ya da parklarda kendi koşturuyor. Uzun ara verilmesini hiç tavsiye etmiyorum ben kendi tecrübemden dolayı. Biz 3 kardeşiz, aramızda toplam 4 sene var. Ve hiç anne bizimle oyna dediğimizi bilmem ya da oynayacak arkadaş aradığımızı, annemin işi bize yemek yapmak filandı. Şimdi ben anne, oyun arkadaşı karışımı bir şeyim ve bu daha çok zaman alıyor.

Konu sahibi, 3 ü bir arada çok zor olsa gerek ama tek seferde kurtarmışsın maşallah. İlk seneler tabi ki zor olacak ama bir anda büyüdüklerinde bir bakmışsın rahata ermişsin bile. Aynı bebeklik süreçlerini tekrar tekrar yaşamak zorunda değilsin ama zordur ya. İkizi olan arkadaşlarım bile, uzun ara veriyorlar ya da düşünmüyorlar bir daha, çok yıprandıkları için.

Ya inanirim zor ama kendimi hazir hissetmedigin icin benin icin stres olacak stresli mutsuz anne stresli mutsuz cocuk demek degil mi . Birtane daha bebegim olsa simdi kutu kadar evde maddi imkan kisitli. Iyi de olmazki böyle. Bir kac sene sonra zaten düsünüyoruz kardesi olur (Allah nasip ederse) . Cocugumla hergün disariya cikiyorum birseyler yapiyorum parkta evde pyun gruplarina katiliyor arkadaslari ile oynuyor kuzenleri ile oynuyor. O yüzden simdilik sorun etmiyorum. Kendi bakis acinizi paylastiginiz icin tesekkür ederim belkide cocuk meselesini biraz öne cekerim ama su an icin cok zor

Henüz Ergenken 17 yaşımda karar verdim çocuksuz kalmaya. 17 sene geçti fikrim değişmedi. Annem Allah pişman ettirmesin diyip duruyor Amin diyorum bende. Çocuk sahibi olmak beyazdan siyaha geçmek gibi geliyor, 1 tane hakkında düşünürken/düşünemezken 3üzleriniz için Allah yardımcınız olsun:) sürekli bakıcı ile ancak kendinize Zaman ayırabilirsiniz sanki

Ayyy ucuzmu Allah kolaylik versin ben bir tane yle beş edemiyorum vallahi kizim 15 aylık oldu 6 yıl sonra tedavilerin ardından doğal oldu çok kıymetli yavrum.ve su an çok aktif dis çıkarıyor hiç oturmuyor ben peşindeyim.ramazan da çok zorlanıyorum annem kendi annem üst katimda oturuyor çok sukur arada bırakıp iş güç yapıyorum.
Kizim doğduğunda beri ne bir yemeği tam yiyebildim ne bir diziyi tek seferde oturup izledim.uykular boluk pörçük kendimi unuttum yani.annelik cooookkk güzel ama çok sabır istiyor üzgünüm ama anne olunca gerçekten kendine ayıracak zaman kalmıyor kalsa da koca dikiyor gözlerini bu sefer ben de varim farkondaysan.ışte o en culdiriyosun hiç kolay değil. Lakin yavrunun bana anne deyip kucagima atlamasi yokmu iyiki Allahim nasip etti kizim askim kuzum coookk seviyorum iyiki varlar iyki ANNEYIZ..

Üçüzler dogal yolla mı oldu? Ben coook ozluyorum cocuksuz gunlerimi.. Bazen kaçıp gitmek istiyorum :KK43:
Evet dogal yolla ben istedim 1 tane Allah verdi 3 tane.:)
Bende kacıp gitmek istiyorum bazen bunalınca ama yapamıyorum tabi. Onlar benim canım yaa
Ben annesiyken bu kadar zor geliyosa bakmak baska kim daha iyi bakabilir dayanabilir ben gibi bu afacanlara deyip kendimi avutuyorum
Uvey anne olsam simdiye coktan kacmıstım
:)

Ayyy ucuzmu Allah kolaylik versin ben bir tane yle beş edemiyorum vallahi kizim 15 aylık oldu 6 yıl sonra tedavilerin ardından doğal oldu çok kıymetli yavrum.ve su an çok aktif dis çıkarıyor hiç oturmuyor ben peşindeyim.ramazan da çok zorlanıyorum annem kendi annem üst katimda oturuyor çok sukur arada bırakıp iş güç yapıyorum.
Kizim doğduğunda beri ne bir yemeği tam yiyebildim ne bir diziyi tek seferde oturup izledim.uykular boluk pörçük kendimi unuttum yani.annelik cooookkk güzel ama çok sabır istiyor üzgünüm ama anne olunca gerçekten kendine ayıracak zaman kalmıyor kalsa da koca dikiyor gözlerini bu sefer ben de varim farkondaysan.ışte o en culdiriyosun hiç kolay değil. Lakin yavrunun bana anne deyip kucagima atlamasi yokmu iyiki Allahim nasip etti kizim askim kuzum coookk seviyorum iyiki varlar iyki ANNEYIZ..
Iyıki anneyizde ya bizde insanız kadınız
Ne bilim sabrede ede sabır kupune döndüm
Kocamı o da ne ben coktan unuttum koca kişisini
O da beni
Dustuk gecim derdine yuvarlanıp gidiyoruz

Henüz Ergenken 17 yaşımda karar verdim çocuksuz kalmaya. 17 sene geçti fikrim değişmedi. Annem Allah pişman ettirmesin diyip duruyor Amin diyorum bende. Çocuk sahibi olmak beyazdan siyaha geçmek gibi geliyor, 1 tane hakkında düşünürken/düşünemezken 3üzleriniz için Allah yardımcınız olsun:) sürekli bakıcı ile ancak kendinize Zaman ayırabilirsiniz sanki
Afferin kız sana
Ne istesigini bilen kadınlara hayranım.
Aile baskısı toplum baskısını takmadan cocuksuz kalmayı secen çiftlere bravo
Evet sen senlikten cıkıyorsun adın anne oluyor kimligin kalmıyor bir nevi
Hem cocukların hastalıgı gurultusune dayanıp buyuturken bir yandan gecim derdi onları giydir doyur okut
Birde nankorler anaaammm
Ne yapsan memnun olmuyolar buyudukce birde evliliğinde sorun varsa misal ben aldatıldım
Normal sartlarda yani anne olmadan asla affetmicegim bişeyi sineye cekip katlandım bosanamadım
Hep neden cocuklar var diye babasız kalmasınlar
Uvey anne baba eline düşmesinler aç açıkta kalmasınlar nasıl hem calısır hem yalnız onlara bakarım diye
ama noldu kendime saygımı kaybettim ben benlikten cıktım
hala bir ismim olsada bence artık yok adım sadece fedakar anne artık benim

35 yaşındayım ve çocuk düşünmüyoruz zaten her gün burdaki konuları gördükçe nasılda doğru bir karar olduğunu anlıyorum :KK51: Allah kolaylık versin 3 çocuk çok zor olmalı

Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?

Benim tanıdığım var 3 üz annesi. Çalışan ve aktif bir kadındı. İşi bırakmak zorunda kaldı. 3üzler kreşe başlayana kadar çok sıkıntılıydı bebeklikleri zor geçti bir de yalnızdı hep yardımcısı yoktu. anneler uzaktaydı. şu an kocmanlar doyurmak çok zor. onun dışında höt höt diyip hepsini hizaya sokmasına bayılıyorum. bir de aralarında sürekli bir rekabet kıskançlık oluyor. daha güçlü olan lider oluyor. bunları dengelemekte zorlandığını söylüyor hep :) hepsinin görev tanımlarınvar evde falan. Çok tatlılar. Sizinkiler küçük mü?

Çocukla hayat zor gerçekten hele 3 tane aynı yaşta çocuğa yetebilmek cidden zor Allah yardımcınız olsun konu sahibi.
Benim bir kızım var,4 yaşına girecek 2.5 ay sonra ben bile zorlanıyorum. En basitinden dün okuldan aldım,havuza gidelim dedim,acıktım pizza alalım dedi,girdik pizzacıya açım diye ağladı beklerken. Pizza geldi arabaya gidene kadar sırtımda çantası,elimde pizzası,ayranı yanımda kızım"anne bitti bir dilim daha ver,anne ayran ver,anne ağzımı sil"3 adımlık yolu 10 dakikada gittik. Arabaya kendimi zor attım,ara ara durup,ayran pizza servisi yaptım hanımefendiye. Yedi eve geçene kadar. Evde bu sefer giyinme telaşı,anne simidimi alıp geleyim,anne bu elbise olmaz,elbise seçeyim,derken 17.10 du saat eve girdiğimizde,saat 17.50de zor çıkabildik.
Halbuki ben 5de havuzda olmayı planlıyordum,tam 1 saat geç gittik. Bu sefer su soğudu,sadece 40 dakika kalabildik. Evde yemek hazırdi,ben onu 16 30 da alıp evde yedirip gidecektim hiç oyalanmadan olmadı,evdeki hesap çarşıya uymadı tabiri caizse. Ben ki pratik dakik insanım,planlama yapınca uymamak/uyamamak gerer beni ama olmuyor çocukla maalesef. Hep böyle oluyor,asla o ayarladığım vakitte çıkamıyorum ne evden,ne gittiğim yerden,yok olmuyor :-) Siz 3 çocukla ciddi zorlanırsinız eminim.
Eşim ikinciyi düşünelim kafasında konuşuyor bu aralar, dedim 1 sene zaman ver bana her ne kadar istesemde kardeşi olmasını,inan hazır değilim hiç. Cidden hazır değilim o psikolojiye. 1 sene daha ileri attım bakalım.
Öyle tuhaf birşey ki çocuk,dün beni o kadar yormasına rağmen,erkenden uyudu yorgunluktan,gece kalktı,babasıyla oturuyordu,özlemişim,gittim geldim öptüm kokladım çocuğu sanki aylarca görmemiş gibi. Uyumasa geç yatsa gözünün içine bakarım uyusunda dinleneyim kafa dinleyeyim diye ama uyuyuncada özlüyorum,tuhaf bir durum yani çocuk sevgisi,çocukla yaşamak. Böylede anlamsız psikolojilere giriyor insan.
Allah herkesin evladını bağışlasın. Kimseyi evladiyla sınamasın ve tüm annelere sabır,güç,kolaylık versin.

Okadar guzel anlatmısınki
Annelik savasa gider gibi evden cıkmaktır evdeki hesabın carsıya uymamasıdır
Sen istedigin kadar plan yap
Son planı cocuk yapar
Yada beklenmedik anda cıkan surprizler

yaa of kafam çorba oluyor ya böyle
tam da 3-4 sene sonra bi tane çocuk yapmaya karar vermiştim
yok ya ben bakamıycam :KK43:
Asla hazır degılsen yapma
Bugunlerini ararsın demedi deme
Ama ben sabırlıyım cocuk olsunda kendimi bosver diyosan hemen yap
Muthis bir anne olursun ozmn

Asla hazır degılsen yapma
Bugunlerini ararsın demedi deme
Ama ben sabırlıyım cocuk olsunda kendimi bosver diyosan hemen yap
Muthis bir anne olursun ozmn

hiçbir zaman hazır olmayacagımı biliyorum da eşim istiycek yakında
onu napıcaz bilmiyorum :(
çocuk çok büyük sorumluluk ya nasıl olucak

ucuzun oldugu ıcın bence boyle dusunuyorsun
benım boyle bı hayatım olmadı
hareketlı yaslarına geldıgınde daha dogru yorum yapabılırım ancak
ama ben bu telasdan haz alıyorum,
sankı kendımı daha mutlu daha dinç hissedıyorum
aıle sıcaklıgı esımın ısten gelınce kızımı kucaklaması ucumuzun bırbırımıze sarılması bunlar bana dogal hayat detoksu :)

Genel anne psikolojisi . Aynı yaşta üç çocuk. Hissettikleriniz gayet normal. Yaşları kaç ? Okul döneminde tam gün anasınıfına verebilme imkanınız var mı ?

Ben 1 tanede bile zorlanıyorum sizde evliya sabrı vardır herhalde. Benim kızım planlı değildi, sürpriz yaptı bize o yüzden mi böyle hissediyorum diye düşünüyordum. Durumum genel bir annelik hissiyatıymış farketmemi sağladınız, teşekkürler.
Benim kabullenmekte zorlandığım şey, bu çocuk benden çıktı, bütün gün yatıyordu, mal gibi birşeyken; her dediğime isyan eden, kendi doğrularında direten bir cadıya dönüştü. O beni tanıdı, kabullendi. Şimdi o tanıma, kabullenme, saygı duyma sırası bende. Hala kakasını temizlerken nasıl olacak bilmiyorum ama sıradaki sınavım bu. Ben 18 yaşına gün sayıyorum vallahi. Eşimle ortayaş bunalımını fırsata çevirme hayallerimiz var. Hakkımızda hayırlısı ...

kaç aylık üçüzlerin benim de ikizlerim var 14 aylık bide 8 yaşında oğlum bende özgürlümümü deniz kenarında saatlerce oturmayı özledim ama yinede cocuklarım var olsun ben gezmesemde olur

Back
X