Cocuktan önce / cocuktan sonra

Üçüzmü süpermiş ya. Allah yavrularına sağlık uzun ömür versin. Keşke bana da nasip olsa

1 çocugum var
22 yasında anne oldum
Ege 'den önce ve Ege'den sonra elbette var
ama ben onsuz günlerimi gerçekten hiç özlemiyorum , Saçımı süpürge edemem belki ama onunla çok güzel yaşadık ve umarım uzun seneler daha beraber büyümeye devam ederiz

Ayy daraldim konuyu okuyunca. Allah kolaylık versin size. Ben de bunları düşündükçe istemiyorum. Bazen ister gibi oluyorum sonra geçiyor işte böyle şeyler düşündükçe. :olamaz: bir de erken yaşta anne olmak daha kolay sanırım, ona cesaret etmek. Belli bir yaşı geçince yemiyor artık. :110:

Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
allah kolaylık versin elbetteki zor özlemen çok normal ama pırlanta gibi üç evlat birden yetiştirmişsin büyütmüşsün merak etme biraz daha büyümeye ihtiyaçları var pek yakında kafa dinleme moduna geçersin sabret tatlım :KK200:

indir (1).webp
indir (1).webp
indir (2).webp
indir.webp
hehehee
indir (2).webp
indir (1).webp
indir.webp
indir (2).webp
indir (1).webp
indir (2).webp
:KK53::uykucu:

İnsanoğlu işte, lise çağlarında üniversite hayali kurar; üniversiteye girer "ahh ilkokul yıllarım" der, iş hayali kurar bıktım okumaktan der, işe girer "ahh okul yılları" der; sevgilisi olur evlilik hayali kurar, sonra bekarlık sultanlık der, çocuk hayali kurar sonra ahh çocuksuz özgürlüğüm der....

Konu sahibinin üçüzleri hayli zorlayıcı olmalı gerçekten, Allah kolaylık versin. Fakat kendi adıma , 1 kız annesiyim, asla özlemiyorum çocuksuz olduğum zamanları. Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin.

8 yıl çocuk hasreti çeken biri olarak annelik babalık zor zanaat diyorum.
belki de bu 8 yıllık süre beni hiçbir şeye hasret bırakmadı.
iki kızım var 3 ve 1,5 yaşında. üçüncü yolda inşallah. bazen bunaltsalar da akşam erken uyuduklarında, ev sessizleşince eşimle beni sıkıntı basıyor. yarım saat önce uyusalar da başımızı dinlesek diyoruz. uyuyunca da seslerini özlüyoruz.
çelişkili insanlarız. :)

Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
3 çocuğu nasıl dogurdun kız :KK71:Allah sabir versin bende olsam aynı şeyi düşünürüm benimki 1 tane var ben bile bazen bunalıyorum sonra diyorum ki rabbim şükürler olsun benim yerimde olmak isteyen onca insan var uyuduğu zaman özlüyorum askimi

Valla dusunmedim.
Bebekleri cok severdim onların masumiyeti kokusu guzelliği ama tabi bir bebek nasıl bakılır en ufak fikrim yoktu. Hatta adetlerim duzensiz gelirdi gencken korkardım ya anne olamazsam ilerde diye ama Allahım zorlanmadan bebek verdi sanki korkularıma cevaben al sana 3 tane dedi. Zor gunler atlattım hala da gecmiş degil ilkokul cagındalar suan. Biri aglar biri susar oyun gurultu kosturma kıskanclık paylasamama azıtma hersey var. 3 uyle aynı anda bir yere tek basıma gitmek kabusum oyle zorki zaptetmek. Cabuk sıkılıyolar herseyden. Tum gun Oyalamak da mesele yani.
Icıne girince anladım ne zor ne emek isteyen bişey oldugunu. Birde yurtdısında yalnız buyuttum bunun etkisi cok buyuk.

Oncelikle allah yardımcın olsun üçüz çok zor... hele ki tek başına büyütmek yanında anne kız kardeş falan olsa eminim yükün hafiflerdi...

Benim de ilk çocuğum olacak 10 aylık evliydik bebek sahibi olmaya karar verdik ama bende bir isteksizlik vardı hep o yüzden sanırım 6 ay bekletti bebeğim bizi ben de şuanda çok rahatim ilerde ozleyecegim bu günleri adim gibi de eminim ama rabbim kuvvetini verir diye umit edip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum

Başka şekilde zor yani :KK53:

Inşallah sizinkiler de bir cirpida buyurler de buyuduklerinde bakip bakip mutlu olursunuz feda olsun eski günler size dersiniz :KK200::KK68:

merhaba benimde bi tane 2 yaşında bi tanede 5 aylık kızlarım var..5 ayda toplasan ya 3 ya 5 kere dışari ciktim..dışarı dedigimde annemler zaten..hic bir yere gitmiyorum biri gelside istemiyorum çünkü yetisemiyorum
evi temizleyip yemek yapsam cocuklar durmuyo ..cocuklara baksam ya yemek yada temizlik eksik kaliyo surekli kosusturma halindeyim..küçüğünü yıkayıp uyuttum sonra büyüğünü yıkayıp uyuttum ..bulaşık makinesine bardak dizmeye başlamıştım ki kücüğü uyandı ...şu anda onu emziriyorum daha evi süpürmedim bile..

Sizin durumunuzu anliyorum yasamasam da, dusununce cidden hislerinize hak vermemek elde degil.
Konuyu okuyunca acaba cocuksuz mu kalsam dedim, halbuki ben de zamani gelince cocugum olsun istiyordum.

Bir de su var. Cocugu olmadan once de guzel, mutlu bir hayati olanlar, ufku acilmis olanlar, gayet de cocuksuz eski zamanlarini ozluyor olabilirler. Bu cok normal.

Bende bazen sizin gibi dusunuyorum.. Sonra kendime kiziyorum neden eski gunlerimi ozluyorum ben iyi bir anne degilim bunalimlarina giriyorum bazen.. Demekki normalmis.. Bu konuyu actigin iyi olmus konu sahibi, benim gibi dusunenler varmis demekki:)
Allah yardimciniz olsun 3 cocuk birden zordur eminim, biz 1 e bakarken bile bazen bunaliyoruz..

Bu konuyu görünce yazmak istedim. Sizi anlıyorum çünkü bende üçüzüm :halay: Küçükken annem çok zorlanırdı kendiside bizi tek başına büyüttü gerçi biz üç kız olunca sakin bebelerdik :KK53: Arada aramızda kavga ederdik sanırım annemi en çok çıldırtan buydu. E, oluyordu arada yaramazlıklarımız:KK51: Fakat şuan büyüdük yine çok büyük olmasakta annemin arkadaşları gibiyiz birlikte oturur dertleşiriz, konuşuruz küçüklüğümüzü düşününce annemde gerçekten peygamber sabrı varmış diyorum. Evet gerçekten çok zor ama büyümeye başladıklarında sizinle arkadaş gibi olacaklar biri dışarı çıkıcak biri yanınızda televizyon izleyecek :KK45:

Herkes Özler ama iş tercih yapmaya gelince kesinlikle cocuklarimizla olan zamani seceriz. Mesela ben 9 da uyuttum cocuklari tam cayi demledim bir yudum aldim 4 aylik oglum emmek icin uyandi, sonra yine taze bir cay doldurdum 2 yas grubu oglum kalkti onada sut verdim. Daha sonra cayimi yudumlarken büyük oglum yine agladi ve heryere afedersiniz kustu. Simdi domestosla sildim ama heryer batti yikamaya verecem neyse uyutana kadar göbeğim catladi. Halada emin degilim ve cayi isittim icmeye korkuyorum:deli: bu arada esim yok tek büyütüyorum ikisinide izmir gibi sıcak bir memlekette. Pazara gidecem ikisiyle sicaktan cikamadik 41 derecede. Ay dolmusum uzattim Allah hepimize kolaylik versin:deli:
Eşim yok derken? Boşandınız mı?

Back
X