Çocuktan sonra arkadaşsız kalmak

Yazıyı okuyunca utandım ya, benim de çok çok yakın olmasa da düğününe gidecek yakınlıkta arkadaşlarım anne oldu,çağırdıklari halde gitmedim hiçbirine bebek görmeye.
Kendimi düşünüyorum da... sebep ne bebek muhabbetinden sıkılmak ne hediye almamış olmak ne de başka birsey. Sebep yok yani. Öncelik vermedim,aklımdan çıktı... Bebek olan evlerde zaman çok geçmiyor ama dışarıdaki hayatta su gibi akıp geçiyor. İnsanlar 'vay canına,ne ara altı aylık oldu ya' diye düşünüyor olabilirler.
Bir de hep eve çağırıyorsaniz ondan da gelmek istemiyor olabilirler.
Bence madem aranızda kırgınlık küslük vs yok en sevdiklerinizden birini arayın , 'bu haftaici bir gün senin iş yerinin oralarda bir isim var. Müsait olur musun senle bir kahve içelim iş cikisi?' diyin.
Bir kere bir araya gelince o görünmeyen buzlar da erir zaten. Sonrasında eve de cagiririsiniz :)

Bu ben oluyorum :)
Bebekli arkadaşımızı bi yere çağırıyoruz , orada durmaz , gelemem diyor.
AVMye çağırıyoruz , 1 saat gelir dönerim , bebek durmaz diyor.
Evine gidiyoruz , 2 sohbet edicez ,
Ay dün kustu , kakasını 1 haftadır yapmıyor , agu dedi bunu dedi.
Hayatınız = Bebeğiniz oluyor.
Ve bu sebeple sizinle görüşmelerimiz ayda 1e iniyor.
Teşekkürler.
Bigun sizde yaşayacaksinız bu durumu..
Arkadasinizin hayati mutlulugu telasesi bebek oldugu icin sizinle paylasiyor..
Sizdd alaya aliyorsunuz.zaten gorüsmeyin bi zahmet.
Olsaniz ne olur olmasaniz.
O bir can yetistiriyor.kolaymi gorunuyor ordan?
Sizin bebeginiz oldugunda eve tikilip kalacaginiz donemde o arkadasinizin bebegi buyuyup gemeleri siklasacak bu defa siz kapi gozleyeceksiniz

Kucuk cocugun, bebegin oldugu yerde pek muhabbet olmuyor. O sekilde gorustugum oldu ama tam bisey konusuyorsun kadin kalkip cocuk pesine dusmek zorunda kaliyor, cocuk agliyor veya devamli gurultu yapiyor. Bu sekilde disarda gorusup bir cayini rahat icemeyen biriyle ne oturup konusabilirim ki?
Belki de o yuzden gelmiyorlardir ama bir seferligine 5-10 dakikalik bebegi gormeye gelebilirlerdi o hos olmamis.
Zaten benim o kosturmamda beni tenkit edecek benimle vakit gecirmekten keyif almayacak insanlardan gelmesi beklenmez.hic ummadigim insanlar evime geldi bana cay doldurdu dinleneyim diye yolunu gozlediklerim el oldu.bebek gorme isinin klasik "gün" gibi gecmemesi normal.bebekli bir anneyi de hava alsin diye disariya davet etmek de sevaptir ya:)))) hergun olacak degil ya.her arkadas bir kere cagirsa bebek buyur degil mi ya:)
Yazıyı okuyunca utandım ya, benim de çok çok yakın olmasa da düğününe gidecek yakınlıkta arkadaşlarım anne oldu,çağırdıklari halde gitmedim hiçbirine bebek görmeye.
Kendimi düşünüyorum da... sebep ne bebek muhabbetinden sıkılmak ne hediye almamış olmak ne de başka birsey. Sebep yok yani. Öncelik vermedim,aklımdan çıktı... Bebek olan evlerde zaman çok geçmiyor ama dışarıdaki hayatta su gibi akıp geçiyor. İnsanlar 'vay canına,ne ara altı aylık oldu ya' diye düşünüyor olabilirler.
Bir de hep eve çağırıyorsaniz ondan da gelmek istemiyor olabilirler.
Bence madem aranızda kırgınlık küslük vs yok en sevdiklerinizden birini arayın , 'bu haftaici bir gün senin iş yerinin oralarda bir isim var. Müsait olur musun senle bir kahve içelim iş cikisi?' diyin.
Bir kere bir araya gelince o görünmeyen buzlar da erir zaten. Sonrasında eve de cagiririsiniz :)
Ben o gelecegini vaad eden ya da gelmesini bekledigim kitleye kendimi hatirlatma amaci gutmeksizin sıkilıp bunalip hal hatir sordugumda "ayyy sana da cok mahcupum" diye konusmaya basladilar.ben konusacak insan ararken onlar ben hicbise konusamadan bahanelerini dizdiler.konu sahibi degilim ama cok yaraliyim :)

Son düzenleme:
Bigun sizde yaşayacaksinız bu durumu..
Arkadasinizin hayati mutlulugu telasesi bebek oldugu icin sizinle paylasiyor..
Sizdd alaya aliyorsunuz.zaten gorüsmeyin bi zahmet.
Olsaniz ne olur olmasaniz.
O bir can yetistiriyor.kolaymi gorunuyor ordan?
Sizin bebeginiz oldugunda eve tikilip kalacaginiz donemde o arkadasinizin bebegi buyuyup gemeleri siklasacak bu defa siz kapi gozleyeceksiniz
Kimi alaya almışım ,
"Olup olmama durumum" sizi ne alakadar eder ?
Bayılıyorsunuz klavye kahramanlığı yapmaya.
Arkadaşım her acil durumunda beni arar ,
her defasında beni çağırır.
Yüz yüze görüşmemek , kopup gitmeyi gerektirmiyor .
Beni alıntılamayın.
Sevgiler.

Bu durum herkeste oluyor çok duyuyorum genelde evli ve çocuklar kendi hallerinde bekarlarda kendi hallerinde takılıyor.benim eskiden de pek arkadaşım yoktu şimdi de öyle yani bende hiçbişey değişmedi :D ama sıkıntı yapmıyorum zaten yalnızlığı seven biriyim. İki çocuk olunca ve eş insana arkadaş gibi geliyor tabii bu benim düşüncem sosyal olmayı sevenler farklı düşünecektir.

Bu durum herkeste oluyor çok duyuyorum genelde evli ve çocuklar kendi hallerinde bekarlarda kendi hallerinde takılıyor.benim eskiden de pek arkadaşım yoktu şimdi de öyle yani bende hiçbişey değişmedi :KK70: ama sıkıntı yapmıyorum zaten yalnızlığı seven biriyim. İki çocuk olunca ve eş insana arkadaş gibi geliyor tabii bu benim düşüncem sosyal olmayı sevenler farklı düşünecektir.
Ben de bir dibe vurma oldu evlenince:) bak skntidan herkesin mesajini alintiliyorum.En Büyük KKeski arkadaslarimi cok ariyorum.esimle ilgisi yok durumun.ne mutlu size masallah

Kızlar merhaba. Belki çok büyük bir sorun değil ama anlamadığım, canımı sıkan bir şey bu. Bekarken geniş bir arkadaş çevrem vardı. Evlendim, çocuk doğana kadar bir çoğuyla görüşmeye devam ettik. Kızım doğduktan sonra bir çoğu görmeye bile gelmedi. 6 aylık oldu hala görmeye gelmeyenler var.
Sorunu kendimizde aradım. Eşimde bende mütevazi, gösteriş sevmeyen insanlarız. Kimseye evlilik şöyle böyle, bebek sahibi olmak şöyle harika diye nispet yapmadık. İnsanlar sormadıkça anlatmadık bile çünkü ben bekarken biri gelip hamilelik anlatsa uzun uzun sıkılırdım muhtemelen . Herkesle ilişkimizi aynı şekilde sürdürdük hatta bize hiç evli gibi değilsiniz, hala sevgili gibisiniz sadece kafe yerine eve gelmişiz gibi diyorlardı.
Çalışıyorlar, işleri yoğun diyorum ama instagramda görüyorum geceleri hep bir yerlerdeler. Bir akşam iş çıkışı uğrayabilirler isteseler. Kendimi düşünüyorum, arkadaşım doğum yapsa 6 ayda bir kere giderdim yani. Bebek görmeye gidilir.
Herkesi ben aradım, önce küçük biraz büyüyünce gelelim dedi çoğu sonra bahanelerle gelmediler. İnsanlara bakın ekonomi çok kötü sakın bir şey bekliyoruz diye düşünmeyin almayın da zaten çıkın gelin yahu valla özledim diyorum, belki altın alamadıklarından gelmiyorlardır diye, ama gelmiyorlar yine. Çoğu ekonomik olarak iyi değil ama aralarından işsiz olanlar bile bir body alıp geldi, gayet de güzel oldu giydirdim mis gibi.
Bu insanlar hep benim arkadaşım dediğim insanlar. Ayda 8-10 kez görüştüğümüz insanlar ama koptular resmen. Sadece evli ve çocuklu çiftlerle görüşür olduk ve ben sebebini bulamıyorum.
Acaba bir konuda yanlış mı yapıyorum? İnsanları kötü mü hissettiyorum. Gerçi hava atacak hiçbir şey yapmadım. Özellikle dikkat ettim hatta, resimler koymadım, istemeyene WhatsApptan atmadım falan ama belki farkında değilim. Neden böyle oldu anlamadım. Benim anlayamadığım ne kızlar? Bana bir el atın lütfen.
Sende bir sorun yok canım arkadaşların vefasızmış....
Boşver hiç kafana takma herkes kendine yakışanı yapar....
Sen mis gibi yavrunu büyüt inşallah sağlıkla...

Arkadaşlıklar zamanla biter bazen sebepli bazen sebepsiz
Enyakın dediğim can dediğim arkadaşlarım telimde engelli
Hepsine kızdığım senelerin birikmişliği var bebeğin yok olduklarında da istemem gelmesinler bebeği kendime doğuruyorum elalem gelip görse neolur görmese neolur
Gelmiyolarsa aramayın nedir bu arkadş merakı sizi arayanlarla görüşün arayanda yoksa kimseyle görüşmeyin

Benim de yeni evliyken çocuklu birçok arkadaşım vardı. Hepsinde de hem hastaneye, hem eve bebek görmeye, mevlit yapanlara mevlitten önce yardıma hep gittim.

Arkadaşlık bunu gerektirir bence. Evet bazen muhabbetlerinden sıkıldığım oluyordu. Hatta o dönem arkadaş grubumuzda ben ve bir arkadaşım dışında hepsi çocukluydu ve muhabbetleri hep bu yönde oluyordu ister istemez. Bizde diğer arkadaşla sıkılıp kendi aramızda takılıyorduk. :eğlence:

Bebek muhabbetinden sıkılabilirler, ufak çocuğunuz olduğu için rahatsız etmek istemeyebilirler anlarım ama ayda 8-10 kez görüştüğünüz kişiler bebeğinizi görmeye bile gelmiyorlarsa sıkıntı onlardadır bence demekki seven, değer veren taraf sizmişsiniz.

Ben de böyle olacak diye düşünmüştüm. Hamileyken soran soranaydı çünkü. Hediyelikler falan hazırladım, çikolatalar yaptırdım ama çoğu dolapta duruyor öyle. Resmen hayal kırıklığına uğrattılar beni.
Dış kapının dış mandalı insanlar için ne kendinizi üzün ne de hayal kırıklığına uğrayın.
Benim hayat felsefemde aile fertlerim dışındaki insanların yapıp ettiklerine fazla takılmamak da var,bunu benimsediğimden beri daha rahat ettim size de tavsiye ederim.
Gelen hoş geldi sefa geldi, gelmeyen kendi bilir.
Alın bebeğinizi çıkın,gezin.
Zamanla anne olan arkadaşlar edinirsiniz,
dert etmeyin.

Benmde pek arkadaşım yok...çocuktan fırsat bulamıyorum

Valla ben bebekli arkadaslarmla görüşüyorum hiçte aklıma öyle tuhaf şeyler gelmiyor hatta seviyorum minikleri ya uyutuyoruz öyle muhabbet ediyoruz yada o oynuyor öyle bisekilde ayarlaniyor bence o kişilerin karakterinden kaynaklı. Benim 2 adımlık ötemde kanka dedigm bekar arkadaşm var senede toplasan 2 kere gorusuyoruz. En son bidaha beni ne ara ne sor dedim böyle arkadaşlık olmaz vs diye.

Back
X