Cocuktan sonra evlilik

yani vücudum bozulacak diye düşünüyorsanız anne olmayın zaten gerek yok.. kişi kendine dikkat ettikten sonra ne kilo kalır ortada ne de başka birşey.. eşin aldatılmasını demişsiniz aldatacak olan adam çocuk olmadan da aldatır ki buralarda çok örneği var..

Annelik başka birşey.. olmadan kucağınıza almadan bu duyguyu asla anlamazsınız anlayamazsınız.. onun karnınızdayken bile hareket etmesinin ne kadar şahane bir duygu olduğunu tatmadan anlayamazsınız.. Zorluk elbet olacak zahmet olmadan olur mu oyuncak bebek değil yani sonuçta bir İNSAN yetiştireceksin..

çocuktan sonra evlilik zor bir sürece giriyor evet ama sadece bir süreç.
eğer aradaki bağlar kuvvetliyse
kadın kendini sadece anne olmaya adamaz
erkek esine destek olursa o dönem çok daha kolay ve rahat atlatılır.
ve sonrası çok daha kuvvetli , sağlam bir evlilik olur.
ama zaten sallantida olan bir evlilikte çocuk yapayım düzelir denilirse
o evlilik muhakkak yıkılır.

Bencede bu size ve esnize bagli. Bebegim on aylik hala huysuz ve uyku problemi olan bi cocuk. Uykuyu sevmiyor . Esiniz eger destek olabilecek potansiyelde sizi dinlendirecek bebek bakiminda destek olacaksa bence hoc beklemeyin. 33 yas baba olmak icin tam zamani cunku. Bide siz annelige hazirmisiniz .sunuda eklemek isterim bizim bebegimiz eve daha cok huzur ve mutluluk katti cok sukur.

Ben de 23 yaşındayım sanki hiç bir zaman çocuk yapmak istemiyormuşum gibi geliyor. Plan yapıp şu zaman olsun bile demek gelmiyor içimden. Belki yaştan kaynaklı bir durumdur. Bir 5 yıl sonra falan farklı düşünüyor olabiliriz. Siz zaten daha iki yıllık evliymişsiniz, bence bir iki yıl daha beklemesini rica edin. Hazır olunmadan yapılırsa hem çocuğa hem size yazık.

ilişkinizin temeli sağlamsa eğer, bozulmak yerıne aksıne sağlamlaştırır cocuk, bu nasıl davranıp bunu nasıl kabullendıgınze de baglı, ama tek taraflı degıl her ıkı kısınınde davranısına baglı tabi...

ne guzel mantikla yaklasmissiniz konuya. bende hep boyle olabilecegini dusunuyorum, acaba gozumde kucultuyor muyum diye dusunuyordum arasira. o dengeyi saglamak mumkun dediginiz gibi.

konu sahibi, yeterince hazir hissettiginde zaten bunu hissedersin icinde. hayirlisi hakkinizda!

Yorumlara inanamiyorum yaa! Çocuk şunu yapar, bunu yapar, omrunden su kadarını götürür, kendi hayatını degil onunkini yaşarsın... çok üzüldüm. Bütün bunları çocuk degil insan kendi kendine yapar. Hamile olduğumu duyunca arayan arkadaşlarımdan biri " tebrik ederim ama sevindim diyemeyeceğim, kocanla kardeş olmaya hazır ol..." gibi bir sürü şey soylemisti. Hamilelik döneminde azaltmak ve doğumdan sonra kocayı yataktan göndermek suretiyle kardeş olmuş kendisi kocasıyla. Ne hamilelik döneminde ne de doğum sonrasında kocamla iliskimiz hiç değişmedi. Çocukla ilgili kararları saygıyla hep birlikte aldik. Onun önünde hiç birbirimize düşmedik. Digerinin Yanlış yaptığını düşündüğümüzde kapı arkasında sessizce uyardık birbirimizi. 7 yillik evliyiz. Hepimizin en buyuk zevki digerini mutlu etmek küçücük yavrumuzun bile. Kendi zevklerimizden diğerini zora sokmadıkça vazgeçmedik. Hala el ele göz göze oturur, birbirimizi şımartiriz. Yavrumu hep kendi yatağında odasında yattı. 5 yaşında ve akşam 8 de uyur. Çocuğun uyku düzeni bile anne baba için zaman veya zamansızlık demek. O uyuduktan kimse telefonu alıp çekilmez. Birlikte yapmaktan hoşlandığımız şeyleri yapariz. Demem o ki doğru kararlar alıp güzel bir program dahilinde çocuk buyurursanız o çocuk sizin pastanıza krema olur.

eşiniz cocuk olunca sizi aldatacak diye dusunmeniz cok garip esinizi taniyor ve ona guveniyorsaniz boyle dusunmeyin
hayat sonsuza kadar cekici kalmak ve cinsellikten ibaret degil hayata biraz daha dolu dolu bakın aile olmak demek zora gogus germektir ..

Ben de çocuk düşünmüyorum. Ben 34 eşim 40 yaşında. Şu sıralar sadece eşimin yaşı geçiyor diye üzülüyorum bana kalsa cocuk yapmam.

Malesef dusunceleriz dogru anneligi fazla kutsayanlar bana kizabilir ama cocugun evliligi bozdugu bir gercek... Cunku kendine ayirdigin 1 dk bile olmuyor bazen yemek yiyemiyorsun cok afedersin wcye bile gidemiyorsun haliyle bu seni gergin bir insan yapiyor esinden cocugu ustunden almasini istiyorsun erkekler sikiya gelince cocuga degil sana bagiriyorlar cocuk oyub oynamak ister mizirdar suclu sen olursun bunun gibi bir suru sayabilirim uzun bir sure bekleyebilirsiniz gervekten evde kucuk bir bebege ihtiyac hissettiginizde yaparsiniz boyle bir karar millet soruyor diye olmaz

Bilmem bana hep söylenen çocuğun aileyi tamamladığı..

Ne kadar gerçek bilmem.
Böyle de kusursuz bir evliliğim yok.
Çocukla neler olur pek hesaplamak istemiyorum.
Ama bir yandan yaş 32 ye gidiyor..

Kafam çok karmaşıktı bu konu tuz biber oldu.

4 aylık yeni anne olarak bende yazıyım istedim. İyi ki doğurmuşum tabiki o benim her şeyim ama bazen diyorum acaba erken mi yaptık biz bu çocuğu:) Bizim bebeğimiz zor bi bebek kusması, ağlaması, huysuzluğu bitmiyo ve hep kucakta olmak ilgilenilmek istiyo kendi başına durmaz genellikle ve çok yorucu oluyo sürekli bu tempo. Bütün enerjimiz çocuğa gidiyo o yüzden eşimle pek zaman geçiremiyoruz. Zaten bir de ev işleri var yemek, çamaşır, ütü...... Kendime de ayıracak pek zamanım olmuyo açıkçası baya zorlu bi süreç tabi aynı zamanda keyifli de; çok başka bi duygu anne olmak. Bende senin gibi düşünüyodum bebek her şeyi değiştirecek kendimize ait hayatımız olmayacak daha erken diye ama eşim çok istediği için 26 yaşımızda erken anne baba olduk:) Sana tavsiyem iyi düşün tabiki her bebek aynı değil, bazıları pek zorluk çıkarmasa da sonuçta o minicik bebeğin her şeyiyle ilgilenmek durumundasın. Baya uzun oldu benden bu kadar:)

Bitecek olan evlilik çocuksuz da biter,nasıl bitti hiç anlamazsınız bile.
Çocukla evliliği sürdürmek eşlerin birbirine desteği ile mümkündür.Evlilikler yada özel ilişkiler bebek yüzünden değil herşeyi kadından bekliyen umarsız adamlar yüzünden bitiyor yada kötüleşiyor çünkü ilk 3 yıl kadının eşinin desteğine ihtiyacı vardır eşiniz ev işi,yemek ,bebek, alışveriş herşeyi size yıkarsa kadın hem psikolojik olarak hem bedenen çöker.Ama her yönden destek olup işlerin ucundan tutan yada akşam bir kaç saat bebeği ile ilgilenen adamların evlilikleri gayet mutlu ve huzurlu olur.Bilmem anlatabildim mi..

Oo inanamiuorum ne kadar muthis insanlar var bunlar kadinsa biz um kurabiyesiz arkadasimizi hep birlikte alkislayalim

Çocuksuz da evlilik olur elbet,neden olmasın.Ama bana göre çocuk bir evliliği taçlandirir,tamamlar,daha çok anlam katar...
Şimdi dusunuyorum,çocuklarim olmasa sanırım çok sıkıcı bir hayatım olurdu.Gezmek,tozmak,tatiller,yurt dışı vs. hepsi iyi hoşta bir yere kadar.

Biseler derdim bende sana ama senin gibi kiskanc biriyle ugrasmaya degmez bence :)
Canim ya zor olmuyor mu bu egoyla yasamak benim hicbir zaman kilo problemim olmadi senin tipini bile gormedim neden kiskanayimBurada gercekten cok seviyeli gormus kadinlar var ama bazilari da trollenmeyi eksiye dusmeyi hak ediyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…