Cocuktan sonra evlilik

annenin her yönden hazır hissetemsi ve babanında aynı şekilde çocuk isteği olması çok önemli.
doğum öncesi ve sonrası zamanla ister istemez ilgi cocuğa kayacak, eş arası ilişki cinsel anlamda ve zaman zaman duygusal anlamda sekteye uğrayacak, artık kadın bir anne erkek ise bir baba olacak öncelikler değişecek ister istemez..
doğuma kadar herşey yolunda gitse bile sonrasında özellikle ilk birkaç ay uyku düzeninin bozulması evde sorumluluk isteyen ilgi bekleyen savunmasız birinin bir bebeğin varlığı alışma süreci babaların biraz pasif kalması anneye yeteri kadar yardımcı olmaması, annenin her anlamda yorulması vs vs.. tabıkıde ilişkilerin seyrini değiştiriyor ama herşey zamanla yoluna giriyor..
egerkı cocuga bakacak aıle buyugunuz yoksa maddıyat cok onemlı kresler bellı yas altını almıyor , bakıcılar en uygunu 800-900 buyuk sehırlerde sgk sı ıle bırlıkte 2000 cıvarı bır paraya mal oluyor kı canını emanet edeceksın zor bır karar... çalışan bir kadının işi bırakamsı yada ara vermesı de ayrı bır sorun .....
ama sunu soyleyebılırım ıyıkı dedıgım yegane seylerden bırı kızımdır....
yanı yasınız henuz genc ama 30 a kadar anne olun derım .... tabıkı gercekten her anlamda sız ve sartlarınız hazır oldugunda..

Kesinlikle hayır.
Bunu tamamen çocuğa yüklemek çok yanlış. Çiftlerin karakteri ile alakalı. Bu konuda tamamen hazırlanmadan bebek sahibi olup sonra da en ufak pürüzde çocuktan sonra demek günah bence.
Adam düzgün karakterli biriyse sırf eşi çocuğa bakarken yorgun kalıyor ve kendini ihmal ediyor diye aldatmaz. Karaktersizse gözü çöplükteyse meyleder. Zaten bir yatkınlık vardır.

Bebek sahibi olmak ile kocaya ilgi gösterememe ve ilgi görememe endişesi bana çok komik geliyor açıkcası. İnsan ilk zamanlar 'yemişim kocayı bu nasıl mutluluk' diyor bebeğine baktıkça

Eşim hamileliğimden itibaren daha fazla sorumluluk almaya başladı. Ki çocuğum 1 buçuk yaşında.
Evet bebek ilk zamanlar çok yoruyor. Yemek bile umurumda olmuyordu. Eşim akşam gelir mutfağa girer. Sonra bebekle ilgilenir ben de 1 2 saat uyurdum.
Ben de hiç eşimi bebek konusunda dışarıda tutmadım. Her şeyi beraber yaptık. Talep ettim. Hep bir şeyler istedim. O da öğrenmiş oldu.
Evet bebekten sonra daha çok tartıştık. Bir anda sesimiz yükselir oldu. Özellikle bebek hastayken gerildik. Ama o an yaşadık ve bitti.
Önyargınızı bebek üzerinden değil çift halinizle değerlendirin.
Sonuçta bebek sahibi olmayı siz istiyorsunuz bir anda peyda olmuyor.

Ben evliliğimizin başından beri istiyordum ama eşim istemiyordu bu sorumluluğu alabilcekmisin diyordu bende kendi kendime dedim neden tek başıma bir sorumluluk alayım bende düşünmedim 2 yıllık evliliğimizin ztn ilk yılı kavga lı geçti birbirimizi tanıma sanki üstünlük kurma yarışı gibi sonra herşey düzene oturdu geçen haziranda ev aldık borca girdik iki ay geçti eşim çocuk istediğini söyledi bende çok mutlu oldum dünden razıyım ztn hemen denemelere başladık iki ay olmadı ben nasıl stres yaptım anlatamam şuan hamileyim eşimle eskisi gibi değiliz çnkü kocaman bir göbeğim var ama eşim bunu bana sıkıntı yapmıyor ne istesem yapar beni mutlu etmeye çalışıyor çocuk için çok heyecanlı göbeğimi seviyor oğlum oğlum diye beraber eşyaları için alışveriş yapıyoruz hepsi bizim evliliğimize ayrı bir heyecan katıyor bence herşey hergün adamla beraber olmak sürekli bakımlı olmak değilki. Hayatın getirecekleri şeyler var zamana bırak bence sende emin olduğun zaman eşine söyle

bende inan bilemiyorum evlenmek piyango yürütmek piyango çocuktan sonra evliliği toplamak piyango yaşanmadan bilinmiyor.bildiğin şansımızın yaver gitmesini bekliyoruz elimizden geleni yapıp. erkekler ayrı panel konusu zaten.çoğu doğurtmaya meraklı ama sonrasında ağlaması pışpışlaması ilgisi alakası sorumluluğu muallak. kimi iyi baba olur. kimi baştan iyi olur sonra sıkılır.kiminin çocukla hiç alakası yok ancak damızlık.kadınların böyle şeylere hazırlıklı olmalarını beklerler fakat karılarının hep mükemmel anne olmasını isterler olmadı mı savaş çıkar. erkeğin ailesi laf eder karışır vs. halbuki kadında insan her şeyde mükemmel olmak zorunda değil hatta mükemmel olmak istemeyen hödk bir erkeğe mükemmel olmak zorunda değil.

Eger bebeginiz cok yorucuysa mesela benimki (gaziydi hazimsizligiydi uykusuzluguydu derken 24 saat nobetci anne oldum resmen) evet hayati zor yonde etkiliyor ama esler anlayisliysa bu donem tabiki geciyor ama sonunda hersey unutulup eski hale donuluyor bu korku hic gitmez o zaman hic bebek sahibi olmucakmisiniz

Dün gece yatmaya sarılarak gittik eşimle. Çok uzun zaman olmuş sarılarak yürümeyeli. “Gel evde 2-3 tur atalım” dedi eşim. Baya yürüdük evde. El ele tutuştuk bi daha yürüdük.

Özlem duyduğumuz şeyler tabiki var. Ama çocuk kesinlikle eşimle aramı bozmadı. Aksine aman çocuk var diyip tartışmayı bıraktığımız, çocuğu oynatıyorum diyip deli gibi eğlendiğimiz çok oldu. Eğer çocukta bir düzen kurar ve üçlü eğlenmeyi öğrenirseniz çocuk muhteşem bir şey. Kızım 21 aylık. Benim gün içinde bana ait 5-6 saatim var. Yetiyor bana.

Şu kadar söyleyeyim kızımı bana verselerdi eşimle asla muhatap olmazdim :) öyle bir sevgi..... eskiden aile değilmişiz biz eşimle. Onu farkettim sevgili gibi biseymisiz şimdi tam bir aile olduk.. istese de kızım üzülur diye beni kiramiyo

acikcasi ben ogretmenim. egitimin geregi gelisim psikolojisiyle ic iceyim. birebir sormak isyedoginiz sorular varsa ozelden yazisabiliriz kitap okarak özelllikle su kitap diyemiyorum.tecrube olarak da en onemli sotlemek istedigim sey su her istedigini yapmamak kararli olmak aile ve bakici ucgeninde tutarli olmak.

Çocuk varken ya da iki yaşında yaramaz sürekli ayakta uyumayan bi çocuk olsa ilişki ne ara oluyor ben onu anlamıyorum yani aramızda hiç cinsellik kalmazsa diye korkuyorum çocuk olunca ben de.
İki yaşında çocuk en geç 9 dedin mi uyur. Uyumuyorsa anne baba kendini gözden geçirmeli. 12’ye kadar ayakta durmaz çocuk. Bebekken tabi durum farklı ama birkaç aya düzen oturuyor ve ondan sonra sorun olmuyor. İki yıldır hiç sorun yaşamadık mesela ilişkide.

Herkeste böyle olacak diye bir şey yok ki. O biraz bakış açısıyla alakalı bence. Çok şükür öyle problemlerimiz olmadı, olmaz da umarım. Oğlumuz ilişkimizi sağlamlaştırdı diye düşünüyoruz biz mesela. (Allah'ım nazarlardan korusun inş, amin.) çocuk özel hayatı etkiliyor mutlaka, hele ki huysuzsa. Ama gene de sevişmek için (her ne kadar eskisi kadar olmasa da) zaman bulabilir insan diye düşünüyorum.

Bir anne olarak size yazmak istedim..
Evet gerçekten bebek olduktan sonra hiç birşey eskisi gibi olmuyor.
hele ki ilk zamanlar kabus gibiydi benim için.. o zamanlar çalışmıyordum
ben o banyoya tuvalete giremeyen saçını bile tarayamayan annelerdendim.
çünkü bebeğim kolik bir bebekti.. gece gündüz uyku yok çok çektim..eşime vakit ayıramazdım. komşular ağlama sesine gelirdi.. o derece ağlardı bende
oturur ağlardım biryere cıksak ağlardı.. sohbet muhabbet bile edemezdik. kendini yerlere atardı insanlar bize bakardı vs vs
çok örnek var yazmak istersem kısacası ben çok zorlandım cogu zaman isyan ettim pes ettim.. eşim hep telkin etti beni. sabret gececek derdi.
gücüm kalmadı. birde işe başladım herşey iki katı zor oldu..
Ama ne oldu ? geçti..
şimdi oglum 21 aylık artık kendime bakabilyorum, işlerimi yapabiliyorum, biryere gittiğimiz zaman burnumuzdan getirmiyor, bir cafe ye oturup dün çay içebildik eşimle mesela tatlı yedik.. oda mama sandalyesinde oturdu uslu uslu..
önceden dışarda hiç faaliyet yapamazdık eskiye nazaran yapıyoruz rahat rahat duşumu alıyorum artık mesela..
uykularımızda düzeldi..
Eskiye göre çok çok iyiyim..
Oturup bir bardak kahve içebiliyorum çok iyi geliyor inan akşamları..
Birde dillendi şimdi
Evliliğimz yoluna girdi, eşim daha çok bağlandı, evladına bana düşkün bir koca.
Evini bizi asla ihmal etmez yardım eder. kavga ettiğimiz zamanlar artık çözebiliyoruz.
evimizin neşesi oldu.
Eğer evliliğiniz kötü ise cocuk evliliği daha da zora sokar
ama yok evliliğiniz sağlam ise sarsılmadan atlatırsınız.. .
Büyüdükleri zaman emeklerinizin karşılığını yavaş yavaş alıyorsunuz

Bu tamamen sizin ve esinizin birbirinize olan bagliliginiza kalmis birsey.
Esiniz size her konuda destekse, ev isi, cocugun bakimi gibi hic sorun yasamazsiniz. Eger sorununuz cekici bulunmamak vs. Ise bu da esinizin mesrebine kalmış. Kadinliginizin farkinda olmayan bir koca varsa karsinizda cocik olmasa bile bir gun sizi cekici bulmamaya baslayacaktir zaten.

öncelikle söylemeliyim ki; tek çocuk ile iki veya daha fazla çocuk farklı..

bana sorarsanız hamilelik ve ilk 1 yıl en kolay olan kısım..
asıl zorluk 1 yaş sonrasında başlıyor.
yürüyor ve özgürlüğünü ilan ediyor. canı istemezse yemiyor.
daha çok oyun ve ilgi istiyor.
kızlarımın arasında 2 yaş var.
yaşım müsait olsaydı, iki çocuğum arasında daha çok yaş farkı olsun isterdim mesela.
bana herkes çok iyi yaptın birlikte büyüyorlar ne güzel diyor ama..

çatlağım yok, doğum öncesi kilomdayım 38 bedenim..
fiziğimle ilgili bir sorunum yok. kendimi beğeniyorum.
eşimle ilk doğumdan sonra daha zor olmuştu çocuk öncesi hayata dönmek ama ikinci çocuktan sonra çok kısa sürede sağlıklı bir hale döndü..

anneliğe hazır olmak diye bir şeye inanmıyorum.
ne kadar hazır olursan ol sürprizlerle karşılaşabilirsin.
çok sıkıntılı bir hamilelik olabilir, ya da harika bir hamilelik olur ama travmatik bir doğum hikayesi olabilir.
ya da her şey yolunda olur lohusa depresyonuna girersin.
ya da bebeğin kolik olur ilk 3 ay burnunun ucunu göremezsin..

bütün bunları birlikte aşacağın bir eşin varsa hiç korkma..
aile desteği de elbette çok iyi geliyor.
ama bunun da dozu önemli.
bebek olunca anneanne eve yerleşip baba devre dışı bırakılmamalı.
ya da babaanne sürekli anneyi darlamamalı.

bazı kabullerle yola çıkılmalı..
ev tertemiz olmayabilir.
ziyafet sofrası kurulmayabilir.
bazen istediğin zamanda banyo yapamayabilirsin.
uykusuz kalabilirsin.
çayı/kahveyi sıcak içemeyebilirsin..
sevdiğin bir tv programını izleyemeyebilirsin..

23 yaşında düşünmezdim ben olsam 25-26 olabilir :)

Sen o evlat kokusunu cek icine.. Baska bişey demiyorum..

Çocuktan önce nasilsak cocuktan sonrada öyleyiz, esim her konuda yardımciydi yine öyle elhamdulillah hic zorlamiyor beni, sadece evi biraz gec toparliyorsun herseye dahs hizli yetişmeye çalışıyorsun o kadar :)

Bu kesinlikle bebeğin mizacına bağlı. Yani sakin bi bebek olursa gerginlik olmaz. Ama huzursuz ve sürekli ağlayan bi bebek olursa gerçekten eşler arasında tartışmalara, dışarıyla çıkamamaya vs sebebiyet verir.

Bende boyleyim balık burcu musunuz

Zorluklari olsada hayatimiza muthis bi renk geldi..birbirimize daha cok baglandik cunku ortak bi askimiz var...kizimizdan sonra esimle su cunleyi kurar olduk.." keske daha once yspsaydik"

Anneler ne kadar bakımlı olurlarsa olsunlar hamileliğin izleri(çatlaklar,sarkmalar) kalıyo
Eşler arasındaki iletişim ve sevginin kaynağı öyle önemli ki bu konuda.. Oğlumun doğumundan sonra eşim sarkan göbeğimi öper, çatlaklarımı severdi.. Ben 4 ay içinde eski formuma döndüm ama dediğiniz gibi tabi ki izleri ve deformasyonu oluyor. Aramızda ne ruhsal ne cinsel anlamda hiç bir soğukluk olmadı. Evet, yorgunluktan ter ve süt kokusu karışık uykuya da daldığım oldu, aylarca ayrı yataklarda uyuduğumuz da.. Ama eşim saçlarımı okşamaktan, bana yardımcı olmaktan, mümkün mertebe bana vakit yaratmaya çalışmaktan hiç vazgeçmedi.

Tarafların çocuk ile ilgili aldığı sorumluluğa göre değişir bu durum.
Istemek yetmiyor çünkü .
Eger cocuk her ağladığında gece kalkan sadece siz olursanız mesela ya da cocugunuzu eşinize birakip bir 15 dakika markete/hava almaya gidemezseniz evet sorun yaşarsınız
Benim oglum cok hareketli yerinde oturamayan bir cocuk ama sag olsun esim tek başına da bakabiliyor kuafore gidebiliyorum arkadaslarimla buluşaniliyorum vs.
Bu düzeni en başında kurarsaniz sıkıntı yaşamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…