- 24 Nisan 2015
- 6.976
- 7.175
- 398
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
annenin her yönden hazır hissetemsi ve babanında aynı şekilde çocuk isteği olması çok önemli.Hanımlar benim cocuga karşı büyük önyargılarım var. Çocuk olunca kendimi unutacağımı eşimle ilişkimizin temelden sarsılıp kopacağını düşünüyorum. Kim varsa çocuklu cocuktan sora kendine hiç vakit ayıramadıgını eşiyle arasının olumsuz yönde çok değiştiğini söylüyor yada ben sahit oluyorum evliliklerin sarsıldıgına.
Bana gelirsek 23 yasındayım eşim 33. 2 yıllık evliyiz. Maddi durumu oturttuktan sonra eminimki çocuk isteyecek eşim. Herkes sorup duruyo zaten. Evlilik öncesi benim uygun gördüğüm zaman olacağı yönünde karar aldık. Ama eşim seneye istediğini ima ediyo. Ben korkularımdan kurtulamıyorum... etrafımdaki yada burdaki örnekleri gördükçede iyice emin oluyorum korkularımdan. Sizin düşünceleriniz neler..
Ya kadın eski çekiciliğini yitiriyo sanki anne olunca. Eşlerde bu düşünceyi destekler nitelikte davranmıyo mu. Cocuk aileyi güçlendiriyo olabilir ama özel hayatı aradaki çekimi olumsuz etkiliyo sanki. Bunun sonuda cogunlukla aldatma oluyo.
Eger bebeginiz cok yorucuysa mesela benimki (gaziydi hazimsizligiydi uykusuzluguydu derken 24 saat nobetci anne oldum resmen) evet hayati zor yonde etkiliyor ama esler anlayisliysa bu donem tabiki geciyor ama sonunda hersey unutulup eski hale donuluyor bu korku hic gitmez o zaman hic bebek sahibi olmucakmisinizHanımlar benim cocuga karşı büyük önyargılarım var. Çocuk olunca kendimi unutacağımı eşimle ilişkimizin temelden sarsılıp kopacağını düşünüyorum. Kim varsa çocuklu cocuktan sora kendine hiç vakit ayıramadıgını eşiyle arasının olumsuz yönde çok değiştiğini söylüyor yada ben sahit oluyorum evliliklerin sarsıldıgına.
Bana gelirsek 23 yasındayım eşim 33. 2 yıllık evliyiz. Maddi durumu oturttuktan sonra eminimki çocuk isteyecek eşim. Herkes sorup duruyo zaten. Evlilik öncesi benim uygun gördüğüm zaman olacağı yönünde karar aldık. Ama eşim seneye istediğini ima ediyo. Ben korkularımdan kurtulamıyorum... etrafımdaki yada burdaki örnekleri gördükçede iyice emin oluyorum korkularımdan. Sizin düşünceleriniz neler..
acikcasi ben ogretmenim. egitimin geregi gelisim psikolojisiyle ic iceyim. birebir sormak isyedoginiz sorular varsa ozelden yazisabiliriz kitap okarak özelllikle su kitap diyemiyorum.tecrube olarak da en onemli sotlemek istedigim sey su her istedigini yapmamak kararli olmak aile ve bakici ucgeninde tutarli olmak.Cocuk ve gelisim psikolojisi olarak okudugunuz faydalandiginiz kaynak veya internet adresi var mi.ben de ilgiliyim de.kizim iki bucuk yasinda elimizde bir altin var anne babalar olarak onu en guzel sekilde islememiz gerekiyor cocuklar bizim eserimiz.once bizler kendimizi egitmeliyiz.
Konu sahibi mutlu olan anlasan cift zaten cocukla daha mutlu olur.
İki yaşında çocuk en geç 9 dedin mi uyur. Uyumuyorsa anne baba kendini gözden geçirmeli. 12’ye kadar ayakta durmaz çocuk. Bebekken tabi durum farklı ama birkaç aya düzen oturuyor ve ondan sonra sorun olmuyor. İki yıldır hiç sorun yaşamadık mesela ilişkide.Çocuk varken ya da iki yaşında yaramaz sürekli ayakta uyumayan bi çocuk olsa ilişki ne ara oluyor ben onu anlamıyorum yani aramızda hiç cinsellik kalmazsa diye korkuyorum çocuk olunca ben de.
Ya kadın eski çekiciliğini yitiriyo sanki anne olunca. Eşlerde bu düşünceyi destekler nitelikte davranmıyo mu. Cocuk aileyi güçlendiriyo olabilir ama özel hayatı aradaki çekimi olumsuz etkiliyo sanki. Bunun sonuda cogunlukla aldatma oluyo.
Hanımlar benim cocuga karşı büyük önyargılarım var. Çocuk olunca kendimi unutacağımı eşimle ilişkimizin temelden sarsılıp kopacağını düşünüyorum. Kim varsa çocuklu cocuktan sora kendine hiç vakit ayıramadıgını eşiyle arasının olumsuz yönde çok değiştiğini söylüyor yada ben sahit oluyorum evliliklerin sarsıldıgına.
Bende boyleyim balık burcu musunuz23 yaşındaki ben konu açmış :)
Benim de böyle korkularım vardı.
5 sene geçti aradan
Şimdi bunlar gözüme öyle gelmiyor
Hayatı boyunca Hiç çocuk istemeyen ben şu an her gün test yapıyorum
Gözünüz kör olsun hormonlar ve biyolojik saatim
Ben genelde vaktimi iş ev arası geçiren ve çok sosyal olmayan biriyim
Ojedir, maskelerdir, manikürlerdir öyle ritüellerim yok
Şu anda da ev dağınık ve temizlik yapamıyorum
Şu anda da saçım başım yapılı değil
Çocuğu olanlar bu hale geliyo zaten
Ben çocuk olmadan gelmişim
O yüzden sorun yok :)
Senin daha zamana ihtiyacın var
Boşver at aklından çocuk meselesini şimdilk
Eşler arasındaki iletişim ve sevginin kaynağı öyle önemli ki bu konuda.. Oğlumun doğumundan sonra eşim sarkan göbeğimi öper, çatlaklarımı severdi.. Ben 4 ay içinde eski formuma döndüm ama dediğiniz gibi tabi ki izleri ve deformasyonu oluyor. Aramızda ne ruhsal ne cinsel anlamda hiç bir soğukluk olmadı. Evet, yorgunluktan ter ve süt kokusu karışık uykuya da daldığım oldu, aylarca ayrı yataklarda uyuduğumuz da.. Ama eşim saçlarımı okşamaktan, bana yardımcı olmaktan, mümkün mertebe bana vakit yaratmaya çalışmaktan hiç vazgeçmedi.Anneler ne kadar bakımlı olurlarsa olsunlar hamileliğin izleri(çatlaklar,sarkmalar) kalıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?