çok acil akla,mantığa ihtiyacım var..

Aşk olunca her şeyin üstesinde gelebileceğimize inanıyoruz.
Oysa ki durum biraz farklı.
Yanımızda ailemiz olmadan, sadece sevdiğimiz insanla kurduğumuz hayat mutluluk kadar acı da getiriyor.
Ben yaşamadım belki ama yaşayan arkadaşlarım var, eşleri tarafından aileleri arkalarında değil diye güçsüz görülüyorlar.
Unutmadan bir de erkek arkadaşınızın ailesi var tabi. Onlar da kendilerini uygun bulmayan dünürlere sempati duymazlar sanırım.
Ve bunların acısını sana olan tavırlarıyla çıkarırlar.
Vakit kaybetmeden erkek arkadaşınız ve ailesiyle bu konuyu açıkça konuşup işin aslını öğrendikten sonra ailenizi razı etmye çalışmanızda fayda görüyorum,
Allah yardımcınız olsun.

hiç şüphelenmedim???
pardon da seri katil falanmı ailesi,yada başka suçlarımı var??
insanlar,Allah yarattı onları da
her etnik kökende vardır iyiler de kötüler de bence,ben de aleviyim mesela ayrmcılık yaparlar ama alevilerde de vardır kötü niyetli yada sünnilerde vardır melek gıbı hakikatli insanlar
zaten ınsanların kategorize edilmesine karşıyım
demem o ki sen seviyosan anlaşıyosan,ailesini yıllardır biliyosan,benimsemişsen bu kadar kolay vazgeçme,önyargılı olmayın...

zor bir durum yaşıyorsun gerçekten böyle durumlarda iki tarafı birden idare etmek zordur.malaesef biriyle evlenmeyi düşünüyosan aileleri de işin içine alıyosyun.bu durum çok önemli ama çözümsüz diyil herşey olucağına varır merak etme biraz ara verdir her iki tarafada sen de yanlız kalmamaya çalış kafanı dağıtıcak kişilerle görüş .aile içinde geçenleride erkeke arkadaşına bi şekilde anlat napıcaksanız beraber yapın derim ben umarım bir an önce düzelir herşey sakın kendini bırakma sen iyi ol ki kısa zamanda çözülsün bu durum....

Aynı benim yaşadığım durum.
Babam biliyordu kültür,meshep ve maddi durumdan farklı olduğumuzu bize geldiler-gittiler.
Kesinlikle olmaz bu iş dedi. Bende ağladım durdum ama olmadı işte keşkelere kaldı.
Allah yardımcın olsun ve hayırlısını versin.

Son düzenleme:

benim içinde sadece adam olmaları önemli ama babama anlatamadım.ve arayıp bu işin olmıycağını söyled, bile ne yapcam ben

benim içinde sadece adam olmaları önemli ama babama anlatamadım.ve arayıp bu işin olmıycağını söyled, bile ne yapcam ben

neden olarakta kökenizde çingene kanımı var ,o yüzden olmaz mı dedi.
üzüldüm sizin adınıza.ve tabii karşı tarafın rencide olmasınada..

Şimdi çingene soyu ne ben onu anlayamadım hayır çingene olunca ne oluyor?

Hiç şüphelenmedim diyorsun da sanki adamlar seri katil , ne bilim organize çete falanmış gibi şüphelenecek durum ne onu çözemedim nasıl anlayacaksın ve anlasan ne olacaktı sen çingenesin deyip ayrılacak mıydın ?

Ailelere saygımız sonsuz ancak ;

Hiç bir yanlışı görülmemiş bir aile ve 7 yıllık bir ilişki var ortada; bunu çingene deyip beğenmezler Rabbim öyle bir kötü verir ki ömür boyu uğraşırlar. İnsanın insan olmasıdır önemli olan, gerisi boş...

Son düzenleme:

Benim dayımın kızı akrabasıyla evlendi ve onun da durumu içler acısı. Hatta konum bile var bununla ilgili. Burada sorun ırk değil insanlık. O çingene soyundan geliyormuş, ben muhacir soyundan geliyorum, eşim laz soyundan geliyor diyelim. Az eşelesen bende bulgar genleri eşimde de rum genleri çıkar. Annenizde kürt geni babanızda da rus geni çıkabilir. Irk insanların şekillerini belirler, insanlıklarını değil. Bu dünyada midemi en çok bulandıran şeylerden biridir bu ırk tanımacılığı... İnsanlık için bir yüz karasıdır.

şimdi , bizim anayasamızda, çingeneler ile evlenince suç diye bir hükümmü varki aile dava açmış. ahada suç işte. alın bunları hapse atın diye dava açmışlar:))

Arkadaşım ben birşeyi anlamadım karşı taraf oğlan tarafına niye dava açmış farklı soydan geldigi için mi açmış o zaman onun için dava açmışlar ise herkes birbirine dava açsın böyle birşey olur mu konu sahibi arkadaşım sana gelince canım çingene diye tabir ettiginiz kişilerde bir insan bizim çevremizde komşularımız var hepside gayet iyi insanlar lütfen böyle ayrım yapmayalım sanki bahsettiginz aile kötü huyları olan bir aile gibi lanse etmissin bende anlayamadım diyerek

cingene soyu ne demek yani nerden geliyorlar?

gercekten bilmedigimden soruyorum romen filan mi oluyor?

şimdi , bizim anayasamızda, çingeneler ile evlenince suç diye bir hükümmü varki aile dava açmış. ahada suç işte. alın bunları hapse atın diye dava açmışlar:))

sizde beni güldürdünüz...
ben kökenleri itibariyle evlenmelerinde yasak var şeklinde bir yasa hükmüne dayanarak dava açtıklarını yazmadım, bu sizin çıkarımınız..
saygı duyuyorum..

kızı küçük yaşta kaçan bir aile, üstelik de kendi yaşam anlayışına ters bir ırka kaçıyorsa bunda davacı olmaları haktır diye düşünüyorum...
eğer uygun bir aile olsaydı, düğün dernek kurulabilirdi... fakat aile yapısına ters olduğundan baba kesinlikle evlenmelerine müsaade etmedi..

yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum...
yazımda da belirtmiştim tekrar yineliyorum KIZ KAÇTI... aile bunun şokunu atlatamadan bir de öyle olduklarını öğrenince müsaade edemedi..

çok normaldir değil mi daha 18 yaşına bastığı gün kızının birden kaçmış olması,
ve üstelik kaçtığı insan toplumunun kızın ailesince hoş karşılanmaması, aileninde dolayısıyla buna tepki verip kızı ellerinden almak için mücadele etmesi..

Allah kimsenin başına vermesin de uğurlar olsun giden gitmiştir denmiyor sanırım evlat için..
tasvip edilmeyen yerde ise elinden gelen mücadele veriliyor..

Son düzenleme:

18 yaş yazmışsınızda. suç değil. kız reşit

7 yıldır ailen nasıl böyle bişey düşünmedi yani 7 yıl az bi zaman değil ki :44:

18 yaş yazmışsınızda. suç değil. kız reşit

tamam hanımefendi...
konu benim konum değil.. isterseniz daha fazla buna devam etmeyelim..

herkesin anlayış tarzı..

siz yaşı reşit diyebiliyorsanız bu sizin görüşünüz..
saygı duyarım...
siz gibi düşünmüyorum.
18 yaşında diye okulunu bırakıp ne olacağı belli olmayan yollara sapıyorsa bir anne babanın gözünün reşitlik de olmaması benim hayatımda çok normal...

sevgiler, iyi forumlar...

Ya kusura bakma ama çok komik geldi bana çingene soyu ne oluyor bu nasıl ırkçılık doğulu derler ayrım yaparlar çingene derler ayrım yaparlar adam sana 7 yılını vermiş sende ona nedir bu ırkçılık ya herkesi Allah yarattı sanki aynı soydan olupta evlenenler çok mu iyi anlaşıyor ki sevenleri ayırmak günah ırkçılık ayrımcılık yapmak zaten daha büyük günah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…