çok acil akla,mantığa ihtiyacım var..

olmazmı tanışmaya geldiklerinde babam ailesini ve onu çok beğenmişti.ikimizde zaten üniversite mezunuyuz.iyi bir poziyonda çalışıyo,evi var vs.vs ama kökü onun için çok önemliymiş yoksa çocukla hiç bir sorunu yokmuş

yok erkek arkadaşım namazında niyazında inançlı bir insan ama yinede ısrarla karşı çıkıyolar hatta kendi aileside aynı şekilde

Canım seni çok iyi anlıyorum..benim de aynen 6 senelik ilişkim var. istemeye geldiler.söz yüzüğü taktık aileler anlaştı snonra onlara gidince herşey değişti..babam kültür farklılığı var yapaazsın sen bu aileyle dedi. ve yaşadığın her şeyi yaşadım fazlası vardır eksiği yoktur babam ya o ya ben bile dedi..1 ay hiç konuşmadık babamla.ama söz yüzüğümü hiç çıkarmadım..konuyu da açmadım hiç..sonradan gönlü razı olmadı üzülmeme sonuç olarak şubatta nişanımız haziranda düğünümüz var :) sana tavsiyem çok karşı çıkma ailene çünkü erkek arkadaşını her savunuşta elalemin oğlu için ailesini eziyor diye düşünüyorlar..çok zor süreç ama sabret eminim ailen ikna olucaktır...

senin adına çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.babam bütün yakınlarıma anlatmış bu durumu şuanda yanımda olan hiç kimse yok.herkez karşımda duruyor.herkez arayıp sakın yapma diyor.işin içinden bir türlü çıkamıyorum..allah kimseyi sınamasın..

bu nasıl bir ayırımdır öyle!!!!
insanları kişilikleriyle yargılamak varken neden soyu sopu karıştırırlarki!!!!
insanların kendine has özellikleri vardır sülalesinin ne olduğu neye inanıp nasıl davrandıklarından kime neee!!!

ya ne kadar kötü bişey bu aileler neden böyle yapıyor analamıyorum Mutlu olmamızı isterken daha da mutsuz ediyorlar bizleri( İnsallah rabbim yardımcı olur hepimize dua etmekten başka yapacak bişey yok gibi gözüküyor...

cnm umutsuz olma ne olur bak daha çok yeni olay..bizde de olay tüm akrabalara ve neredeyse komşulara taşındı..babam ya o ya ben dedi..nerdeyse kaçarsın ama ben vermem dedi..ve işin kötü tarafı sözlümün yüzüne karşı da ailesini kötüledi durdu..ama şimdi damadımı seviyorum ama ailesine karşı düşüncelerim aynı diyor..benim mutluluğum için yumuşadı..biraz zaman geçsin eminim baban da istemese bile seni mutsuz görmeye dayanamıcaktır.bana da arkadaşlarım hep dedi yoluna girer diye inanmadım hayatta babam değişmez dedim ama Allah büyük..sen de sabret biraz geç olur belki ama güzel olur..bol bol dua et..ben de dua edicem senin için..

cnm telaşından olsa gerek cümle kurarken traji komik hale getirmişsin.çingene sülalesinden gelmek diye birşey mi varki çingeseyse zaten çingenedir.ırk ayrımına bende çok karşıyım.ama yaşam şartları bazılarının gerçekten çok zor oluyor.ama yazdıklarından anladığım kadarıyla iyi bir yaşamları vari bu zamana kadar hiç anlamamışsın.kınamak için asla demiyorum ama kolay anlaşılmıcak gibi değil bazıları.üstelik ünv okumuş kendini yetiştirmiş.sırf ırkı farklı diye seni ayırmaları çok yanlış bencede allah yardımcın olsun.

çok teşekkür ederim canım.bizde de konuyu şuanda herkez biliyor ve herkez babamı destekliyor.yalnız başıma kaldım.onların ailesi adım atıyor ama babam dinlemeye bile tenezül etmiyor.vermiyorum kızımı diye tutturdu.dua etmekten başka çarem yok..

evet kurduğum cümleyi bende okuyunca fark ettim bu aile gayet modern gayet iyi yaşayan bir aile.yani 7 yıl daha çıksam anlamazdım.

konuyla alakası yok ama çok merak ettim kusura bakmayın trakyalı mısınız? biz takarız çingene konusuna genelde =)

ayy ben bayılırım çingenelere pek sempatik kimseler olurlar

dede eskide kalmış onun kusuruna bakılmaz da babana ne demeli ..

çok üzücü bi durum arada sen kaldın heralde. insanların bu denli ayrılmasına karşıyım hemde çok ama sen uygun bi dille babanla konus ve ikna etmeye çalış

Bazı insanlar da nedense şuralı olmaz, buralıysa olur mantığı var?
1,5 yıl falan önce bir çalışanımız vardı boşnak, kızının da sevgilisi karadenizliydi kesinlikle istemiyordu, razı gelmiyordu birlikteliklerine baskı yapmıyordu ama razı değildi ve ayrılıcaklar göreceksin bak o yüzden rahatım diyordu. Anlaşamazlar, biz rahat insanlarız, çok farklı adetlerimiz var yapamazlar ağır gelir, ya kına gecelerinde 8-10 tane değiştirdikleri boşnak şalvarına kadar lafı getirmişti yani maddi açıdan yapamazlar biz boşnağız böyle olmazsa olmaz gibilerinden belki kızın istemeyecek, azla yetinecek demiştim de yoooo kızım ister, bakma sen onun böyle sessiz durduğuna çok inattır demişti ve son olarak '' ne olursa olsun memleketlim olsun, kötü de olsa benim memleketimin insanı olsun '' demişti. Şaşırıp kalmıştım..

pardonda babanla deden mi evlenecek sen mi? yüz yüze bir sorun göremiyorlarda bi çingenelik ortaya çıktı diye hemen nasıl düşman oluyorlar? bence al karşına aileni konuş. öyle olsalar nolucak ben ne zamanıdr tanıyorum evllerıne gıttım sofralarına oturdum ır kere ters bıseylerını goremedım sız hemen nasıl yargılayıp benı zor durumda bırakıyorsunuz de? ben ayrılsam sankı cokmu mutlu olucam? sızın yuzunuzden mutsuz bı ınsana donusucem o zaman rahat mı edıceksınız de.. konuşmadan sonuca varamazsınız ne yazıkki. ama aileniz cahilce davranıyor bence..

Şunu belirtmeliyim ki çoğu insanın bilmediği ve bahsi geçmediği bir durumdan bahsetmek zorundayım az ve öz kelimem ile..ÇİNGENE DEMEK RESMEN SUÇ..!!
biline...!

Dil,din,ırk ayırt edilmese keşke ...

ayy ben bayılırım çingenelere pek sempatik kimseler olurlar

dede eskide kalmış onun kusuruna bakılmaz da babana ne demeli ..

ben hiçte sempatik bulmuyorum çingeneleri maalesef..
yurtdışında çingeneler türkiyedeki gibi zararsız değiller çünkü.

hayy allahı yaa dedende varyaa tmm da çiğne olsa ne olur yaa konus ben sevıyorum dee emınsen nebılım karsı taraf beklıyor nasıl olcak o iş okadar hazırlık olmustur sevgılıne neden soylemedın demen gerekır bencee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…