aynen bende baktım yok yazdıklarımıza cevap vermesi gerekmiyo muydu ?
"Bunlar cingene soyundan geliyormus bu is kesinlikle olmaz" insanligimdan utandim valla. Ayip yahu. Bizler kimiz, kraliyet soyundan mi geliyoruz? Ailesi nedir ne degildir anne babanin merak etmesi normal ama bu insanlar evinize gelmis, gayet güzel agirlamissiniz. Kac yasindasiniz bilmiyorum ama 7 senedir iclerine girip cikmissiniz. Az cok adetlerini geleneklerini falan gözlemlemissinizdir. Herkesin kökeni biryerlere dayaniyor. Ailece yüz kizartici suclar mi islemisler, cinayet mi islemisler? Bu zamanda önemli olan insan gibi insan olmak, evin- ailenin sorumlulugunu bilmek, esine cocuklarina elinden gelenin en iyisini verebilmektir bence. Yazik o aile cok rencide olacak. Insan "kizim hemen bu isin adini koyamayiz, bir kac kere daha görüselim, adetleri gelenek görenekleri nedir ne degildir bir ögrenelim. Iki taraf ta bir degerlendirsin bu is olur mu olmaz mi sonra karar verelim icimize sinmesi lazim" der.
Önce memleket ayirimi yaparlar, sonra mezhep ayirimi, sonra etnik köken ayirimi, maddi durumlari bize uygun mu, egitim seviyesi ne... Benim de kizim var büyük konusmak istemem ama önce insan olsun derim heralde. Sorumluluk sahibi, saygili, dürüst olsun soyu sopu arka planda kalir.
Cok kültürlü ve isinde gücünde cingenelerde var, aslinda onlar kendilerine "Sinti ve Roma" diyorlar, yani dinleri farkli olabilir belki ondan ailen istemiyordur? Ama müslüman cingenede cokmus, yani insanlari önce bir tanimak lazim-ki sen zaten tanisiyorsun yillardir. Manyak bir türk´le evlenecegine düzgün bir cingeneyle evlen bence daha iyi, ama yinede aileni karsina alma derim...
Türkiyede yaşıyoruz hepimizin soy ağacında bir çok ırkın karışımı vardır.Çünkü atalarımız Osmanlılar çok karışık bir ırka sahipti,geniş bir alanda hüküm sürüyorlardı içlerinde çok sayıda ulus bulunuyordu.
Bence ailenizle mantıklı bir dille bunları konuşun.İnsan soyunu,ailesini seçemez ama kişiliğini kendisi belirler,şekillendirir.Önemli olan ırk değil kişiliktir.
Aşk olunca her şeyin üstesinde gelebileceğimize inanıyoruz.
Oysa ki durum biraz farklı.
Yanımızda ailemiz olmadan, sadece sevdiğimiz insanla kurduğumuz hayat mutluluk kadar acı da getiriyor.
Ben yaşamadım belki ama yaşayan arkadaşlarım var, eşleri tarafından aileleri arkalarında değil diye güçsüz görülüyorlar.
Unutmadan bir de erkek arkadaşınızın ailesi var tabi. Onlar da kendilerini uygun bulmayan dünürlere sempati duymazlar sanırım.
Ve bunların acısını sana olan tavırlarıyla çıkarırlar.
Vakit kaybetmeden erkek arkadaşınız ve ailesiyle bu konuyu açıkça konuşup işin aslını öğrendikten sonra ailenizi razı etmye çalışmanızda fayda görüyorum,
Allah yardımcınız olsun.
nasil mantiksiz birsey bu ya, soyu ne olursa olsun ne fark eder aileler anlastiktan sonra...
ALLAH yardimcin olsun tatlim, kötü bi durum :26:
bence aileni dinlemelisin
ikna edemiyorsan eger mutlaka aileni dinle
umarım iki taraı üzmeden, en başta sen üzülmeden halledılır konu
benım babamda boyleydı
aklında meger halamın oglu varmıs.. bana etmedıgı laf kalmadı. aynen soyledıgı su : erkeksızlıkten çatladınmı daha yasın 25...
ben ılle de olacak dedım.. bırazda acitasyon yaptım se benım mutlulugumu ıstemıyomusun fılan :))
sounda razı oldu...
konu sahibi herkes soruyor ısrarla dedeniz nasıl anladı çingene soyundan geldiklerini maşallah ne dedeymiş öyle ,siz 7 senede çözememişken çözmüş. Ben de soruyorum nasıl anladı ?
çok sevindim senin adına hayırlı olsun.ne kadar sürdü bu acıtasyon dönemi :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?