çok acil akla,mantığa ihtiyacım var..

Cok kültürlü ve isinde gücünde cingenelerde var, aslinda onlar kendilerine "Sinti ve Roma" diyorlar, yani dinleri farkli olabilir belki ondan ailen istemiyordur? Ama müslüman cingenede cokmus, yani insanlari önce bir tanimak lazim-ki sen zaten tanisiyorsun yillardir. Manyak bir türk´le evlenecegine düzgün bir cingeneyle evlen bence daha iyi, ama yinede aileni karsina alma derim...

yazarken kızın yaşından da kaçmış olduğundan da bahsettim..

sizce öyle yazmasaydım iyi olacaktı ya, bence de sözlerim cımbızla çekilmeseydi iyi olacaktı, zira ben ırka bir şey demediğimi yazmıştım..

keşke bana tutup kız neden şimdi içler acısı halde diye sorular yöneltseydiniz, böyle bir aile de ne oluyor ki? deseydiniz
ama bunun yerine nedense beni eleştirmeyi tercih ettiniz... konuyla değil benle ilgilendiniz ...

ne diyeyim saygım sonsuz...
hayırlı forumlar...

Türkiyede yaşıyoruz hepimizin soy ağacında bir çok ırkın karışımı vardır.Çünkü atalarımız Osmanlılar çok karışık bir ırka sahipti,geniş bir alanda hüküm sürüyorlardı içlerinde çok sayıda ulus bulunuyordu.

Bence ailenizle mantıklı bir dille bunları konuşun.İnsan soyunu,ailesini seçemez ama kişiliğini kendisi belirler,şekillendirir.Önemli olan ırk değil kişiliktir.

yok artık ya

herşey bıttı şımdıde bunun mu ayrımı yapılıyor

aılen 7 sene boyunca bu adamla bırlıkte olduğunu bılıyor mu?? evlerıne gırıp çıktığını

aıleyı ıyıce tanıdığını, güvendığını??

Arayıp bız gelemıyoruz bu ış olmaz demış ya baban, erkek arkadaşının tepkısı ne oldu

aradı mı? Aılesı ne demış? Baban sız çıngensınız, ben sıze kızımı vermem mı dedı

Evet şuna hak verebilirim ; insan hayatını birleştirdiği kişi ile ortak bir kültüre , sosyal kimliğe sahip değilse evlilik alanında zorluk yaşanabilir.

Bunu kim anlar ? 7 yıldır birlikte olduğunuza göre pek tabii siz .

Bunun dışında soy sop hikaye bana göre...GURUR duyalacak sağlam karakterim ve yaşantım olsun da ; birde dedelerimin sicili ile uğraşamam.

Dedenizin ne kadar yaşanmışlığı var bilemem , babam 67 yaşında ; şuan yanımda...Yıllarca İstanbul'un göbeğinde bağ bahçe işlerinde Romenler çalışmış yanlarında.Dedeniz bir de babamdan dinlesin onları

ilk aşkım da çingene soyundandı,soyadı bile bambaşkaydı
beni cezbetmişti yaa,hatta kendi kendime hayal kuruyodum, kınamı tamm çingene adetleriyle yaparım ,ateşten falan atlarız diye:))
farklı etnik gruplar her zaman ilgimi çekmiştir...
ama o biraz sorun yapardı,sor annene romanya göçmeni olduğumu,ne der acaba demişti
inşallah ban yemem ırkçılıktan, ama anneme espriyle karışık çibene damat getirsem sana dediğimde 'kürt olacağına çingene olsun' demişti

bence aileni ikna etmeye çalış ama sevgiline herşeyi naklen yayın yapma, sonra herşey düzelir,o ailene karşı tavır alır bir ömür de unutmaz...
ne diyim,kolay gelsin ...

Bu nasıl bir düşünce tarzıdır ya?

Doğulu olsa da doğulu diye istemezler...

Hepsi insan hepsi birer birey birer kültür birer yapı...

Bu şekilde bir konuşma geçmesi bile ne kadar üzücü.

Eğer ailen gerçekten bunu bu şekilde yorumluyorlarsa,

Sonunda evlenseniz bile bu çocuğa böyle bakmaları..

Gerçekten yazık ya :26:

çingene diye bir ırk mı var ya onlar bi topluluk gibi gelmiştir bana hep, yani rus ırkı gibi çingene ırkı mı varmış?
bi de deden nasıl anlamış ki enteresan yani.

Hayır çingene dediğin ırk hindistandan avrupaya doğru göç etmiş insanlardan oluşuyor, Türklerin Orta Asyadan göç etmesi gibi aynı. Ayıplanacak ne var ki bunda. Sonra içlerinde yerleşik hayat geçenler de olmuş, göçebe yaşamaya devam edenler de. 7 yıldır birlikte olduğunuza göre belli ki onlarda sizin gibi yaşayan, sizinle benzer yaşantıda olan insanlar, büyük büyük dedeleri sizinle aynı yerden gelmiyor diye olay çıkarmanın nasıl bir mantığı var ki?

çok üzüldüm.7 senelik ilişki tabiki çok kötüsündür.peki eminmisiniz.olmama ihtimali yok mu.ne olacak demiş arkadaşlar ama malesef bu okadar basit değil.bazıları artık normalleşmiş oluyor dıştan bakınca belli olmuyor temiz oluyorlar ama yine de birşey çıkıyor mutlaka.

ırkçılık iyi birşey değil ama bu nedense değişik bir millet işte.belli özellikleri olabiliyor malesef.bana bu konuda sen de biraz çaresiz kaldın gibi geldi.yani annemler izin vermezse ne yapıcam demiyorsun evlenmenin çok da doğru olmayacağını düşünüyorsun ve bu da seni mahvediyor.of keşke öyle olmadıklarını öğrenseniz.deden nasıl anladı canım

Ilk önce cingene denildiginde akla ne geliyo ki? Oynamayi seven insanlar (sacma oldu biraz ama kizlar gercekten bana bu sorun sacma gibi geldi cingene olduklari icin aile istemiyor haydeeee :)

ya kusura bakma ama bana cok sacma geldi. 7 senedir girip cikiyorum evlerine hic süphelenmedim, dedem karsi vs vs ya bu ne bicim bi mantik arkadas.

Herkesin kökeni cok farkli yerlere dayaniyordur. Cingene olmussa nolmus yani? Insan olsun da gerisi fasa fiso bence.

Bencede erkek arkadasina bu durumu izah et ve onlar tekrar gelsin konussunlar. Bence daha mantikli.

Seninde sakinlestirici igne vurmani gerektiren bir durum yok ortada arkadasim. Cogu kiside ilk baslarda pürüz cikiyor malesef. Zamanla hal olur sen merak etme.

Son düzenleme:

Ben simdi gördüm yazini. Ve merak ettim niye kiz suanda kötü durumda? Kiz ailesinden izinsiz evlendigi icin mi?

pardon tatlım ama bana komik geldi çingeneyse çingene ne var bunda anlamadım ki aile iyiyse ki seviyorsunda bence ayrım yapılmamalı diye düşünüyorum veeee sende konuş ailenle...

"Bunlar cingene soyundan geliyormus bu is kesinlikle olmaz" insanligimdan utandim valla. Ayip yahu. Bizler kimiz, kraliyet soyundan mi geliyoruz? Ailesi nedir ne degildir anne babanin merak etmesi normal ama bu insanlar evinize gelmis, gayet güzel agirlamissiniz. Kac yasindasiniz bilmiyorum ama 7 senedir iclerine girip cikmissiniz. Az cok adetlerini geleneklerini falan gözlemlemissinizdir. Herkesin kökeni biryerlere dayaniyor. Ailece yüz kizartici suclar mi islemisler, cinayet mi islemisler? Bu zamanda önemli olan insan gibi insan olmak, evin- ailenin sorumlulugunu bilmek, esine cocuklarina elinden gelenin en iyisini verebilmektir bence. Yazik o aile cok rencide olacak. Insan "kizim hemen bu isin adini koyamayiz, bir kac kere daha görüselim, adetleri gelenek görenekleri nedir ne degildir bir ögrenelim. Iki taraf ta bir degerlendirsin bu is olur mu olmaz mi sonra karar verelim icimize sinmesi lazim" der.

Önce memleket ayirimi yaparlar, sonra mezhep ayirimi, sonra etnik köken ayirimi, maddi durumlari bize uygun mu, egitim seviyesi ne... Benim de kizim var büyük konusmak istemem ama önce insan olsun derim heralde. Sorumluluk sahibi, saygili, dürüst olsun soyu sopu arka planda kalir.

her milletin iyisi kötüsü vardır.anlamadım neden böyle yapmış aileniz.
inşallah çözüme ulaşır sorununuz.sakin ol.

Son düzenleme:
arkadaslar ya konu sahibini hiç gören oldu mu buralarda, biz kendi kendimize konusuyoruz .. ne yaptı acaba? fikir verin demiş onun bizim fikirlerimize yorumu ne?

Aileler işleri neden zorlaştırır ki anlamam. Kıyas bu olmamalı, birbirlerinden çok kopuk bir aile olabilirler hadi o zaman anlarım, ama böyle öften püften şeylerle zorluk çıkarıyolarya anlam veremiyorum. Ailelerin tanışma, anlaşma dönemleri malesef sıkıntılı olabiliyo. Bence aileni karşına al konuş, senin mutluluğundan dahamı önemliymiş bu mevzu, bunu sor ailene. Çingene olunca ne oluyomuş mantıklı bir açıklama yapmalarını söyle.

inşalaah hal olur ama babam nuh diyo peygamber demiyo.üstüne bu evlilik olursa sana hakkımı helal etme diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…