- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi witch hunt
-
Eşime sordum. Arapça, osmanlıca kitap tercümesi yapan adam çözemedi. Sadece iyi bir şeye benzemiyor dedi.
Canısi orda mim değil ya h harfi. Yani huma melhatam yazıyo. İki tane mim var ya ondan. .
Barışmak için falan mı yazılmış sizce?Hala sonunun darılmak olduğuna eminim ben .
Hala sonunun darılmak olduğuna eminim ben .
iyide arapda kotu dediValla arapın bile anlamamasının sebebi bence bir anlamı olmaması. Hoca geçinen herif orda burda gördüğü kelimeleri anlamını bilmeden yan yana koymuş bu kadar. Okuyamayanların kötü deme sebebi de kafalarında Arapçanın büyüyle bağdaşmış olması. Anlamadığımız rasgele kelimelerden oluşan İngilizce metini kötüye yormayız ama Arapça olunca yoruluyor işte.
Bence son söz budur dahasına gerek yok...
Doğru diyosun he dye de düşünmüştüm ama.. Bizden anca bu kadar çıkıyo
iyide arapda kotu dedi
onun ana dili bizim gibi dusunmezki
Kötü olduğunu neden düşündü ki acaba bir kelime bile yakalasa Bişey dır m çünkü eşin tam manası ile çozemiyor ise cami hocası da çözemez. Allah aşkına eşine bir sor. Ben bunu çok merak ettim araştırmak için telefinuma kaydettim bişey olurmuymus tabi uyumadiysaSordum canım ama okuyamadı. Normalde harekesiz yazıları okur çevirir. Sanırım yöresel bir lehçeyle yazılmış
Arkadaşın da dediği gibi, genelde kötü niyetle yapılan kağıtlar anlamsız, okunaksız olur. O yüzden böyle dedi bence.demekki bişey görmüş. Niye iyibiseye benzemiyor muş.
Kıymetlimiss yine doğru diyosunnBence hiçbir anlamı yok. Yoksa Arap bile cozemiyosa o yazan kişi ne kastetmis olabilir di mi Efendimiss? ? :))
Kıymetlimiss yine doğru diyosunnAyrıca iyi ya da kötü yakmamak konusunda da hemfikirim. Gerekli sureler okunup sirkeli su ve akan suya atma olayı da kesinlikle doğru..Kıymetlimisss
Eşim de uykuluydu çok üstünde durmadı ama okunaklı birşey olsa okurdu. Yarın tekrar sorarım. Şimdi uyandırırsam sinirlenir:)Kötü olduğunu neden düşündü ki acaba bir kelime bile yakalasa Bişey dır m çünkü eşin tam manası ile çozemiyor ise cami hocası da çözemez. Allah aşkına eşine bir sor. Ben bunu çok merak ettim araştırmak için telefinuma kaydettim bişey olurmuymus tabi uyumadiysa
Anladım. Bende öyle dediğini hatırlıyorum herkes anlamasın diye.Arkadaşın da dediği gibi, genelde kötü niyetle yapılan kağıtlar anlamsız, okunaksız olur. O yüzden böyle dedi bence.
once bakdi buyuye benziyor kimse bunu çozemez dediAma araplar da müslüman onlar da pekala bağdaştırıyor.
Bu adama arkadaşımın evinden çıkmış eski kocası koymuş dediysen kötüye yorar elbet.
Ama kitapta gördüm merak ettim dersen kötüye yormazdı, bilmeyen biri yazmaya çalışıp becerememiş derdi.
Malik ve hüma elmatem lihatatar
Ben bunu 3 kere okudum eyvah
Birsey olmaz değil mi.
Tamam canım Sağol. Ben bu yazının resmi telefonda durursa bişey olurmu onu merak ediyorum. Bir sorarsan yarın sevinirim :)Eşim de uykuluydu çok üstünde durmadı ama okunaklı birşey olsa okurdu. Yarın tekrar sorarım. Şimdi uyandırırsam sinirlenir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?