- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.573
- 108
- Konu Sahibi Lyanna Mormont
-
Tepende değil işte en az 25-30 km uzaktaydı. Yangın eğitimi olmayan kişinin de yangına koşması yanlış bence zaten. Arka planda lya gibi bir şeyler yapılabilir ancak. Orda oturanların hangi imkanlarla orda olduklarını bilmiyoruz, türk mü turist mi onu bile bilmiyoruz. Akıllının biri kendi sanki çok farklı bir şey yapıyormuş gibi yemek yiyen insanları fotoğraflamış. Çok sinirlendim ben söylenenlere o konuda, sen de konusunu açınca söylemek istedim.Bütün türkiyenin söylediklerinden haberim yok. Bilmiyorum tepemde öyle bir yangın varken tatilde bile olsam birşey yapabilirmiyimin peşine düşerdim.
Kör göze parmak derken lyn nın söylediklerini kastetmiştim zaten.
Evet, ben de yangın bölgesindeyim, yangın bize yakın değil ama hava duman kokuyor, duman bulutları var, yangını unutmaya çalışıyorum ama dışarı çıksam duman kokusu, internete girince yangın haberleri . Okul değiştirmeyi düşünüyorum,araştırma yapmam lazım ama bir türlü buna odaklanamıyorumÇok haklısınız.Evet yangın olmayan yerlerde yaşayan bizler normal hayatımıza devam ediyoruz içimiz yanıyor aklımıza geliyor ama beş dakika sonra aklımızdan çıkabiliyor çünkü gözümüz devamlı alevleri görmüyor,nefes aldığımız havada duman kokusu yok.Kaç gündür aklımda Bodrum yanarken Bodrum otellerinde paylaşım yapanlar,onu geçtim çay bardağını paylaşıp hava miss yazanlar!!Neyin kafası anlayamadım?
İnsanlar tatile gidebilir haklarıdır ama böyle bir dönemde diğer tarafta insanlar,hayvanlar ve doğa ağlarken paylaşım yapmak bilemedim
Tepende değil işte en az 25-30 km uzaktaydı. Yangın eğitimi olmayan kişinin de yangına koşması yanlış bence zaten. Arka planda lya gibi bir şeyler yapılabilir ancak. Orda oturanların hangi imkanlarla orda olduklarını bilmiyoruz, türk mü turist mi onu bile bilmiyoruz. Akıllının biri kendi sanki çok farklı bir şey yapıyormuş gibi yemek yiyen insanları fotoğraflamış. Çok sinirlendim ben söylenenlere o konuda, sen de konusunu açınca söylemek istedim.
Kımse başkaları ıcın eğlenmesin, hayatına bakmasın demiyor kiNadir paylaşım yapan biriyim ömründe dans ederken storyim yoktur ama insanları da anlayabiliyorum galiba yani sürekli bi felaket sürekli bi kara haber, insanlar duygu arsızı oldu heralde, bi de herkes travmaya farklı karşılık verir kimi tamamen reddeder, kimi fazlasıyla içselleştirir ama kimsenin bi diğerini yargılamaya hakkı yok bence,ben acı çekiyorum diye herkesin acı çekmesini beklemek reddedenleri haşlamak da farklı bi siber zorbalık heralde, bu da bi nevi normal hayata devam edeni kıskanmak mı acaba, bunu da anlamıyorum. Birileri garip bi şekilde sürekli acısını yarıştırıyor ve bi diğerini yeteri kadar acı çekmemekle suçluyor. Halbuki aktif yardım edenleri saymazsak çoğu zaten klavye delikanlısı.
Çok haklısınız, bem görüntülere bakıp ağlaya ağlaya bir hal olanlardanım, kayıtsız kalabilenlere helal olsun ne diyeyimBiraz iç dökmek gibi olacak, uzun olursa şimdiden özür. Bir de iş siyasete dönmezse sevinirim.
Biz yanıyoruz. Günlerdir yanıyoruz. Evet yangın evimizin dibimize kadar gelmedi ama etrafımızda. Balkonumdan baktığımda dumanı önümde, yanık kokusu zaman zaman bize geliyor, günümüz itfaiye sirenleriyle geçiyor. Elektriklerimiz kesiliyor, yangın bölgesine vermek için suyumuz kesiliyor. Ben elimden geldiğinde kriz merkezindeyim.
Evet bizim hayatımız durdu ama bizim dışımızda herkes için hayat devam ediyor, etmeli de zaten. Etkilenen bölgeler dışında kimsenin günlük hayatına etki etmesini beklemiyorum. Sosyal medyaya baktığımda gençlerin "yetişemiyoruz, on gönüllü lazım" çağrısıyla yangın alanına gittiği gün "şahane haftasonu" diye storyler atılmasına üzülüyorum ama kimseye bir şey demek haddime değil. Kendi hesabı, kendi paylaşımı. Ne diyeyim.
Ama bu akşam çok ağrıma gitti. Yeni bir köy boşaltıldı. Hiç gitmediğim bir köydeki hiç tanımadığım insanların büyükbaş hayvanlarının tahliyesi için ağlaya ağlaya kamyon ayarlamaya çalışırken yaşadığım yere tatile gelen bir arkadaşımın deniz kıyısında içkili danslı storysi çok ağrıma gitti. Evet yardımcı olmak zorunda değil, tatilini zaten iptal etmesin gelsin eğlensin, ama günlerdir cayır cayır yanarken, burada anlatamayacağım kadar çok şey yaşanırken aynı ilçe sınırlarındaki bu paylaşıma gerçekten içerledim. Hakkım yok ama ne bileyim.
Sinirlerim gerçekten bozuk artık. Ki ben aktif yangın alanına gitmiyorum. Arkada elimden geleni yapıyorum ama benim yirmi mislim uğraşan insanlar var.
Şu konuyu yazarken yeni bir yerde daha yangın çıktı. Ben artık inanamıyorum, bilmiyorum nasıl bitecek bunlar. Nereye yetişecekler, nasıl yetişecekler?
Yok o konu derken fotoğraf konusu, burada açılmadı. Twitter kaynadı o fotoğrafla.Burda konu mu açıldı? Görmedim ben.
Fotoyu insg da görmüştüm ama evet turistte olabilirler o konuda haklısın.
Yangına bende koşmazdım da dediğim gibi iyi kötü birşeyler yapmaya çalışırdım.
Bizim kacacak yerimiz de yok en kötüsüYok o konu derken fotoğraf konusu, burada açılmadı. Twitter kaynadı o fotoğrafla.
Abimler yangın bölgesinde yazlıktaydı. Tek diyebildiğimiz “kaçın” oldu. Kaçıp bize geldiler. Her insan her konuda öne atılamaz, bir şeyler yapamaz. Ben yapamam mesela. Keşke yapabilsem ama elimden maddi yardım yapmaktan başka bir şey gelmez.
E tatil beldesi işte, ne diyebilirim ki. Siz de haklısınız.Bizim kacacak yerimiz de yok en kötüsüBurda yasiyoruz ve 2017 Bodrum depreminde de bir gecede Bodrumu bosalttilar,yine kaldik biz bize... Bunu sadece bu tip bölgelerde yerlesik yasayanlar anlayabilir.. Sonra Covit icin de tam kapanmada göcler halinde geldiler..Kacacaklar,gelecekler tabii diyeceksiniz ,haklisiniz da .. İmkanlarimiz kisitli,herkes kendini düsúnüyor ya hani,biz de kendimizi düşünüyoruz bir yerde.. Oguz Atay demis ya Tutunamayanlar kitabinda; "Bu insanlar ne cok sey biliyor olric? Herkes kendi işine geleni biliyor efendimiz" diye.O kadar dogru ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?