• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ağrıma gitti

yahu arkadaşlar zaten sosyal medyada milletin her yaptığını, her yediğini/içtiğini, her gezdiğini paylaşması aleni görgüsüzlük ve kesinlikle eziklik duygusunu giderme ihtiyacının sonucu iken kim sallar yangını gerçekten bunlar ağırınıza gitmesin..
bu bir hastalık.. kendini/yaşadıklarını pazarlama hastalığı resmen.
bu gibi insanlardan duyar beklemek manasız..

Ben artık bu kadar kötü haber ve olaydan dolayı hepimizin ( az ya da çok) duyarsızlaştırıldığına inanıyorum. Her gün berbat bir haber alıyoruz, her gün bir kadın öldürülüyor, biri birini bıçaklıyor, birileri soyuluyor vs. Orman yangınını bile siyasete çeviren insanlar var. Hala x partiyi savunucam ya da kötüleyeceğim diye saçmalayanlar var. Her felakette sürekli bir komplolar, yalan haberler ortaya çıkıyor. Şeyma Subaşını kınayan insanlar şimdi aynı onun gibi davranıyor. Maalesef her şey normalleşti.

Herkes otursun kendine yansın artık.
Medyadan takip edince, bize kilometrelerce uzak olunca başkasının acısı olmuyor, deprem gibi bir şey değil bu.
Ne bileyim, ordakinin acısını hissedemiyorsan da senin sonun geliyor?
Rusya'daki yangın, Fransa'daki, ücra köşedeki... Onların yangını mıydı?
Hepimiz yanıyoruz.
Birlikte yanıyoruz.

Herkes otursun kendine yansın artık.
Medyadan takip edince, bize kilometrelerce uzak olunca başkasının acısı olmuyor, deprem gibi bir şey değil bu.
Ne bileyim, ordakinin acısını hissedemiyorsan da senin sonun geliyor?
Rusya'daki yangın, Fransa'daki, ücra köşedeki... Onların yangını mıydı?
Hepimiz yanıyoruz.
Birlikte yanıyoruz.
Ormanlar hepimizin ormanı, nefes hepimize lazım.

Vatan söz konusuysa herkes elindekini birakacak bir dusunecek, ben de dahil. Ben yemek yerken bile vicdan azabi cekiyorum burada. Uzaktan paylasim yaparak destek olmaya calisiyorum, suan zaten hayvanlar var onlarla ilgileniyorum. Baska bir seye odaklanmakta zorluk yasiyorum. Insanlarin ihtiyaclarini karsilamak isterdim ama sitede bir araya gelecek kimse yok hepsi mangal yapiyor. Hani insan toplasir ne eksik varsa koli yapar gonderirsin ama insanlar cok duyarsiz. Belki onlarda uzulmuslerdir ama ne bileyim benim zoruma gidiyor.

Arkadaşlar ne yapiyoruz?
Biz ne yapabiliriz?
hepimiz bunu soruyoruz ,üzülüyoruz evet ama her zamanki gibi unutulup gidecek ve aslinda çoğumuzda hiç birşey yapmamiş olacağiz.
Çocuklarimizin geleceği için doğayi korumamiz lazim.
Bir dernekmi olur bir partimi olur bilmiyorum ama değişmesi gerek .Insanlara ,havanlara ve doğaya karşi vurdumdumduymaz davranişlara son vermek gerek .
Inşallah sonra heryerden imar plani cikmaz.

Kör göze parmak sokar gibi paylaşım yapmak bence de düşüncesizlik. Ama toplum olarak iki yıldır salgın hastalıkla mücadele ediyoruz. Çoğumuz evlere kapandık, kimimiz işimizden olduk. Daha sayamayacağım nice felaket yaşandı şu son 2 yılda. Şimdi toplum olarak yapılan mantıksız hareketlere kızamıyorum ben artık. Herkes elinden geleni yapıyor bir şekilde. Devlete laf etmeye yüreği yetmeyen halka saldırıyor. Hele bazı ünlüleri görüyorum yok şeyma subaşı bodrum’da tatil yapmış çok kötü biriymiş ya senin o kadar kitlen var git devlet yetkililerini eleştir. Eleştirecek şeyma subaşı mı kaldı? Ben çeşitli derneklere yardımımı yaptım, ihtiyaç olan eşyaları da aracı yoluyla ulaştırmaya çalışıyorum, sosyal medyada çeşitli paylaşımlarda da bulundum. Ama bulunmasam ve yapmasam da kimse bana kızamaz arkadaş ya. Benim etik değerlerime kalmış bir durum bu yani zorunluluğum değil. Yetkili kimse bir zahmet işini yapacak. 95-99 neslinin gençliği zaten ellerinden alındı hele o nesil ne paylaşırsa ne kadar eğlenirse hakkıdır vallahi kızamıyorum.

Kımse başkaları ıcın eğlenmesin, hayatına bakmasın demiyor ki
Cehennem gıbı yasadıgımız dönemde Gözlerimize sokmasınlar yeter.
Bu yaşanılan acıya saygı duymaktır.
Insanların beklentısı bu sadece
Acı bitmiyor bu ülkede o zaman kimse bir şey yapmasın. Köklü çözümler varken insanların sosyal medya paylaşımlarına takılmak bence çözüm değil.

O fotoğrafa kızanları anlamıyorum ben. Otelin yemek alanı orası. İnsanlar belki bir sene önceden parasını ödeyip satın aldığı tatillerindeler ve akşam yemeği yiyorlar. Haberleri olmadan fotoğrafları çekiliyor ve bütün türkiye ağza alınmayacak şeyler söylüyor, beddualar ediyor o insanlara. Bunu anlamıyorum ben.

Lyanın paylaştığı olay ise bambaşka. Hiç bir şey umurunda olmayan bir insan tatilde eğleniyor ve bunu bile isteye hiç utanmadan paylaşıyor. İkisi arasında dağlar kadar fark var.
Ikisi de aynı şey. Her yer yanıyor binlerce hayvan ölüyor evler hayatlar sönüyorken otelde olanlar da o keyfi yapmasın. Hepimizin acısı! Milletin hayatı bitmiş canlar ölmüş bunun yanında bir yıl önce satın aldığı tatil de ne!

karışmayın milletin yaptığı paylaşımlara da yahu. adam tatile gitmiş, tatiller çok uzun zaman önce ayarlanıyor. çoğu kişinin senede bir kere zaten bir hafta on gün adam gibi tatili var. başka yok. oraya tatile gelmiş adam gidip de koca yangını söndüremeyeceğine göre yani tek başına bir şey yapamayacağına, konuda da uzman olmadığına göre ne yapmalı sizce? paylaşım yaptı diye dünyanın en duyarsız insanı mı oluyor? peki paylaşım yapınca dünyanın en duyarlı insanı mı oluyor? bırakın sosyal medyaya göre milleti yargılamayı, eleştirmeyi. şimdi kimse siyaset miyaset demesin buna ama koca ülkede yangın söndürme uçağı yoksa ben bir vatandaş olarak ne yapabilirim? yangınları çıkaranları senelerce bu ülkede bitiremeyen koca bir devlet, hükümet varsa işin içinde o an ne yapabilirim? tepkimi ancak sandıkta verirsem etkili olur. adam saraylar dikerken yangın söndürme uçağı almıyorsa, kanal istanbul derken böylesi bir felakette vatandaşına yardım edemiyorsa zaten olay belli. paylaşımla falan olacak bişey değil yani bu. evet hepimizin içi yanıyor ve çok çok üzülüyoruz. üzülüp bir şey yapamamak da ayrı koyuyor. ama yangın yani bu, uzmanlığı olan, nasıl müdahale edeceğini bilen kişilerin yapmasına ihtiyacımız var. bireysel anlamda ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilirsiniz anca, bir de sandıkta verirsiniz buna göre oyunuzu.

yani tatil storysi atıp atmamakla değişmiyor bir şeyler. ben de haftaya tatile gideceğim, kaç ay öncesinden ayarladım ve şu an gideceğim bölgede yangın yok çok şükür, çıkarsa gitmem sanırım ya da giderim ama erken dönüş yapabilirim ama şu da bir gerçek ki ben bu tatili 1 sene bekledim. hiç ağrınıza gitmesin yani sosyal medya gerçekten ne kadar kalbini yansıtıyor insanların? abartmaya gerek yok. kişisel anlamda elden gelen ne varsa yapılmalı ve çözüm de sorumlulara bırakılmalı. ki ben geçen sene marmaris'teydim gerçekten aşık olduğum bir cennettir. ben de çok üzgünüm ama kimseyi sosyal medyaya göre değerlendirmiyorum. oranın ne kadar gerçek ne kadar yalan olduğunu biliyorum çünkü.
Aynen öyle. Halk elinden gelenin fazlasını yapıyor zaten. Daha da yüklenmek yersiz geliyor bana hele ki acının hiç dinmediği bir ülkede. Eleştirilecek tek güruh var onlar da belli zaten.

Cok uzgunum..
Gunlerdir bas agrim gecmiyor yanan yerleri gordukce icim kotu oluyor..
Mutsuzum iste gulemiyorum inan ki icimden gelmiyor.
Yazdiklarinda cok haklisin cigerimiz resmen yaniyor .

Ikisi de aynı şey. Her yer yanıyor binlerce hayvan ölüyor evler hayatlar sönüyorken otelde olanlar da o keyfi yapmasın. Hepimizin acısı! Milletin hayatı bitmiş canlar ölmüş bunun yanında bir yıl önce satın aldığı tatil de ne!
Yapmayın allah aşkına ya. Kimse tatil yapmasın, hepimiz evlerimizde yas tutalım turizmci de taş yesin artık.

Orası o otelin yemek alanı. Yıllar önce kaldım, tam orada yemek yedim. Başka yemek alanı yok. Sabah şezlong koyarlar oraya akşam masa. Aç mı kalsın insanlar? Fotoğrafın paylaşıldığı gece yangın çok uzaktı oraya. Daha önce bir yangın gördünüz mü bilmiyorum ama onlarca hatta bazen yüzlerce km öteden aynen böyle görünür geceleri.

Sizin için kolaydır belki parasını ödediğiniz tatili yarıda kesip gitmek. O bir haftalık tatili bir sene boyunca bekleyen, aylarca taksit taksit ödeyen insanlar var.

Kör göze parmak sokar gibi paylaşım yapmak bence de düşüncesizlik. Ama toplum olarak iki yıldır salgın hastalıkla mücadele ediyoruz. Çoğumuz evlere kapandık, kimimiz işimizden olduk. Daha sayamayacağım nice felaket yaşandı şu son 2 yılda. Şimdi toplum olarak yapılan mantıksız hareketlere kızamıyorum ben artık. Herkes elinden geleni yapıyor bir şekilde. Devlete laf etmeye yüreği yetmeyen halka saldırıyor. Hele bazı ünlüleri görüyorum yok şeyma subaşı bodrum’da tatil yapmış çok kötü biriymiş ya senin o kadar kitlen var git devlet yetkililerini eleştir. Eleştirecek şeyma subaşı mı kaldı? Ben çeşitli derneklere yardımımı yaptım, ihtiyaç olan eşyaları da aracı yoluyla ulaştırmaya çalışıyorum, sosyal medyada çeşitli paylaşımlarda da bulundum. Ama bulunmasam ve yapmasam da kimse bana kızamaz arkadaş ya. Benim etik değerlerime kalmış bir durum bu yani zorunluluğum değil. Yetkili kimse bir zahmet işini yapacak. 95-99 neslinin gençliği zaten ellerinden alındı hele o nesil ne paylaşırsa ne kadar eğlenirse hakkıdır vallahi kızamıyorum.
Kimse yardim etmek zorunda degil. Kimse hayatini kisitlamak zorunda degil. Kimse tatilinden, barindan, eglencesinden vazgecmek zorunda degil. Kimse sosyal medya paylaşımlarından vazgecmek zorunda da degil.

Aklınızda ne canlandi bilmiyorum ama kimseye gidip sen bunu nasil paylasirsin falan demiyorum.

Hatta konuda bahsettigim arkadasim bugün kaldigi yerin karsi kiyisi yanar ve insanlar teknelerle tahliye edilirken arkadasiyla şarkı soyleyip dans ettigi storyler paylasiyordu. Yine tek kelime etmedim cunku bastan beri dedigim gibi kimsenin hesabinda ne paylastigina karisacak hakkim yok.
Sessize aldim gectim.

Bakin şu an Ören tahliye ediliyor ve inanin benim su an kimseye kendimi veya ne demek istedigimi anlatacak mecalim yok. Demek istedigimi anlayanlar olmus. Yanlis anlayanlar olmus, onlarin da cani sagolsun.

Biraz iç dökmek gibi olacak, uzun olursa şimdiden özür. Bir de iş siyasete dönmezse sevinirim.

Biz yanıyoruz. Günlerdir yanıyoruz. Evet yangın evimizin dibimize kadar gelmedi ama etrafımızda. Balkonumdan baktığımda dumanı önümde, yanık kokusu zaman zaman bize geliyor, günümüz itfaiye sirenleriyle geçiyor. Elektriklerimiz kesiliyor, yangın bölgesine vermek için suyumuz kesiliyor. Ben elimden geldiğinde kriz merkezindeyim.

Evet bizim hayatımız durdu ama bizim dışımızda herkes için hayat devam ediyor, etmeli de zaten. Etkilenen bölgeler dışında kimsenin günlük hayatına etki etmesini beklemiyorum. Sosyal medyaya baktığımda gençlerin "yetişemiyoruz, on gönüllü lazım" çağrısıyla yangın alanına gittiği gün "şahane haftasonu" diye storyler atılmasına üzülüyorum ama kimseye bir şey demek haddime değil. Kendi hesabı, kendi paylaşımı. Ne diyeyim.

Ama bu akşam çok ağrıma gitti. Yeni bir köy boşaltıldı. Hiç gitmediğim bir köydeki hiç tanımadığım insanların büyükbaş hayvanlarının tahliyesi için ağlaya ağlaya kamyon ayarlamaya çalışırken yaşadığım yere tatile gelen bir arkadaşımın deniz kıyısında içkili danslı storysi çok ağrıma gitti. Evet yardımcı olmak zorunda değil, tatilini zaten iptal etmesin gelsin eğlensin, ama günlerdir cayır cayır yanarken, burada anlatamayacağım kadar çok şey yaşanırken aynı ilçe sınırlarındaki bu paylaşıma gerçekten içerledim. Hakkım yok ama ne bileyim.

Sinirlerim gerçekten bozuk artık. Ki ben aktif yangın alanına gitmiyorum. Arkada elimden geleni yapıyorum ama benim yirmi mislim uğraşan insanlar var.

Şu konuyu yazarken yeni bir yerde daha yangın çıktı. Ben artık inanamıyorum, bilmiyorum nasıl bitecek bunlar. Nereye yetişecekler, nasıl yetişecekler?
Ben normal şartlar altında bile her anın paylaşılması dan hoşlanmıyorum özel hayat diye mahrem diye bir şey var ki yediğini içtiğini paylaşmak çok büyük bir ayıp ve görgüsüzlüktür bana göre, hele ki ülkemiz böyle bir felaket ile uğraşırken bu kadar duyarsız ve bana dokunmayan bin yıl yaşasın zihniyeti ile hayatlarına devam eden insanların içince merhamet ve vicdan olduğundan şüpheliyim şu an bu ülkede tv de gazetede sosyal medyada konuşulmask gereken tek şey var o da yangına nasıl çözüm buluruz insanlara havyanlsra nasıl faydalı oluruz bunun dışında konuşulacak bir konu daha varsa o da sınırfan ellerini kollarını sallayarak geçen 'mülteciler'dir

Takıldiğiniz şey çok saçma 3 kuruşa calisan insanlarada bir tatil storysini cok gormeyin. Bende yazlik bir yerdeyim ve tatil storysi atiyorum . Turkiyede her olayda storyi atmayi birakip tepkisel seyler yazsak eglenmesek felaketten , şehid haberinden, kadın cinayetinden , hayvana eziyet haberlerinden sıra gelmez. Siz baskalarinin acisi varken hic mi internete fotograf atmadınız ? Hergun tecavuzler cinayetler ... arada gazete okumanizi tavsiye ederim . Olay size yakin oldugu icin etkilenmissiniz anliyorim ama duyariniz boş . Suan vandada sel var sizin orda yangin olmasaydi ayni tepkiyi verecekmiydiniz ?
.

Kimse yardim etmek zorunda degil. Kimse hayatini kisitlamak zorunda degil. Kimse tatilinden, barindan, eglencesinden vazgecmek zorunda degil. Kimse sosyal medya paylaşımlarından vazgecmek zorunda da degil.

Aklınızda ne canlandi bilmiyorum ama kimseye gidip sen bunu nasil paylasirsin falan demiyorum.

Hatta konuda bahsettigim arkadasim bugün kaldigi yerin karsi kiyisi yanar ve insanlar teknelerle tahliye edilirken arkadasiyla şarkı soyleyip dans ettigi storyler paylasiyordu. Yine tek kelime etmedim cunku bastan beri dedigim gibi kimsenin hesabinda ne paylastigina karisacak hakkim yok.
Sessize aldim gectim.

Bakin şu an Ören tahliye ediliyor ve inanin benim su an kimseye kendimi veya ne demek istedigimi anlatacak mecalim yok. Demek istedigimi anlayanlar olmus. Yanlis anlayanlar olmus, onlarin da cani sagolsun.
Demedim demedim demissiniz zaten demeyede hakkınız yok .

Sessize aldim gectim.

Size demedim aslında. Arada birkaç acımasız yorum gözüme çarptı özellikle tepki gösterilecek yerden ziyade hedefimiz saptırılıyormuş gibi hissediyorum.

Keşke ayni tepkiyi bizim buralar yanıyor ayni andada vanda selden insanlar evini kaybetti diye verseydiniz, gerçekten duyarlı derdim .ama oralar yanmasaydi sizde vanda selden evler yıkılirken tatil storysi atardiniz eminim ....

Back
X