Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

konuyu yazan arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla eşinin "çalışacaksın, mecbursun" demesinden ötürü kendisi değersiz hissetmiş. bu tarz söylemler hassas insanlar tarafından baskı olarak algılandığı ve uzun süre maruz kalındığı zaman depresyona sebep olabiliyor, depresyondayken insanlara yatağından kalkmak, diş fırçalamak bile zor gelebilir. Çalıştığı ortamı bilmiyoruz, belki kendisini rahatsız eden birileri var, belki orada da kötü muamele görüyor. Kadınlar eşlerine nazlanmak isteyebilirler ama eşinden bu konuda karşılık alamamış, o da bunu burda paylaşmış diye düşünüyorum ki insanlar zorlandığı durumlarda bunu paylaşacak birisine ihtiyaç duyabilir, en yakını olan eşi bunu sağlayamadığı için çareyi de buraya yazmakta bulmuş. Tabi ki kendi hanesindeki maddiyatını ve çalışması gerektiğini farkındadır, ama nasıl maddi açıdan destek sağlıyorsa, manevi açıdan da eşin desteklemesi gerekir. "Hayatım biliyorum yoruluyorsun ama desteğin için çok teşekkür ederim" diyen bir eşi olsa arkadaşın çalışmakla ilgili sıkıntısının olacağını düşünmüyorum.
Yani konuyu açan arkadaşım, eğer bu mesajımı okuyorsan eşinden çaban ve yaptıkların için takdir görememen, yorgunluğunun onun tarafından anlaşılmıyor olması üzücü evet, keşke ekonomi bu durumda olmasaydı ve sen bu kadar yorulmak zorunda kalmasaydın, hem çalışıp hem ev çevirmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi anlıyorum inan. Çalışmak istememe isteğin yüzünden de insanların seni hor görmesine yada eleştirmesine aldırma, sen bugüne kadar zaten çok çalışmışsın demek ki güçlü bir kadınsın. İş yerinden mutlu değilsen bu süreçte izin günlerinde vs başka iş görüşmelerine gidip iş yerini değiştirebilirsin belki, başlama tarihini de 1-2hafta sonrası olarak belirtirsen o süreçte de biraz kendine zaman ayırma şansın olur. Her bunaldığında da bana mesaj yazabilirsin elimden geldiğince destek olurum :KK200:

Dert sahibini daha çok dert sahibi yaparsınız siz var ya. İslam mı değil dininiz ben anlamadım ki. Bir kadın istemezse ev işi bile yapmaz çocuğunu bile emzirmez, ama koca nafakasını vermek ona bakmak zorunda. Ne koşulda olursa olsun. İstersek 200.yy da yaşayalım bu böyledir. Zorla ve tacize uğrayabileceği yerde çalıştırmak ne demek ya erkeklik mi şimdi kocalık mı yaptığı hangisi. Kim kaç yaşında isterse evlenir, evlendiği kişi evlendikten sonra kötü veya iyi çıkabilir ama bu sizlerin böylesine acımasızca yargı dağıtacağı anlamına gelmiyor. Bekara karı boşamak kolay derler bilir misiniz bu lafı. Sizin ettiğiniz laflar da aynı o kapıya çıkıyor. Kadın size derdini dökmüş seri katil muamelesi görmüş resmen.

Bacım sözüm sana çalışmak zorunda değilsin hele o aç gözlü abazanların içinde hiç değilsin senin yerinde olsam işten çıkar Bi süre kendimi dinlerim kafamı dinlerim kocamı değil. Bende evliyim evet hiç bir evlilik birbiriyle aynı değildir ama çoğu zaman erkeklerin bir huyu vardır baskın geldiklerini anladıklarında yüklenmeye devam ederler. Bir kere çıldır sesini çıkar sensin bu eve bakacak olan diye sesini yükselt bak o zaman nasıl siniyor. Bu durumun tam tersini de ben yaşamıştım bende çalışmak istiyordum eşim istemiyordu Bi gün çıldırdım sen değilsin dedim bunun kararını verecek olan ister çalışırım ister çalışmam.. Baya kavga ettik ama öyle böyle değil. Tabi baktı ben elden gidiyorum kafayı sıyırıyorum koca olarak asıl istediğim olmazsa saygımı yitiriyorum, geri adım attı tavır aldı ben koca değilim senin için gibi ama hiiiç oralı olmadım ben dedim bir bireyim senin karın olabilirim her şeyi gönül rızasıyla yapabilirim ama Bi raddeden sonra bana köle muamelesi yapamazsın... O zamandan beri karışmaz bana bu konuda. Tabi şimdi iş işten geçti çoluk çocuk var istesem de çalışamıyorum 😅
.
Evet kadınlar olarak her zaman ekonomik özgürlüğümüz olmalı fakat cidden bazı yorumlar çok kırıcı. Çalışmayan kadın saygı duyulmayan kadin olmamalı.
Şartlarını toparladiginda da konuyu açan kişi çalışacağını söylüyor zaten.
Yukarıdaki yorumlara katılıyorum. Gerçekten de bazı yorumlar çok kırıcı. Konu sahibinin anlatmak istediğinden ne kadar da sapmışsınız ya. Ben de annem de çalışan kadınlarız. Çalışmak bir kadın için çok önemli bunu kimse inkar da etmiyor ama neden çalışmayan kadınları aşağılama derdine düşmüş bazıları anlamadım. Bu bir tercihtir. Her şeyi erken evlenmeye bağlıyorsunuz, bu da bir tercihtir. 25 yaş size göre erkendir diğerine göre değildir. Öncelikle tercihlere saygı duymayı öğrenmemiz lazım bizim. Kadınlar olarak ötekileştirmekten vazgeçmemiz lazım.

Kaldı ki konu sahibine öğrenciyken evlenmiş diye yüklenenler var. Arkadaşlar insanların şartları nasıl bilemezsiniz. Evde siz prenses gibi yaşarken sizin değer yargılarınıza uymuyor diye onları eleştiremezsiniz de.

Konu sahibi bana da istediğin zaman yazabilirsin, elimden geldiğince destek olmaya çalışırım 💕 Eşine net ve sert bir şekilde duruşunu göster çünkü cidden sessiz kalındıkça bazen iyice ezme modunda olabiliyorlar. Senin fikirlerine saygı duymayı da öğrensin. Bazı konularda sınırlarını da bilsin. Bu sene derslerini vermek için çalışmayı sakın ha ihmal etme. Home office evden çalışabileceğiniz işleri araştır. Çağrı merkezi gibi mesela. Bu dönemde çalışmak istememeni anlıyorum. Depresyon zordur bilirim. Sırf çalışmak özelinde de değil, çoğu şeyin içinden gelmemesi oldukça normal. Sakın buradaki yorumlara bakıp kendini suçlama. Maalesef biz ülke olarak bu psikolojik rahatsızlıklar konusunda bilinçlenemedik. İşinin bu şekilde seni zorlaması ve eşinin düşüncesiz davranması seni çok üzmüş olmalı. Geldiği zaman üst üste gelebiliyor maalesef. Kafanı dağıtmaya çalış. Odak noktanı değiştir. Yeni iş ara, okul derslerini de ihmal etme. Ev işlerini de cidden umursama. Laf söylüyorsa sen de kendini açıkla yani durumu anlasın. Özel psikolog zorlayabilir bu devirde herkesi ama psikiyatriste gidip ilaca tekrar başlama durumu var mı sorabilirsiniz. Devletteki psikologlara da yönlendirebilirler. Mutlaka araştırın. Umarım sizin için her şey bir an önce düzelir 🙏🏼

Ben kadinlarin calismasini, eslerinin ellerine bakmamalarini destekliyorum.
Fakat hem okul hem is zor.
Esinizin sizi bir dönem idare etmesi gerek. Elbet calisirsiniz okul bitince.
Bende ogrenci iken evlendim. Esim calisti. Ben meslegini aldim, esim okula basladi. Boyle idare ettik birbirimizi.
Evet hayat pahali, Ama zorlamamak gerek okuyan birini diye dusunuyorum

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Üniversiteyi niye okuyorsunuz calısmak istemiyorsanız?Yani bosa masraf.
Gercekci olalım ihtiyacınız oldugunda hic bir isyeri size gel yarın basla demiyecek,deneyim soracak.
İlerde lazım olur calısırsam diye okuyorsanız,o is öyle olmuyor.
16 senedir otomotıv sektorunde calısan biri olrak,ssen sınırlarını belirlersen kimse sana ilisemez.
Sınırınızı cizin.
Kocayı da öyle erkeklerın arasında calııstırıyo diye gaza getirmeyin derim.
Siz net calısmak istemiyor bahane arıyorsunuz gibi geldi.
O da bi tercih.İns sonuclarına katlanmak zorunda kalmazsınız ilerde

Köpek gibi çalışsınlar tabii... çalışsınlar ki şirketler, yöneticiler 3 kuruşa sömürsün hepsini. Mesai kalmak istemiyorlarmis bak bak terbiyesizlere! Tırnaklari ile kazımak istemiyorlarmis vay vayyyy.

38 yaşındayim, mobingde gördüm deli gibi de çalıştım ve bize yapılanlar insani değildi. Aferin gençlere, insanca yaşamayi istemek suç mu?
Değil de burası Türkiye istemiyorlarsa ekmek yok işte devlet memuru değilsen bu kadar basit . 3 harfli marketlerde kasiyer olursun öğretmen bile olsan. Çok çalışacaksın paran olacak yoksa 3 kuruş ben de bayılmıyordum mesaiye kalmaya ama para lazımdı sonra artık kalamam dedim be güle güle dediler 🤣

Değil de burası Türkiye istemiyorlarsa ekmek yok işte devlet memuru değilsen bu kadar basit . 3 harfli marketlerde kasiyer olursun öğretmen bile olsan. Çok çalışacaksın paran olacak yoksa 3 kuruş ben de bayılmıyordum mesaiye kalmaya ama para lazımdı sonra artık kalamam dedim be güle güle dediler 🤣
Neyse, sizinle aynı düşüncede değiliz olmayacağız da. Kafa yapılarını değiştirmek zor...Allah'tan gençler zehir gibi.

Ayrıca çok çalışma ile olsaydi ülke olarak farklı yerlerde olurduk ama insanların 8 saatten 1 dk fazla çalışmadığı ülkelerin çok çok gerisindeyiz değil mi?

Neyse, sizinle aynı düşüncede değiliz olmayacağız da. Kafa yapılarını değiştirmek zor...Allah'tan gençler zehir gibi.

Ayrıca çok çalışma ile olsaydi ülke olarak farklı yerlerde olurduk ama insanların 8 saatten 1 dk fazla çalışmadığı ülkelerin çok çok gerisindeyiz değil mi?
Evet bunları ben de biliyorum bende kurumsal firmada yönetici olarak çalıştım yıllarca . Bir yardımcım işten ayrıldı aylarca almadılar ne yapabilirim ? En son bebeğim oldu kalamam dedim işten çıkartıldım . Sonra ben de kendi işimi kurdum o ayrı ama imkanı olmayan çalışmaya devam etmek zorunda

Parazit diye sizin gibilere derler lafını bil de konuş sen kimsin ki çalışmayan kadınlara parazit diyorsun! Siz üç kuruş para kazanıyorsunuz diye değerli mi oldunuz şimdi anca sürünüyorsunuz hem dışarıda çalış hem evdekilere hizmet et bu kölelik değil de nedir? Ona bakarsan sizin anneleriniz de çalışmayıp evde oturuyordu onlara da mı parazit gözüyle bakıyorsunuz! Hadi ekonomi kötü tek kişinin maaşıyla geçinilmiyor deseniz anlayacağım ama parazit nedir ya sırf çalışmıyor diye hemcinslerinizi bu kadar aşağılamayın ayrıca evde oturan kadınlar da boş durmuyorlar emin olun çalışanların arkasını toplayıp tribini çekiyorlar
Öncelikle siz ezberden konuşmayın hanımefendi. Benim annem çalışan bir kadın. Anneannem ve babaannemde tarlalarda çalışarak gıdasını üretirdi. Eşiyle satar parasını kazanırlardı. Onlardan öncekiler ve öncekilerde. Ben hem dışarıda hem evde çalışmıyorum hanımefendi daha doğrusu sizin düşündüğünüz şekilde çalışmıyorum. Ben ve eşim her sağlıklı birey gibi dışarıda çalışıyoruz. eve gelince de iş bölümü yapıyoruz. Bugün yemeği ben yapıyorsam o ütü yapıyor. Ben bulaşık makinasını boşaltıyorsam o evi süpürüyor. Ve bunu ben istiyorum diye yapmıyor. Sağlıklı olanın bu olduğunu bildiği için bunun bilincinde ve yapıyor. Siz eğer evde ama üretken bir insansanız size diyeceğim yok. Fakat hiç bir şey yapmadan evde oturan bir kadınsanız ben ve bir çok erkek bu kadınları parazit gibi kendilerini sömüren olarak görüyor. Kusura bakmayın. Burada da yüzlerce konu görüyoruz zaten. Zaten bu şekilde yaşayıp üretim yapmadıkları için kocaları evden defedince ellerinde hiç bir şey kalmaksızın ortada kalıyorlar. Bu arada ben sürünmüyorum işimi severek yapıyorum. Kendi paramı kazanıyorum ve kendi paramı harcıyorum saygılar.

Cümlemde düşüklük olmuş olabilir, yanlış anlaşılmaya açık olmuş. çalışmayanlara "şuan olduğundan" daha fazla saygı duyulması gerektiğini söylemek istedim aslında orda. mevcut durumda çalışmayan kadınlar toplumda hor görüldüğü için bundan rahatsızım, daha fazla saygı duyulsun diyorum kısacası. :KK36:
Haklısınız ben diğer mesajlarınızı fark etmedim. Zihnimde neden acaba çalışmayan kadın çalışan kadından daha fazla saygıyı hak ediyor acaba düşüncesi belirdi. Yanlış anlamışım. Herkesin yaşam koşulları farklıdır. Hiç kimse birbirini yargılamamalı. Tabiki hor görmemeli. Doğduğumuz evler, yaşadığımız coğrafya çocukluğumuzu ve gençliğimizi olumlu ya da olumsuz olarak etkiliyor. Önemli olan insanların kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve ayağını yorganına göre uzatması. Çekirdek ailesi içerisinde kadın ister çalışır ister çalışmaz kendi tercihidir. Ama çalışmıyorsa yaşam koşullarını ona göre ayarlamalı akrabalarından beklentiye girmemeli. Tabiki kocası her zaman yanında olmalı ve destek olmalı. Olması gereken de budur. Eşler birbirine destek olmayacaksa evlilik zaten olmasın. Ev arkadaşı gibi yaşamanın anlamı yok.

Öncelikle siz ezberden konuşmayın hanımefendi. Benim annem çalışan bir kadın. Anneannem ve babaannemde tarlalarda çalışarak gıdasını üretirdi. Eşiyle satar parasını kazanırlardı. Onlardan öncekiler ve öncekilerde. Ben hem dışarıda hem evde çalışmıyorum hanımefendi daha doğrusu sizin düşündüğünüz şekilde çalışmıyorum. Ben ve eşim her sağlıklı birey gibi dışarıda çalışıyoruz. eve gelince de iş bölümü yapıyoruz. Bugün yemeği ben yapıyorsam o ütü yapıyor. Ben bulaşık makinasını boşaltıyorsam o evi süpürüyor. Ve bunu ben istiyorum diye yapmıyor. Sağlıklı olanın bu olduğunu bildiği için bunun bilincinde ve yapıyor. Siz eğer evde ama üretken bir insansanız size diyeceğim yok. Fakat hiç bir şey yapmadan evde oturan bir kadınsanız ben ve bir çok erkek bu kadınları parazit gibi kendilerini sömüren olarak görüyor. Kusura bakmayın. Burada da yüzlerce konu görüyoruz zaten. Zaten bu şekilde yaşayıp üretim yapmadıkları için kocaları evden defedince ellerinde hiç bir şey kalmaksızın ortada kalıyorlar. Bu arada ben sürünmüyorum işimi severek yapıyorum. Kendi paramı kazanıyorum ve kendi paramı harcıyorum saygılar.
Yav hangi kadın evde hiçbir şey yapmadan boş boş oturuyor ki illa ki birşeyler yapıyor yemek yapıyor evi temizliyor çocuklarını yetiştiriyor hiçbir kadın evde yan gelip yatmıyor ben de yatmıyorum merak etme çalışıyorum bir kadın parazit gibi yaşıyor olsa evin düzeni alt üst olur o evde yaşanmaz asıl siz ezberden konuşmayın. Siz çalışıyorsunuz diye de başkalarını küçük göremezsiniz. Ben de kadınların çalışmasından yanayım tabii ki ama herkesin düzeni farklıdır belki çocukları var bırakacağı kimse yok belki başka bir sorunu var kendi kafamıza göre bir insana çalışacaksın yada çalışmayacaksın diyemeyiz. Kadın burada derdini anlatmaya çalışıyor ama yorumların bir alakası yok onunla bütün çalışanlar kendilerini kanıtlamaya girişmişler

Yukarıdaki yorumlara katılıyorum. Gerçekten de bazı yorumlar çok kırıcı. Konu sahibinin anlatmak istediğinden ne kadar da sapmışsınız ya. Ben de annem de çalışan kadınlarız. Çalışmak bir kadın için çok önemli bunu kimse inkar da etmiyor ama neden çalışmayan kadınları aşağılama derdine düşmüş bazıları anlamadım. Bu bir tercihtir. Her şeyi erken evlenmeye bağlıyorsunuz, bu da bir tercihtir. 25 yaş size göre erkendir diğerine göre değildir. Öncelikle tercihlere saygı duymayı öğrenmemiz lazım bizim. Kadınlar olarak ötekileştirmekten vazgeçmemiz lazım.

Kaldı ki konu sahibine öğrenciyken evlenmiş diye yüklenenler var. Arkadaşlar insanların şartları nasıl bilemezsiniz. Evde siz prenses gibi yaşarken sizin değer yargılarınıza uymuyor diye onları eleştiremezsiniz de.

Konu sahibi bana da istediğin zaman yazabilirsin, elimden geldiğince destek olmaya çalışırım 💕 Eşine net ve sert bir şekilde duruşunu göster çünkü cidden sessiz kalındıkça bazen iyice ezme modunda olabiliyorlar. Senin fikirlerine saygı duymayı da öğrensin. Bazı konularda sınırlarını da bilsin. Bu sene derslerini vermek için çalışmayı sakın ha ihmal etme. Home office evden çalışabileceğiniz işleri araştır. Çağrı merkezi gibi mesela. Bu dönemde çalışmak istememeni anlıyorum. Depresyon zordur bilirim. Sırf çalışmak özelinde de değil, çoğu şeyin içinden gelmemesi oldukça normal. Sakın buradaki yorumlara bakıp kendini suçlama. Maalesef biz ülke olarak bu psikolojik rahatsızlıklar konusunda bilinçlenemedik. İşinin bu şekilde seni zorlaması ve eşinin düşüncesiz davranması seni çok üzmüş olmalı. Geldiği zaman üst üste gelebiliyor maalesef. Kafanı dağıtmaya çalış. Odak noktanı değiştir. Yeni iş ara, okul derslerini de ihmal etme. Ev işlerini de cidden umursama. Laf söylüyorsa sen de kendini açıkla yani durumu anlasın. Özel psikolog zorlayabilir bu devirde herkesi ama psikiyatriste gidip ilaca tekrar başlama durumu var mı sorabilirsiniz. Devletteki psikologlara da yönlendirebilirler. Mutlaka araştırın. Umarım sizin için her şey bir an önce düzelir 🙏🏼
güzel arkadaşım öyle güzel anlatmışsın ki bravo...
benim de sana değil diğerlerine bir kaç lafım olacak
meydanı boş bulunca saygısızlar türeyip arkadan atmaya başlamışlar.
zaten ancak bundan anlrsınız
başka bir kapasite beklemiyorum.
merak etmişsiniz.
3 üniversite bitirdim.
20 yıllık çalışma hayatım var.
daha siz ağzınız açık gezerken 22 yaşında iş hayatına atıldım
eğitimim,ailemden aldığım terbiye ve hayat tecrübemden dolayı da sizin gibilere ağır gelen düşünce yapım için şaşırmıyorum.
başkasının hayatı üzerinden kendinize edidiğiniz dalga dümenleriniz ancak kendi aranızda lak lak yapmaya yarar
alıntı yapmıyorum ki ,bakalım kimler üstüne alınıp alıntılayacak.
bu ülkede çalışmamayı tercih etmek bile suç oldu.
çünkü bunun piskolojik alt yapısı var
bazı kadınlar haytta hiçbir işe yaramadıkları ve tek işe yarayan şeylerinin çalışmak olduğunu düşündükleri için ,meseleye bu açıdan bakıp çalışmayanı ezerek , egolarını tatmin etmeye ve kendilerinin işe yaradıklarını ispat etmeye çalışıyorlar
kadın nasılki doğurma ve dopurmama hakkına sahipse çalışmama hakkına da sahiptir.
bunu kimse yargılayamaz.
yıllarca kadınlarla ,farklı sosyal projelerde çalıştım, şurada yazılan cümleler kadar kadınlarla iç içe çalıştım.
çalışmalarımın bir kısmı ödüle aday bile gösterildi.
ama anlıyorumki hala ülkemizde bazı kadınların diğerlerine yaptığı çirkefliği aşamıyoruz.
bazıları kendi gibi düşünmeye saygı göstermeyi öğrenemiyor.
diyorumya hep psikoljik bilinç altından kaynaklı.
yine de ister çalışsın ister çalışmasın ,kendince ailesine katkıda bulunabilen ve bunun sadece para ile olmadığını anlayabilen, anlatan kadınlar olarak mücadeleye devam edeceğiz.
kimisi eve çok para getirir ,bunu tek güç sanar ,kimisi az para ile evinde oturup kendini geliştirir, kimse de karışamaz..
kadın , ülkemiz gerçekleri gereği çalışmalıdır ama asla zorlanamaz..

Yav hangi kadın evde hiçbir şey yapmadan boş boş oturuyor ki illa ki birşeyler yapıyor yemek yapıyor evi temizliyor çocuklarını yetiştiriyor hiçbir kadın evde yan gelip yatmıyor ben de yatmıyorum merak etme çalışıyorum bir kadın parazit gibi yaşıyor olsa evin düzeni alt üst olur o evde yaşanmaz asıl siz ezberden konuşmayın. Siz çalışıyorsunuz diye de başkalarını küçük göremezsiniz. Ben de kadınların çalışmasından yanayım tabii ki ama herkesin düzeni farklıdır belki çocukları var bırakacağı kimse yok belki başka bir sorunu var kendi kafamıza göre bir insana çalışacaksın yada çalışmayacaksın diyemeyiz. Kadın burada derdini anlatmaya çalışıyor ama yorumların bir alakası yok onunla bütün çalışanlar kendilerini kanıtlamaya girişmişler
Hanımefendi bir kadının çocuğunu bırakacağı kimse yoksa biz burada bu kadını tartışacak değiliz tabi ki. Okula bırakana kadar veya yeterince büyüyene kadar bekler. Zorunluluk dışı kişilerden bahsediyoruz. Ev işini küçümsediğimiz de yok ayrıca hepimiz uğraşıyoruz evlerimizde. Ama sizin bahsettiğiniz kadar abartılacak bir şey olarak da görmüyorum. Nihayetinde anneannelerimiz gibi elinizde çamaşır yıkamıyorsanız. Makarnanızı kendiniz açmıyorsanız, Bebeğinizin bezini kendiniz yıkamıyorsanız, 9 tane çocuğa bir arada bakmıyorsanız vs vs. Abartmaya da gerek yok. Sizin düşünceniz size benim düşüncem bana uzatmaya gerek yok.

güzel arkadaşım öyle güzel anlatmışsın ki bravo...
benim de sana değil diğerlerine bir kaç lafım olacak
meydanı boş bulunca saygısızlar türeyip arkadan atmaya başlamışlar.
zaten ancak bundan anlrsınız
başka bir kapasite beklemiyorum.
merak etmişsiniz.
3 üniversite bitirdim.
20 yıllık çalışma hayatım var.
daha siz ağzınız açık gezerken 22 yaşında iş hayatına atıldım
eğitimim,ailemden aldığım terbiye ve hayat tecrübemden dolayı da sizin gibilere ağır gelen düşünce yapım için şaşırmıyorum.
başkasının hayatı üzerinden kendinize edidiğiniz dalga dümenleriniz ancak kendi aranızda lak lak yapmaya yarar
alıntı yapmıyorum ki ,bakalım kimler üstüne alınıp alıntılayacak.
bu ülkede çalışmamayı tercih etmek bile suç oldu.
çünkü bunun piskolojik alt yapısı var
bazı kadınlar haytta hiçbir işe yaramadıkları ve tek işe yarayan şeylerinin çalışmak olduğunu düşündükleri için ,meseleye bu açıdan bakıp çalışmayanı ezerek , egolarını tatmin etmeye ve kendilerinin işe yaradıklarını ispat etmeye çalışıyorlar
kadın nasılki doğurma ve dopurmama hakkına sahipse çalışmama hakkına da sahiptir.
bunu kimse yargılayamaz.
yıllarca kadınlarla ,farklı sosyal projelerde çalıştım, şurada yazılan cümleler kadar kadınlarla iç içe çalıştım.
çalışmalarımın bir kısmı ödüle aday bile gösterildi.
ama anlıyorumki hala ülkemizde bazı kadınların diğerlerine yaptığı çirkefliği aşamıyoruz.
bazıları kendi gibi düşünmeye saygı göstermeyi öğrenemiyor.
diyorumya hep psikoljik bilinç altından kaynaklı.
yine de ister çalışsın ister çalışmasın ,kendince ailesine katkıda bulunabilen ve bunun sadece para ile olmadığını anlayabilen, anlatan kadınlar olarak mücadeleye devam edeceğiz.
kimisi eve çok para getirir ,bunu tek güç sanar ,kimisi az para ile evinde oturup kendini geliştirir, kimse de karışamaz..
kadın , ülkemiz gerçekleri gereği çalışmalıdır ama asla zorlanamaz..
Son cümleye istinaden, asla zorlanamaz diyorsunuz ama eşi bakmak istemiyorsa ne yapacak yani boğazına mi yapışacak adamın? Çalışacak tabi ki. Ya da kiraya mutfağa maaş yetmiyorsa ne yapacak, yine mecbur çalışacak. Ayrılırsa yine mecbur çalışacak, adam ölürse yine mecbur çalışacak. Zorlaysa zorla yani sanmıyorum eşinin de güle oynaya çalıştığını, herkes bir şekilde çalışıyor işte.

Son cümleye istinaden, asla zorlanamaz diyorsunuz ama eşi bakmak istemiyorsa ne yapacak yani boğazına mi yapışacak adamın? Çalışacak tabi ki. Ya da kiraya mutfağa maaş yetmiyorsa ne yapacak, yine mecbur çalışacak. Ayrılırsa yine mecbur çalışacak, adam ölürse yine mecbur çalışacak. Zorlaysa zorla yani sanmıyorum eşinin de güle oynaya çalıştığını, herkes bir şekilde çalışıyor işte.
hangisini yapacağına kendi karar verecek, bu kadar basit..
ayrılırsa çalışırsa yine kararı kendi vermiş olacak çünkü ayrılırsa çalışmak zorunda olduğunu biliyor.
kendi seçimi olacak ,başkasının değil.
maaş yetmiyorsa beyfendi ek işe gitsin..
kadın için örnekleme herkes çalışıyor ise , erkek için de herkes de ek iş yapıyor.
bi zahmet tıpış tıpış ek işe gitsin..
eşi bakmak istemiyor ne demek yaa?
boşasın o zaman. saçma.

ayrılırsa çalışırsa yine kararı kendi vermiş olacak çünkü ayrılırsa çalışmak zorunda olduğunu biliyor.
Kendine bastıracak birini bulursa isterse uzaya da gider yani de adam bakmıyorsa ne olacak onu soruyorum. Ben işe giderken eşim evde durup iki süpürge 2 tas yemek yapacak, yani benim aklım almıyor.

Kendine bastıracak birini bulursa isterse uzaya da gider yani de adam bakmıyorsa ne olacak onu soruyorum. Ben işe giderken eşim evde durup iki süpürge 2 tas yemek yapacak, yani benim aklım almıyor.
eşi bakmak istemiyor ne demek?
başta söyleseydi ayrıca?
kadın ona göre evlenirdi.
boşasın bakamıyorsa.
bir erkek evini geçindiremiyorsa evlenmesin.
başta kadın çalışırım demediyse erkek de ona göre evlenmeyecek
hem evlen hem kadını çalıştırmaya zorla
millet kendine enayi bakıyor anlaşılan.
adam olan adam ben başta çalışan kadın almadım,ek işe de giderim evime de bakarım ,zorla da karımı çalıştırmam diyecek.

eşi bakmak istemiyor ne demek?
başta söyleseydi ayrıca?
kadın ona göre evlenirdi.
boşasın bakamıyorsa.
bir erkek evini geçindiremiyorsa evlenmesin.
başta kadın çalışırım demediyse erkek de ona göre evlenmeyecek
hem evlen hem kadını çalıştırmaya zorla
millet kendine enayi bakıyor anlaşılan.
Bence asıl kendine enayi bakanlar çalışmayanlar ama neyse. Herkesin enayisine kimse karışamaz sonuçta. Bu kadar ataerkil kafa yapısına bir şey diyemem, benim açımdan kadın erkek eşittir, ikisinin de çalışmıyorum deme haklı yoktur. Alt tarafı da ev isi yapıp bunu da dışarı işiyle bir tutulmasından gına geldi burda, hiç ev isi yapmasak inanacağız yani.

maaş yetmiyorsa beyfendi ek işe gitsin..
kadın için örnekleme herkes çalışıyor ise , erkek için de herkes de ek iş yapıyor.
bi zahmet tıpış tıpış ek işe gitsin..
eşi bakmak istemiyor ne demek yaa?
boşasın o zaman. saçma.
ay lutfen mantiktan uzaklasmayalim .kadin calismak istemiyor adam ek is yapmak istemiyor ac mi kalsin bu insanlar .kadinlari savunalim eyvallah da adamlar niye kadin calismak istemiyor diye niye ikinci ise gitsin .
o zaman adamda ben karnimi doyuruyorum sen basinin caresine bak dese kadin evde ac mi beklesin ?

Back
X