Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Valla katip herhalde %100 kusursuz, %100 sorunsuz evlilik bekliyorlar heralde. 43 yaşındayım. Hayatımın 20 senesi bir fiil evli geçti. İki evliliğimde kendi içinde sorunları vardı. Evliliğin kendisi zaten çok zor. Bambaşka bir ailede büyüyen, bambaşka karakterde iki insan hep uzlaşmak zorunda.
Ama bildiğim bir şey var ki, kadının ekonomik bağımsızlığının olması müthiş bir güç. Erkeklerde kendilerine muhtaç kadın istemiyor. Daha saygı duyuyorlar.
Bak dua bölümünde kadın ablası için dua istiyor, enişte kırkından sonra kudurmuş, ablası çalışıyor mu bilmiyorum gerçi de, iyi kocaların da iyi kalacağının pek garantisi yok.

Ben ekonomik piyasaların durumundan ve diğer mecburiyet durumlarını bir kenara bırakarak konuştum zaten belirttim de. Bu benim anlayışım siz veya x kişi bambaşka düşünebilir beğenmeyebilir, evlenir evlenmez orası beni alakadr etmez, makul olmayan mantıksızca bulabilir. Saygı duyuyorum. Benim birlikte olduğum veya evlendiğim adam beni katarak maliyet yapamaz, zorunlu tutamaz, ödeme planı yapamaz. Ben istersem dahil olurum. Bu şekilde yaşıyorum dediğim gibi sadece benim fikrim.

Ben de kendi evliliğimi düşünerek benzer şekilde düşünüyordum ama daha geniş şekilde dışarıya bakınca bunu savunmak ve olmasi gerektigini dusunmek havada kalıyor gibi geliyor. 🙄

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Annem 65 yaşında hala çalışıyor söyleyeceklerim bu kadar.

Ben de kendi evliliğimi düşünerek benzer şekilde düşünüyordum ama daha geniş şekilde dışarıya bakınca bunu savunmak ve olmasi gerektigini dusunmek havada kalıyor gibi geliyor. 🙄
Tabiki haklısınız, bu benim idealizm şablonum işin içine girince eminim bambaşka dinamikler vardır sadece baştan karısının maaşını katarak hesap yapmamalı bir erkek bana yanlış geliyor

ben de bunlar aayar oluyorum
hiçbiri mecburi çalışmadı
pygamberimiz zorlamadı
kendi istekleri ile çalıştılar
bunu anlamak zor olmasa gerek
yahu zorlamadı derken???

Hatice zaten Muhammedle karşılaştığında ticaretini kurmuş, kariyerini edinmiş, zengin, çevre sahibi, dünyalık anlamda adamdan kat kat üstün vasıfta bir kadın. evlenmeden önce adamı yanına işe alan çalıştıran o, zaten fakir olan Muhammed, evlenme teklif eden o, peygamber olana kadar adamın ona şunu yap bunu yapma diyecek bir hali durumu mu var? nasıl desin pardon? kadın zaten hicretten önce yani Muhammed devlet başkanı itibarlı birisi olmadan önce ölmüş gitmiş.

Ayşenin islamda aktif rolü ie daha ağırlıklı olarak peygamberin ölümünden sonra... ölmüş gitmiş bir koca, arkada o kocanın evinde gözünü açmış, iyi yetişmiş genç bir eş. kadın siyasette savaşta etkin zaten karakter olarak öyle bir insan. ona da mezarından zorla aktif siyaset yap/yapma dememiş kocası mı diyecez şimdi?

İslamı bir siz biliyorsunuz çünkü zaten evet.

Bana göre mesleğini eline almadan okumadan evlenmicektin ben böyle düşünce de birini atarim evden. Kendime uygun iş bulup onu da bırakırim adam çok rahat farkinda misin? Tamam kadın çalışmali ama çalıştığı ortam çok önemli. Eşinin zihniyeti midemi bulandırdı.

İlk atandığım okul erkek bölümlerinin ve öğretmenlerin fazla olduğu bir meslek lisesiydi. Okul ortamı daha düzeyli olmasına rağmen orada bile hissediliyordu o yoğun testesteron varlığı adsfsgd. Konu sahibinin iş yerindeki seviyeyi bilmiyoruz. Belki kendi kendine tribe giriyor erkek çok diye, belki de gerçekten rahatsız edici bir ortam var. Bakışla, sözle taciz var, belaltı muhabbetlere maruz kalıyor falan. Bu şekildeyse ve kocası ısrarla hala orada çalışmasını istiyorsa öyle adam boşanır, boşamalı bana göre. 🥹
illa erkek ortamı pisliği değil
x veya y sebeple işyerini sevemeyebilir bir insan ve orada çalışmak itemeyebilir, bu gayet normal bir durum

ama
şunları anlamıorum
1- kocan çalışan kadınla evleseymiş denmiş hep

e kız konuya bile "ben hep çalıştım" tarla tapanda vs diye girmiş adama da evde otururum bak ben haaa, diye nikahta şart koşmamış anladığım kadarıyla

2- daha üniversite okuyor
önceden de kariyeri anladığım kadarıyla beden işi
e yani ne bekliyordu?
bir mesleği yok, tecrübesi beden işi..8 saat düzgün ortamlı ne işi olacak mesela? bilen beri gelsin.

3- başta dediğim gibi insan işini sevmeyebilir ve değiştirmek de isteyebilir bunda beis yok
eşi de bir insana illa o şartlarda çalış tabii ki dememeli açlıktan ölünmüyorsa bir süre çalışılmayabilir de- ülke şartlarında 2 aagari civarı maaşla ancak ölmeyecek kadar geçinildiğinde herhalde hepimiz hemfikiriz. o yüzden "çalışmak zorunda değil" tartışmasına hiç girmek istemiyorum.

fakat koşa koşa git evlen, e o adamı ne kadar tanıdın ne gördün ne biliyorsun ki ne kadar tarttın ölçtün..o adam da belki asgari alıyor zaten. ne diyecekti "sen otur prensesim açlıktan kokan nefesimle ısıtırım/serinletirim seni" mi diyecekti?

yahu zorlamadı derken???

Hatice zaten Muhammedle karşılaştığında ticaretini kurmuş, kariyerini edinmiş, zengin, çevre sahibi, dünyalık anlamda adamdan kat kat üstün vasıfta bir kadın. evlenmeden önce adamı yanına işe alan çalıştıran o, zaten fakir olan Muhammed, evlenme teklif eden o, peygamber olana kadar adamın ona şunu yap bunu yapma diyecek bir hali durumu mu var? nasıl desin pardon? kadın zaten hicretten önce yani Muhammed devlet başkanı itibarlı birisi olmadan önce ölmüş gitmiş.

Ayşenin islamda aktif rolü ie daha ağırlıklı olarak peygamberin ölümünden sonra... ölmüş gitmiş bir koca, arkada o kocanın evinde gözünü açmış, iyi yetişmiş genç bir eş. kadın siyasette savaşta etkin zaten karakter olarak öyle bir insan. ona da mezarından zorla aktif siyaset yap/yapma dememiş kocası mı diyecez şimdi?

İşte böyle kadın karakterlerin erkeklerle işi olmadığını, yüzünü görmediklerini sesini duymadıklarını, hiç aynı ortama düşmediklerini düşünecek kadar iyimserler. Şu zamanda bile işlerine vekil tutup o vekiller tarafından dolandırılan insanların hikayeleri var, mümkün mü yahu kadın diye bir tacir erkek içine girmesin, işini yerinde görmen lazım, kim napıyor bakman lazım, işini versen bile peşine adam takarsın mesela napıyor diye onu da mı aracı ile halledeceksin, herkese güvenerek nasıl yaşarsın, tek parça kalırsın? Bu insanlar çölde yaşıyorlar, çöl insanından haberleri yok, dönemin şartlarından, değer yargılarından, asabiyet kültüründen haberleri yok, gözünün yaşına bakmazlar bak ciddi diyorum bakmazlar. Öyle şeylerden bahsediyorlar ki gerçek hayatta karşılığı yok. İnanamıyorum bazen.

Konu sahibi el bombasini atip kaçmış. 🤣 15 yildir calisiyorum emeklilige bi 20 yilim daha var. Sizler hangi kralligin prensesisiniz bilmiyorum ama dun burda cani cikolata kola ceken hamile kadinin acinasi hayatini okuduk. Her birey (saglik sorunlari haric) calismak zorundadir.

yahu zorlamadı derken???

siz sanırım okuduklarınızı anlamıyorsunuz ..
şimdi yukarda ne yazmış oldunuz
Peygamberimiz Hz haticeyi çalışmaya zorlamış mı?
bu sorunun cevabı yukarda var mı?
yazmak için yazıyorsunuz valla yaa.
bir kez daha yazayım ,umarım bu sefer düzgünce okuyup anlayabilirsiniz
peygamberimiz hz hatice çalışırken evlendi, çalışan bir kadınla evlendi ama ona çalış deyip ,zorlayıp çalıştırmadı.
hangi eşine çalışacaksın dedi?
ayşe validemiz de zorlama ile değil şartlar öyle gerektirdği için
islamda kadının çalışması mecburi değildir ayrıca.
kadının hakları islamda bellidir.
buraya gelip de müslüman mahallesinde salyangoz satmayın.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz
islam hakkında bilginiz ne?
fıkıh mı okudunuz,kelam mı,hadis mi, siyer mi, tefsir mi?
sülalemiz ilahiyatçı ,kendim de islami ilimler okudum
insanları olmayan bir islama sürükleme çabasından sıkıldık artık
ister kabul edin ister etmeyin o sizin seçiminiz
ama islamda kadın çalışmak zorunda asla ve asla değildir.
boşa çaba sizinki...

Kadın canı isterse çalışır istemezse çalışamaz. Hem iş hem yemek hem cocuk bakımı hem seks beklenemez bir kadından aynı anda
Ya herkesin kendi fikri diye kimsede araya girmedim ama kadının erkekten üstünlüğü nedir de kadının keyfine göre bırakıyoruz konuyu merak ettim. Yemek, iş kısmını zaten düzgün bi evlilikte bölüşüyor çiftler. Seks beklemek nedir mesela, eskort değiliz ya bizim de isteklerimiz var kim bizden seks bekliyor? Normal çiftler karşılıklı olarak istek duyduğu için sevişiyor beklendiği için değil

Aynen öyle . Evet hayat şartlarından dolayı çalışmak gerek ama mecbur değil. Bir kadına kimse diretemez zorlayamaz çalış diye erkek bir kadınla evlendiği zaman eve tek maaş gireceğini düşünerek başlamalı sanki kadın çalışmayacak gibi. Bu zoruniyet kafasını anlamıyorum. Kadın canı isterse çalışır istemezse çalışamaz. Hem iş hem yemek hem cocuk bakımı hem seks beklenemez bir kadından aynı anda. Haksızlık. Ve bence fıtratımıza da uygun değil bu kadar yük. Ayrıca bence kadının maaşı kadının maaşıdır erkeğin maaşı eve aiittir . Çok çağ dışı, cringe kıro gelebilir bazılarına ama bana göre öyle. Ben ev geçindirmek zorunda değilim, hiçbir kadın değil. Kimse kimseyi finanse edemez kafası cok ilgincç ben o evin kadınıysam gayet finanse edileceğim.
Zorunlu borç, hastalık durumlarını dışarda tutuyorum bu arada. Böyle durumlarda bir zoruniyet olabilir.
Tamam kocanız sizi finanse etsin, Allah korusun şiddet aldatma anlaşmazlık vs yaşarsanız da işsiz güçsüz bankadan kredi bekler gibi sizi finanse edecek birini beklersiniz. Aman öyle hayat mı olur ya

siz sanırım okuduklarınızı anlamıyorsunuz ..
şimdi yukarda ne yazmış oldunuz
Peygamberimiz Hz haticeyi çalışmaya zorlamış mı?
bu sorunun cevabı yukarda var mı?
yazmak için yazıyorsunuz valla yaa.
bir kez daha yazayım ,umarım bu sefer düzgünce okuyup anlayabilirsiniz
peygamberimiz hz hatice çalışırken evlendi, çalışan bir kadınla evlendi ama ona çalış deyip ,zorlayıp çalıştırmadı.
hangi eşine çalışacaksın dedi?
ayşe validemiz de zorlama ile değil şartlar öyle gerektirdği için
islamda kadının çalışması mecburi değildir ayrıca.
kadının hakları islamda bellidir.
buraya gelip de müslüman mahallesinde salyangoz satmayın.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz
islam hakkında bilginiz ne?
fıkıh mı okudunuz,kelam mı,hadis mi, siyer mi, tefsir mi?
sülalemiz ilahiyatçı ,kendim de islami ilimler okudum
insanları olmayan bir islama sürükleme çabasından sıkıldık artık
ister kabul edin ister etmeyin o sizin seçiminiz
ama islamda kadın çalışmak zorunda asla ve asla değildir.
boşa çaba sizinki...
Sizin kafanız gerçekten çok karışık

Tamam kocanız sizi finanse etsin, Allah korusun şiddet aldatma anlaşmazlık vs yaşarsanız da işsiz güçsüz bankadan kredi bekler gibi sizi finanse edecek birini beklersiniz. Aman öyle hayat mı olur ya
Rica ediyorum yazdıklarımı doğru okuyun ben kadın çalışmaz dye birşey demedim kadın çalışsın ben 16 yaşımdan berş çalışıyorum ama bana güvenerek hesap kitap yapmasın borclanmasın. Birde bir erkeğin kadını finanse etme fikri neden itici geliyor bunu da anlamıyorum bir kocanın karısının giderlerini karşılamasındaki sıkıntı nedir ve neden karısını finanse eden erkeklerin sonu aldatma ile biteceği düşünülür. Dediğim şey anladığınızdan cok başka . Kadın tabiki çalışır ama param benim paramdır kimse bana kalk çalışacaksın diyemez.

Ay ne kavga ettiniz ya. Bir tane enayi bulursanız kendinize baktirirsiniz yoksa bakmak istemeyen kimseye zorla kendinizi baktiramazsiniz. Ben kimseye bakamam mesela. Memnun olmayan ayrılır kendine bakacak birini bulur.

Ya herkesin kendi fikri diye kimsede araya girmedim ama kadının erkekten üstünlüğü nedir de kadının keyfine göre bırakıyoruz konuyu merak ettim. Yemek, iş kısmını zaten düzgün bi evlilikte bölüşüyor çiftler. Seks beklemek nedir mesela, eskort değiliz ya bizim de isteklerimiz var kim bizden seks bekliyor? Normal çiftler karşılıklı olarak istek duyduğu için sevişiyor beklendiği için değil
Konu eskortluğa nasıl geldi anlayamadım açıkçası. Evet seks denilen şey tabiki karşılıklı arzu ile yapılan birşey ben toplumsal bakış açısı ve beklentileri katarak konuştum bence ne demek istediğim anlaşıldı.

Konu eskortluğa nasıl geldi anlayamadım açıkçası. Evet seks denilen şey tabiki karşılıklı arzu ile yapılan birşey ben toplumsal bakış açısı ve beklentileri katarak konuştum bence ne demek istediğim anlaşıldı.
Ben anlamadım benim salaklığım demek ki :))

Rica ediyorum yazdıklarımı doğru okuyun ben kadın çalışmaz dye birşey demedim kadın çalışsın ben 16 yaşımdan berş çalışıyorum ama bana güvenerek hesap kitap yapmasın borclanmasın. Birde bir erkeğin kadını finanse etme fikri neden itici geliyor bunu da anlamıyorum bir kocanın karısının giderlerini karşılamasındaki sıkıntı nedir ve neden karısını finanse eden erkeklerin sonu aldatma ile biteceği düşünülür. Dediğim şey anladığınızdan cok başka . Kadın tabiki çalışır ama param benim paramdır kimse bana kalk çalışacaksın diyemez.
Finanse eden erkeğin sonu aldatmadır demedim, finanse edilen kadın eşiyle boşandığı an maddi anlamda tamamen savunmasızdır. Ha aile destek olur vs onlar da bir yere kadar. Millet kendi annesinin evinde bile sığıntı oluyor yük oluyor bir süre sonra. Çalışmak her kadının güvencesidir. Erkekler tarafından finanse edilmeyi beklemek bana göre dev bir acizliktir

Back
X