Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

nesi çelişki?
okursanız baştan itibaren, anlarsınız.
yeterince anlattım ,yeter.

anlamadım ?
benim yazdklarım onlar .
kendi seçimlerinin suçu kaderde değil evet.
ama evlenceğimiz kişiyi biz seçmiyoruz ,bu ALLAHIN takdiridir
ama evlendikten sonrası kısım için kesinlikle suç bizimdir,tercihler bizimdir
benim inancım bu yönde
İnancınız pek öyle demiyor ama siz bilirsiniz.

Yalnız bu durumda boşanmanız hak. Eşiniz evlenirken sizin çalışmadıgınızı bilerek evlenmedi mi? Hangi hakla sizi zorla çalıştırıyor? Erkek hiçbir şekilde karısını zorla çalıştıramaz. Üstelik erkeklerin yogun oldugu ve rahatsız edildiginiz yerde hiç çalıştıramaz. Bu durumu önemsemeyen erkegede ne denir bilemiyorum. Aldıgınız parayı siz kendinizede harcıyamıyorsunuzdur büyük ihtimal. İslamda bununda yeri yok. Tabiki tek maaşla geçinilmez ama baştan çalışan kadın alsaydı o zaman eşiniz. Bence aileniz varsa durumu onlara açın böyle zorla çalışarak bir ömür geçmez. Siz işyerinde taciz edilseniz onada sesini çıkartmıcak eşiniz herhalde. Para gelsinde yeter kafasında.
Su yorumlara hastayım ya Hz Hatice erkeklerle iş yapan bir ticaret kadiniydi . Hz Ayşe ise sahabelere hadisleri aktarirdi . Bak ikisi de erkeklerle aynı yerde bulunuyor ve çalışıyor . Hangi İslam sizin inandiginiz ? Normalde dini olaylara karışmayıp yorum yapmamayı tercih ederim ama kadınları bu şekilde kandırmayın artık . Adamı ne yerine koymuşsunuz bu günah almak olmuyor mu ? Ben mühendisim hep erkek içinde çalıştım kimse de birşey yapmıyor. Her erkek olan yerde taciz olmaz. Herkeste mecbur çalışmak zorunda

Burda bir kızımız vardı, vaktinde bize çemkirmişti ben bulaşık yıkayan adamı özelikle seçmedim diye, sonra da gelip yine burda ağlamıştı eşim bardağını bile çalkalamıyor diye. Anlatabilmişimdir umarım. Toplumsal kodlardan dolayı normal gördüğü şeyi tecrübe edince bunun yanlış ve zamanın ruhuna aykırı bir şey olduğunu anca anlamıştı.
o sizin inancınız, benimki öyle değil.
orada kaderi ise olması gereken oluyor
defalarca anlattım ,burada evlendikten sonraki ypılan hatalara en çok tepki gösterenlerden biriyim, o konuda sıkıntı yokk
ama seçerken biz seçiyoruz demek benim inancıma ters, size normal gelebilir
bunun toplumsal kodla filan da alakası yok ,bunu tartışmak da gereksiz ayrıca .çünkü dini inanca giriyor bu kısmı.
isteyen istediği gibi düşünebilir
burada konu sapıyor ,mesele dini inanca giriyor
mesele kadının zorla çalıştırılması
buradan devam etmek lazım

Başına gelir ilerde öyle deme katip. 😂 Onun bir şey demesine gerek yok görürsün sen zaten. 😂
Yaptıklarının sorumluluğunu kabul eden 3-5 kişiyiz zaten şurda. Kocalar narsist, anne baba anlamıyor bizi, kaynanalar şeytan ama biz püri pak biz kader mahkumu. He canım.

Üniversite okurken çalıştım, 16 yaşımdan beri çalışıyorum.Aksama kadar bitkin halde eve geliyorum bazen trafik yol vs. Bazı kadınlar da çalışacak diye aglayıp zırlıyor oh ne ala ama erkek suçlu tabi.Kadin ev işi yaparken de istersem yaparım diyor isterse 5 dk da olsa oturup dinleniyor ama çalışan 5 dk oturmaya muhtaç kalıyor ama lafa gelince herkes eşit.Kendi ayaklarının üstünde durmayıp erkeğe muhtaç kalıp sonra da eşitlikten yana olan kadınlar ile ayni havayı solumak çok kötü bir sey.Muhabbetleri bile farklı olur ne konuşulabilir ki onlarla işte neyse..

Su yorumlara hastayım ya Hz Hatice erkeklerle iş yapan bir ticaret kadiniydi . Hz Ayşe ise sahabelere hadisleri aktarirdi . Bak ikisi de erkeklerle aynı yerde bulunuyor ve çalışıyor . Hangi İslam sizin inandiginiz ? Normalde dini olaylara karışmayıp yorum yapmamayı tercih ederim ama kadınları bu şekilde kandırmayın artık . Adamı ne yerine koymuşsunuz bu günah almak olmuyor mu ? Ben mühendisim hep erkek içinde çalıştım kimse de birşey yapmıyor. Her erkek olan yerde taciz olmaz. Herkeste mecbur çalışmak zorunda
ben de bunlar aayar oluyorum
hiçbiri mecburi çalışmadı
pygamberimiz zorlamadı
kendi istekleri ile çalıştılar
bunu anlamak zor olmasa gerek

Rahat edemediğiniz, istemiyorum dediğiniz gevşek erkek ortamında çalışmanızda ısrar eden bir koca direkt soğuma sebebi. Kadına verdiği değeri gösteriyor, demek ki para daha önemli eşinden. Çok meraklıysa çalışan bir kadınla evlenseydi. Bunun dışında ben de kadınların kesinlikle çalışmasından yanayım. Dünya hali, başımıza ne geleceği belli olmaz. Yarın boşansanız arkanızda duran bir aileniz yoksa hayata tutunmanız daha kolay olacaktır böyle.

Bir de anladığım kadarıyla siz kazandığınız parayı gönlünüze göre harcayamıyorsunuz. Harcasanız bu kadar mutsuz olmazdınız.

ben de bunlar aayar oluyorum
hiçbiri mecburi çalışmadı
pygamberimiz zorlamadı
kendi istekleri ile çalıştılar
bunu anlamak zor olmasa gerek
Ne yapacak adam tek başına yetisemiyorsa kadın ve erkeğin sosyal hayatta eşit olmasını istiyoruz hakkımızı arıyoruz iş calismaya gelince erkek çok çalışmak yorucu diyoruz . Ev konusunda haklı madem çok zorlaniyor eşi de evde eşek gibi çalışacak hayat ortaktır. Her konuda birlikte yol almak lazım

Ne yapacak adam tek başına yetisemiyorsa kadın ve erkeğin sosyal hayatta eşit olmasını istiyoruz hakkımızı arıyoruz iş calismaya gelince erkek çok çalışmak yorucu diyoruz . Ev konusunda haklı madem çok zorlaniyor eşi de evde eşek gibi çalışacak hayat ortaktır. Her konuda birlikte yol almak lazım
ALLAH ALLAH
yahu bunları ben de savunuyorum ki zaten
ama işin geçeği öyle dğil diyorum
iki saattir yazıyorum ,yoruldum
geriye dönüp okuyun lütfen
enerjimi artık buna harcayamayacağım
herkes nasılsa kendi penceresnden bakıyor
anlamak isteyen yok

Güçlü olanın haklı olduğu bir dünyadayız, hem gücü kendi ellerimizle verip hem de hak talep etmek Polyanna'nın dağa kaldırılıp da bu dağın havası ne güzelmiş demesi gibi bir şey.

erkek yoğunluklu bir ortamda çalışıyorum ofisimde hiç kadın yok. Daha çok idari birimlerde kadın oluyor onlarla da işim yok. Teknik bir birimdeyim. Ofiste 18 erkek var bir de ben. Ortam erkek kokuyor. Küfür kıyamet. Sürekli ps muhabbeti kız muhabbeti. Duymamayı öğrendim 35 yaşımdayım.
Sen muhtemelen daha 20lerindesin. Ve çocuk yok. Evde oturup ne yapacaksın?
Bende aynı durumdayım nasıl takmıyorsunuz acaba ben erkek ırkından tiksindim resmen 🤮

ALLAH ALLAH
yahu bunları ben de savunuyorum ki zaten
ama işin geçeği öyle dğil diyorum
iki saattir yazıyorum ,yoruldum
geriye dönüp okuyun lütfen
enerjimi artık buna harcayamayacağım
herkes nasılsa kendi penceresnden bakıyor
anlamak isteyen yok
Eski yorumları okumadim beni siz alintiladiniz. Gerçeği ben size soyleyim fabrika ortamında çalıştım buz gibi havada cihaz denetimi yapıyordum akşama kadar kaç tane işçiyle iletisim halindeydim . Satış alanında da mühendislerle çalıştım yani ne yapalım . Milletin ağız kokusunu mecbur çekiyorsun yoksa zengin koca bulmak lazım

zaten, o zaman ev isleri de erkeğin gorevi olsun diyen birinden baska yorum beklemezdim.
o kadar benimsemişsiniz ki ev islerini kadin yapmasi lazim diye, sadece üzülürüm size ve bu düşünceleri empoze ederek yetistirdiginiz/eceginiz cocuklar adina😉
Are you yurtdışı 😂

Güçlü olanın haklı olduğu bir dünyadayız, hem gücü kendi ellerimizle verip hem de hak talep etmek Polyanna'nın dağa kaldırılıp da bu dağın havası ne güzelmiş demesi gibi bir şey.
Aynen öyle valla evde ben ne yapıyorsam aynısını yapıyor eşim . Maaşımi da vermem şu an çalışmıyorum ama çalismaya başlayınca kendime ayiracagim bir kısmı olur

Eski yorumları okumadim beni siz alintiladiniz. Gerçeği ben size soyleyim fabrika ortamında çalıştım buz gibi havada cihaz denetimi yapıyordum akşama kadar kaç tane işçiyle iletisim halindeydim . Satış alanında da mühendislerle çalıştım yani ne yapalım . Milletin ağız kokusunu mecbur çekiyorsun yoksa zengin koca bulmak lazım
hayır zengin koca bulmak lazım değil
isteyen çalışır isteyen çalışmaz
çalışma kararı tamamen kadına bağlı diyorum ben
çalışmak zorundasın diyemeyiz bir kadına diyorum
evet ülke şartlarında hepmiz çalışıyoruz , o ayrı
ama bunu isteyerek yapma hakkımız var .
anlatmak istediğim şey bu
bir koca gleip de sen mecbur çalışacaksın diyemez bir kadına
kadın durumu görür destek olayım diye çalışmak ister çalışır diyorum
hepsi bu

hayır zengin koca bulmak lazım değil
isteyen çalışır isteyen çalışmaz
çalışma kararı tamamen kadına bağlı diyorum ben
çalışmak zorundasın diyemeyiz bir kadına diyorum
evet ülke şartlarında hepmiz çalışıyoruz , o ayrı
ama bunu isteyerek yapma hakkımız var .
anlatmak istediğim şey bu
bir koca gleip de sen mecbur çalışacaksın diyemez bir kadına
kadın durumu görür destek olayım diye çalışmak ister çalışır diyorum
hepsi bu
O zaman kadında erkeğe demesin erkek ve kadın el ele evde otursun .
Dediğinizin realist dünyada yeri yok . Eşim yeni işten çıkarıldı ben çocuktan dolayı çalışmıyordum. Gerçekten firmalar zorda . Çok şükür biz altı yedi ay çalışmadan gecinebiliruz sebebi daha önce ikimizin birikim yapması ve eşimin sektör değiştirip evden çalışmasi. Türkiye de kaç kişinin bu imkanı var. Kadın çalışmadı birikim yok adamı birden işten çıkardılar ne olacak ? Kadınlar ve erkekler esittiri savunuyorsak hep birlikte yok kadın çalışmak zorunda değil dememeliyiz. Gerçek şu ki parayı veren düdüğü çalar .

Back
X