Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

bir kisinin calismamasi icin ya omur boyu yetecek parasi yada onu finanse etmeye gonullu bir kisinin olmasi lazim aile es gibi .konu sahibinin ailesi,esi finanse etmek istemiyor ,parasi yok biz calisma desek ne olacak onu anlamiyorum bu konuda
H hibbo baska is bak konu sahibi sen bir yandan bebek bakimi falan olursa seversin sana da iyi gelir belki ruhen ama o isi degistir bence

birmuhendisanne birmuhendisanne bence bir erkegin esim calismak istemiyor diye bosanma hakki var ya .adam calismasini istiyor daha rahat harcama yapmak istiyor .karisi calismak istemiyor diye hayat kalitesini dusurmek istemiyor olabilr cok normal .tercih meselesi
ayni sekilde kadin da calismak istemiyorum ,esim bunu istiyor diyerek bosanabilir .onun da tercihi budur
Bu konular evlenmeden önce konusulmali. Erkek eşinin çalışmamasını ya da ileri bir tarihte çalışmasını kabul ediyorsa bence zorlayamaz. Bu konuda olan bu. En başında farklı anlaşıldı ve koşullar uygun olduğu halde kadın çalışmıyorsa tabi mi erkekte boşanmak isteyebilir.

Fakat genel anlamda ben yinede erkeğin evin geçimi konusunda sorumlu olduğunu düşünüyorum. Kadınların sorumlulukları çok fazla, üstüne birde geçim derdi yuklenmemeli.

Bu konular evlenmeden önce konusulmali. Erkek eşinin çalışmamasını ya da ileri bir tarihte çalışmasını kabul ediyorsa bence zorlayamaz. Bu konunu da olan bu. En başında farklı anlaşıldı ve koşullar uygun olduğu halde kadın çalışmıyorsa tabi mi erkekte boşanmak isteyebilir.

Fakat genel anlamda ben yinede erkeğin evin geçimi konusunda sorumlu olduğunu düşünüyorum. Kadınların sorumlulukları çok fazla, üstüne birde geçim derdi yuklenmemeli.
fikri degismis de olabilir insanlarin 20 yillik kari-kocalar artik sevgim bitti diyip ayriliyor hayatta verilip donulmeyen soz yok ki .adam calismasini istiyorsa kadinin caresi yok cunku bu ikisinin de hayatini temelden etkileyen bir olay .
kadinin sorumlulugu fazla konusuna katilmiyorum pek onu yapan kadin hata yapiyordur zaten .emzirme haric her sey esle ortak yapilabilir calisan kadinlar her seyi ustlenmemeli o da baska bir hata

Ev işlerini eşit yapın. Yada birini tutun. Eşinize söyleyin. Yemeği bir gün o bir gün siz şeklinde eşit bolsun. Siz de bu konuda baskı yapın.

Üye ısrarla medeni kanunda yeri olduğundan bahsettigi için yazdım onu, yoksa tabi ki haklısınız.
Madde 185- Evlenmeyle eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur.
Eşler, bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve
gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler.
Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.
II. Konutun seçimi, birliğin yönetimi ve giderlere katılma
Madde 186- Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler.
Birliği eşler beraberce yönetirler.
Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar.

Yorumum geneldi. Konu sahibini baz almadım.

Ama konu sahibine gelirsek,evet keşke okulunu bitirip diplomasını eline aldıktan sonra mesleğini yapsaydı ve evlilik için acele etmeseydi.
Ama olan olmuş,kiradaymış,tek maaş yetmiyormuş.
Ekonomi tek maaşla yaşamaya elverişli değil. Çift maaş bile ucu ucuna yetiyor.
Maaşlar ve gelirler her hanede aynı olmasa bile kazandığın kadar harcamaların olur.

Kimisi kirayı verebileyim erzak alabileyim der,kimisi spor salonumun yıllık aboneliğini yenileyim der.

Herkesin derdi başka.

Ya eşiyle oturup konuşacak BU İŞTE çalışmak istemiyorum beni taciz ediyorlar okulumu bitirene kadar bekleyeceksin diye.

Yada iş değiştirecek.Diplomasız çalıştığına göre öyle bir ciddi pozisyonda değildir her yerde iş bulur
İşte konu sahibinin eşi bu işte çalış ne olacak diyormuş. Yahu insan 3 kuruş için karısını taciz edilmesine göz yumar mi? Nerde burda erkeklik? Aile olarak karı koca birbirimize sahip çıkmayacak korumayacaksak gölge etmeyelim. Zaten benim kızdığım nokta bu.

15 yıldır çalışıyorum, bir çok farklı işte ve ülkede çalıştım. Benim çalıştığım ortamla bu kızın ortamını kiyaslamam komik olmaz mı? Ama kiyaslayanlar olmuş. Üstelik eşi okulunu bitirene kadar çalışma demiş en başına, şimdi de zorluyor. Sizce hem okul, hem is hemde ev işi bir insana reva mı?

Eşler, bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve
Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar.
Allah aşkına avukat arkadaşlar bu maddelerde anlatılan konuların sadece maddi olmadığını, 2. Maddede emek ve malvarlığı denildiğini, malvarligi olmayan kadının ev islerine katkısının (emeğinin) yeterli olduğunu anlatabilir mi arkadaşa? Ya da ben yanlış anladıysam lütfen yardımcı olur musunuz? Doğrusunu öğrenelim de kurtulalım 🤭

Şu devirde hem de tr şartlarında çift maaş girmesi gerekiyor eve yoksa en temel ihtiyaçlardan bile kısmak durumunda kalabiliyor insanlar.

fikri degismis de olabilir insanlarin 20 yillik kari-kocalar artik sevgim bitti diyip ayriliyor hayatta verilip donulmeyen soz yok ki .adam calismasini istiyorsa kadinin caresi yok cunku bu ikisinin de hayatini temelden etkileyen bir olay .
kadinin sorumlulugu fazla konusuna katilmiyorum pek onu yapan kadin hata yapiyordur zaten .emzirme haric her sey esle ortak yapilabilir calisan kadinlar her seyi ustlenmemeli o da baska bir hata
Hepimiz kendi çevremiz ve ailelerimiz üzerinden yorum yapıyoruz. Mesela benim babam her konuda anneme destek olur, eşim olmaz ama temizlik için birisini çağır der maddi olarak işimi kolaylaştırır misal ya da oğlanı tüm gün alır eğlendirir, bana zaman kazandırır. Bunun dışında hem işte hem evde çalışan, saygı görmeyen, parasını bile harcayamayan kadınlar var bu ülkede. Bence mecbur kalıyorlar, kimse bile isteye kendini ezdirmez.

Bu konular evlenmeden önce konusulmali. Erkek eşinin çalışmamasını ya da ileri bir tarihte çalışmasını kabul ediyorsa bence zorlayamaz. Bu konuda olan bu. En başında farklı anlaşıldı ve koşullar uygun olduğu halde kadın çalışmıyorsa tabi mi erkekte boşanmak isteyebilir.

Erkek evin geçimi konusunda sorumlu olabilir ama kadın da destek olmalı eş ihtiyaç duyuyorsa. Adam otursun kadın evini geçindirsin gibi bir durum yok.
Çocuk olana kadar da sorumluluklar ortak evde.
Çocuk olunca kadının iş yükü artıyor kesinlikle. Annelik çok büyük bir sorumluluk çocuğum olana kadar bunu da kabul etmezdim ama artık anlıyorum eşim ne kadar yardımcı olsa da iş bende.

Diğer mevzuları ben konu sahibinin fazla dramatize ettiğini düşünüyorum. Ben 10 yıldır mühendisim hep sanayi gibi yerlerde çalıştım. Hiç düzgün ofis ortamım olmadı. Taciz anlamında her ortamda olabilecek şeyler oldu. Beni en korkutan servis şoförü tacizi oldu ki o adamı işten attırıp dövdürdüm ciddi ciddi. Bir de takip edildiğimde korkmuştum çıkışta. Gerekeni yaptım şikayet ettim eşime yansıtmadım bile. O kişi de işten uzaklaştırıldı. Ama bunlar başka yerlerde de başıma gelebilirdi. Türkiye maalesef 🥲
Konu sahibi sürekli birileri tarafından taciz ediliyorsa konuyu yetkili kişilere taşımalı. Yok olmuyorsa iş değiştirebilir.

Bir de eşi çalışmaya çok zorluyorsa boşanıp aile evinde babasından geçinebilir.

İşte konu sahibinin eşi bu işte çalış ne olacak diyormuş. Yahu insan 3 kuruş için karısını taciz edilmesine göz yumar mi?
Evet bu sadece konu sahibinin iddiası doğrusunu eğrisini biz bilemeyiz. Eğer doğruysa konu boşanmayla alakalı olmalıydı.

Hem sizi taciz etseler siz durur musunuz orada koca falan dinler misiniz?
Ortalığı ayağa kaldırır iş yerini ateşe verip istifayı basarsınız.

Evet bu sadece konu sahibinin iddiası doğrusunu eğrisini biz bilemeyiz. Eğer doğruysa konu boşanmayla alakalı olmalıydı.

Hem sizi taciz etseler siz durur musunuz orada koca falan dinler misiniz?
Ortalığı ayağa kaldırır iş yerini ateşe verip istifayı basarsınız.
Ben konu sahibinin yazdiklarina göre kendimce yorumlar yaptım. Tabi ki detayini bilme sansimiz yok.

Bana kalirsa burdaki taciz şimdilik imali sözler ve bakışlar; fiziksel tacize henüz dönmemiş. Kocası tarafından taciz sayılmadığı için işten ayrılamıyor diye düşünüyorum.

İlerde kocanızla problem yaşayınca, önce bir iş bulayım diye kıvrandığınızda anlarsınız kıymetini işin.
Burada çok görüyoruz çekilmeyecek adamları sırf işi olmadığı için çocuklarına gelecek sağlayamaycağını düşündüğü için çeken insanları. İş bulmayı beklerken ömrü çürüyüp giden kadınları.
Bence sebat edin, devam edin, referans olur başka bir işe girersiniz başka ortamınız olur, illaki bir şeyler değişir. Ama işi bırakıp da kendinizi mahkum etmeyin derim.

''GÜÇLERİ ORANINDA''. çalışmayan birinin mali gücü yoktur. Burda çalışmak zorunda ibaresi nerede acaba veya neye istinaden çıkardınız çalışmayan kadını kocasının boşama hakkı olduğunu. 4 yıl lisans+2 sene yüksek lisansını okudum bu işin hocalarımdan duymadıklarımı sizden duydum cok ilgincç

Benim bir önceki mesajım bu. Sizin algı sorununuz var muhtemelen. Bebeklerin kreş yaşına gelene kadar anne yanında kalması hakkı elbette var kadın bu süreçte çalışmama durumu olabilir ama bunun gibi bir durum olmadığı sürece erkeğin kadından çalışmasını istemesi en doğal hakki.
Ayrıca hem bir işte calisiyorsaniz ve eşiniz evde iş yapmiyorsa bu sizin köleliğiniz kardeşim bosayin bu asalak kocalarinizi hayat müşterek hakkınızı arayin !
Sizi tenzih ediyorum kastettigim o arkadaşlarınız.
Ben bu sebeplerle boşanma aşamasına gelip kocamı dize getirdim getiremeyen kendi ezikligidir.
Oldu paşam ben de calisacagim o da çalışacak eve gelecek o koltuğa devrilecek ben yemek yapacağım temizlik yapacağım yok öyle dünya !
Bu iki kişi de çalışıyorsa tüm işler ortaktır. Eşine çalış diyen de bunu bilip diyecek.
Yani konu sahibi hem çalışıp hem ev işi yapıyorsan tabiki işi bırak öyle olmaz

Yok benim bir sorunum yok ama sizin her şeyi kendiniz ve çevrenize göre yorumlama sorunuz var. Ben zaten kendi hakkım arayabilin biriyim
Sanki hak aramak çok kolay bazı kadınlar için. Sizde biliyorsunuz ki bu ülkede kadınlar en temel haklardan biri olan boşanma konusunda bile söz sahibi değiller ve hayatlarını kaybediyor bu yüzden.

Çalışmayan evde çocuk büyüten Biri olarak özellikle şuan bebekle eşimden daha çok yorulduğumu düşünüyorum. Ama dürüst olmak gerekirse kendimi güvende hissetmiyorum. Bi gün boşanma ya da daha kötü bi durumda popo gibi kalırım ortada. O yüzden bence de kadınlar çalışmalı Bi gün eşi olmazsa kendine ve çocuklarına yetebilmeli, kendi için. Ama insanın eşinin de mutsuz olduğu zorlandığı Bi işte çalış diye baskı kurması sevgisizlikten başka bir şey değil. Eşi ne yapabilir konu sahibinin. Tek maaş yetmiyor ve çalışmak zorunda ise kadın amam canım burası sana uygun değilse Bi ara ver Bi kaç ay evde dinlen bu süreçte de kendine daha iyi okulunu da devam ettirebileceğin Bi iş bak ama tek başıma yetemem mecburen ikimizde çalışmak zorundayız diyebilir. Şahsen eşim evlilik içinde işini değişti güvenliği huzuru vs yoktu artık onun için çok stresli Bi hal almaya başlamıştı, fikrimi de aldı destek oldum. Hayır çalışmak zorundasın alışırsın idare et demedim 15 yıllık kurduğu işini değişti.

Hepimiz kendi çevremiz ve ailelerimiz üzerinden yorum yapıyoruz. Mesela benim babam her konuda anneme destek olur, eşim olmaz ama temizlik için birisini çağır der maddi olarak işimi kolaylaştırır misal ya da oğlanı tüm gün alır eğlendirir, bana zaman kazandırır. Bunun dışında hem işte hem evde çalışan, saygı görmeyen, parasını bile harcayamayan kadınlar var bu ülkede. Bence mecbur kalıyorlar, kimse bile isteye kendini ezdirmez.
adam yapmiyorsa yapmam diyorsa ortak parayla biri tutulur sonra o adamlar pasa pasa yapar yada parasini oder . ben bazi kadinlarin fazla fedakarlik yaparak kendilerini degersizlestirdigini dusunuyorum adam yapmam diyor kadin da napim diyor . tut bir temizlikci ver parayi bir iki ay adam maddi sikinti yasasin tipis tipis ucuncu ay yapar

adam yapmiyorsa yapmam diyorsa ortak parayla biri tutulur sonra o adamlar pasa pasa yapar yada parasini oder . ben bazi kadinlarin fazla fedakarlik yaparak kendilerini degersizlestirdigini dusunuyorum adam yapmam diyor kadin da napim diyor . tut bir temizlikci ver parayi bir iki ay adam maddi sikinti yasasin tipis tipis ucuncu ay yapar
Sen yazdigin şeyi muhtemelen çok kolay şekilde yaparsın çünkü meslek / kazanç/ sahip olunan eş konusunda biraz farklı bir yerdesin. Bunu yapmaya kalksa ağzı burnu yamulacak kadınlar var bu ülkede maalesef :( yoksa temizlik için kadın çağırmakta ne var. Kadınlarımızın maaş kartları bile kocalarinda geziyor, deli gibi çalışıp cebinde kuruşu olmayanlar var. Kendi çevremde bile var, kocası doktor olup eşinden para esirgeyeni de biliyorum, işçi olup benzerini yapani da. Kazanç, konum vs farketmiyor tamamen mantalite meselesi.

Back
X