Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Yani ne desem bilmiyorum ki. Lafları cımbızla seçip tetiklenmeye o kadar meraklısınız ki. Bu başlıktaki kişi zorla çalıştırılmıyor mu eşi tarafından? İstemediği halde zorla "çalıştırılmak" hani? Bu kısmı anladıysak, diğerine cevap vereyim. Kocam benim sahibim, ben de onun. İkimiz birlikte bir ev gecindiriyoruz. O eve para getirir, ben de temizliğini yemeğini vs yaparım. Bu durumdan ikimiz de memnunuz.
Olayın dini boyutundan da bahsedeyim biraz. Ben müslümanim. Dinimde kadın çalışmaz çalışmak isterse ev geçindirmek zorunda değildir. İsterse kocasına para verir isterse kendine harcar. İstemezse de çalışmaz. Bekarken de babası bakar yine çalışmak zorunda degildir. Yok babası yoksa yok eşi soyleyse demeyin ben genel çerçevede bahsettim. İlla ki istisnalar olacaktır benim de babam yoktu mesela gerçi o olsaydı yine çalıştırırdı :D

Sizin durumunzla konu sahibinin durumu aynı değildir diye düşünüyorum. İkiniz de mutluysaniz Allah mesut etsin.. Biz de halimizden çok mutluyuz
kocam benim sahibim mi 🙄 Valla kuru ekmek yerim de calismam ,kocam benim sahibim diyen birisine ilk kez denk geldim . Allah mutlulugunu artirsin ben de saskinligimla beraber konudan uzaklasayim

İhtiyacınız varsa çalışmanızın nesi kötü? Hayatım boyunca çalıştım demişsiniz, Anladığım kadarı ile 20 li yaşlardasınız. Daha hayatın başındasınız. Öyle yazmışsınız ki okuyan en az 50 yaşında diye düşünür.
Şu tarz yorum yapan kadınların hepsinin eşi aynı sizin eşiniz gibi çalışmasını istiyor.. hatta çalışmasalar geçinemez en acilinden boşanırlar. :)

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Sana şunu söyleyebilirim sadece en acilinden boşannn.. çalışman konusu senin tercihine bağlı olmalı. Böyle çalışmanı isteyen zorlayan kocanı asla çekme. Ne yazık ki kadınlar hayatlarının en anında çalışamıyor. Çocuk doğuruyoruz, başka şeyler oluyor falan filan.. adam kendine güvenmiyorsa evlenmesin arkadaş. Günümüzde biz kadınlar yüzünden erkekler böyle çalışan kadın ister oldu zaten. Kadınlar bu duruma getirdi erkekleri. E herkes kendi kendine bakacaksa zaten kadın niye bi erkeğe daha bakıyor ? Onun çamaşırı bulaşığı derdi kahrı.. kadın çalıştıktan sonra evlenmesin zaten kendi başına mutlu bir hayat sürsün

Yani ne desem bilmiyorum ki. Lafları cımbızla seçip tetiklenmeye o kadar meraklısınız ki. Bu başlıktaki kişi zorla çalıştırılmıyor mu eşi tarafından? İstemediği halde zorla "çalıştırılmak" hani? Bu kısmı anladıysak, diğerine cevap vereyim. Kocam benim sahibim, ben de onun. İkimiz birlikte bir ev gecindiriyoruz. O eve para getirir, ben de temizliğini yemeğini vs yaparım. Bu durumdan ikimiz de memnunuz.
Olayın dini boyutundan da bahsedeyim biraz. Ben müslümanim. Dinimde kadın çalışmaz çalışmak isterse ev geçindirmek zorunda değildir. İsterse kocasına para verir isterse kendine harcar. İstemezse de çalışmaz. Bekarken de babası bakar yine çalışmak zorunda degildir. Yok babası yoksa yok eşi soyleyse demeyin ben genel çerçevede bahsettim. İlla ki istisnalar olacaktır benim de babam yoktu mesela gerçi o olsaydı yine çalıştırırdı :KK70:

Sizin durumunzla konu sahibinin durumu aynı değildir diye düşünüyorum. İkiniz de mutluysaniz Allah mesut etsin.. Biz de halimizden çok mutluyuz
Din konusuna girmeyelim çıkamayız ordan. Ama şunu diyebilirim. Ben o kadar çok 40 ından sonra azma vakası gördüm ki. Hepsi benim fırlama kocama mânâ bulur ama el altından çevirdiklerini bir kez kocamdan görmüş değilim. Kimsenin dini imanı üzerine hayat kurmazdım. Zamanında namazını orucunu kaçırmayan çok ateist de tanıdım ben.

Zorla çalıştırılma konusu nerden baktığına bağlı. Biri gelip de sizin kocanızı zorla çalıştırdığınıza salık verebilir pekala.

kocam benim sahibim mi 🙄 Valla kuru ekmek yerim de calismam ,kocam benim sahibim diyen birisine ilk kez denk geldim . Allah mutlulugunu artirsin ben de saskinligimla beraber konudan uzaklasayim
Evet kocam benim sahibim ben de onun sahibiyim:) yine kendi istediğiniz kısmı nasıl alıyorsunuz ama

Sana şunu söyleyebilirim sadece en acilinden boşannn.. çalışman konusu senin tercihine bağlı olmalı. Böyle çalışmanı isteyen zorlayan kocanı asla çekme. Ne yazık ki kadınlar hayatlarının en anında çalışamıyor. Çocuk doğuruyoruz, başka şeyler oluyor falan filan.. adam kendine güvenmiyorsa evlenmesin arkadaş. Günümüzde biz kadınlar yüzünden erkekler böyle çalışan kadın ister oldu zaten. Kadınlar bu duruma getirdi erkekleri. E herkes kendi kendine bakacaksa zaten kadın niye bi erkeğe daha bakıyor ? Onun çamaşırı bulaşığı derdi kahrı.. kadın çalıştıktan sonra evlenmesin zaten kendi başına mutlu bir hayat sürsün
Cevap veriyorum sevdiği kişiyle vakit geçirebilmek için 😂😂

Şu tarz yorum yapan kadınların hepsinin eşi aynı sizin eşiniz gibi çalışmasını istiyor.. hatta çalışmasalar geçinemez en acilinden boşanırlar. :)
Senin eski kocan seni karın tokluğuna dükkana ırgat yapmıştı, biz eşşek gibi çalışıp beyler gibi yiyoruz aynı şeyi yaşamıyoruz senle.

Din konusuna girmeyelim çıkamayız ordan. Ama şunu diyebilirim. Ben o kadar çok 40 ından sonra azma vakası gördüm ki. Hepsi benim fırlama kocama mânâ bulur ama el altından çevirdiklerini bir kez kocamdan görmüş değilim. Kimsenin dini imanı üzerine hayat kurmazdım. Zamanında namazını orucunu kaçırmayan çok ateist de tanıdım ben.

Zorla çalıştırılma konusu nerden baktığına bağlı. Biri gelip de sizin kocanızı zorla çalıştırdığınıza salık verebilir pekala.
İlk paragrafa cevap vermeyeceğim. Ben bu konu üzerinden bahsettim ama siz başka konulara girmissiniz, konu dağılır.
İkimizin de yuvamız için görevleri var. O çalışıyorsa ben evin işlerinden sorumluyum. Kocamı zorla çalıştırdığımı söyleyen kişi benim için de zorla ev işi yapıyor diyebilir mesela ? :D

Ben bu çalışmak istemiyorum triplerini anlamıyorum ya. İleride kocanıza bi şey olsa hiç mi korkmuyorsunuz bu hayatta tek başıma ne yaparım diye? Her kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Umarım sizde bunu anlarsınız. Çalışmak bi aciziyet değil
Tatlım konu kendi ayakları üzerinde durabilmek deil zaten. Belli ki hayırsız bir kocası var nesini anlamıyosun? Oldu canım hem kadın çalışsın para getirsin hem çamaşır bulaşık çocuk vs vs bu listenin ne kadar uzayabileceğini sen bir düşün. Kadınsın ya. Adam ev işlerine ve tüm hayatın çilesine ortak olan, yardım eden biri olsa zaten çalışmasına dahi zorlamaz kızı. Hayatım sen nasıl istersen der konu sahibi de Zaten çalışır sevdiği bir işte.. Mutlu mutlu geçinir giderler. Lafı alıp değiştirmeyin

İlk paragrafa cevap vermeyeceğim. Ben bu konu üzerinden bahsettim ama siz başka konulara girmissiniz, konu dağılır.
İkimizin de yuvamız için görevleri var. O çalışıyorsa ben evin işlerinden sorumluyum. Kocamı zorla çalıştırdığımı söyleyen kişi benim için de zorla ev işi yapıyor diyebilir mesela ? :KK70:
Onu diyorum işte nerden baktığına bağlı.

Yoo kocan dünya borç yıktı üstüne. Sürünüyodun be ne beyi?
Sen öyle san 😀😀 yaşadığım hayatı yaşadın mı sen acaba ? Yediğim yemeği yedin mi? Cebime hakkım olan parayı alamıyordum ben sadece çalışırken. Eski eş kişisi yağdırıyordu maşallah bana ama hayırsız sapık ruhlu pisliğin tekiydi.

Sen öyle san 😀😀 yaşadığım hayatı yaşadın mı sen acaba ? Yediğim yemeği yedin mi? Cebime hakkım olan parayı alamıyordum ben sadece çalışırken. Eski eş kişisi yağdırıyordu maşallah bana ama hayırsız sapık ruhlu pisliğin tekiydi.
Aşkım ben seni çok iyi anlıyorum biliyor musun? Reddedince yaşadıkların silinip gidecek sanıyorsun. Sana da yazık. Neyse çok üstüne gitmiycem. Hayır konularını da bilmesek..

Tatlım konu kendi ayakları üzerinde durabilmek deil zaten. Belli ki hayırsız bir kocası var nesini anlamıyosun? Oldu canım hem kadın çalışsın para getirsin hem çamaşır bulaşık çocuk vs vs bu listenin ne kadar uzayabileceğini sen bir düşün. Kadınsın ya. Adam ev işlerine ve tüm hayatın çilesine ortak olan, yardım eden biri olsa zaten çalışmasına dahi zorlamaz kızı. Hayatım sen nasıl istersen der konu sahibi de Zaten çalışır sevdiği bir işte.. Mutlu mutlu geçinir giderler. Lafı alıp değiştirmeyin
Adamın para kazanmak dışında hiçbir iş yapmamasının çözümü kadının kendi kariyerini ve finansal hayatını feda etmesi mi yani? Nasıl şahane bir mantık.hayırsız kocaya yemek, temizlik, çocuk bakımı cart curt yapmak ağır gelmiyor da çalışmak mı ağır geliyor.en basitinden hayırsız kocayı koynuna almak bile kendine saygısızlık.hayırlı olanı çalış demiyor madem eee adam hayırsız.bu kişiyle evli kalınır mı? Sizin dediğiniz de mantıklı değil.

:KK51:
Ya ahahah.
Konularin duruyorken böyle yorumlar yapma cidden komik oluyor.
Yağdırıyormuş, hı hı :KK51:

Siz tamamen yanlış anlamışsınız.ben erkek çalışsın kadın yesin gibi cahilce bir düşğnceye asla sahip değilim.sadece keşke diyorum kadın böyle bir şansa sahip olsa diyorum.çalışmak isteyen tabiki çalışsın ama istemeyen mecbur kalmasın istiyorum.kadının yükü erkeğe göre daha fazla bence.bikere hamilelik doğum süreçleri bile kadını hem fiziksel hem ruhsal çok etkiliyor.bunu üstüne emzirme vs..birde destekçisi olmayan kadınlar var.erkekler genel olarak doğuştan tek işi yapabilme kapasitesine sahipler (istisnalar elbet var) onlar işten eve gelecek çocugu iki öpüp koklayacak yemek yiyip yatıp dinlenecek.kadın yorgun argın işten gelecek , belki üzerini bile değiştiremeden yemek hazırlayacak , çocuk çocugun ödevi , ütü , derleme toplama, ertesi günün planı...eee canı film izlemek istiyordu ama erken kalkacak.uyumasıda lazım.haftasonu giderim dedi, sonra bi baktı özel sektörde ve cumarteside çalışıyor.pazar gitmese iyi olur çünkü çocuklarım kıyafetler yıkancak ütülencek ev düznelencek falan falan kısır döngü.erkekler genelde daha rahatlar malesef, biz kadınlarda baştan onları böyle alıştırarak iyice tepemize çıkarıyoruz zaten.oyüzden çalışan kadın tabiki çalışsın en güzeli.ama istemiosa şansı varsa otursun çocuguna baksın ki bence bu daha zor.he erkek doğurabiliosa emzirebiliosa aynı anda ütü temizlik bulaşık yapabiliosa aynı şekilde onlar içinde üzülürdüm...ben genelde kadınlar daha yıpranan taraf oldugu için onlar üzerinden yazdım....
Ay ağzını yiyim

Back
X