Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Eşinizle bir şeyleri baştan konuşup karar verseydiniz iyi olurdu.Adam çalışan eş yani destek istiyor.Siz gerekirse keyfi çalışmak istiyorsunuz.İkinizde bir yerde haklısınız.Amaa sizin durumunuzu görüp sizi çalışmaya mecbur kılması hele kii siz ortamdan rahatsız olduğunuz halde ısrarı çirkin.Bence okulu bitirip kendi işiniz için koşturun.Mutsuz olduğunuz işi yapmak gerçekten insanı bunalıma sokar.Ben iki bölüm bitirdim ve esnaflık yapmayı seçtim.İstersem iki meslekte oturduğum yerden işimi yaparım ama bana göre olanı yapmak işe hevesle gitmemi sağlıyor.

Ayyyyy hanımefendi ne siz bizi anlayacaksınız ne de biz sizi. Bakın erkekler kadınlar gibi değil erkeklerde minnet duygusu yok bizim gibi. Adam birkaç yıl sonra çıktı size dedi ki hayatın boyunca çalışmayıp evde paramı yedin cevabınız ne olacak ? Erkek bu bakın diyebilir. Demez demeyin. Bizim paramız demeyin yahu sizin değil. Kocanızın. Gerçekten yermek için söylemiyorum ama sizin değil yani. Evet eşiniz size harçlık verir, ancak bu çok utanç verici ya. Harçlık almayı 16 17 yaşında bıraktım ben. Yaşınız gelmiş 20li yaşlara eşten harçlık alıyorsunuz. Sizin yaptığınız ev işi evet kolay değil ancak bunu şuan burdaki tüm kadınlar yapıyor. Rica ediyorum yaşadığınız hayatı güzelleştirmeyin. Evde oturup koca eline bakmak övünecek bir durum değil. Kocanız bilgisine bilgi katarken sizde resimde uygun fırçayı kullanmayı mı öğreniyorsunuz? Bunu meziyet olarak mı görüyorsunuz? Ha ünlü bir ressam değilseniz eğer, sergi açma, resimleri satma durumuna gelecek kadar profesyonel değilseniz o çizdiğiniz resimler anca sizi birkaç saat oyalar. Size birşey kazandırmaz. Günümüz Türkiyesi de size resim çizmek hiçbir şey Ka zan dır Maz. Lütfen anlayın artık ya. Evet çalışmak istemiyor sevmiyorsunuz da. Ama burayı okuyan genç kızlar var. Evde kalmayı önermeyin. Kocasının eline bakmasınlar. 2 gün sonra lafını da yaparlar, 20 sene arkasını toplamamışsın gibi kapıya da koyarlar. Siz kocanıza muhtaçsınız, ancak kocanız gidip evde oturacak rastgele bir kadın daha bulabilir. Ancak günümüzde birçok erkek hala karısının da çalışması taraftarı iken sizin evde oturarak size bakacak bir koca daha bulma şansınız çok zor. Lütfen felaket tellallığı olarak görmeyin. Bunlar imkansız değil belki yarın belki 1 sene sonra birçok kadının yaşayabileceği şeyler. Evliyim yıllardır da beraberiz eşimle. Ancak asla evde oturayım maaşını paylaşalım diyemem. Çünkü maaşını değil hayatı paylaşmak için evlendik. Hem maddi hem manevi hemde ev işlerini paylaşmak için evlendik. Ne ona evi geçindir bana da para ver derim ne de o bana evi temizle arkamı topla diyebilir. Eşitiz, ve bu sizin bahsettiğiniz eşitlik değil. Maddi manevi herşeyde evde eşitiz.
Kocamın parası benim de paramdir :) eline bakmak değil bu. İkimiz aynı yuvayı paylaşıyoruz ve ayrı gorevlerimiz var. Kocam işe gitmeyip ona daha çok vakit ayirdigim için de mutlu. Asla paranın da lafını yapmaz. Resim yapmak benim hobim. Bana para kazandırması gerekmiyor. Şaka gibi gerçekten hayatınız para olmuş. Siz böyle olabilirsiniz, eşiniz paranın lafını yapıyor olabilir, ya da fazla kazaniyim fazla harciyim diyor olabilirsiniz. Ama ben istemiyorum bacım. Niye anlamiyorsun? Kocanız sizi kapıya koyar, yok kocanizdan harçlık alıyorsunuz vb bunlar sizin ilişkinizde olabilir, sizin aksinize bu konuyu ikimiz de normal görüyoruz.

Ya zaten eşinizin zor zaman için size bırakabildiği yatırımlar varsa, yaşlılığınızda kendinize bir bakıcı tutabilecek paranız varsa, eviniz yazlığınız arabanız varsa çalışmayın yahu evinizde çocuklarınızla takılın. Gezin tozun.
Günümüzde kaç kişi bunlara sahip ki. Kaç erkek kenara eşini yıllarca geçindirecek mehir ayırabiliyor.
Konu sahibinin daha çocuğu bile yok. Belli ki çocuk olunca hiç çalışmayacak eşi de ileride sıkışmasınlar diye birikim yapmak istiyor.
Ben kendim çalışıyorum. Evde oturmamın yazık olacağı iyi bir mesleğim ve eğitimim var. Gelirim de eşim hayatımızda olmasa standartlarımızı düşürmeden yaşamamızı sağlar. Bu sebeple asla evde oturmayı düşünmem. Ama asgari ücret alan kadının da çok ihtiyaç yoksa çocuğunu bırakıp işe gitmesi mantıklı olmuyor.
Her ailenin dinamikleri farklı her ilişki farklı. Kendi özel hayatlarımız üzerinden yorum yapmamız mantıklı değil.
Ama yeni evlenmiş çocuğu olmayan gencecik bir kadının hayata karışmak üretimek yerine evde olmayı tercih etmesi hepimizi şaşırttı.
İşinden memnun değilse iş değiştirebilir. Ama çalışmama kararı bence saçma.
Eşi belli ki evlenirken de çalışan bir kadınla evlenmek istediğini belirtti. Bir erkek de tek maaşla ev geçindirmek istemeyebilir.
Ya bunların evlenmeden önce konuşulması lazım zaten ki illa konuşulmuştur

Kocamın parası benim de paramdir :) eline bakmak değil bu. İkimiz aynı yuvayı paylaşıyoruz ve ayrı gorevlerimiz var. Kocam işe gitmeyip ona daha çok vakit ayirdigim için de mutlu. Asla paranın da lafını yapmaz. Resim yapmak benim hobim. Bana para kazandırması gerekmiyor. Şaka gibi gerçekten hayatınız para olmuş. Siz böyle olabilirsiniz, eşiniz paranın lafını yapıyor olabilir, ya da fazla kazaniyim fazla harciyim diyor olabilirsiniz. Ama ben istemiyorum bacım. Niye anlamiyorsun? Kocanız sizi kapıya koyar, yok kocanizdan harçlık alıyorsunuz vb bunlar sizin ilişkinizde olabilir, sizin aksinize bu konuyu ikimiz de normal görüyoruz.
Hanımefendi " siz " normal görüyorsunuz. Millete özendirmeyin, burda 18 19 yaşında genç kızlar var neyi anlamıyorsunuz? Sizin kocanızın parasını yemeniz bizim umrumuzda neden olsun? Gelecek nesile yanlış şeyler aktarmayın

Kocanızın parası sizin paranız evet benimde öyle, ama insanın kendi parası öyle tatlı ki. O maaş yatınca canın ne isterse yemek ne isterse almak ha eşin vermez diye değil o özgürlük hissinden bahsediyorum. Yarın Allah korusun ona bişey olursa aynı evde yine aynı şartlarla yaşayacağını bilmek, yarın onun işine bişey olursa kimseye muhtaç kalmadan aylarca idare edebileceğimizi bilmek öyle güzel ki. Bu duyguları hiç yaşamayacaksınız bizde sizinkileri. Kimse size karışmıyor sadece güzellemenize üzülüyoruz hele de kadının istediği değeri görmediği her an her şey yaşayabileceği bu ülkede

Hanımefendi " siz " normal görüyorsunuz. Millete özendirmeyin, burda 18 19 yaşında genç kızlar var neyi anlamıyorsunuz? Sizin kocanızın parasını yemeniz bizim umrumuzda neden olsun? Gelecek nesile yanlış şeyler aktarmayın
Asıl doğrusu bu, siz goremiyorsunuz.

Bu tip kadınlar hayatlarında hep en mükemmel erkeği görmüş gibi hissediyorum o yüzden çok da şey yapmıyorum. Babası süpermiş eşi ideal erkek.
Eşim bana kredi kartın bu ay neden yüksek geldi dese çalışmıyorken yerin dibine girerim. Ama onlarınki demiyor heralde. Ne bileyim. Benim annem kuaföre gidip saç boyatmak için babamın huyuna giderdi.
Babamdan üniversitede harçlık almak için kırk takla atardım. Belki de ben kötü bir ortamda yetiştim bilmiyorum ama kendime ait bir gelirim olmaması benim için kabus.
Bir kira geliri olur babadan kalan maaş olur birikmiş parasıyla borsadan kazanır her ne ise bir kadın çalışmasa bile kendine Ait geliri olmalı. Erkeğin yarın öbür gün ayrılmak istiyorum demeyeceği ne malum ki.
Valla az önce görümcemin kocası görümcem ilçe merkezine gitti diye fır döndü eyvah 40 bin tl takacak şimdi diye. Allah'ın günü para kavgası ediyorlar ben utanıyorum onların yerine.

O müsade ettiği için siz böyle büyük büyük konuşuyorsunuz. Yarın höyt sen kimsin dese yapabileceğiniz bişey yok. Vicdana kalmışsınız.

Valla az önce görümcemin kocası görümcem ilçe merkezine gitti diye fır döndü eyvah 40 bin tl takacak şimdi diye. Allah'ın günü para kavgası ediyorlar ben utanıyorum onların yerine.
Katip ciddi ciddi bir gün ilçeye gitti diye 40bin takma potansiyeli varsa adam haklı yani.
Bu tür paralar eşe de haber verilerek harcanır ya.
Görümceniz de para ezme makinesi galiba😀

Valla bizdede ben köle değilim.çalışmadığım halde eşim yardımcı.biz şanslıyız ama herkes şanslı değil malesef.siz hayal dünyanızda yaşamaya devam edin.ülke gerçekleri çok farklı ve bu düzenin değişmesi en az 150-200yıl.öteki tarafta detaylı konuşuruz artık :)
Şanslı değilim, evlenirken kalbimin yanında aklımı da kullandım diyelim. Çok şükür sosyal çevremde de benim gibiler çoğunlukta.
Genç kızlarımız daha ergenlikten çıkmadan koşa koşa 'ev işi kadınındır, çocuğa annesi bakar, karım ailemin dediklerini yapacak' kafasındaki hanzolar yerine hayatı her şeyiyle paylaşabilecekleri adamlarla evlenirlerse hayal dediğiniz paylaşımcı hayatı gerçek kılabilirler.
Çalışma şartları zor, izinler ve kreşler yetersiz, en iyisi ben evde oturayım da çocuğuma bakayım dediğimiz zaman 150-200 değil 500 yılda değişmez bu sistem. Böyle gelmiş böyle gider kafasında olsaydı insanlık, bugün sahip olunan hiçbir hakka sahip olamazdı.

Katip ciddi ciddi bir gün ilçeye gitti diye 40bin takma potansiyeli varsa adam haklı yani.
Bu tür paralar eşe de haber verilerek harcanır ya.
Görümceniz de para ezme makinesi galiba😀
Eşi öyle atla deve de kazanmıyor. 30 bin tl maaşı var adamın. Bizim ablaya para batıyor. Yokken de kuru ekmeğe talim eder ama gık demez. Sigarasını alsan yeter. :)

Kocanızın parası sizin paranız evet benimde öyle, ama insanın kendi parası öyle tatlı ki. O maaş yatınca canın ne isterse yemek ne isterse almak ha eşin vermez diye değil o özgürlük hissinden bahsediyorum. Yarın Allah korusun ona bişey olursa aynı evde yine aynı şartlarla yaşayacağını bilmek, yarın onun işine bişey olursa kimseye muhtaç kalmadan aylarca idare edebileceğimizi bilmek öyle güzel ki. Bu duyguları hiç yaşamayacaksınız bizde sizinkileri. Kimse size karışmıyor sadece güzellemenize üzülüyoruz hele de kadının istediği değeri görmediği her an her şey yaşayabileceği bu ülkede
Ben zaten çalışan bir insandım kendi paranı kazanmak nasıl bişey biliyorum yani. Muhtaçlık bi durumum yok şükür. Amacım güzelleme değil öyle yorumlar geliyor ki ben silah zoruyla adamdan aliyormusum gibi, evde oturup tüm gün tavanı izliyormusum gibi falan. Kendimi savunurken güzelleme gibi durabilir evet. Ama gerçekler bunlar

O müsade ettiği için siz böyle büyük büyük konuşuyorsunuz. Yarın höyt sen kimsin dese yapabileceğiniz bişey yok. Vicdana kalmışsınız.
Müsadelik bi durum yok. Bana bakmak onun görevi. Onunla ilgilenmek benim görevim.

Müsadelik bi durum yok. Bana bakmak onun görevi. Onunla ilgilenmek benim görevim.
Bu görevler hangi kanunla temin ediliyor? Yarın kocanız dinden imandan çıksa hangi gerekçe ile hakkınızı savunacaksınız?

İşte sizin evliliğinizde böyle bu konu. Eşiniz anlayışlı bir insan olabilir. Kendi özel hayatınız üzerinden cevaplıyorsunuz. Eşinizle değil de x kişisiyle evlenseydiniz böyle olmayacaktı.
Konu sahibi de o x kişisiyle evlenmiş.
Yapabileceği tek şey boşanmak.
Boşanırsa da çalışmak zorunda zaten.

Ne güzel işte. Kadın kendisi çalışmadığı için 40 binin kıymetini bilmiyor, pıt diye takıyor bitti. Gerisini kocası düşünsün 😂 geldim gidiyorum bi şöyle olamadım

Bu görevler hangi kanunla temin ediliyor? Yarın kocanız dinden imandan çıksa hangi gerekçe ile hakkınızı savunacaksınız?
İslamda var bu. Kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz çalıştığı parayı da ev geçimine vermek zorunda değildir isterse verir isterse tamamen kendine harcar. Kocam dinden imandan çıksa dinen boşanmış oluruz ve kendi hayatımı kurarım? Neyin hakkını savunayim?

Back
X