Ayyyyy hanımefendi ne siz bizi anlayacaksınız ne de biz sizi. Bakın erkekler kadınlar gibi değil erkeklerde minnet duygusu yok bizim gibi. Adam birkaç yıl sonra çıktı size dedi ki hayatın boyunca çalışmayıp evde paramı yedin cevabınız ne olacak ? Erkek bu bakın diyebilir. Demez demeyin. Bizim paramız demeyin yahu sizin değil. Kocanızın. Gerçekten yermek için söylemiyorum ama sizin değil yani. Evet eşiniz size harçlık verir, ancak bu çok utanç verici ya. Harçlık almayı 16 17 yaşında bıraktım ben. Yaşınız gelmiş 20li yaşlara eşten harçlık alıyorsunuz. Sizin yaptığınız ev işi evet kolay değil ancak bunu şuan burdaki tüm kadınlar yapıyor. Rica ediyorum yaşadığınız hayatı güzelleştirmeyin. Evde oturup koca eline bakmak övünecek bir durum değil. Kocanız bilgisine bilgi katarken sizde resimde uygun fırçayı kullanmayı mı öğreniyorsunuz? Bunu meziyet olarak mı görüyorsunuz? Ha ünlü bir ressam değilseniz eğer, sergi açma, resimleri satma durumuna gelecek kadar profesyonel değilseniz o çizdiğiniz resimler anca sizi birkaç saat oyalar. Size birşey kazandırmaz. Günümüz Türkiyesi de size resim çizmek hiçbir şey Ka zan dır Maz. Lütfen anlayın artık ya. Evet çalışmak istemiyor sevmiyorsunuz da. Ama burayı okuyan genç kızlar var. Evde kalmayı önermeyin. Kocasının eline bakmasınlar. 2 gün sonra lafını da yaparlar, 20 sene arkasını toplamamışsın gibi kapıya da koyarlar. Siz kocanıza muhtaçsınız, ancak kocanız gidip evde oturacak rastgele bir kadın daha bulabilir. Ancak günümüzde birçok erkek hala karısının da çalışması taraftarı iken sizin evde oturarak size bakacak bir koca daha bulma şansınız çok zor. Lütfen felaket tellallığı olarak görmeyin. Bunlar imkansız değil belki yarın belki 1 sene sonra birçok kadının yaşayabileceği şeyler. Evliyim yıllardır da beraberiz eşimle. Ancak asla evde oturayım maaşını paylaşalım diyemem. Çünkü maaşını değil hayatı paylaşmak için evlendik. Hem maddi hem manevi hemde ev işlerini paylaşmak için evlendik. Ne ona evi geçindir bana da para ver derim ne de o bana evi temizle arkamı topla diyebilir. Eşitiz, ve bu sizin bahsettiğiniz eşitlik değil. Maddi manevi herşeyde evde eşitiz.