- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Evet denklik önemliymis, tecrübe etmis oldum bunu. Belki o da ilerde cocuklu biriyle beraber olup benim su an hissettiklerimi anlayabilir. Kolay bir insan degil cünkü. Kesinlikle bu birliktelik büyük problemleri beraberinde getircek. Bunum altinda en cok ezilende ve anlayis beklemesi gereken de ben olcam. Istemiyorum böyle bir hayat.Ablacım muhtemelen çok gençsiniz ve insan ilişkileri-hayatın gerçekleri konusunda da az tecrübelisiniz.
Evliliğe giden yollar engebeli,
evliliği yürütmek ise çok zor,
hele sizin ilişkinizdeki gibi taraflardan biri bu duyguları daha önce yaşamış,
bu yolları yürümüş üstelik bir de çocuğu olan biriyse daha da zor.
Ben evlilikte denklikten yanayım, çok özel durumlar hariç çocuklu biriyle çocuksuz birinin evliliğini sıkıntılara gebe olarak yorumluyorum.
Ebeveyn olmayan tarafın diğerinin duygularını, evladıyla yaşanmışlıklarını anlaması ve empati yapması neredeyse imkansız.
Siz olaya tek taraflı ve fazla romantik bakıyorsunuz.
Ayrıca sizin sevgiye yüklediğiniz anlamla partnerinizinki de uyumsuz.
Gary Chapman tarafından yazılmış Beş Sevgi Dili adlı kitabı okumanızı öneririm.
Benim demek istedigim cocugu olan biri icin ne kadar anlayis gerekiyorsa cocugu olan biri olmayan biriyle beraber olunca da ayni anlayisi göstermesi gerektigi. Onum cocugu yok anlamayabilir diye düsünüp daha hassas olmasi gerekiyor. Benim beklentim bu yöndeydi.Bunu anlamanız sizin için büyük avantaj gelecek için. Cocuk cok büyük bir sorumluluk. Çocuklu biri ile beraber olmak da ona göre bence zor. Yürütenler var tabi ki, ama benim tanıdıklarımda bu hep bir tarafın fedakarlık yapmasını gerektirdigini gördüm. Sevgiliniz sizin yeterli kadar gönlünüzü yapsaydi böyle bir kiyaslamaya baştan girmezdiniz. Ama adam bunu anlamamis bile
Evlât o farkındamısın sen şimdiden böyle bi kıyaslamaya giriyorsan o çocukla ve adamla aynı ortamda nasıl yaşayacaksın bence yol yakınken olacakları kafan da ölç biç ya devam ya tamam deHerkese merhaba, sorunumu kisaca yazip sizi okumakla bunaltmayim. Sorulariniz olursa cevaplarim. Hayatimdaki insanin bir cocugu var. Sorun su, benim dogumgünümde bana zevkim bile olmayan bir kitap almis cocugunun dogumgününde ona simdi baya pahali bir hediye aliyor. Tabiki kendimi kiyaslamiyorum. Bozuldugum sey su bana gelince parasi daha kiymetli oluyor demek ki, öyle düsündüm yani ve kendimi degersiz hissettim biraz. Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Siz olsaniz bozulurmuydunuz ne düsünürdünüz?
Biz konu sahibiyle işi tatlıya bağladık ,Konu sahibinin zaten değersizlikle ilgili şüpheleri varmış ve bu son mesele de bunu pekiştirmiş. Burdan asıl kıyaslamayı kendi yapıp çocuğu hayat arkadaşının önüne koyan üyeler kalbinizin ekmeğini yiyin inşallah hep ikinci ve sonraki planlarda kalın bu tiplerle birliktelik yaşayın da biz kendimize değer veren insanlar olarak karşılaşmayalım bunlarla
Ama sizin kendi oglunuz ara da fark var. Belki sizin de bu durumu anlamaniz zor. Size karsi demiyorum yanlis anlamayin.Biz konu sahibiyle işi tatlıya bağladık ,
emojileri beğenmedim'den muhteşem'e çevirdik.
Siz niye beddua safhasına geçtiniz?
Hiç anlamadım.
Ayrıca bedduanız yerini bulmadı bende,
eşim de tıpkı benim gibi oğlumuzu öncelese rahatsız olmam ki bundan.
Benim demek istedigim cocugu olan biri icin ne kadar anlayis gerekiyorsa cocugu olan biri olmayan biriyle beraber olunca da ayni anlayisi göstermesi gerektigi. Onum cocugu yok anlamayabilir diye düsünüp daha hassas olmasi gerekiyor. Benim beklentim bu yöndeydi.
Anliyorum ne demek istediginizi. Daha bir hafta önce cocuktan bagimsiz bir konuda bu adam beni sevmiyor galiba diye düsünmüstüm. Galiba hepsi tuz biber oluyor. Cünkü ben deki bu cocukla ilgili sorunlar son bir kac aydir basladi.Bu konuda çocuğu hiç katmasaydiniz daha verimli sonuçlar alabilirdiniz. Cünkü adam otomatik olarak çocuğunu savundu. Sizinle yeterli kadar ilgilenmediğini ve değer vermediğini düşündüğünüz zaten tek bu hediye olayda olmamıştır.
Size göre beddua bana göre ve atıfta bulunduğum yorum sahiplerine göre dua. Yorumların kime ait olduklarına dikkat etmiyorum ancak bir çok yorumda ‘gözü kalan kıskanç, dış kapının mandalı, sen tabiki sonraki sıradasın’ gibi yakıştırmalar yapıp beyefendiyi haklı ve olması gereken bir partner gibi gören üyeler için kalbinin ekmeğini yesin böyle eşleri olsun istedim. Problem nerde ?Biz konu sahibiyle işi tatlıya bağladık ,
emojileri beğenmedim'den muhteşem'e çevirdik.
Siz niye beddua safhasına geçtiniz?
Hiç anlamadım.
Ayrıca bedduanız yerini bulmadı bende,
eşim de tıpkı benim gibi oğlumuzu öncelese rahatsız olmam ki bundan.
Zaten o yorumlari yapanlarin bir cogu kendi cocuklarina annelik yapan ve esleriyle beraber olan kadinlar. Ya da eslerinden ayri cocugu olan ve üvey anne cocugu babasindan ayiracak korkusunda olanlar. Anlamalarini beklemiyorum:)Size göre beddua bana göre ve atıfta bulunduğum yorum sahiplerine göre dua. Yorumların kime ait olduklarına dikkat etmiyorum ancak bir çok yorumda ‘gözü kalan kıskanç, dış kapının mandalı, sen tabiki sonraki sıradasın’ gibi yakıştırmalar yapıp beyefendiyi haklı ve olması gereken bir partner gibi gören üyeler için kalbinin ekmeğini yesin böyle eşleri olsun istedim. Problem nerde ?
Anliyorum ne demek istediginizi. Daha bir hafta önce cocuktan bagimsiz bir konuda bu adam beni sevmiyor galiba diye düsünmüstüm. Galiba hepsi tuz biber oluyor. Cünkü ben deki bu cocukla ilgili sorunlar son bir kac aydir basladi.
Dediginiz gibi her insan özellikle kadinlar eslerinin hayatinda ilk önce gelmek istiyor, ilgi sevgi istiyor, kendi cocuklari oldugunda ona olan ilgi sorun olmuyor ama diger türlü gercekten herkeskin harci degil bence.Ve inanın çocuklar olan bu sorunlarınız büyüyecekti. Bunun aslında çocukla alakası yok. Ama her insan ilişkisinde sevgi görmek ister. Ve görmüyorsan adamın kimse sevgisini yönelttiğine bakıyorsun. Bunların hepsini ayırt edebilmek de belli bir anlayış, tecrübe ve en çok sabır gerektirir. Eminim ki siz çocuğa kötü niyetli yaklaşmadiniz. Ama ilerde uçurum dahada büyüyecekti. İnsallah bundan sonra size istediğiniz değeri ve ilgiyi gösterecek bir insan çıkar karşınıza
Dediginiz gibi her insan özellikle kadinlar eslerinin hayatinda ilk önce gelmek istiyor, ilgi sevgi istiyor, kendi cocuklari oldugunda ona olan ilgi sorun olmuyor ama diger türlü gercekten herkeskin harci degil bence.
Aynen bana sartlarini söyledi sert bir sekilde düsün kararini ver dedi. Yani bunla yasayacaksim bu böyle devam etcek demek bu benim icin. Kendisi neyi farkli yapabilcegini düsünür mü bilmiyorum. Sonucta herkes kendi acisindan bakiyor. Kafam karisik biraz, yanlis bir adim atmak istemiyorum. Gelecegim icin en dogru adimi atip uygulamaya gecmek istiyorm ama kalbim aciyor.Yani. Burda realist olmak lazım, ne kadar duygular da işin içinde olsada. Benim iki çocuğum var. "Eşini veya çocuklarını kurtar" deseler çocuklarımı kurtaririm. Aynısını eşimde söyler. Evlat sahibi olmak başka birsey. Onlar kendinden bile önde. Ama sorun burda zaten galiba çocuklu olması değil. Bazi insanlar ilişkilerini hiç karıştırmadan ikisini de yönetebiliyor. Yani iyi bir anne/baba olmayı başarıyorlar, ama ayni anda ilişkilerinde de gereken ilgiyi ve sevgiyi gösterebiliyorlar. Ama bunu yapabilmek için bilinçli bir şekilde ilişkiyi yürütmek lazım. Sevgiliniz onu yapamıyor. "Bir kac gün düşün tekrar konuşuruz" dediğinden belli. Size "şartlarını sunup" bu böyle diye beklemek de ne biliyim. Acaba kendi hic sorgulayacak mi bu gelecek günlerde ben bu kadına yeterli kadar sevgi ve ilgi gösterdim mi diye. Pek zannetmiyorum
Ayni örnegi kendisime verdim cocugumuz olsa sen adaletle olmicaksin belki de iki cocuk arasinda ve ben daha da mutsuz olcam dedim. Benim bir cocugum var zaten dedi, sonra araya baska bir sey girdi. Bir cocuk daha istemiyorm demek mi bu simdi.Şimdi evladıyla kıyaslamayım demek isterdim ama aynı durumu yaşayan bi tanıdığım oldu bosanmış 1 çocuğu olan adamla evlendi onlarında 1 çocuğu oldu yaklaşik 20 senedir evliler ama adam hep ilk çocuğuna paraları akıtırken ikinci çocuğuna ve eşine acayip cimriydi şöyle söyleyim ilk çocuk ünv. Dahil özel okullardaydı dolayısıyla ikinciye para kalmadı ama oda çok çalışkan olduğu için her sınavı kazanıp başarısıyla özel okullarda okudu hatta fen lisesinde şimdi ilk çocuk evlendi evi arabası yine babası tarafından alındi halen ilk oğluna para akıtmaya devam ediyor çok iyi düşünün derim eğer böyle bir örnek olmasaydi bilmeseydim bende o evladı abartmayin derdim ama abartın önemli bir detay bu
Hadi es ve cocuk kendi cocugun olunca yine neyse hediyeyi yine cok sorun etmem diye düsünüyorm ama sevgililik ve cocuk kendi cocugun olmayinca daha hassas oluyorsunHerkes hemen yargılamış ama bence haklısın. Evet çocuklarımız için canımız feda varımız yoğumuz onların. Ama sevgili yapmayı akıl ediyorsa bir zahmet mutlu etmesini de bilecek. Çocuk sahibi olunca eşlerinizdn hediye beklemiyorsunuz sanki :)
Bacım mesele çocuk değilki adam seni sevmiyor o sana haketmediğin şeyleri yaşatmadan sen ayrıl gitsin. Herşeyin güzelini ve ilkini yaşamayı haketmiyor musun sence? Çocuğunuz olsa heyecanlanmayacak bile. Yalnız hiçbişey yapmayacaksınız özel hayat sıfır olacak. Üzüldüm senin adınaAyni örnegi kendisime verdim cocugumuz olsa sen adaletle olmicaksin belki de iki cocuk arasinda ve ben daha da mutsuz olcam dedim. Benim bir cocugum var zaten dedi, sonra araya baska bir sey girdi. Bir cocuk daha istemiyorm demek mi bu simdi.
Aynen baska çocuk istemiyor sizin çocuğunuz yok ve bencilce davranıyor çok çok iyi düşününAyni örnegi kendisime verdim cocugumuz olsa sen adaletle olmicaksin belki de iki cocuk arasinda ve ben daha da mutsuz olcam dedim. Benim bir cocugum var zaten dedi, sonra araya baska bir sey girdi. Bir cocuk daha istemiyorm demek mi bu simdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?