Cok bozuldum ama cok!

Evet denklik önemliymis, tecrübe etmis oldum bunu. Belki o da ilerde cocuklu biriyle beraber olup benim su an hissettiklerimi anlayabilir. Kolay bir insan degil cünkü. Kesinlikle bu birliktelik büyük problemleri beraberinde getircek. Bunum altinda en cok ezilende ve anlayis beklemesi gereken de ben olcam. Istemiyorum böyle bir hayat.

bunu ben kendini çocukla kıyaslama olarak görmedim. bir kişinin -maddi koşullarının aniden değişmediğini varsayarak- özenli bir hediye alma kapasitesi ya vardır ya yoktur. özenli hediyenin de illa pahalı bir şey olmasına gerek yok, düşünüldüğünü hissettirse yeter. ben mesela her şeye hediyeleşmekten hoşlanmam ve genelde kişiye ihtiyacı olduğunu bildiğim veya gerçekten keyif alacağını düşündüğüm bir şey alırım. anneme doğumgününde ihtiyacı olan x'i alıp sonra sevgilime kokulu silgi alsam adamın bi içinden 'sen hayırdır' demesini yadırgamam mesela. 'sen kendini annemle bir mi tutuyosun tabi ki annem senden değerli??' demem saçma yani bu farazi durumda. ben kendi değerimi bana alınan hediyeyle ölçmem ama bu karşımdakinin bana o kadar değer verdiği gerçeğini değiştirmez.

ben kimseden genel olarak hediye beklemem o yüzden en ufak incelikte mutlu olurum ama laf olsun diye verilmiş bir kitaba bozulurdum. 'aklıma bir şey gelmedi alamadım kusura bakma, sen çok güzel şeylere layıksın' dense çok daha iyi bundan bence.

Benim demek istedigim cocugu olan biri icin ne kadar anlayis gerekiyorsa cocugu olan biri olmayan biriyle beraber olunca da ayni anlayisi göstermesi gerektigi. Onum cocugu yok anlamayabilir diye düsünüp daha hassas olmasi gerekiyor. Benim beklentim bu yöndeydi.

Evlât o farkındamısın sen şimdiden böyle bi kıyaslamaya giriyorsan o çocukla ve adamla aynı ortamda nasıl yaşayacaksın bence yol yakınken olacakları kafan da ölç biç ya devam ya tamam de

Biz konu sahibiyle işi tatlıya bağladık ,
emojileri beğenmedim'den muhteşem'e çevirdik.
Siz niye beddua safhasına geçtiniz?
Hiç anlamadım.
Ayrıca bedduanız yerini bulmadı bende,
eşim de tıpkı benim gibi oğlumuzu öncelese rahatsız olmam ki bundan.

Ama sizin kendi oglunuz ara da fark var. Belki sizin de bu durumu anlamaniz zor. Size karsi demiyorum yanlis anlamayin.

Bu konuda çocuğu hiç katmasaydiniz daha verimli sonuçlar alabilirdiniz. Cünkü adam otomatik olarak çocuğunu savundu. Sizinle yeterli kadar ilgilenmediğini ve değer vermediğini düşündüğünüz zaten tek bu hediye olayda olmamıştır.

Anliyorum ne demek istediginizi. Daha bir hafta önce cocuktan bagimsiz bir konuda bu adam beni sevmiyor galiba diye düsünmüstüm. Galiba hepsi tuz biber oluyor. Cünkü ben deki bu cocukla ilgili sorunlar son bir kac aydir basladi.

Size göre beddua bana göre ve atıfta bulunduğum yorum sahiplerine göre dua. Yorumların kime ait olduklarına dikkat etmiyorum ancak bir çok yorumda ‘gözü kalan kıskanç, dış kapının mandalı, sen tabiki sonraki sıradasın’ gibi yakıştırmalar yapıp beyefendiyi haklı ve olması gereken bir partner gibi gören üyeler için kalbinin ekmeğini yesin böyle eşleri olsun istedim. Problem nerde ?

Zaten o yorumlari yapanlarin bir cogu kendi cocuklarina annelik yapan ve esleriyle beraber olan kadinlar. Ya da eslerinden ayri cocugu olan ve üvey anne cocugu babasindan ayiracak korkusunda olanlar. Anlamalarini beklemiyorum:)

Anliyorum ne demek istediginizi. Daha bir hafta önce cocuktan bagimsiz bir konuda bu adam beni sevmiyor galiba diye düsünmüstüm. Galiba hepsi tuz biber oluyor. Cünkü ben deki bu cocukla ilgili sorunlar son bir kac aydir basladi.

Ve inanın çocuklar olan bu sorunlarınız büyüyecekti. Bunun aslında çocukla alakası yok. Ama her insan ilişkisinde sevgi görmek ister. Ve görmüyorsan adamın kimse sevgisini yönelttiğine bakıyorsun. Bunların hepsini ayırt edebilmek de belli bir anlayış, tecrübe ve en çok sabır gerektirir. Eminim ki siz çocuğa kötü niyetli yaklaşmadiniz. Ama ilerde uçurum dahada büyüyecekti. İnsallah bundan sonra size istediğiniz değeri ve ilgiyi gösterecek bir insan çıkar karşınıza

Dediginiz gibi her insan özellikle kadinlar eslerinin hayatinda ilk önce gelmek istiyor, ilgi sevgi istiyor, kendi cocuklari oldugunda ona olan ilgi sorun olmuyor ama diger türlü gercekten herkeskin harci degil bence.

Dediginiz gibi her insan özellikle kadinlar eslerinin hayatinda ilk önce gelmek istiyor, ilgi sevgi istiyor, kendi cocuklari oldugunda ona olan ilgi sorun olmuyor ama diger türlü gercekten herkeskin harci degil bence.

Yani. Burda realist olmak lazım, ne kadar duygular da işin içinde olsada. Benim iki çocuğum var. "Eşini veya çocuklarını kurtar" deseler çocuklarımı kurtaririm. Aynısını eşimde söyler. Evlat sahibi olmak başka birsey. Onlar kendinden bile önde. Ama sorun burda zaten galiba çocuklu olması değil. Bazi insanlar ilişkilerini hiç karıştırmadan ikisini de yönetebiliyor. Yani iyi bir anne/baba olmayı başarıyorlar, ama ayni anda ilişkilerinde de gereken ilgiyi ve sevgiyi gösterebiliyorlar. Ama bunu yapabilmek için bilinçli bir şekilde ilişkiyi yürütmek lazım. Sevgiliniz onu yapamıyor. "Bir kac gün düşün tekrar konuşuruz" dediğinden belli. Size "şartlarını sunup" bu böyle diye beklemek de ne biliyim. Acaba kendi hic sorgulayacak mi bu gelecek günlerde ben bu kadına yeterli kadar sevgi ve ilgi gösterdim mi diye. Pek zannetmiyorum

Şimdi evladıyla kıyaslamayım demek isterdim ama aynı durumu yaşayan bi tanıdığım oldu bosanmış 1 çocuğu olan adamla evlendi onlarında 1 çocuğu oldu yaklaşik 20 senedir evliler ama adam hep ilk çocuğuna paraları akıtırken ikinci çocuğuna ve eşine acayip cimriydi şöyle söyleyim ilk çocuk ünv. Dahil özel okullardaydı dolayısıyla ikinciye para kalmadı ama oda çok çalışkan olduğu için her sınavı kazanıp başarısıyla özel okullarda okudu hatta fen lisesinde şimdi ilk çocuk evlendi evi arabası yine babası tarafından alındi halen ilk oğluna para akıtmaya devam ediyor çok iyi düşünün derim eğer böyle bir örnek olmasaydi bilmeseydim bende o evladı abartmayin derdim ama abartın önemli bir detay bu

Aynen bana sartlarini söyledi sert bir sekilde düsün kararini ver dedi. Yani bunla yasayacaksim bu böyle devam etcek demek bu benim icin. Kendisi neyi farkli yapabilcegini düsünür mü bilmiyorum. Sonucta herkes kendi acisindan bakiyor. Kafam karisik biraz, yanlis bir adim atmak istemiyorum. Gelecegim icin en dogru adimi atip uygulamaya gecmek istiyorm ama kalbim aciyor.

Ayni örnegi kendisime verdim cocugumuz olsa sen adaletle olmicaksin belki de iki cocuk arasinda ve ben daha da mutsuz olcam dedim. Benim bir cocugum var zaten dedi, sonra araya baska bir sey girdi. Bir cocuk daha istemiyorm demek mi bu simdi.

Hadi es ve cocuk kendi cocugun olunca yine neyse hediyeyi yine cok sorun etmem diye düsünüyorm ama sevgililik ve cocuk kendi cocugun olmayinca daha hassas oluyorsun

Ayni örnegi kendisime verdim cocugumuz olsa sen adaletle olmicaksin belki de iki cocuk arasinda ve ben daha da mutsuz olcam dedim. Benim bir cocugum var zaten dedi, sonra araya baska bir sey girdi. Bir cocuk daha istemiyorm demek mi bu simdi.
Bacım mesele çocuk değilki adam seni sevmiyor o sana haketmediğin şeyleri yaşatmadan sen ayrıl gitsin. Herşeyin güzelini ve ilkini yaşamayı haketmiyor musun sence? Çocuğunuz olsa heyecanlanmayacak bile. Yalnız hiçbişey yapmayacaksınız özel hayat sıfır olacak. Üzüldüm senin adına

Aynen baska çocuk istemiyor sizin çocuğunuz yok ve bencilce davranıyor çok çok iyi düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…