- 13 Mart 2018
- 966
- 796
- 103
- Konu Sahibi Yanliz6777
-
Ben size oldukça hak verdim ya.
Anneanne evlatları varken size kalmamalıydı. Annenizin de zorunluluk olmadıkça uzun süre kalması mantıksız.
Ailemle mükemmel bir ilişkim var. Onlara çok düşkünümdür. Her zaman gelebilirler evime ama her evin de bir düzeni var. Onlar da hep bunun bilincinde hareket ederler zaten.
Eşiniz zaten işsiz, küçük çocuğunuz var. Bunalmanız o kadar insani bir durum ki. Lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin.
annenizde neden kalmadığını söyleseydiniz daha iyi yardımcı olacaktı herkes
Bence herkes evinde rahat olabilmeli..Aileler anlayışlı olmalı ..İlle söyletene kadar uğraşmamalı..
Teyzem hep aldi ama annemin adeletsizligi yok o konuda anneannem bize geldigi an anneannemin maas kartini alir teyzemden eskiden cogunluk anneannem icin harcardi gerisinide anneannemin eline verirdi. Bence olmasi gerekende bu Oglum dogduktan sonra bir kisminida oglum icin harcadi annem. Bu sene ilk defa para verdi elime. Sakin beni kimayin anneannemin bir sey cani cektigi zaman gider hemen alirim. Annemde oyle balik cekti cani anneannemin gider ogun 2 kilo alir tavuk cekti hemen alinir. Yasli insan bugun var yarin bunun farkindayim.Beni ve birkac arkadaşı da alıntılayip toplu cevap vermissiniz ama ben sizi eleştirmemistim hatta cocugu annenize birakip biraz gezin hava alin dedim son yazdığınızi tam anlamadim neyse.
Simdi teyzeniz anneanneye bakarken maaşını aliyor, siz bakarken de maasi anneniz aliyor ve lutfedip bir kismini size mi veriyor? O zaman orada adaletsizligi anneniz yapıyor maalesef annesinin maasini yerken sorun yok ama evladına baktırıyor
Elbette anne baba anneanne kv kp farketmez hastalik donemlerinde buyuklerimizin yaninda olmalıyız ama herkesin de duzeni var
Neden 2023e kadar siz bakacaksiniz? Diğer kardesler neden bakmiyor?
Burada sorun biraz anneden kaynaklı diye düşündüm
Zamaninda babaannem de bizde kalırdı, annem babam sehir disindayken bile bakti babaanneme, yengelerim arkamizdan "maasini alıyorlar bakacaklar tabii" diyorlarmis halbuki babam maasini çekip eline sayardi, kurus almadik. Vefatindan sonra da neden almadiniz demişlerdi. Yani demek ki onlar baksa maasina guvenip bakacaklarmis! Maalesef bazi insanlar hep cikar hesabi yapiyorlar.
Siz de esinizle aranizi bozmadan orta yolu bulmaya calisin diyebilirim ancak.
Mesela.esinizin önerisi var mı?
Anneanne evlatları varken size kalmamalıydı. Annenizin de zorunluluk olmadıkça uzun süre kalması mantıksız.
Ailemle mükemmel bir ilişkim var. Onlara çok düşkünümdür. Her zaman gelebilirler evime ama her evin de bir düzeni var. Onlar da hep bunun bilincinde hareket ederler zaten.
Eşiniz zaten işsiz, küçük çocuğunuz var. Bunalmanız o kadar insani bir durum ki. Lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin.
Bence herkes evinde rahat olabilmeli..Aileler anlayışlı olmalı ..İlle söyletene kadar uğraşmamalı..
Teyzem hep aldi ama annemin adeletsizligi yok o konuda anneannem bize geldigi an anneannemin maas kartini alir teyzemden eskiden cogunluk anneannem icin harcardi gerisinide anneannemin eline verirdi. Bence olmasi gerekende bu Oglum dogduktan sonra bir kisminida oglum icin harcadi annem. Bu sene ilk defa para verdi elime. Sakin beni kimayin anneannemin bir sey cani cektigi zaman gider hemen alirim. Annemde oyle balik cekti cani anneannemin gider ogun 2 kilo alir tavuk cekti hemen alinir. Yasli insan bugun var yarin bunun farkindayim.Beni ve birkac arkadaşı da alıntılayip toplu cevap vermissiniz ama ben sizi eleştirmemistim hatta cocugu annenize birakip biraz gezin hava alin dedim son yazdığınızi tam anlamadim neyse.
Simdi teyzeniz anneanneye bakarken maaşını aliyor, siz bakarken de maasi anneniz aliyor ve lutfedip bir kismini size mi veriyor? O zaman orada adaletsizligi anneniz yapıyor maalesef annesinin maasini yerken sorun yok ama evladına baktırıyor
Elbette anne baba anneanne kv kp farketmez hastalik donemlerinde buyuklerimizin yaninda olmalıyız ama herkesin de duzeni var
Zamaninda babaannem de bizde kalırdı, annem babam sehir disindayken bile bakti babaanneme, yengelerim arkamizdan "maasini alıyorlar bakacaklar tabii" diyorlarmis halbuki babam maasini çekip eline sayardi, kurus almadik. Vefatindan sonra da neden almadiniz demişlerdi. Yani demek ki onlar baksa maasina guvenip bakacaklarmis! Maalesef bazi insanlar hep cikar hesabi yapiyorlar.
Sag olun yanlislik yapmis olabilirimBeni ve birkac arkadaşı da alıntılayip toplu cevap vermissiniz ama ben sizi eleştirmemistim hatta cocugu annenize birakip biraz gezin hava alin dedim son yazdığınızi tam anlamadim neyse.
Aynen öyle annesinde kalsın konu sahibine mi düştü ? Annesi bi zahmet kocaya söz geçirsin. 3 teyze varmış daha ,neden torunda yani kadın ? Konu sahibi bunalır tabi4 kardes bitane enayi torun bulmus annelerini baktiriyor ne demek 2023 coook sacma neden bunu kabul ettiniz hic anlamadim
Tamam da tenha vakitte çıkarın salıncağı,kaydiragi da silin açık havada bulas riski oldukca az.Mudasyonlu virus cocuklarda kalp raharsizligiba sesbeb olabiliyormus
Keşke benimde kalsalar annemle didişmek bile güzeldi.. Ananemi de hep ararım gel kal derim ben neden duzen bozulsun yararları çok bilemedim.Anneannem bizde kaliyor hic sikayetim yok ama annemde anneannem bizde oldugu icin uzun sure bende vakit geciriyor bu sefer benim butun evin duzeni degisiyor. Cocugum var esim ramazanda ucretsiz izne cikacak bir ara 4 ay işsizdi iyice bunaldim artik takintilarim arti evde ara ara ufak capli sinir kirizleri geciriyorum esimle aramda sorunlar olmaya basladi. Ev isi yapasim gelmiyor evimin bütün düzeni degisti. Cocugum desem durmuyor tamam annem bana cogu konuda cok yardimci oluyor yakin oturdugu icin bazi ailevi nedenlerden dolayi anneannem bizde kalmak zorunda
NOT sikayet degil dertlesmek amaciyla konuyu actim
Anladım yani teyze maasi çekiyor ama anneanneyi dusunmuyor sizdeyse maasi anne cekiyor ama biraz size veriyor biraz anneanneye veriyor kalani da onun cani bir sey cekerse diye yine anneannenin ihtiyaçlarına harciyor. Ben yanlis anlamisim amacim kirmak degilTeyzem hep aldi ama annemin adeletsizligi yok o konuda anneannem bize geldigi an anneannemin maas kartini alir teyzemden eskiden cogunluk anneannem icin harcardi gerisinide anneannemin eline verirdi. Bence olmasi gerekende bu Oglum dogduktan sonra bir kisminida oglum icin harcadi annem. Bu sene ilk defa para verdi elime. Sakin beni kimayin anneannemin bir sey cani cektigi zaman gider hemen alirim. Annemde oyle balik cekti cani anneannemin gider ogun 2 kilo alir tavuk cekti hemen alinir. Yasli insan bugun var yarin bunun farkindayim.
Ama teyzem oyle degil. Iyi bakar anneanneme ama cani bir cektigi zaman almaz.
Teyzem hic eline vermez mesala parasini anneannemin
Evet dogruAnladım yani teyze maasi çekiyor ama anneanneyi dusunmuyor sizdeyse maasi anne cekiyor ama biraz size veriyor biraz anneanneye veriyor kalani da onun cani bir sey cekerse diye yine anneannenin ihtiyaçlarına harciyor. Ben yanlis anlamisim amacim kirmak degil
Para konusu sikinti degil onlari annem karsiliyor diyer yonden sikinti yasiyoruzBen sizi cok iyi anladim. Buna benzer konum vardi. Aslinda bana hic hak vermeyen de cikmamaisti. Sanirim ram anlatamamis olabilirsiniz.
Ananeniz sizde kaliyor zaten , bide ustune anneniz butun gunu sizde gecirince, bildiginiz sizde yasiyorlar. Ve dolayisiyla ozel hayatiniz cok zor oliyor , masraflariniz artiyor. Bas etmekte zorlaniyosunuz. Duzeniniz dahiliyor.
Esiniz biaey demese de , sonucta onunla ayni hayati paylasiyorsunuz ve surekli tedirginsiniz.benm yuzumden bu hayati yasamak zorunda. Daha sakin yasamak imkani varken diye.
Gibi gibi.
Bugun ve dün annem cikardi parkaTamam da tenha vakitte çıkarın salıncağı,kaydiragi da silin açık havada bulas riski oldukca az.
Ben olsam oyle baba ile gorusmezdim. Hem annenize yanlis yapmis hem de size yuk yuklemisPara konusu sikinti degil onlari annem karsiliyor diyer yonden sikinti yasiyoruz
Babamin iyilikleride oluyo onun göruzmesem nankorluk yapmis olurumBen olsam oyle baba ile gorusmezdim. Hem annenize yanlis yapmis hem de size yuk yuklemis
Yabancidan bahsetmiyorum ben annemin istemedigi nerden cikardiniz yazik ya nediyeyim sizeBen de yabancıdan bahsedıyorsunuz sandım anneanne ıcın mı mısafır dıyorsunuz pess...Annen de sen de ıkınız de ıstemıyorsunuz galıba..Nasıl ınsanlarsınız aşırı sasırdım suan
Ben postunuza istinaden yorum yapıyorum.O zaman istemeyen sizsiniz sonucta bu kadın aranızda istenmiyor...Ara ara kalan mısafır dedıgınız de anneannenız ben mı yanlıs anlamısım?Yabancidan bahsetmiyorum ben annemin istemedigi nerden cikardiniz yazik ya nediyeyim size
Pandemiden once ayni sizin gibiydik cok sikinti olmuyordu hatta hic sorun olmuyordu. Anneannemi arada disari cikartiyorduk oglum annem ben parka gidiyorduk anneannem evin onunde yuruyus yapiyordu. Kadin bunalmiyordu bir de esim zaten haftanin 6 gunu calisiyordu. Anneannem geldi zaman 2 aya yakin kaliyor. Yilda 2 kere oluyor. 3 aya yakin kaldigida oluyor. Esim evde inanin sorun olmaya basladi. Kocis cok kiymetliymis oyle diyor bazi uyeler. Yuva yikmak kolay offf ofBenim anneannem yilda düzenli bize gelir.istedigi kadar da kalır.sagolsun eşim evinden alır getirir sonra gitmek istediğinde geri götürür.annem de çalışıyor arada gelir gider.
Evimiz 2+1 80 metrekare falan.biz yatak odasında yatıyoruz.kizim salonda anneannem kızımın odasında.
Kızım ders çalışma da sıkıntı yaşar kalabalık olunca.esim hiç rahatsız olmaz zaten gündüz işte gelir yemek öyle böyle derken zaman geçer.
Ama ben cekinirim anneannemden.aman yatak odasinda ses olmasın anneannem yan odada diye.baya baya utanırım valla bide banyo var.esim cekinmiyo hemen adapte oluyo ama ben cekiniyorum.
Arkadaş bunları kastetmis olabilir.yani istememek yük olmak gibi dusunmuyo heralde.
Pandemi de eşim de evde olunca belki eşimde çekinir utanır bilemem öyle bı durum yaşamadık biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?