- 28 Temmuz 2022
- 18
- 1
- 1
- 32
- Konu Sahibi yasmin25007
-
Bu ne sacmalik bekar olan gitsin 1 +1 ev tutsun yasasın. Gelmeye yakin direkt siz tutup oraya gonderseydiniz hatta. Sacmalik. Kızkardeşiml3 ayni ildeyiz gitti 1+1 tuttu kendineMerhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. Cok bunaldım sıkıldım. Ben 8 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Sorunum şu ilk evlendiğim zamanlar bizimle yaşayan bir kaynım vardı 4 yıl ona baktım sonra evlendi bir 2 yılda eşiyle her gün bize gelip gittiler sadece yatıya evlerine gidiyorlardı ben artık bu duruma fazla dayanamdım eltime durumu izah ettim benimde bir hayatım var herkes kendi evinde kalsın dedim böylelikle biraz rahat ettim eşimle yalnız kalabildim ama bu durum çok fazla sürmedi 1 yıl sonrasın da bekar bir kaynım var o geldi. İlk zamanlar diğer evli kaynımda kalıyordu sonra bize gelmeye başladı. Bir hafta bizde bir hafta diğer kaynımda kaldı. Gelgelim eltim her hasta olduğunda bize göndermeye kalkmaya başladı ama ben hastalanıncada onlara gitsin dediğimde de ısrarla bize geldi. Şimdi diyeceksiniz aileler nerde biz gurbette gibiyiz memleketten uzak farklı bir şehirde yaşıyoruz. Eşim ve kaynım beraber çalışıyorlar aile şirketi diyelim o yüzden de ilk kaynıma ben baktım gidecek bir yer yok boşa ev tutulmasın dedim bakarım dedim. Ama bilemezdim bir diğeri başıma bela olacak. Gelelim asıl konuya. Eltim ikinci çocuğuna hamile kaldı. bekar kaynım yine çogu zaman bize gelip kaldı doğuma yakın tamamiyle geldi merhametim ağır basti kalsın doğumdan sonra yine abisine gitsin dedim çünkü artık bir 4 yıl daha kimseye bakamam artık bir hafta bile fazla geliyor. Eltim doğum yaptı iyileşti ama kimseden ses çıkmıyor yeter biraz da oraya git veye abisi bize gel bile demiyor. Eşime durumu söylüyorum ne yapayım git diyemem onlar düşünsün diyor. Ne yapacağımı şasırdım çok bunaldım rahatsız hastalanıyorum dinlenemiyorum. Eltim turp gibi bize geliyor geziyor rahatı yerinde bekar olan kaynımda düşünüp diyebilir artık oraya da gideyim diye. Eşim bugün geç gelecek işi var bende diğer abisine gitsin dedim sende yoksun dinleneyim dedim ama yok yinede geldi. Ya artık ne yapabilirim bir akıl verin nasıl yol veripte gönderebilirim?
maddi durumlar uygun değil.Yaşadığımız yerde kiralar yüksek.Eşime söyledim ya ev tutu yada gitsin diğer abisine bir 4 yılda onlar baksın dedim.Kızıyor sürekli bu konuyu açıyorsun diyor.Ev tutucam ayrı yaşasın diyor ama bir gelişmede olmuyor.Bu ne sacmalik bekar olan gitsin 1 +1 ev tutsun yasasın. Gelmeye yakin direkt siz tutup oraya gonderseydiniz hatta. Sacmalik. Kızkardeşiml3 ayni ildeyiz gitti 1+1 tuttu kendine
Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. Cok bunaldım sıkıldım. Ben 8 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Sorunum şu ilk evlendiğim zamanlar bizimle yaşayan bir kaynım vardı 4 yıl ona baktım sonra evlendi bir 2 yılda eşiyle her gün bize gelip gittiler sadece yatıya evlerine gidiyorlardı ben artık bu duruma fazla dayanamdım eltime durumu izah ettim benimde bir hayatım var herkes kendi evinde kalsın dedim böylelikle biraz rahat ettim eşimle yalnız kalabildim ama bu durum çok fazla sürmedi 1 yıl sonrasın da bekar bir kaynım var o geldi. İlk zamanlar diğer evli kaynımda kalıyordu sonra bize gelmeye başladı. Bir hafta bizde bir hafta diğer kaynımda kaldı. Gelgelim eltim her hasta olduğunda bize göndermeye kalkmaya başladı ama ben hastalanıncada onlara gitsin dediğimde de ısrarla bize geldi. Şimdi diyeceksiniz aileler nerde biz gurbette gibiyiz memleketten uzak farklı bir şehirde yaşıyoruz. Eşim ve kaynım beraber çalışıyorlar aile şirketi diyelim o yüzden de ilk kaynıma ben baktım gidecek bir yer yok boşa ev tutulmasın dedim bakarım dedim. Ama bilemezdim bir diğeri başıma bela olacak. Gelelim asıl konuya. Eltim ikinci çocuğuna hamile kaldı. bekar kaynım yine çogu zaman bize gelip kaldı doğuma yakın tamamiyle geldi merhametim ağır basti kalsın doğumdan sonra yine abisine gitsin dedim çünkü artık bir 4 yıl daha kimseye bakamam artık bir hafta bile fazla geliyor. Eltim doğum yaptı iyileşti ama kimseden ses çıkmıyor yeter biraz da oraya git veye abisi bize gel bile demiyor. Eşime durumu söylüyorum ne yapayım git diyemem onlar düşünsün diyor. Ne yapacağımı şasırdım çok bunaldım rahatsız hastalanıyorum dinlenemiyorum. Eltim turp gibi bize geliyor geziyor rahatı yerinde bekar olan kaynımda düşünüp diyebilir artık oraya da gideyim diye. Eşim bugün geç gelecek işi var bende diğer abisine gitsin dedim sende yoksun dinleneyim dedim ama yok yinede geldi. Ya artık ne yapabilirim bir akıl verin nasıl yol veripte gönderebilirim?
Sabrettim ama oluyor artık.Elti.e söyledi durumu tm söylerim bize gelsin dedi ama ses seda yok,eşime söylüyorum sonucunda tartışıyoruz çıkmaza girmişim.Başta iyilik diye yaptığınız her şey size mecburiyet olarak geri dönmüş. Aile yapıları bu şekilde olduğu için yapabileceğiniz çok bir şey yok. Eşiniz konuşmuyorsa kardeşiyle, siz söyleyeceksiniz misafirliğin bittiğini
Mısafir değil zaten.Kiralar yüksek esim o yüzden yanaşmıyor e aile faktörüde var eşim kendini kötü göstermek istemediği için beni bu duruma mecbur bırakıyor.Eltimin umrunda değil zaten rahatlığın peşinde.Halbuki ben ikinci çocuğumu dogururken eltim ile eşi yine bizdelerdi hadi benim yaşadığımı yaşamasin dedim kaynim doğumuna kadar bizde kalsın dedin bin pişman oldum,bilsem böyle olacağını oda ceksin banane derdim.Sunu anladım iyilikten maraz doğar.Bekar olana bir ev tutun yakınlarda orda yaşasın, kimsenin düzenini bozmasın. Bebekli kadının evinde uzun süreli misafir olmaz. Misafirlikten de çıkmış mevzu zaten.
Eltiniz de istemiyordur ki hakkı istememek. Ailelerde bu kalma durumu çok normal olduğu için erkekler rahatsızlık duymuyor kadınlar da kolaylıkla kabul ediyor belli ki. siz kaynınızla konuşunSabrettim ama oluyor artık.Elti.e söyledi durumu tm söylerim bize gelsin dedi ama ses seda yok,eşime söylüyorum sonucunda tartışıyoruz çıkmaza girmişim.
Eltime söyledim,onun eşinede ben baktim "toparlanayım gelsin "dedi.toparlandı gezmelere başladı ses seda yok.O da rahatının bozulmasına ister mi.Eltim meselesi apayrı konu çok nankor sinsi.Hic girmeyeyim o konuya.Eltinize biraz konuyu açsanız. Evde hiç yalnız kalamıyoruz tarzında.
Ev tutsun kendi evinde kalsın dicem ama alıştırmışsınız bir kere baştan tavrınızı koymalıydınız.
Resmen Kabilecilik anlayışına sahipsiniz.
Kaynınız çalışmıyor mu? Eşinize ne onun kirasından? Çalışan adam maaşıyla kira mı öder yok olmuyor geçinemiyorum deyip babasının evine mi döner kendi bilir artık.Mısafir değil zaten.Kiralar yüksek esim o yüzden yanaşmıyor e aile faktörüde var eşim kendini kötü göstermek istemediği için beni bu duruma mecbur bırakıyor.Eltimin umrunda değil zaten rahatlığın peşinde.Halbuki ben ikinci çocuğumu dogururken eltim ile eşi yine bizdelerdi hadi benim yaşadığımı yaşamasin dedim kaynim doğumuna kadar bizde kalsın dedin bin pişman oldum,bilsem böyle olacağını oda ceksin banane derdim.Sunu anladım iyilikten maraz doğar.
Memnunlar akşam olunca yemekleri önünde çayları önüne geliyor.Çamaşırı yıkanıyor.Hastalansalar bakan yine biziz.keyifleri yerinde asıl ev tutarlarsa sığıntı oluyorlar.Düşünce yapısı bu.sizi çok iyi anlıyorum sığıntı gibi 10 yıl başka ailenin fertlerinin yanında yaşamış biri olarak o kişi de bu durumdan memnun değildir çünkü ben hiç memnun değildim ama benim yaşım 6 idi 16 yaşında ayrıldım ama çalışan birinin sığıntı gibi aile bireylerinde kalmak istemesine anlam veremiyorum
kaç yaşında hiç mi özel hayatı yok sevgilisi falan olsa kalmak istemez zatenMemnunlar akşam olunca yemekleri önünde çayları önüne geliyor.Çamaşırı yıkanıyor.Hastalansalar bakan yine biziz.keyifleri yerinde asıl ev tutarlarsa sığıntı oluyorlar.Düşünce yapısı bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?