Çok bunaldım!!!!

Surekli bu konu derken , konuşur konusur susar diyor size demekki. Ga insan bir onemser esinin fikrini. Fiyatlar yuksekse ailesinin evi nerdeyse orda kalsaymiş. Size guvenip nasıl geliyorlar anlamadım. Haftasonu faan arada gelse baska ama bu bambaska. Birlikte yaşıyorsunuz. 4 yıl bakmak diyorsunuz. Koca adam. Bunların camasirlarını falan da siz mi yıkıyorsunuz. Eğer öyleysr baya rezalet
Bir de siz ilk konuda eltinize yüklenmişsiniz de o da mağdur aslında o da bakmak zorunda değil. Siz eşinizle çözün olmazsa kayınvalidenize deyin. Elti ne alaka cözemedim . Ortada bir hata var ama elti baksın çözümünüz saçma ben baktım o da baksın diye birsey yok ikinizin bakması da normal değil

Bir de siz ilk konuda eltinize yüklenmişsiniz de o da mağdur aslında o da bakmak zorunda değil. Siz eşinizle çözün olmazsa kayınvalidenize deyin. Elti ne alaka cözemedim . Ortada bir hata var ama elti baksın çözümünüz saçma ben baktım o da baksın diye birsey yok ikinizin bakması da normal değil
Ayrıca nasıl maddi olarak priblem anlamadım. Asgari ücret calişan biri 1 +1 evde gayet yaşar. O fa öyle yapsın

Surekli bu konu derken , konuşur konusur susar diyor size demekki. Ga insan bir onemser esinin fikrini. Fiyatlar yuksekse ailesinin evi nerdeyse orda kalsaymiş. Size guvenip nasıl geliyorlar anlamadım. Haftasonu faan arada gelse baska ama bu bambaska. Birlikte yaşıyorsunuz. 4 yıl bakmak diyorsunuz. Koca adam. Bunların camasirlarını falan da siz mi yıkıyorsunuz. Eğer öyleysr baya rezalet
aynen öyle konuşup konuşup susturuyor,iki gün sonra yine konuyu açıyorum yine aynı durumlar farklılik olmuyor.Eşim hiçbir zaman benim fikrimi onemsemedi nasıl oluyorsa hep benim söylediğim de olur.Eşime güveniyorlar hayır diyemez nede olsa,eşinide dinlemiyor kalsın orda,düşünce bu.Kaynım zaten ailesinin yanında kalmamak için geldi köyde yaşiyorlar beyefendi öyle bir yaşantı çalışma istemiyormuş.Kızdığım nokta bu zaten böyle böyle bir 4 yıl buna bakmaya zorluyorlar.Çamaşırı yemeği burda kaldığı sürece zaten ben yapmıs oluyorum.Rezalet ki ne rezalet.

Ben zaten onda kalsın devamlı olarqk o baksın demiyorum.Madem ev tutulmuyor biraz onda biraz bende kalsın diyorum.Eşimede söyledim ev tutmuyorsun madem evli olan kaynıma ben baktım oda az insaflı olsun u kadın bana baktı varsın bir hafta bizde kalsın diyebilir.Çünku suanki çozüm bu o yüzden bunu istiyorum

Eliniz evine almamakla iyi yapıyor. Sizde hata.
Ayrıca 3 kişi bireysel hareket edemiyor, işleri dönmüyorsa, ortaklığı bitirsinler. Sizin kayın aynı eve de ortak olmuş.
Yerinde olsam ailemin yanına gider, kayın temelli evden gidene kadar gelmezdim.

Bu kayın son mu ? Devamı var mı ?
son ama şöyle bir durum oldu ben engelledim.Eşimin büyük abisi oğlunu göndermek istedi bir süreliğine sizinle calışsın iş ögrensin diye.Tepki gösterdim yeter artık dedim babanızın hizmetçisı miyim dedim.Eğer bir kişi daha gelirse boşanır cocuklarıda alır giderim sizde rahat rahat oturup birbirinize bakın dedim.Benden bu kadar.O yuzden tepkim bu kadar yüksek.Kaynım son ama çocuklar var.

son ama şöyle bir durum oldu ben engelledim.Eşimin büyük abisi oğlunu göndermek istedi bir süreliğine sizinle calışsın iş ögrensin diye.Tepki gösterdim yeter artık dedim babanızın hizmetçisı miyim dedim.Eğer bir kişi daha gelirse boşanır cocuklarıda alır giderim sizde rahat rahat oturup birbirinize bakın dedim.Benden bu kadar.O yuzden tepkim bu kadar yüksek.Kaynım son ama çocuklar var.
:olamaz: Bence siz bir apartman alın . Her odasını bu sülalenin genç erkeklerine kiraya verin . Bekar yurdu gibi .

Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. Cok bunaldım sıkıldım. Ben 8 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Sorunum şu ilk evlendiğim zamanlar bizimle yaşayan bir kaynım vardı 4 yıl ona baktım sonra evlendi bir 2 yılda eşiyle her gün bize gelip gittiler sadece yatıya evlerine gidiyorlardı ben artık bu duruma fazla dayanamdım eltime durumu izah ettim benimde bir hayatım var herkes kendi evinde kalsın dedim böylelikle biraz rahat ettim eşimle yalnız kalabildim ama bu durum çok fazla sürmedi 1 yıl sonrasın da bekar bir kaynım var o geldi. İlk zamanlar diğer evli kaynımda kalıyordu sonra bize gelmeye başladı. Bir hafta bizde bir hafta diğer kaynımda kaldı. Gelgelim eltim her hasta olduğunda bize göndermeye kalkmaya başladı ama ben hastalanıncada onlara gitsin dediğimde de ısrarla bize geldi. Şimdi diyeceksiniz aileler nerde biz gurbette gibiyiz memleketten uzak farklı bir şehirde yaşıyoruz. Eşim ve kaynım beraber çalışıyorlar aile şirketi diyelim o yüzden de ilk kaynıma ben baktım gidecek bir yer yok boşa ev tutulmasın dedim bakarım dedim. Ama bilemezdim bir diğeri başıma bela olacak. Gelelim asıl konuya. Eltim ikinci çocuğuna hamile kaldı. bekar kaynım yine çogu zaman bize gelip kaldı doğuma yakın tamamiyle geldi merhametim ağır basti kalsın doğumdan sonra yine abisine gitsin dedim çünkü artık bir 4 yıl daha kimseye bakamam artık bir hafta bile fazla geliyor. Eltim doğum yaptı iyileşti ama kimseden ses çıkmıyor yeter biraz da oraya git veye abisi bize gel bile demiyor. Eşime durumu söylüyorum ne yapayım git diyemem onlar düşünsün diyor. Ne yapacağımı şasırdım çok bunaldım rahatsız hastalanıyorum dinlenemiyorum. Eltim turp gibi bize geliyor geziyor rahatı yerinde bekar olan kaynımda düşünüp diyebilir artık oraya da gideyim diye. Eşim bugün geç gelecek işi var bende diğer abisine gitsin dedim sende yoksun dinleneyim dedim ama yok yinede geldi. Ya artık ne yapabilirim bir akıl verin nasıl yol veripte gönderebilirim?
Bakmaktan kastınız ne yetişkin değil mi bu adam? Yemegini kendisi alıp tabağını kaldıramıyor mu?
Ya da kıyafetlerini kirliye atıp temizleri katlayıp utuleyemiyor mu? 7/24 bakıcısı kesilip kendi hayatınızdan olmanızın sebebi sizde kalması değil ki, sizin bu şekilde hizmet etmeniz.

Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. Cok bunaldım sıkıldım. Ben 8 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Sorunum şu ilk evlendiğim zamanlar bizimle yaşayan bir kaynım vardı 4 yıl ona baktım sonra evlendi bir 2 yılda eşiyle her gün bize gelip gittiler sadece yatıya evlerine gidiyorlardı ben artık bu duruma fazla dayanamdım eltime durumu izah ettim benimde bir hayatım var herkes kendi evinde kalsın dedim böylelikle biraz rahat ettim eşimle yalnız kalabildim ama bu durum çok fazla sürmedi 1 yıl sonrasın da bekar bir kaynım var o geldi. İlk zamanlar diğer evli kaynımda kalıyordu sonra bize gelmeye başladı. Bir hafta bizde bir hafta diğer kaynımda kaldı. Gelgelim eltim her hasta olduğunda bize göndermeye kalkmaya başladı ama ben hastalanıncada onlara gitsin dediğimde de ısrarla bize geldi. Şimdi diyeceksiniz aileler nerde biz gurbette gibiyiz memleketten uzak farklı bir şehirde yaşıyoruz. Eşim ve kaynım beraber çalışıyorlar aile şirketi diyelim o yüzden de ilk kaynıma ben baktım gidecek bir yer yok boşa ev tutulmasın dedim bakarım dedim. Ama bilemezdim bir diğeri başıma bela olacak. Gelelim asıl konuya. Eltim ikinci çocuğuna hamile kaldı. bekar kaynım yine çogu zaman bize gelip kaldı doğuma yakın tamamiyle geldi merhametim ağır basti kalsın doğumdan sonra yine abisine gitsin dedim çünkü artık bir 4 yıl daha kimseye bakamam artık bir hafta bile fazla geliyor. Eltim doğum yaptı iyileşti ama kimseden ses çıkmıyor yeter biraz da oraya git veye abisi bize gel bile demiyor. Eşime durumu söylüyorum ne yapayım git diyemem onlar düşünsün diyor. Ne yapacağımı şasırdım çok bunaldım rahatsız hastalanıyorum dinlenemiyorum. Eltim turp gibi bize geliyor geziyor rahatı yerinde bekar olan kaynımda düşünüp diyebilir artık oraya da gideyim diye. Eşim bugün geç gelecek işi var bende diğer abisine gitsin dedim sende yoksun dinleneyim dedim ama yok yinede geldi. Ya artık ne yapabilirim bir akıl verin nasıl yol veripte gönderebilirim?
2 kayın ayrı eve cıksınlar yahu.
Nasıl genıs kocalar var,ne munasebet ben kaynımla aynı evde neden kalayım?

o zaman mecburen diğer abisine gider.Geçen sene gittim.diger abisinde kaldı.Ailem şuan yurtdişında kışın memlete gelecekler öyle gidicem.öyle bir secenek olsa dakika dürmam çıkar giderdim.
Başka bir akrabaya gitseniz yani çok normal değil böyle olması . Bekarlar beraber ev tutup yaşıyor oda öyle yapabilir

Eltiniz ben olsaydım, o kayın üç gün bile bende yatılı falan kalamazdı. Hele de önceden bilmem kim bakmış şimdi de sıra sende gibi bir bakış açısını dünyada kabul etmem. Daha önce yapılmış anlaşmalar anlaşmayı yapanları bağlar. Sınırlarınızı keskin çizecektiniz. Çoklu yaşamı kaldıramayacak insanlar zaten baştan bunu imkansız olarak görür ve asla olur vermezler. Ha şimdi kaynınızı istemiyorsanız yapacağınız şey belli. Fırtına kopar falan demeyeceksiniz, alın kardeşi ve kocanızı karşınıza bir kahve yapın hissettiklerinizi ve istediklerinizi açık açık anlatın. Mesele kopacağı yerden kopsun. Ayrıca maddi durumu yetmiyor diyorsunuz ama benim kuzenim de asgari ücretle çalışıyor ama 1+1 evde yalnız yaşıyor. Bahaneye sığınmanın anlamı yok.

aynen öyle konuşup konuşup susturuyor,iki gün sonra yine konuyu açıyorum yine aynı durumlar farklılik olmuyor.Eşim hiçbir zaman benim fikrimi onemsemedi nasıl oluyorsa hep benim söylediğim de olur.Eşime güveniyorlar hayır diyemez nede olsa,eşinide dinlemiyor kalsın orda,düşünce bu.Kaynım zaten ailesinin yanında kalmamak için geldi köyde yaşiyorlar beyefendi öyle bir yaşantı çalışma istemiyormuş.Kızdığım nokta bu zaten böyle böyle bir 4 yıl buna bakmaya zorluyorlar.Çamaşırı yemeği burda kaldığı sürece zaten ben yapmıs oluyorum.Rezalet ki ne rezalet.
Ya erkek kardeslerim bazen bende kaliyor camasırlarini kendileri makineye atip serip topluyor. Ben milletin icçamasirinı gormek zorunda miyım canim sizin onu yikamaniz tam tam rezalet

Biz bunları defalarca konuştuk tartıştık.Eşim kimseyi kırmak istemiyor ama beni kıriyor.Evimde rahat rahat dolaş.ak,kanepede uzanip tv izlemek istiyorum.Tesettürlüyum yaşadığımız yer cehennem sıcaklığinda zaten yeterince çektim artık yeter diyorum eşimin zoruna gidiyor "kardeşime nasıl söylerim git diye" diyor.Eşimden yana bir destek yok,o yüzden buraya konu açtım.Ev tutmaya cesaret edemiyor hem maddi hem manevi sarsılacağını düşündüğü için yapmıyor.Rahatsızim zaten fıtığım var,migrenim var iki çocuk temizlik yemek bitik durumdayım.Yürümekte zorlanıyorum bunu dile getirdiğimde rahatsız olan yine eşim oluyor.
O zaman bazı şeyleri aksatman gerekiyor ona yüklemen gerekiyor ki seni anlayabilsin sen hasta halinle her şeyi yetişmişsin sende o kapasiteyi görmüş. Bazı sorumluluklarını ona yükle hatta kayınbiraderinede yükle ki anlasınlar seni. Çocukları yedir bugün yorgundum yemek yapamadım de. Evi süpürt kayınbiraderine yada eşine ne biliyim çamaşır astır, alışverişe yolla hem sendeki yük kalkar hemde o sorumluluk aldıkça diğer evde rahatsa oraya kaçmaya bakar. Ama özellikle eşine yaptırmaya bak seni anlasın.

Mısafir değil zaten.Kiralar yüksek esim o yüzden yanaşmıyor e aile faktörüde var eşim kendini kötü göstermek istemediği için beni bu duruma mecbur bırakıyor.Eltimin umrunda değil zaten rahatlığın peşinde.Halbuki ben ikinci çocuğumu dogururken eltim ile eşi yine bizdelerdi hadi benim yaşadığımı yaşamasin dedim kaynim doğumuna kadar bizde kalsın dedin bin pişman oldum,bilsem böyle olacağını oda ceksin banane derdim.Sunu anladım iyilikten maraz doğar.
kiralar yüksekse ailesinin yanıma gitsin.Siz nasıl baska erkekler senelerce aynı evde kalıyorsunuz inanilir gibi değil.1-2 hfta olur.Evli insanın evinde kalınır mı çöküntü gibi hiç terbiye vermemiş ailesi kusura bakmayın.Rest cekmezseniz üzerinize kalır.Çağırın eşinizin kardesini eltinizi ortak karara varın.Maddiyatı yoksa aparta çıksın annesin yanına gitsin size ne ki

Back
X