• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok büyük bir hata yaptım. hayatım mahvoldu. yardıma muhtacım.

madem evlendiniz akrabalara neden söylemediniz?
eş çalışıyo mu? eşin sigortalıysa
kredi çekemez misiniz 5 bin 3 sene ödemeli falan?
ya da aileler çeksin size versin

hım
olan olmus
ılk 6 ay besıge bıle gerek yok yanınızda bısekılde yatırırsınız
anne sutu mutu ıdare eder bebecık
bebegı bırakma kısmında yorum bıle yapmıyorum ! ! !
yanı butun bunlara gelene kadar baska seyler var sorun olarak

aılelerın sızlere sahıp cıkması her anınızda destek olmaları gerek...

konu gerçek yada değil bilemicem ama aileniz niye destek olmuyo ? madem nikahtan haberleri var cocuk icin de mi bişi yapmıyolar çok tuhaf

20 yaşındayım. üniversite öğrencisiyim. sevgilimle her şey güzel derken hamile olduğumu öğrendim. nikahı yaptık evlendik. aileler hariç kimselerin haberi yok. uzağa taşındık. borcun harcın içinde kaldık. o da okuyor harcı var okul masrafları var 2 3 haftaya çocuk da gelecek onun da masrafları var. beşik bile alamadık daha yeni işe başladı. anca kirayı ödeyebildik. 2bin 3bin civarı borç var. onları kapatabilsek elimize geçen asgari ücretle kendi yağımızda kavrulur gideriz artık. düğün bile yapamadık. çocuk doğduktan kaç zaman sonra yapabiliriz kim bilir. eğitim için olsun tek seferlik yardım için olsun mesaj atmadığım yer kalmadı. hiç kimse umursamadı be. ailem perişan akrabaların yüzüne nasıl bakıcaz diye yıllarca yaşlandılar bi anda. ben zaten pişmanlığımdan ölüyorum. kendimden nefret ediyorum. çocugu kaç kez yurda bırakmayı düşündüm. yıllar sonra durumları toplayınca ne cevap vericem dedim. sıkıntı çekeceğim 2 yıl dedim. okullar bitsin işe girelim her şeyin altından kalkarız dedim. Ama nasıl olacak ha ? Tamam ben suçluyum her şey benim suçum. Bu bebeğe nasıl bakıcaz onun ne günahı var? bezi, maması, yatacak yeri.. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. kafaları yiyorum. Benim durumumda anne bebeği sevmiyor. sevmek isterdim. aldıramadım ama nasıl bakacağımı da bilmiyorum. Düğün olmadan insanların içine de çıkamam. maddiyat yüzünden mahvoldum. hiç mi kimse yardım etmek istemez ? kimse mi umursamaz ya ? derslerim iyi başarılıyım. burs verin dedim umursamadılar. çok çaresizim dedim 2bin tl ye ihtiyacım var geri ödemeli burs olur bi seferlik nakit yardım olur dedim kimse yardım etmedi. etmeyecek de sanırım. aşırı mahcubum düştüğüm durum için ama borç olarak hala bana bugünlerimi atlatmama yardım edecek birileri varsa duysun sesimi. kimi zaman güçlü olmaya çalışıyorum. kimi zamansa kaçıp gitmeyi düşünüyorum. bıktım. Çok üzgünüm en sevdgim iki insanı üzdüm. kahroluyorum ya. birileri bana yardım etsin. etsin ki yavaş yavaş kalkayım ayağa. dersler çocuk çok zor bir süreç beni bekliyor. o kadar derdin içinde ben bu bebeğe ne verebilirim ? Birileri halimi anlasa kendini benim yerime koysa keşke. Allah kimseyi ben gibi hale düşürmesin orası ayrı tabii. ama oldu bi kere elimden bi şey gelmiyor. şimdilik çalışamıyorum. ama okul bi bitsin yardım edecek olan varsa geri ödeyeceğim. elimden tutsun birileri. çok çaresizim ya. çok zor şeylerin altından kalkmaya çalışıyorum. şu yaşta kendi gençliğimi, psikolojimi geçtim artık. sorumluluğum büyük. bunun altından kalkmaya çalışıyorum. başarmak istiyorum. onca şeyin altından 3 5 seneye kalkmış olurum. ama lanet olsun maddiyat yüzünden çaresizim. çok ama çok çaresizim be.

Merhaba ,
Konunuzu maddi yardım amaçlı açtı iseniz , sitede yardım konuları açılması yasak.

Ailenizin veya sizin utanacağınız bir durum yok. Düğün olmadan insan içine çıkamamak ne demek ? Bu önyargılarınızı bırakın , düğün tercih etmedik , aile büyüklerimizin yanımızda olması yeterliydi bizim için der geçersiniz.

Ailelerinizin bildiği bir durumdan utanmayın. Size maddi olarak yardımda bulunma imkanları yok mu ?

Okulunuzu 1 yıl dondurmak veya kaydınızı yenileyip gitmemek yoluyla bu dar boğazı bir nebze aşamaz mısınız ?

Bebeğinizi sevmekten korkmayın. Neden yurda vermeyi düşünüyorsunuz ? O sizin nikahlı eşinizden , sevdiğiniz adamdan. Bebeği istemeseniz evlenip doğurma kararı almazdınız değil mi ?

Kürtaj konularının üstüne parayla açtırılmış konu sanki : D 8-9 ayda iki asgari ücretle geçinir para da biriktirirdiniz. Ikiniz de geri ödemeli öğrenci kredisi alabilisiniz. O da bayağı katkı sağlardı. Ama siz 8-9 ay boyunca ne yaptınız?

Ama bence yine de konu fake be :)

aileler biliyor diyorsun hic mi yardim eden yok.
esinin ailesi senin ailen
cocuk dogduktan sonra bi süre yaniniza gelseler baksalar büyütseler maddi manevi destek olsalar
bezini mamasini onlar karsilasa.
sende esinle beraber hem okur hem calisirsiniz
bu sizin sinaviniz. asla isyan etmeyin, bi hata yapilmis evet ama düzeltebilirsiniz

düğün yapmışsınız işte artık kimseye laf düşmez. Akrabaların insansa yardım etmeliler size. Eşinin ailesi ne diyor bu durumlara? nikahtan, bebekten haberleri var değil mi? Henüz 20 yaşındasınız bunalıma girmek zor değil sizin durumunuzda, kredi olanaklarını zorlayın. Bulunduğunuz ilin kadın kollarıyla falan görüşün.

Eşiniz ne iş yapıyor? Ayrıca maddiyat yüzünden çaresiz değilsiniz siz, iyice bir düşünürseniz anlarsınız. Okul okurken de çalışabilirsiniz, evde birşeyler yapıp onu maddi kazanca dönüştürebilirsiniz..

Back
X