• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok büyük dert değil ama fikrinizi almak isterim. kaynım+kp evine gitmek istemeyişim!

Sizin misafir oldugunuz konusuna katılmıyorum,sizde o evin gelinisiniz sonucta,o evde yaşamamanizi şans,eltinizin orda yasamasini onun kaderi olarak görup bunu kullanmak dogru degil,bir araya gelindiginde herkes ustune duseni yapmali,bütün isleri sadece kayinvalide yapsa yada elti yapsa dogru olurmu?sadece kayninizin üslubunu yanlıs buldum,onunda sebebinin,eşinin biseyler yaptigini görüp sizin tabir-i caizse patron gibi oturup beklediginizi görmek oldugunu düsünuyorum.
aynen size katılıyorum. kaynı dahi olsa oda abisi olur misafirim diye tuturmuş konu sahibi misafir felan değil o evde

Yapmayın zaten.Misafirliğe gidiyorsunuz.Sofraya yardım etmeniz yeterli.
Geline o gözle bakılmıyor maalesef. Benim bekar görümcem var. Zaten oturmayı seven biri değilim iş yaparım ama yinede onlara gittiğimde misafir muamelesi görsem fena olmazdı:) Adımız gelinya oturmamalıyız biz. Hep beklenti içinde oluyorlar. Yaptığın işler gözlerine görünmez.

meraba arkadaşlar. benim kaynım yeni evlendi. evin en küçüğü eşim. evlenen abisi onun bir büyüğü. eşimin 4 abisi 4 ablası var.

hepsi evli. en sona kalan kaynım babasından kalma köy işlerini yürütüyordu. her zaman evlenince birlikte yaşayacak gözüyle bakılıyordu annesi ve babasıyla. eski köy evinin yanına yeni ev yapılmıştı. eski evde ne olsa boşverilip nasıl olsa yeni ev yapılıyor falan denip geçiştiriliyordu. mesela bulaşıkları dışarıda yıkıyorlardı. ben mutfak yapsanız diye eşime söylüyordum nasıl olsa yeni eve herşey olacak burada yıkılıp bahçe olacak diyordu. gelgelelim düğün zamanı kayınvalidem ben evimi yıktırmam. ev ev üstüne olmaz diye mantıklı bir çıkış yaptı. evet yaşlı zar zor işleri hallediyor ama kafası rahat.

ha derseniz ki diğer 8 evladı neden buyur etmiyor?? hepsi ediyor. ama köyden başka yerde nefes alamıyorlar. doğum yaptığımda geldi evime. 3 gece de oturdu ışıkları açıp cam önünde.nefes alamıyormuş. kp deseniz o oturmaya bile gitmez bir yere. ancak köydeki komşuları dolaşırlar. buraya kadar sorun yok.

neyse kaynım evlendi. ama yeme içmeleri birlikte. yani kayınvalidenin evinde pişiriliyor. sanırım kv pişiriyor falan eltimde sofrayı kurup kaldırıyor. zira kadın 72 yaşında. birgün eşim geldi annem sevdiğim yemeği yapacak hadi gidelim dedi. ben de yemeğe gitmeyelim oturmaya gidelim eziyet olmasın dedim. yok yok ısrar ediyorlar ayıp olur dedi. iyi tamam dedim. saat 17 de işten çıkıp eşimi bekledim o da geldi birlikte oğlanı alıp geçtik. saat 19 falan oldu. bir gittik sofra açık bunlar içliköfte yapıyor daha. çocuk aç biz yorgun. neyse dedim ki ben içliköfte şekillendiremiyorum ama yapacak başka birşey varsa söyleyin yapayım. eltim dedi ki işte yağı tencereye koyup getirsen olur. ben de yaptım. oğlum kucağımda sobaya değmesin diye tutuyorum, eşim telle konuşuyor. kaynım geldi kalkıp saltanızı da ya da salatayı da yapsanıza dedi. bana diyor ama. ben şok oldum hatta dumur oldum. evine gelen misafire bildiğin atar yaptı. kendince karısına iş yaptırmıyor! ama çok saçma bir çıkış oldu. hani ben zaten sormuşum denilse yapardım. yani menü de ne var ne yapılacak ne yapılmayacak bilmiyorum bile. ne nerde onu bile tam bilmiyorum. kalktım yaptım. eşim salata yapmama şaşırdı. çünkü salata yenicek bir yemek bile değildi. buz gibi dışarda yaptım geldim. ayaklarıma kadar uyuştu soğuktan. inanın yemeği zor yedim. tabi anladı yaptığına bozulduğumu toparlamaya çalıştı kendince, mutfağa gelip içerde yapsana falan dedi ama olmadı. gitmedim içeri. yemek bulaşıklarını , toparlamayı hepsini yaptım ki yapacaktım da. hatta çay bulaşıklarını da tek başıma hallettim çıktım. aman kadın yorulmasın diye. bana karşı çok ayıp etti. ben misafirime son derece saygılıyımdır. yüzüme tükürse misafirim sesim çıkmaz. sonuç olarak sat 21 gibi oturduk sofraya. ben de yemek yemedim dah doğrusu yemeye çalıştım zorla. zaten oğlum da yemedi. ben olsam eve çocuk gelecekse bir çorba yaparım.

şimdi gelgelelim eşim diyor ki işte hindi alayım köy de ateşte pişirelim. yok dedim ben yemeğe gelmem. tabi eşim bozuldu. vallahi içimden adım atmak gelmiyor. keşke kayınvalidemle tam ayrı olsalardı. eşimle aram bozulsun da istemiyorum ama içimden gitmek de gelmiyor. belki abartıyorum tam da bilemiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var. siz olsanız yemeğe gider miydiniz?
Valla bence sizde o evin gelini oldugunuz icin misafir sayilmazsiniz. Salata yapin demesinde sok olacak bir sey de goremedim icli koftenin yanina salata guzel olur.

Ancak

Kaynim salata yapin diye ortaya soylediyse ( beni kastetsede) hic ustume alinmaz cocugumla ilgileniyorum diye gecerdim. Yapilacak bir sey varsa kv elti soyler kaynina noluyor.Cozum gitmemekte degil gidince dis guclerden etkilenmemektir. Yapmak istediginiz kadarini yapin.

Sizin misafir oldugunuz konusuna katılmıyorum,sizde o evin gelinisiniz sonucta,o evde yaşamamanizi şans,eltinizin orda yasamasini onun kaderi olarak görup bunu kullanmak dogru degil,bir araya gelindiginde herkes ustune duseni yapmali,bütün isleri sadece kayinvalide yapsa yada elti yapsa dogru olurmu?sadece kayninizin üslubunu yanlıs buldum,onunda sebebinin,eşinin biseyler yaptigini görüp sizin tabir-i caizse patron gibi oturup beklediginizi görmek oldugunu düsünuyorum.

yanlış düşünüyorsunuz. kv evi ama birlikte yaşıyorlar. ben insan olarak utanırım saat 21 de yemek çıkarmaya bu birincisi. ikincisi ben zaten sordum. tam tersi durumda olsam ben derim ki yapılacak bişey olsa biz söyleriz derim. şans ve kader olarak asla algılamıyorum. sanıyorum sizde kader olarak bişeyleri yaşadığınız için biraz saçmalamışsınız. ben zaten keşke ayrı olsalar diye de belirttim . selametle.

Corbayi kendiniz yapsaydiniz girip insanlar bir sey diyecek degil ya. Bu hayiflanma gereksiz olmus. Kayin kisisi ayip etmis ama hep boyle dan dun konusan bi tipse çözüm yok. Eşinize saygısı yok mudur genelde de? Ya da siz kayninizla mesafeyi ayarlayamamissiniz.

saat 21 olmuş sofraya oturmuşuz. kalkıp çorba yapmam çok mantıksız. size de mantıklı geliyor mu günboyu evde oturup saat 19 da yemeğe başlamak. ben evime biri geleceği zaman 3 gün önceden başlıyorum hazırlığa ki işten gelince insanlara ayıp olmasın bişeye el sürmesinler diye. zaten ben onları da geçtim de aniden yapılan patavatsızlık için yemeğe gitmek istemediğim konusundayım.

ne olmuş salata yap dediyse büyütükce büyütmüşsün. üstelik kendini niye misafir gibi görüyorsun kvdenin evinde? aen misafir değilsin orda

sorun orda değil farkındaysanız. ben zaten sordum yapılacak birşey var mı diye. onlarda olanı söylediler. yok başka birşey diye. aniden gelip salatanızı da yapın demesi çok yersiz değil mi?? ani bir çıkış değil mi?? zaten benim eşim birine öyle birşey dese ben atılırdım hemen olsa biz söylerdik diye.

Önce size çağır kaynını misafir öyle ağırlanmaz böyle ağırlanır de, o yetecektir:KK56:
Ayrıca o evin amelesi siz misiniz ben olsam o laftan sonra kılımı kıpırdatmazdım

çağırdım cnm. ve 3 gün önceden başladım yemek yapmayı. sarmayı yapıp koydum dolaba. tatlıları yaptım koydum. tam gelecekleri gün kar yağdı yol kapandı gelemiyoruz dediler. artık müsait birgün de ağırlarım inş.

Çok iyi anlıyorum. Kv elti şu bu kimsenin evinde birşey yapmak içimden gelmiyor. elim ayağım dolaşıyor sevmiyorum. Sen durumu eşine anlat. Tek annen olsa sorun değil elbet yaparım ama abinin bana iş buyurmasi ağrıma gidiyor . Ya da evinde hazırla salatayı çorbayı vs öyle git hem dışarda yapmamış olursun hemde iş yapmıyor gibi gorunmezsin kimsenin gözünde

ah cnm öyle olmuyor işte. oğlumun meyvesini bile götüremiyorum ayıpmış. arada sırada tatlı götürüyorum. ya da aniden yemek ayarlayıp gidiyoruz. bunda onlar davet etmişti. şimdi hindi muhabbeti olursa yine canım sıkılacak yemeden gelicem üstelik bir ton bulaşıkla boş yere cebelleşicem. ağzımızın tadı olsa onu da yaparım yapmadığım şeyde değil ;)

Geline o gözle bakılmıyor maalesef. Benim bekar görümcem var. Zaten oturmayı seven biri değilim iş yaparım ama yinede onlara gittiğimde misafir muamelesi görsem fena olmazdı:) Adımız gelinya oturmamalıyız biz. Hep beklenti içinde oluyorlar. Yaptığın işler gözlerine görünmez.

birgün kayınvalidedeyiz. 3 görümcem orda. 4 de elti ordayız. bulaşıklar yıkanmadan gidilmesin dediler.birisinin kocası illa gideceğiz hayvanlara bakmalıyız dedi. sivri görümcem atılıp dedi ki git git 3 gelin daha var onlar yıkarlar! tabi ben şaşırdım ama yine de ondan beklediğim cümleler olucna sessiz kaldım. diğer 2 eltim çok sinirlendi. yaşçada büyükler ondan. boşverin ya falan diye sakinleştirdim.

saat 21 olmuş sofraya oturmuşuz. kalkıp çorba yapmam çok mantıksız. size de mantıklı geliyor mu günboyu evde oturup saat 19 da yemeğe başlamak. ben evime biri geleceği zaman 3 gün önceden başlıyorum hazırlığa ki işten gelince insanlara ayıp olmasın bişeye el sürmesinler diye. zaten ben onları da geçtim de aniden yapılan patavatsızlık için yemeğe gitmek istemediğim konusundayım.
İçli köfte benim bildiğim ya birgün önceden açılır yada misafir geleceği zaman öğlen vakti açarsın akşam haşlarsın yada kızartırsın hani 7 de haşlayıp verseler yine akşam 9 kalmazdı sofra.Eğer şimdide gidecekseniz yemek işine karışmayın kendileri hazırlasın eşinede peşin peşin söyle.

İyi de orası kaynının evi değil ki. Eşinin ailesinin evi.. sizde misafir değilsiniz. . Bende kv ye gidince iş yaparım, kaynım laf etse de ona tavır yaparım. Ayrıca beraber yiyip içiyorlar diye onların misafiri olmazsınız. Onlar içli köfte yaparken sizde çocuğunuza çorba yapabilirdiniz..

iyi de saat olmuş 19 zaten. bir de yemeğe gelin diye çağırıyorlar. birlikte yeyip içiyorlar. sadece yatmadan yatmaya gidiyorlar. keşke hiç öyle olmasa zaten beklentim sıfıra inerdi. hadi beklentiyi de geçiyorum. ben zaten sordum olsa söylerlerdi yani. bilemiyorum ya ben böyle yetişmedim yani. o yüzden yemeğe falan gitmeyi düşünmüyorum. eşimle tartışmadan bunu çözmek niyetindeyim. yani bir de ben sabahtan beri orda olsam ille ki yemek yaparım. akşam işten çıkmış gitmişi. sabahtan akşama kadar evdeler. o saate bırakmaları da yersiz geldi bana.

İçli köfte benim bildiğim ya birgün önceden açılır yada misafir geleceği zaman öğlen vakti açarsın akşam haşlarsın yada kızartırsın hani 7 de haşlayıp verseler yine akşam 9 kalmazdı sofra.Eğer şimdide gidecekseniz yemek işine karışmayın kendileri hazırlasın eşinede peşin peşin söyle.

ya cnm beni bir tanısan anlarsın insanlara yük olmamayı ne kadar çok istediğimi. zaten yemekde değilim de tavır çirkin, çocuğum aç kaldı. 3 yaşında yani. günah. sabahtan akşama kadar yanında değilim zaten. akşam iki lokma yediğini görünce seviniyorum. o da olmadı. eşim yemeğe gitmeme fikrini onaylasa tamamdır. zaten inan orda sofrayı topaladım bulaşıkları hallettim. çayı da koydum. çay bulaşıklarını da hallettim. yapacakları bir yemek bir tatlı dildi.

iyi de saat olmuş 19 zaten. bir de yemeğe gelin diye çağırıyorlar. birlikte yeyip içiyorlar. sadece yatmadan yatmaya gidiyorlar. keşke hiç öyle olmasa zaten beklentim sıfıra inerdi. hadi beklentiyi de geçiyorum. ben zaten sordum olsa söylerlerdi yani. bilemiyorum ya ben böyle yetişmedim yani. o yüzden yemeğe falan gitmeyi düşünmüyorum. eşimle tartışmadan bunu çözmek niyetindeyim. yani bir de ben sabahtan beri orda olsam ille ki yemek yaparım. akşam işten çıkmış gitmişi. sabahtan akşama kadar evdeler. o saate bırakmaları da yersiz geldi bana.
Ben sizi haksız bulmadım ama beklentinizi düşürün bence.. hatta ben eltinize de acıdım. Bende kaç sene beraber yiyip içtim çok zor bişey..

aynen size katılıyorum. kaynı dahi olsa oda abisi olur misafirim diye tuturmuş konu sahibi misafir felan değil o evde

tabi ki de tutturmadım ama saat 19 a kadar gelin işten gelicek yemek yapacak diye beklemek mi gerek Allah'ını seversin. zaten bulaşıkları yıkadım sofrayı kur kaldır yaptım. çayı yaptım, bulaşıkları yıkadım. üstelik yemediğim yemeğin! ee bir yemek yapmak, bir tatlı dil çok mu ağırdı.

ya cnm beni bir tanısan anlarsın insanlara yük olmamayı ne kadar çok istediğimi. zaten yemekde değilim de tavır çirkin, çocuğum aç kaldı. 3 yaşında yani. günah. sabahtan akşama kadar yanında değilim zaten. akşam iki lokma yediğini görünce seviniyorum. o da olmadı. eşim yemeğe gitmeme fikrini onaylasa tamamdır. zaten inan orda sofrayı topaladım bulaşıkları hallettim. çayı da koydum. çay bulaşıklarını da hallettim. yapacakları bir yemek bir tatlı dildi.
en iyisi gittiğin yerde hiç iş yapmayacaksın :) yani sen gitmezsende eşin gider gibime geliyor yine.

Ben sizi haksız bulmadım ama beklentinizi düşürün bence.. hatta ben eltinize de acıdım. Bende kaç sene beraber yiyip içtim çok zor bişey..

eltimi tanısanız acımazsınız emin olun. konuyu saptırmak istemiyorum o yüzden çok ayrıntılamadım ama çok şanslı olanlardan ;) zaten sıkıntım da eltim değil. kaynımın tavrına olan üzüntüm.

en iyisi gittiğin yerde hiç iş yapmayacaksın :) yani sen gitmezsende eşin gider gibime geliyor yine.

bulca eşim haftanın 3 günü mecbur orda. kahvaltıyı o hazırla öğlende yemeden gelir zaten. bende tabi ki gidip gelirim de yemeksiz :D zaten ben hiçbir yere gidemiyorum. ev-iş arası mekik dokuyorum. ayda yılda bir. onda da tadım kaçmasın yeter ;)

bulca eşim haftanın 3 günü mecbur orda. kahvaltıyı o hazırla öğlende yemeden gelir zaten. bende tabi ki gidip gelirim de yemeksiz :KK70: zaten ben hiçbir yere gidemiyorum. ev-iş arası mekik dokuyorum. ayda yılda bir. onda da tadım kaçmasın yeter :KK66:
Haftanın 3 günü ordaysa yılbaşını evinde geçirsin.

Haftanın 3 günü ordaysa yılbaşını evinde geçirsin.

ayy seni de tutuyorum kusura bakma. yılbaşı hindisi değil bu. hani mevsimi geldi ya uygun bir günde ateşte güzel pişer yapalım yiyelim diye dillendirmişler annesigilde bana söyledi. ben de hemen, olmaz abinin tavrı çirkindi ben yemeğe gitmek istemiyorum oraya dedim. suratı düştü konuşmayı bıraktı. şimdilik konu kapandı ama illa ki açılacak. o yüzden konuyu halletme peşindeyim ;)

yanlış düşünüyorsunuz. kv evi ama birlikte yaşıyorlar. ben insan olarak utanırım saat 21 de yemek çıkarmaya bu birincisi. ikincisi ben zaten sordum. tam tersi durumda olsam ben derim ki yapılacak bişey olsa biz söyleriz derim. şans ve kader olarak asla algılamıyorum. sanıyorum sizde kader olarak bişeyleri yaşadığınız için biraz saçmalamışsınız. ben zaten keşke ayrı olsalar diye de belirttim . selametle.
Siz benim soylemek istedigimi anlamadiniz sanirim birlikte yasasalar bile sizde kayinvalidenizin gelinisiniz,ayri yasamak size ayricalik sunmaz,kaldiki rutin olarak gidilen yerde misafir sayilmazsiniz,benim sahsi fikrim kayinvalidemin evine gittigimde eltim ve kayinvalidem biseylerle ugtasirken ben oturup önume getirmelerini bekleyemem,düsünceme katılir veya katilmazsiniz,belliki sonradan zoraki biseyler yapmak hosunuza gitmemiski birdaha gitmek istemiyor ve burdan dusuncenize destek istiyorsunuz,evlilik fedakarlik ister malesef sadece esimizle evlenmiyoruz,bu kafayla bidahaki konunuz esimle tartıstık evi terketti olursa sasirmam.

Back
X