çok büyük dert değil ama fikrinizi almak isterim. kaynım+kp evine gitmek istemeyişim!

Siz benim soylemek istedigimi anlamadiniz sanirim birlikte yasasalar bile sizde kayinvalidenizin gelinisiniz,ayri yasamak size ayricalik sunmaz,kaldiki rutin olarak gidilen yerde misafir sayilmazsiniz,benim sahsi fikrim kayinvalidemin evine gittigimde eltim ve kayinvalidem biseylerle ugtasirken ben oturup önume getirmelerini bekleyemem,düsünceme katılir veya katilmazsiniz,belliki sonradan zoraki biseyler yapmak hosunuza gitmemiski birdaha gitmek istemiyor ve burdan dusuncenize destek istiyorsunuz,evlilik fedakarlik ister malesef sadece esimizle evlenmiyoruz,bu kafayla bidahaki konunuz esimle tartıstık evi terketti olursa sasirmam.

biz eşimle fedakarlık olarak görmüyoruz evliliğimizi. ikimizde mutlu olmalıyız. yani evliliğimiz karşılıklı sevgi üzerine kurulu. yaklaşık 5 yıldır evliyim elhamdülillah iyiyiz yani. o beni dinler ben onu dinlerim sorunum onu kırmadan halletmek. yoksa gitmiyorum desem olay bitmiştir.

gelgelelim farzedelim misafir falan değilm ben. siz de o evdesiniz eltimsiniz. saat 19 a kadar oturup işten gelen kadının yemek yapmasını mı bekelrsiniz?? mantığınız bunu alıyor mu? onu da geçtim ben size sordum yapılacak birşey var mı diye olanı söyleyip sustunuz. eşiniz gelip densizlik etti. yorum yapmaz mısınız?? kaldı ki bir çeşit yemek haricinde geri kalan herşeyi yaptım. çok mu zordu güler yüz, iki tatlı dil?

ya cnm beni bir tanısan anlarsın insanlara yük olmamayı ne kadar çok istediğimi. zaten yemekde değilim de tavır çirkin, çocuğum aç kaldı. 3 yaşında yani. günah. sabahtan akşama kadar yanında değilim zaten. akşam iki lokma yediğini görünce seviniyorum. o da olmadı. eşim yemeğe gitmeme fikrini onaylasa tamamdır. zaten inan orda sofrayı topaladım bulaşıkları hallettim. çayı da koydum. çay bulaşıklarını da hallettim. yapacakları bir yemek bir tatlı dildi.
birazda şey istiyorsunuz anlıyorum sizi
ben çalışıyorum onlar evde yemek işini de bir zahmet benden beklemesinler
haklısınız.. ben olsam evde oturduğum halde sağlıklı isem eğer hiçbir işi çalışana bırakmamaya çalışırım
ki hergün gelen insan da değilse

ama herkes biz gibi değil işte ince düşünmek yok

birazda şey istiyorsunuz anlıyorum sizi
ben çalışıyorum onlar evde yemek işini de bir zahmet benden beklemesinler
haklısınız.. ben olsam evde oturduğum halde sağlıklı isem eğer hiçbir işi çalışana bırakmamaya çalışırım
ki hergün gelen insan da değilse

ama herkes biz gibi değil işte ince düşünmek yok

cnm haftasonu olsa erken gitsem zaten yaparım. fırsat var zaman var. yerini de sora sora yaparım. gittiğimde onları öyle görünce çok şaşırdım ama belli etmedim. hemen dedim ki ya ben şekillendiremiyorum ama elinizin altında dönerim yapacak birşey varsa deyin siz. bunu da demesem yeyip içim otursam evete haklı olurdu benim tepkim yersiz olurdu. bu ani ve gereksiz bir çıkış oldu. atamadımda üzerimden. o yüzden bir çay muhabbeti yete. onu da ben koyarım yıkarım sorun değil hiç ;)

cnm haftasonu olsa erken gitsem zaten yaparım. fırsat var zaman var. yerini de sora sora yaparım. gittiğimde onları öyle görünce çok şaşırdım ama belli etmedim. hemen dedim ki ya ben şekillendiremiyorum ama elinizin altında dönerim yapacak birşey varsa deyin siz. bunu da demesem yeyip içim otursam evete haklı olurdu benim tepkim yersiz olurdu. bu ani ve gereksiz bir çıkış oldu. atamadımda üzerimden. o yüzden bir çay muhabbeti yete. onu da ben koyarım yıkarım sorun değil hiç :KK66:
aynen öyle canım
hiç gerek yok

Valla kimse sana hizmet etmeye mecbur deil tabi ki yapacaksin hem davet edilmemissin guzel yemek var diye gidiyosun neymiste cocuga corba olsaymis sen yapsaydin aksamdan corbani yada gidince hemen ocaga koymaliydin calisiyosun bizdede aynisi koy soguk ama olsun veriyorum oglumu kaynanama yapiyorum herseyi gorev olarak deil olmasi gereken siz dert edecek sey bulamamissin..salatada yapcan yemekte bu kadar

Geline o gözle bakılmıyor maalesef. Benim bekar görümcem var. Zaten oturmayı seven biri değilim iş yaparım ama yinede onlara gittiğimde misafir muamelesi görsem fena olmazdı:) Adımız gelinya oturmamalıyız biz. Hep beklenti içinde oluyorlar. Yaptığın işler gözlerine görünmez.
Ben yapmıyorum şahsen, misal görümceme gidince.Yemek yiyeceksek sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım ederim.bazen bulaşıkları makineye koyayım diyorum bırakmıyor.
Benim evime geldiğinde bende istemem hiçbirşey.kimse kimsenin düzenine girmesin:)
4 seneye yakındır evliyim daha kv demde bir tencere yemek pişirmedim. Bir gün kendisinden benim evimde bir çorba yapmasını istedim, utana sıkıla girdi mutfağa , senin düzenin girmek istemem der.Bende onunkine öyle. Onun evinde bulaşıktı vs yapıyorum tabiki.Ama dedğim gibi yemek vs pişirmiyorum

misafir olarak gidersem yapmazdim dokunmam oraya mutfaga bile girişmezdim...
o eltiniz napmış oturmuş mu hem yemege çagirmiş hemde hiç bişey yapmamiş çok büyük ayip etmişler

Benimde eşimin bir sürü akrabası köyde oturuyor. Bazen iş çıkışı hafta sonu falan oraya gidiyoruz. 3,5 yaşında bi oğlum var. İstisnasız her gittiğimde oğlumun çorbasını evde yapıp gidiyorum. Köy hali oluyo ki sadece bulgur pilavı yapıp yiyoruz. Bazende binbir çeşit yemek oluyo. Bende işimi şansa bırakmıyorum.
Sizide anladım ama akşama kadar yemek hazırlanabilirdi diyorsunuz ama orası köy yeri akşama kadar neler yaptılar kim bilir o vakite kadar yemek hazırlanamadı.

biz eşimle fedakarlık olarak görmüyoruz evliliğimizi. ikimizde mutlu olmalıyız. yani evliliğimiz karşılıklı sevgi üzerine kurulu. yaklaşık 5 yıldır evliyim elhamdülillah iyiyiz yani. o beni dinler ben onu dinlerim sorunum onu kırmadan halletmek. yoksa gitmiyorum desem olay bitmiştir.

gelgelelim farzedelim misafir falan değilm ben. siz de o evdesiniz eltimsiniz. saat 19 a kadar oturup işten gelen kadının yemek yapmasını mı bekelrsiniz?? mantığınız bunu alıyor mu? onu da geçtim ben size sordum yapılacak birşey var mı diye olanı söyleyip sustunuz. eşiniz gelip densizlik etti. yorum yapmaz mısınız?? kaldı ki bir çeşit yemek haricinde geri kalan herşeyi yaptım. çok mu zordu güler yüz, iki tatlı dil?
cok abrtıyorsunuz. yok cocugunuz ac kalmış allah aşkina ekmek peynırde mı yoktu evde;) abartılca abartmışsınız. siz o evde misafır değilsiniz bunu silin kafanızdan

gidin bence

eşiniz yapsın hindiyi vs yi

çocuk var eltinin yok

al kucağına çocuğu geç otur köşeye

eşin biliyor zaten durumu

otur sobanın başına

başka bir şey olmasa da olur hindinin yanına

elti hanım yapsın yapılacakları da bulaşığı vs de toplasın

sen misafir ve çocuklusun sonuçta
Aynen katılıyorum

cok abrtıyorsunuz. yok cocugunuz ac kalmış allah aşkina ekmek peynırde mı yoktu evde:KK66: abartılca abartmışsınız. siz o evde misafır değilsiniz bunu silin kafanızdan

misafir bence

ben 10 yıldır evliyim

kv nin evinde misafirim

gider otururum

önüme konursa yer elinize sağlık der kalkarım

evde kimse yoksa ve çocuğumun karnı açsa tabii pişiririm ama evde o evin sahipleri varken bana düşmez

Esinizin,sevmediginiz ailesine gitmek (daha onceki konunuza gore soyluyorum sevmediginizi) bana gore fedakarliktir hanimefendi,kelimeleri secip ustunde oynamaniz dahice..
Kimbilir köy gibi bir yerde ne isleri vardiki yemek o saate kaldı,ustelik eltinizin davetlisi degilmissiniz lutfedip kayinvalidenize yardima gelmis,kayninizin uslubununda yanlis oldugunu soylemistim ama oda etki tepki meselesi.

ya cnm beni bir tanısan anlarsın insanlara yük olmamayı ne kadar çok istediğimi. zaten yemekde değilim de tavır çirkin, çocuğum aç kaldı. 3 yaşında yani. günah. sabahtan akşama kadar yanında değilim zaten. akşam iki lokma yediğini görünce seviniyorum. o da olmadı. eşim yemeğe gitmeme fikrini onaylasa tamamdır. zaten inan orda sofrayı topaladım bulaşıkları hallettim. çayı da koydum. çay bulaşıklarını da hallettim. yapacakları bir yemek bir tatlı dildi.

peki elti ne yaptı

yani ne bileyim sen neden girdin yıkadın ki bulaşığı

yıkasın eltin sonra

ben anlamıyorum zaten sofra kalktı yıka çay içildi yıka

ya da hadi yemek bulaşığını yıkadınız çayı nedne yapıp bir de yıkadınız ki

kaynınız eşine, " bak gördün mü abimin evi ayrı ama eşi her işi yapıyor, bizim evimiz yakın ama olsun ben senin elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam" der elti de bunu sağda solda söyler canınız sıkılır

azıcık çekin kendinizi geri, çocuk var deyin biraz durun ötede

anlıyorum elti yokken yapıyordunuz şimdi durmak garip geliyor kv yaşlı diyorsunuz ama hizmet kv ye değil elti hanıma gibi oluyor

Konuya yorum yapmadan geçemedim :dondurma:
Kayınvalide evinde mis gibi de misafirim. ha bu gidip oturur gelirim demek değil. Sofra kurarken, bulaşık toplanırken ,çay dağıtılırken yardım ederim. Ama öyle kalkıp yemek yapmadım, yapasım da gelmez başkasının evinde. Kahvaltı hazırlamışlığım var sadece 2 kere.
Kaynım yok , ama olsa öyle hödük bi şekilde emir vermeye kalksa ben de sinir olurdum:63:

misafir bence

ben 10 yıldır evliyim

kv nin evinde misafirim

gider otururum

önüme konursa yer elinize sağlık der kalkarım

evde kimse yoksa ve çocuğumun karnı açsa tabii pişiririm ama evde o evin sahipleri varken bana düşmez
ne alaka ozaman o eltide misafir sonucta kvdenin evi. kocanızın ailesinin evi niye misafır olunuyormuş cok sacma. anne baba sonucta....

Esinizin,sevmediginiz ailesine gitmek (daha onceki konunuza gore soyluyorum sevmediginizi) bana gore fedakarliktir hanimefendi,kelimeleri secip ustunde oynamaniz dahice..
Kimbilir köy gibi bir yerde ne isleri vardiki yemek o saate kaldı,ustelik eltinizin davetlisi degilmissiniz lutfedip kayinvalidenize yardima gelmis,kayninizin uslubununda yanlis oldugunu soylemistim ama oda etki tepki meselesi.

yok yarıma gelmemiş birlikte yapıp birlikte yiyip içiyorlar. okuduğunu anlamamk sanırım bu olsa gerek.

ne alaka ozaman o eltide misafir sonucta kvdenin evi. kocanızın ailesinin evi niye misafır olunuyormuş cok sacma. anne baba sonucta....

elti birlikte yiyip içiyormuş ama her gün

neden mi misafir olunuyor orası benim evim değil tıpkı kendi annemin yıllarca yaşadığım evinde de şu an misafir olduğum gibi

anneme giderim orada da misafirim kv ye giderim orada da misafirim

özel bir durum olmadığı sürece misafirim ama hastalık, düğün, davet gibi özel bir durum olur o zaman evdeki diğer misafirlerin yanında ben evin insanı konumuna gelirim ama sadece ben ve kv ya da işte o evde yaşayan birileri varsa ben misafir onlar ev sahibi olur

anne baba olmaları bağımsız evleri olmadığı, kendi düzenleri olmadığı anlamına gelmez ki

Canım çocuklar öyle herşeyi yemeye biliyorlar
valla benimde 2 cocıugum var icli köfte yıyen cocuk galıba herseyi yer. hicmi ekmek zeytın yoktu o evde. yoksa dahı ayhhh ac kaldı cocugum diyecegıne ıkı yumuratda mi kıramadi. inanin kvdenin evind kendini misafir hıssetmek kadar sacma birşey yok. abartıkca abartmaya bayılıyoruz.ailen oldugun kişiler ki eşinin annesi babasi ailedendir ......

Back
X