çok büyük dert değil ama fikrinizi almak isterim. kaynım+kp evine gitmek istemeyişim!

peki elti ne yaptı

yani ne bileyim sen neden girdin yıkadın ki bulaşığı

yıkasın eltin sonra

ben anlamıyorum zaten sofra kalktı yıka çay içildi yıka

ya da hadi yemek bulaşığını yıkadınız çayı nedne yapıp bir de yıkadınız ki

kaynınız eşine, " bak gördün mü abimin evi ayrı ama eşi her işi yapıyor, bizim evimiz yakın ama olsun ben senin elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam" der elti de bunu sağda solda söyler canınız sıkılır

azıcık çekin kendinizi geri, çocuk var deyin biraz durun ötede

anlıyorum elti yokken yapıyordunuz şimdi durmak garip geliyor kv yaşlı diyorsunuz ama hizmet kv ye değil elti hanıma gibi oluyor

yemek bulaşığını birlikte yıkadık. benden önce çıkan bulaşığı yıkadık. çayı koyup hazırladım. üstüne de çay bulaşığını yıkadım. yani keşke güler yüz tatlı söz olsaydı da bunlar hiç rahatsız etmezdi. sana katılıyorum damdan ;)

elti birlikte yiyip içiyormuş ama her gün

neden mi misafir olunuyor orası benim evim değil tıpkı kendi annemin yıllarca yaşadığım evinde de şu an misafir olduğum gibi

anneme giderim orada da misafirim kv ye giderim orada da misafirim

özel bir durum olmadığı sürece misafirim ama hastalık, düğün, davet gibi özel bir durum olur o zaman evdeki diğer misafirlerin yanında ben evin insanı konumuna gelirim ama sadece ben ve kv ya da işte o evde yaşayan birileri varsa ben misafir onlar ev sahibi olur

anne baba olmaları bağımsız evleri olmadığı, kendi düzenleri olmadığı anlamına gelmez ki
ben annemin babamin evinde misafir saymam kendimi beni doğran büyüten kadinin evinde niye misafir oluyorum? sacma sapan yorumlar iki yumurtada mi kıramamış cocuguna

cok abrtıyorsunuz. yok cocugunuz ac kalmış allah aşkina ekmek peynırde mı yoktu evde:KK66: abartılca abartmışsınız. siz o evde misafır değilsiniz bunu silin kafanızdan

sanıyorum siz de kv ile oturup birlikte yeyip içip gelenden de iş bekleyenlerdensiniz o yüzden anlamada prolem yaşıyorsunuz. ok tamam.

Ben yapmıyorum şahsen, misal görümceme gidince.Yemek yiyeceksek sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım ederim.bazen bulaşıkları makineye koyayım diyorum bırakmıyor.
Benim evime geldiğinde bende istemem hiçbirşey.kimse kimsenin düzenine girmesin:)
4 seneye yakındır evliyim daha kv demde bir tencere yemek pişirmedim. Bir gün kendisinden benim evimde bir çorba yapmasını istedim, utana sıkıla girdi mutfağa , senin düzenin girmek istemem der.Bende onunkine öyle. Onun evinde bulaşıktı vs yapıyorum tabiki.Ama dedğim gibi yemek vs pişirmiyorum
Kesinlikle olay bu, düzen meselesi. Ben başka mutfağın düzenini bilmem. Başkası da benim mutfağıma girmesin isterim mümkün mertebe. Kayın validem görümcem girdimi kaşıklarımın tabaklarımın yeri bile değişiyor misal:kahve:

cok abrtıyorsunuz. yok cocugunuz ac kalmış allah aşkina ekmek peynırde mı yoktu evde:KK66: abartılca abartmışsınız. siz o evde misafır değilsiniz bunu silin kafanızdan

bir zekanız şunu anlamıyor mu ben de onu anlamadım. ssat 7 de gelen insandan yemek mi beklenir. ben birinin evinde otursam kardeşim annem veya kv. evde olmasalar akşam 7 de gelecek olsalar gelsinlerde yemek yapsınlar mı diyim. biraz mantık yani.

ben annemin babamin evinde misafir saymam kendimi beni doğran büyüten kadinin evinde niye misafir oluyorum? sacma sapan yorumlar iki yumurtada mi kıramamış cocuguna

ben sayıyorum kendimi misafir işte ve sizin yorumlarınıza hiç saçma dediğimi de hatırlamıyorum

ben kişilerin bağımsız yaşaması taraftarıyım

kv bana karışıyor, annem beni dolduruyor mu gibi konularda da hep bunu savunuyorum

sanıyorum siz de kv ile oturup birlikte yeyip içip gelenden de iş bekleyenlerdensiniz o yüzden anlamada prolem yaşıyorsunuz. ok tamam.
ben almanyada yasıyorum cıcım hic bir zamanda birlikte oturmadık ama gercekten sacma buluyorum yazdıklarınızı. eşimin aılesı benim ailemdır. ben ne beraber yıyıp ıcıyorum onlarla ama evime gelınce onlar benım annem babam misafırım degıl bende onlara gıdınce aynı şekil...

valla benimde 2 cocıugum var icli köfte yıyen cocuk galıba herseyi yer. hicmi ekmek zeytın yoktu o evde. yoksa dahı ayhhh ac kaldı cocugum diyecegıne ıkı yumuratda mi kıramadi. inanin kvdenin evind kendini misafir hıssetmek kadar sacma birşey yok. abartıkca abartmaya bayılıyoruz.ailen oldugun kişiler ki eşinin annesi babasi ailedendir ......
Çocuk kıyaslamak toplum olarak en sık düştüğümüz hatalardan maalesef,her çocuk bir olmadığı gibi her ebeveynden bir olmuyor,ben şahsen peynir zeytin gibi aperatifle öğün geçiştirmeye karşıyım,ama geçiştirenede birşey demem mesela,kimseye annelik öğretmek kimsenin haddi değildir kanımca

bir zekanız şunu anlamıyor mu ben de onu anlamadım. ssat 7 de gelen insandan yemek mi beklenir. ben birinin evinde otursam kardeşim annem veya kv. evde olmasalar akşam 7 de gelecek olsalar gelsinlerde yemek yapsınlar mı diyim. biraz mantık yani.
sizdeki mantık ztn ortada ... asıl kendınıze bakın

Valla kimse sana hizmet etmeye mecbur deil tabi ki yapacaksin hem davet edilmemissin guzel yemek var diye gidiyosun neymiste cocuga corba olsaymis sen yapsaydin aksamdan corbani yada gidince hemen ocaga koymaliydin calisiyosun bizdede aynisi koy soguk ama olsun veriyorum oglumu kaynanama yapiyorum herseyi gorev olarak deil olmasi gereken siz dert edecek sey bulamamissin..salatada yapcan yemekte bu kadar

saanırım kv ile oturan tembel bir gelinsiniz. ama mevdiğin yemek var buyrun gelin yiyelim demek davet oluyor. yani normal insanlarca bu kabul görür. 19 da gelmiş kadından yemek beklemek saçmalık. benim oğluma kv bakamaz yani durduramaz. sanki sana gelmişim gibi tavırlanmışsın :D neyse biz misafiri baş üstünde tutarız. sizin zihniyet yok bizde. selametle.

Çocuk kıyaslamak toplum olarak en sık düştüğümüz hatalardan maalesef,her çocuk bir olmadığı gibi her ebeveynden bir olmuyor,ben şahsen peynir zeytin gibi aperatifle öğün geçiştirmeye karşıyım,ama geçiştirenede birşey demem mesela,kimseye annelik öğretmek kimsenin haddi değildir kanımca
tamamda ac kaldı diye yırtıyor kendısını ozman allah ne verdiyse koysaydı cocugun önüne yemek olana kadar...

Kayinvalidem dahil nereye gidersem gideyim bacak bacaga atip oturamam çaya,servise,toplamaya yardim ederim,ev sahibi zahmet oldu dese bile,bu bir nezaket ve ince düsunceli davranis ama sanirim herkeste bulunmuyor.

+1

saanırım kv ile oturan tembel bir gelinsiniz. ama mevdiğin yemek var buyrun gelin yiyelim demek davet oluyor. yani normal insanlarca bu kabul görür. 19 da gelmiş kadından yemek beklemek saçmalık. benim oğluma kv bakamaz yani durduramaz. sanki sana gelmişim gibi tavırlanmışsın :KK70: neyse biz misafiri baş üstünde tutarız. sizin zihniyet yok bizde. selametle.
okadar komıksın ki işine gelmeyen yorumlarda hemen kvdeyle bir oturuyorsunuz yazıyorsunuz ne alaka bunu nerden cıkarıyorsunuz:)) banada aynı yorumu yaptınız ki hic beraber oturmadım;)
eltinizden iş beklemesını bılıyorsun ama;) oda bir oturmuyor yeme ıcmesı bir olsa dahi.

Kayinvalidem dahil nereye gidersem gideyim bacak bacaga atip oturamam çaya,servise,toplamaya yardim ederim,ev sahibi zahmet oldu dese bile,bu bir nezaket ve ince düsunceli davranis ama sanirim herkeste bulunmuyor.

bakın hanfendi anlamak da problem mi yaşıyorsunuz nedir bilemedim. ben bacak bacak üzerine atmadım. size Türkçe yazıyorum daha ne yazayım bilemedim ki. gittim sofra ortada. yapacak birşey var mı dedim. tencereye yağ koy dediler tamam dedim. başka var mı dedim yok dediler. sonra kaynım gelip kalkıp salatanızı da yapın diye bana laf söyledi ve zoruma gitti dedim.
üzerine bulaşık yıkadım çay koydum bulaşıklarını hallettim. eee bu nasıl bacak bacağa atmaktır. siz nasıl okuyorsunuz, nasıl anlıyorsunuz onu anlamadım.

Back
X