Çok çaresizim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi s_blue_s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
insanlar neden bu kadar gereksiz konuşur anlamış değilim senin baktığın pencereden tabikide bakamam bakmak zorundada değilim herkezin fikridir sen arkadaşa nasıl kendi yorumunu yapıyorsan tabiki senin tam tersin bir seyi yazsamda bu benimle alakalı seninle değil ben sadece arkadaşa fikrimi yazdım sende yazdın bu da gayet normal kk birçok düşünce aynı birçok düşünce farklı benimle senin arandaki fark da bu ben senin yorumuna cevap neden böyle düşündün filan diyemem karışamam sende karışma olurmu .kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

hayır insanları allah yardım eder rıskını verir çaresini bulur die içi boş cümleler kurmak yersizdir yorumunu yaparken allahı karıştırmadan fikrini söyleyebilirsin bunu belirtmek istedim!!!!!!!!!!! bu kadar tepki verilecek bi durumda yok üstelik sende benim fikrime katılmıyorsun ama sinirlenmiyorum katılmak zorunda diilsin neden uzattınki bu kadar ?

bana göre dogru kararı vermıssn.
ınsallah esını sevmeyı de basarır mutlu bır aıle olursunuz.
bebegınızı de mutlu bır yuvada büyütürsünüz.
sevgıler.....

ama senin fikrine katılmadığımı ya ben şu arkadaşın fikrine katılmıyorum gibi yazmadım farkındaysan sen benim yorumuma karşılık verdin.yorumumda allah la ilgili cümleler kurmam seni hiç alakadar etmez lütfen cümlelerime boş cümle demeyiniz bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmez konu sahibi siz misiniz de benim yorumumu beğenmediniz size yazılmış bir yorum değildi ki neden cevap verme gereği duydunuz beğenmediyseniz kendinize saklardınız düşüncenizi burda ay böyle olmaz boş cümle yok araba örneği falan da filan demeseydiniz daha iyi olurdu.ben sizin seviyenize veriyorum.dahada cvp yazmıcam siz gününüzün strsini heralde burada atıyorsunuz tabiki insanları kırarak ve ben iyisini bilirim gibi tavırlarda bulunarak.

Kusura bakma ama adam iyi bile dayanmış. Madem böyle bir problemin vardı çözüm aramalıydın. Doktor gitmek hiç mi aklına gelmedi. Neyse bu da bizim gibi bekârlara ders olsun. Sende inşallah eşini seversin, onun güzel taraflarını görmeye çalış. Bebeğinizle mutluluklar dilerim.

Arkadas kararini vermis, bu durumda bizlerede susmak duser. bence konu kilitlenmeli daha degisik boyutlara gelmeden....

yorum yapmamayım dedim ama dayanamadım.....insanların her türlü manevi duygularına ucundan kıyısından biraz dokunmuşunuz....şimdiden söyliyeyim beni sinirlendirmediniz bunu açıklama gereği duydum çünkü şimdi edeceğim cümleyi size sinirlenerek veya öfke duyarak tepkisel anlamda söylediğim zannına düşmeyin diye:sm_confused:tepki değil ama bir tesbittir edeceğim cümle...demek istediğim biraz haddinizi aşmadınız mı??burda herkes arkadaşımızın sorununa yardımcı olurken (fikirleri ve önerileri ile....)gayet doğal olarak yetiştikleri coğrafyanın,almış oldukları aile eğitiminin (dinen ve ahlaken) ve içinde yetişip şekillendikleri sosyal çevreden aldıkları donanımlardan yola çıkarak ve ancak manevi anlamda destek olabilirlerdi (sizin ve benimde yaptığım gibi) ve onu yaptılar...sizse onları içi boş cümleler etmekle yargıladınız ...enteresan neye kime göre boş!! sizin ölçütleriniz nedir bilmiyorum ama doğru olanın sizin ölçütleriniz olduğuna ne kadar eminsiniz ki...henüz doğmamış bir bebeği tecavüz bebeği olarak adlandırıp genç ve hayata karşı henüz hiç bir donanımı ve hazırlığı olmayan bir hanımı bilinmez bir ortama atlaması yönünde cesaretlendiriyorsunuzCADIARZU heleki ülkemizi bırakın tüm dünyanın büyük bir krizle sallanıp işlerinden olduğu,işleri olanların bile her geçen gün alım güçlerinin düştüğü böyle bir ortamda....nasıl korkmadan bu vebal altına gireceksiniz diyeceğim ama siz bu lafıda yargıladınız (bu da içi boş bulduğunuz cümlelerden).....bu genç hanımı ezik davranmakla ve mücadele etmemekle suçladınız ....ama yanılıyorsunuz o mücadele etmeyi seçti ve mücadele edecekte yalnızca sizin düşünceleriniz doğrultusunda değil...arkasında bir aile desteği bile olmadan eşinden ayrılıp,nasıl bir ortama düşeceğini,ne ile ve kimlerle mücadele edeceğini bilmediği bir meçhulü değil de, hayatın kendini getirdiği pekte hoşnut olmadığı ama en azından bildiği bir noktada kimle ve kim adına mücadele edeceğine karar verdiği kendi ev ortamında,ona ait bir dünyada mücadeleyi seçti:sm_confused:kaldıki mantıklı olanda budur... insan ilk önce bulunduğu şartlar içinde "ne yapabilirim"diyecek ilk mücadelesini orda verecek üstelikte bunu yapması içinde çok kuvvetli bir nedeni var o artık bir anne adayı....üstelik o bebeğin yasal bir annesi ve birde babası var...bu bebeğin babası eşinin kendisine gelmesini 5 ay beklemiş bir adam....lütfen objektif olun bunu size ve sizin nezdinizde sizin gibi düşünen tüm arkadaşlara söylüyorum....tecavüzcü olma potansiyeli taşıyan hiç bir sapık ruhlu adam karısının kendisine gelmesini 5 AY beklemezsengözlerimebaksanab tabiri caizse nikah kıyılır kılmaz (hatta nikahı bekleme gereği bile duymadan kafaya ilk koyduğu anda) en yakın yatağa atıp büyük bir şiddetle o kadına sahip olurdu...sanırım arkadaşımız tecavüz dediği anda gözünüzde böyle vahşi görüntelere sahip bir senaryo canlandı...arkadaşımızın tecavüz dediği eşinin onunla isteği dışında beraber olması sanırım...(ha buda bir anlamda tecavüz müdür ???e doğru buda bir tecavüzdür)ama biliyorumki bu ülkem toprağı üstünde pek çok kadın (hatta ülkemle sınırlamıyayım dünyada)kocaları tarafından bu konuda zaman zaman zorlanıyorlar...üstelik sanıldığı gibi buna sadece eğitimsiz ve donanımsız hanımlar değil,eğitimli ve ekonomik özgürlükleri olan hanımlarda maruz kalıyor...o halde bu arkadaşımızı yeterli eğitimi ve gerekli donanımları olmadığı sebebi ile bunları çekmek zorunda kalan ezik bir kadın olarak etiketleyip bir anlamda aşağılamayalım....siz diyorsunuzki işte bende neler çektim,aileme karşı bile ne mücadeleler verdim...herkes siz değil ayrıca olmak zorunda da değil...siz o noktada mücadele verdiniz,arkadaşımızda bu noktada mücadele etmeye karar verdi:sm_confusednun doğruları bu,sizin mücadeleniz noktasında da sizin doğrularınız vardı....hanımefendi herkes kendi doğruları ve çapında bir mücadele verir.. ha bize uymayabilir ama mücadelesini verir....o mücadelelerde herkese bir ivme katar mesela ben verdiğiniz mücadelelerin,içinizde var olan bir potansiyelin desteği ilede size duygulardan ziyade biraz katı bir mantığın ağır bastığı materyalist bir yapı sağladığını hissettim(tabiiki yanılıyor olmam da mümkün)böyle hissetmeme sebep yorumlarınızın satır aralarındaki müstehzi anlam oldu...sizinle aynı fikirde olmayan ve olaya daha bir duygusal mantıkla ve bazı değerlerle yaklaşan arkadaşların fikirlerini yorumlayış uslubunuz oldu...hanımefendi sizde kabul edersinizki burası sanal bir ortam,yani burda atıp tutması kolay ...aklımıza estiği gibi akıl ve önerilerde bulunmanın bize getirdiği bir sorumluluk ve külfet yok:sm_confused:ama bazı arkadaşlar ki onlardan biride benim burada söyleceği veya önereceği bir cümleyi,öneriyi ve fikri en az reeldeki kadar ciddiye alıyor ki olması gerekli olanda bu bence...çünkü burda ancak manevi anlamda destek verebiliyoruz bu bilinçlede danışan arkadaşın,ortamını ve şartlarını öğrenip,durumuna göre en güvenli olabileceği önerileri sunmaya çalışıyoruz....şimdi burdaki arkadaşımıza "bu bir tecavüz çocuğu ve istemediğin bir adamdan onu aldır"derken ....eğer inançlarımız varsa bir kere günaha giriyoruz çünkü bir hayatı sonlandırmasını önererek dinimizce günah işliyoruz...(hele ki bu bir masum)...inancımız yoksa danışanın inancına ters düşen bir şey önerip günaha teşvik ediyoruz (çünkü Allah diyor...Allah diyen biri inancı olan biridir)inancına ters düşen bir günahı işleyen kişinin psikolojisi çöker!! inancı olmayanlar bile insan denen varlığın bir psikolojisi olduğunu,anne_evlat kavramını kabul eder burdan çıkışla,insan sevgisi ve sosyal bilinci ve vicdanı gelişmiş biri bu sorumlulukla böyle bir öneriyi sunamaz.......kocanı boşa ve kendi ayaklarının üstünde durup mücadeleni ver...üç beş kuruş kazanırsın belki ama huzurlu olursun...o üç beş kuruşla barınacak yeri kiralayacak,telf.elektirik,su,ısınma,sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak,karnını doyuracak,sırtını kapatacak.....tabii bu arada sosyal hayatı yaşamak içinde paraya ihtiyaç var ama onlar luks olmasalarda olur değil mi:sm_confused:tabii bu arada birde hayatta hiç bir desteği ve kimsesi olmayan genç bir kadın olarak bu devirde bu zamanda güvenli olarak yaşamayıda başaracak...iyide ben bunların üç beş kuruşla sağlanamayacağını bilecek kadar yaşadım ve gördüm zaten bunları bilmek için benim yaşıma kadar gelmekte çok gerekli değil...biraz gündemi takip edip,birazda hesap biliyorsanız buna vakıf olabilirsiniz....bütün bu gerçeği bilerek bu arkadaşımıza bunu önerirsem o zaman ona şunuda demeliyim "sen bu mücedeleye gir hele olmadı adresim,telf numaram bu ...gel beni bul...kiranımı veremedin,faturalarınamı paran yetmedi ver hesap numaranı ben yatırayım gerekli olanı,hastamı oldun kimsen yok mu haber ver,ben atlayıp gelirim dr a götürür,çorbanı yapar sana bebek gibi bakarım" evet tüm bunları bilerek o öneride bulunurken,bu garantileride verip elimi taşın altına sokmalıyım...aklıma uyup,gaza gelen biri dışarda kim bilir hangi mücadelenin altında ezim ezim ezilirken,ben akıl hocası güvenli evimin sıcağında,karnım tok,mışıl mışıl uyuyan çocuklarımın üstünü bir kez daha kontrol edip sonrada kocamın koynunda huzur dolu bir uykuya dalabiliyorsam...insanlık,sosyal sorumluluk,vicdan veya Allah korkusu bunun neresinde :sm_confused:ben arkadaşıma böyle bir garanti veremem(ben değil bir çoğumuz bu sorumluluğu üstlenemez)çünkü ekonomim ancak kendi bütçemle sınırlı...peki siz verebiliyor musunuz???büyük ihtimalle hayır(sebebiniz benimle aynı olmayabilir) ...o zaman demekki arkasında olamayacağımız bir öneriyi burda sunmayacağız... işte o içi boş cümleler ve ifadeler dediğiniz şeyleri söyleyen arkadaşlar bu gerçeğin farkında olarak ona manevi anlamda olarakta olsa bir destek ve cesaret vermeye çalışıyor....sokaklarda ne yaşayacağını bilmedikleri bir hayata atlayıp belki sarhoş masalarına meze olmaktansa,yada yalnızlığı ve kimsesizliğini keşfeden tanımadığı hakiki sapıkların gerçek anlamda tecavüzlerine uğramasındansa henüz sevemediği ama en azından kocası olup,ona belli bir hayatı ve sıfatı sunan bir adamın arada bir gönülsüzce kadınlığını yapması daha iyidir diye düşünmelerinden veya kendi adıma diyeyim düşünmemden dolayı kim beni ne ile suçlama hakkına sahiptirsengözlerimebaksanab....ben böyle önerilerin ve yorumlarında geleceğini bildiğim için ilk yorumumun sonunda arkadaşımızı uyarmıştım...."herkesin fikrini al,ama kararını sen ver...çünkü herkes kendi şartlarının bilincinde akıl ve öneride bulunur fakat kimsenin şartları,kimseye uymaz!!" diye....

sizinle bir tartışmaya veya polemiğe girmek gibi bir niyetim yok....ve inanın size karşı bir art niyet veya önyargımda yok....beni eski tanıyan arkadaşlarım bilir ben her konuda yorum yapmam,yapıncada biraz uzun yaparım...yani arzu ederseniz sonuna kadar okuyun etmezsenizde canınız sağolsun...ne anlatmaya çalıştığımı anlayacak kadarını okumanızda kafidir....sizden ricam arkadaşımızı mücadele etmiyor diye yargılamayın..o mücadele ediyor,edecekte sadece sizin beklediğiniz anlam ve alanda değil...cesaret ve moral vermek gerekli...esenkalın

okadar güzel yazmışsınki hiç sıkılmadan sonuna kadar okudum.inş herşeyi ben iyi bilirim diye düşünen ve ona ters yazılanlarında mantıksız ve cahilce yazılmış olabileceğini düşünen o arkadaş okumuştur.bu arada ellerine sağlık.

çok fazla mesaj var ben sadece birinciyi okuyabildim ve gerçekten ağladım ya... canım benim.. şimdi ne desek boş... bol bol dua et tatlım Allah yardımcın olsun...Hakkında hayılısını dile... O yavruya da kıyamam... ama doğursan neler olacak... offf çok zor bir durum.. keşke bişeyler gelse elimizden... biz sadece dua edebiliriz... Allah yardımcın olsun canım....

merak edip şimdi sasdece senin mesajlarını aratıp okudum... bir karar vermişsin inşallah pişman olmazsın canım... bebek bazen mucizeyi de beraberinde getirir... İnşallah bebeişinizle beraber sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayat sürersiniz... benim de 5 aylık oğlum var... o can içine düştümü bambaşka duygulara bürünüyorsun.. bambaşka taraftan bakıyosun hayata.. mutluluk seninle olsun canım....

cnm bir karar vermişsin Allah yardımcın olsun. herkes eşini suçlamşı, tamam yaptığı affedilir gibi değil ama sen de hiç kabahat yok mu? ailen seni zorla verdi diye kinini eşinden alıyorsun gibime geliyor. Onu görünce ailen geliyor aklına...kendini eşinin yerine koy...seni sevmeyen biriyle aynı evde yaşamak istermiydin? Açıkcası kim olsa dayanamaz, üstelik 5 ay reddetmişsin. hiç kötülüğünü görmemişsin,seni seviyormuş,zengin ve yakışıklı diyorsun...bence bebişinin yaşamasına razı olduysan eşine de şans vermelisin. Aileni geride bırak, senin artık kendi ailen var. Ailene sımsıkı sarıl.

allahımm yaa inanılır gibi değil.çok üzüldüm cnm durumuna,ben senin yerinde olsam bebeği aldırırdım ,sevmediğim bana tecavüz eden bir adama çocuk doğurmazdım,tabi ki bebeğin günahı yok ama böyle bir durumda çocuk doğurmak hiç mantıklı değil.gidecek sığınacak bir yerin yokmu?bence ayrılmalısın o adamdan bu nasıl bir vicdansızlık,

cnm ya çok üzüldm gözlerm doldu yaşadıklarını okuyunca..allah yardımcın olsun.sanırım bi karar werdn umarım güzel günler görürsün geleceğinde..bebeğine de sağlıklı bi ömür diliorum arkadaşım

bebiş büyümüştür

çok üzüldüm gerçekten ne diceğimi bilemiyorum..
Bebeğin bir günahı yok ama lütfen birdaha düşün.. Allah yardımcın olsun

bebiş büyümüştür

arkadaşım 2009 un konusunu nereden aratıp da bulup mesaj yazıyorsunuz anlamıyorum nede güncelliyorsunuz konu sahibi girmiyor bile olabilir siteye yeni onca konu varken neden 2009 konusu yani insanlarda yeni konu sanıp yorumyazıyor boşu boşuna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…