Çok çirkinim

Alıntı yapamıyorum kudrabor size yazıyorum. Yorumlarda çirkinsen estetik yaptır diyorlar. Zengin değilim zeki değilim güzel değilim yeteneğim yok. Hayata 10-0 geride başlamışım. Kesinlikle agresif karamsar değilim. Güler yüzlüyüm ve herkesle konuşurum. İletişim sorunum yok. Çirkinlik asosyal olmaya itiyor maalesef. Şuan dışarı çıksam herkesle oturup sohbet ederim ama insanlar benden uzaklaşmıyor çünkü önce yaklaşmaları gerek. Yukarıda yazdığım yorumda bahsettiğim çocukta çok cana yakın ve güler yüzlüsün demişti. Ama benimle dalga geçti çirkinsin diye. Söyler misin ben daha ne yapayım? Umudum gençliğim herşey paramparça oldu çirkinlik yüzünden.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki bir ucubeden bahsediyor gibisiniz. Bakın herkes guzel yada yakışıklı degil evet gerçekçi olalım. etrafımda, isyerimde yada yolda sokakta tabiki cirkin diyebilecegimiz insanlar gördüm ama kimsenin onlari tipiyle asagiladigini gormedim. Bu tavırla alakalı bir sey. Siz tavrinizla, durusunuzla, mesela afedersiniz bu kelime icin ama ezik durduysaniz malesef bazi zeka yoksunu insanlar bu cesareti gorebilmistir kendinde. Siz oncelikle boyle karamsar agresif yada bilmiyorum ezik durmayin. Kimse oyle bisey diyemez derse de misliyle cevap verin. Eminim bunu soyleyen insanlar da oyle dunga guzeli tipler degildir. İşten cikmak eve kapanmak ne demek hemen psikolojik destek alin kendinizi kabullenin. Cok klasik olacak ama kendinize bir durus, karizma katarak, giyim kusamla kendinize ceki duzen verebilirsiniz.

Arkadaşa ne desek boş. Çok büyük bunalımda. Yaşadıkları kendi içinde oldukça ağır.
Geçenlerde bi konu vardı bayan yüzünün iğrenç olduğunu falan söylüyordu. Baya baya bunalimdaydi. Ben gibi herkes en fazla ne kadar iğrenç olabilir falan dedik. Anlatımında gerçekten ucube bişey beklemiştim. Konu sahibi resim attı valla fıstık gibi bir iki sivilce izi var o kadar.
Konu sahibi arkadaşım senin talihsizligin etrafındaki insanların terbiyesiz olması ne yazikki.

Ben böyle olmak istemedim. Bende isterdim güzel olmayı. Bedenimden görünüşümden nefret ediyorum. Toplum beni kabul etmiyor bir türlü. Daha bu yaz küçüklük arkadaşım tiksinerek baştan aşağı bana baktı ve hala aynısın değişen bir şey yok dedi. Allah aşkına bu ne demek? İlkte anlamadım ama o bile aşağıladı beni artık ondan da nefret ediyorum. Temizimdir kişisel bakımıma dikkat ederim her ne kadar son zamanlarda salmış olsam da. Bakım kurtarmıyor beni bakım beni güzelleştirmiyor. Altın çamurun içinde kaybolur hanımlar işte ben o çamurum ne yapsam yakışmıyor ne yapsam daha çirkinleştiriyor beni. Fotoğraf çekip atardım ama inanın utanıyorum çok çirkinim. Yansımamı bile görmek istemiyorum. Ben böyle değildim ki beni böyle olmaya onlar mecbur etti. Bakışlarıyla laf sokmalarıyla beni delirttiler. Paranoyak asosyal ezik silik bir karakter oldum. Destek aldım zamanında ama olmadı bıraktım. Hastaneye git demişsiniz am a ben dışarı çıkamıyorum ki nasıl gideyim. Ailem hep kıyaslama yaptı küçükken. Annem beni hiç sevmedi hep kuzenlerimi severdi onlar güzeldi çünkü. Onlar övülürken ben hep yerin dibine girerdim. Birisi sende güzelsin demedi yalandan bile olsa. Hepsinden nefret ediyorum.

Ben böyle olmak istemedim. Bende isterdim güzel olmayı. Bedenimden görünüşümden nefret ediyorum. Toplum beni kabul etmiyor bir türlü. Daha bu yaz küçüklük arkadaşım tiksinerek baştan aşağı bana baktı ve hala aynısın değişen bir şey yok dedi. Allah aşkına bu ne demek? İlkte anlamadım ama o bile aşağıladı beni artık ondan da nefret ediyorum. Temizimdir kişisel bakımıma dikkat ederim her ne kadar son zamanlarda salmış olsam da. Bakım kurtarmıyor beni bakım beni güzelleştirmiyor. Altın çamurun içinde kaybolur hanımlar işte ben o çamurum ne yapsam yakışmıyor ne yapsam daha çirkinleştiriyor beni. Fotoğraf çekip atardım ama inanın utanıyorum çok çirkinim. Yansımamı bile görmek istemiyorum. Ben böyle değildim ki beni böyle olmaya onlar mecbur etti. Bakışlarıyla laf sokmalarıyla beni delirttiler. Paranoyak asosyal ezik silik bir karakter oldum. Destek aldım zamanında ama olmadı bıraktım. Hastaneye git demişsiniz am a ben dışarı çıkamıyorum ki nasıl gideyim. Ailem hep kıyaslama yaptı küçükken. Annem beni hiç sevmedi hep kuzenlerimi severdi onlar güzeldi çünkü. Onlar övülürken ben hep yerin dibine girerdim. Birisi sende güzelsin demedi yalandan bile olsa. Hepsinden nefret ediyorum.
siz kendinizi yerin dibine sokup çamura benzettiniz. Bizden beklentiniz nedir? Yani sizi tanımıyoruz ki iyi özelliklerinize vurgu yapalım?Bence bu çirkinlik durumunu çok fazla benimsediniz, kendi değerinizi bilmiyorsunuz. Mutlaka sizin de güzel özellikleriniz var ancak bunları fark etmiyorsunuz.:olamaz:

Size berbat davranmalarının sebebi görünüşünüz değil, onların karaktersizliği. Öz teyzem bile demişsiniz ama insanın öz teyzesi bile geri zekalı olabiliyor. Önce şunu kabullenin. Sorun görünüşünüz, insanların güzellik kalıplarına uymamanız değil. Sorun insanları neyin sevilebilir neyin sevilemez yapacağı konusunda en ufak fikri olmayan kıt insanlarla çevrili olmanız ve onların fazla etkisinde kalarak, "çirkinim" yargısını sarsılamaz şekilde kabul edişiniz. Klişe bir laf vardır, kendisine saygısı olmayana, kimse saygı göstermez diye. Siz kendinizi öyle bir eziyorsunuz ki, insanlar da size o şekilde yaklaşmaktan hiç korkmuyorlar. "Ama beni anlamıyorsunuz, ben çirkinim," diye şimdi de bize kabullendirmeye çalışıyorsunuz çirkin olduğunuzu, öyle kalıplaşmış, atomlarınıza yerleşmiş çünkü. İşte bunu anlatmaya çalışıyoruz, bu inançtan vazgeçmeniz gerekiyor. Kendi kendinize de yapamazsınız bunu. Psikologa gidin ve kendinize zaman verin. Toplumun sizi kabul etmesi değil, kendinizi kabul etmeniz öncelikli ve önemli.

Kusura bakmayın ama kendinize dert arıyorsunuz. Eliniz ayağınız tutuyorsa, kendi kendinize bakabiliyorsanız şükretmeniz lazım. Ergenlik döneminde olsanız anlayabileceğim psikolojik durumunuzu.Kızmayın bunları yazdığım için ama 5,5 yaşında bedensel engelli bir kız çocuğum var. Hayatta onu bekleyen ne sorunlar var, yürümek için kendi yemeğini kendi elleriyle yemek için güzelliğini feda edebilecek kadar yaşamayı çok seviyor. Eminim benim kızıma sorsanız sağlıklı bir bedeni güzel bir bedene tercih eder. Siz gelmiş burada diğer insanlar gibi normal görünmek için neden para harcamak zorundayım diyorsunuz. Tek bir parmağınızın olmadığını düşünün. Ne kadar para harcarsanız harcayın o parmak yerine geri gelemez. Bu açıdan düşünün. Öncelikle sağlıklı olduğunuz için şükredin ve kendinizi sevin. Her ne olursa olsun hayat yaşamaya değer. Kendinizi eve kapatıp çirkinip diyerek hiç bir şeyi düzeltemezsiniz. Dünyada çok daha önemli daha ciddi sorunlarla savaşmak zorunda olan insanlara haksızlık ediyorsunuz.

Kendinizi bu kadar kücük görürseniz, eller tabi kücük görür. İlk önce kendinizi sevmekle baslayabilirsiniz olaya. Ayrıca çirkin kadın yoktur,bakımsız kadın vardır. Kendinize bakın, sevin. Ayrıca güzellikte göreceli bir kavram. Belki size cirkin gelen baskasına cok güzel görünecek nereden biliyorsunuz? Yarın bir gün sizi cok begenen birisi cıkabilir. Siz bakımlı olduktan sonra ,kendinizle barısık olduktan sonra gerisi önemli değil.

Bilmiyorum bu durumda ne yapabilirim inanın bilmiyorum. Anlamıyorsunuz ben kendi kendime bu düşüncelere kapılmadım. Beni bu duruma onlar getirdi. Hergün sinir krizi geçiriyorum artık bu düşünceleri içimde tutamıyorum. Sadece yazmak istedim rahatlarım belki, tavsiye alırım diye. Ama daha kötü hissediyorum kendimi. Kimse anlamıyor beni. Herkes kandırmaya çalışıyor. Ben yaşamak istiyorum ben kendime zarar vermek istemiyorum. Sürekli intihar planları kuruyorum zaten kimse sevmiyor beni bende sevmiyorum kendimi. Ben yaşama tutunmak istiyorum ama toplum buna izin vermiyor. Ben sevilmek istiyorum artık bıktım bu durumdan. Niye kimse sevmiyor beni? Artık çıkıp beni sevin diye yalvaracağım sokaktaki insanlara. Ben artık dayanamıyorum hergün ölüyorum yavaş yavaş. Belki size basit ve aptalca gelebilir sorunum ama öyle değil inanın iyi değilim. Özür dilerim sizden ben aşağılık birisiyim zahmet edip yazdınız ben hak etmiyorum hiçbir şeyi. Özür dilerim.

Bi insan çirkin diye ortamdan dışlanır mi yahu.

Dışarıda bir arkadaşla kahve içmeye çıktık diyelim ama çok güzel bakımlı bi bakan bi daha bakıyor, ama oyle sessiz oyle sessiz ki bi cümle bile kuramıyor. Eeeee napıyim ben bu güzelliği şimdi?

Bilmiyorum bu durumda ne yapabilirim inanın bilmiyorum. Anlamıyorsunuz ben kendi kendime bu düşüncelere kapılmadım. Beni bu duruma onlar getirdi. Hergün sinir krizi geçiriyorum artık bu düşünceleri içimde tutamıyorum. Sadece yazmak istedim rahatlarım belki, tavsiye alırım diye. Ama daha kötü hissediyorum kendimi. Kimse anlamıyor beni. Herkes kandırmaya çalışıyor. Ben yaşamak istiyorum ben kendime zarar vermek istemiyorum. Sürekli intihar planları kuruyorum zaten kimse sevmiyor beni bende sevmiyorum kendimi. Ben yaşama tutunmak istiyorum ama toplum buna izin vermiyor. Ben sevilmek istiyorum artık bıktım bu durumdan. Niye kimse sevmiyor beni? Artık çıkıp beni sevin diye yalvaracağım sokaktaki insanlara. Ben artık dayanamıyorum hergün ölüyorum yavaş yavaş. Belki size basit ve aptalca gelebilir sorunum ama öyle değil inanın iyi değilim. Özür dilerim sizden ben aşağılık birisiyim zahmet edip yazdınız ben hak etmiyorum hiçbir şeyi. Özür dilerim.
Sorunun basit ve aptalca gelmedi. Bunda bile kendini eziyorsun. Seni anlamadığımızı düşünüyorsun, çünkü sabit fikirlere saplanıp kalmışsın. Biz burada iki cümleyle bunu değiştiremeyiz. Sadece şunu da düşün, sen bizi anlıyor musun? Ne demek istediğimizi gerçekten anlamaya çalışıyor musun, yoksa zaten kendi kafandaki düşüncelere öylesine dalmışsın ki,ne dersek diyelim sana işlemeyecek mi? Bence durum bu. Yazdıklarımız, senin etrafına ördüğün duvara tosluyor. Lütfen psikolojik destek al. Sana ancak bir uzman yardımcı olabilir. Ona da söyle bakalım, beni anlamıyorsun diye, eminim bizden çok daha akıllıca yaklaşacaktır sana. Sonuçta biz de bu konularda eğitimi olmayan, düz insanlarız.

Güzel bir tek yerim yok. Estetikle düzeltilecek birisi değilim. Zaten paramda yok. En basit ameliyatlar bile min 10k dan başlıyor. Umutsuz vakayım yaşamayı bile hak etmiyorum. Cesaretim olmaığı için bu hayata mahkumum.
Canım psikologa gitmelisin. İnsan ne yapıyorsa kendisine yapıyor. Psikojin çok bozuk. Düşün ki dünyanın en guzel kadınısın gözlerin görmüyor, yahut elinin birisi yok daha mı iyi olacaktı. Nice aksaklikla dunyaya gelmiş pırıl pırıl parlayan etrafına ışık olan insanlar varken senin bu isyanın kime ? Ha kime İsyan ediyorsun. Lütfen bu düşüncelerin için tövbe, sağlıkla aldığın herbir nefes için şükür et

Neden insanların doğuştan sahip olduğu özellikler için ben efor, zaman ve para harcamak zorundayım? Neden ben hayatımın en güzel zamanlarını yaşamak yerine, estetik olup normal insan olmaya çalışmakla geçirmeliyim?
Burada bakış acınız ne kadar yanlış.
Birisi bir soruyu 1 dk da anlarken diğeri 1 günde anlar. Oda buna isyan edemez demi? Ben neden efor harcamak zorundayım?
Hayatta bazı şeyler insana hemen sunulmuyor. Ama istedikten sonra, utanmayacagınız şeyler yaptıgınızda enınde sonunda oluyor. Bende buna cok inanıyorum.
Etrafınızda sizi seven 1 kişi bile varsa , ona sarılın. Sevilmek - sevmek güzellikle olmuyor.
Efor harcamadan da sevilceksiniz mesela. Böyle umutsuz olmayın , donanımınızla hayatı karsılayın.

çirkinseniz çirkinsinizdir, güzelseniz güzelsinizdir, teselliye ya da övgüye gerek yok, ben bunların önemsenmemesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. ben de kendimi çirkin buluyorum, böyle ayda yılda bir anca aynada kendime güzel geldiğim oluyor ama yapacak bir şey yok, bu benim elimde olan bir durum değil diyip devam ediyorum.

siz türkiyede değil başka bir ülkede, insanların birbirine daha saygı çerçevesinde davrandığı bir ülkede olsanız muhtemelen böyle yorumlara maruz kalmazdınız. bu teyzeniz gibi, eski arkadaşınız gibi kişiler uğruna üzülüp depresyona girmeye değer kişiler değil. birinin fikrini umursayacaksanız bunlar değerli kişiler olsun. çirkin birine bakıp çirkin demek kolay, gerizekalı bile yapar bunu. sizi siz olduğunuz ilişki kuran kursun, kurmayanlar da önemli değil bence. 8 milyar insan var, kimse kimseye kalmadı. kendileri çok güzellerse haftasonu toplanıp kısır eşliğinde birbirlerini övebilirler.

Zeynep Selvili'nin Öz Şefkatli Farkındalık Eğitimi ni araştırın.
Kendinizi ne kadar hor görüyorsunuz, yazık ya. İçinizdeki küçük çocuk hüngür hüngür ağlıyor. Hakediyor mu bunu? Ruhunuzu özgür bırakın, duygusal şiddetinizle öldürüyorsunuz onu. Ruhsuz olmak ister miydiniz?
Bu arada acilen bir antidepresana başlayın. Psikiyatrist önce günlük işlevlerinizi normalleştirmeli.

Ben cirkinim derken anlayamıyorum neyden bahsettiginizi.
Gerçekten düşünüyorum, orada burada denk gelip, aman ne de çirkin dediğim kimseye rastlamadim.
Kusurlarınızı gözünüzde büyütüyor olabilir misiniz?
Şu meşhur dizi var ya, la casa de papel.
Mesela geçen biri nairobi için çirkin dedi
Anlamsız buldum. Degil. Kadinin havasi baska..silik, sönük, ozguvensiz olsa belki daha cok konuşulurdu.

Eki Görüntüle 2592936
Çirkin mi sizce?
Aman aman değil ama diğer ünlüler gibi estetik haraikası değil doğal bi bayan.kendiyle barışık demekki.güzel bişey :21:

Lütfen fotoğraf atın ama konuya eklemeyin profilinize koyun. Bir süre sonra silin. Çok eminim anlattığımız gibi değilsiniz sadece kötü insalarla cevrilisiniz. Birazda psikolojik olarak yipranmissiniz

biraz özgüven yahuuu .
mesela yanlış anlamayın ama çirkin bi arkadaşım var :D
bişey söyliyim mi yanına yaklaşamazsınız havasından :D
gayette yakışıklı sevgilileri oluyor . çünkü enerjisi okadar mükemmel kiiiiii bayılıyorum kıza .
biraz muhabbet et asla gözüne çirkin gelmiyor .
saçı başı bakımlıdır her zaman .
giyim çok önemli çok
çok çok pahalı giyinmenize gerek yok . biraz havalı olcaksınız okadar
giyiminize kişisel bakımınıza güzel kokmaya özen gösterin .
çirkin kadın yoktur bakımsız ve güvensiz kadın vardır

en azından sağlıklısınız bence nankör olmayı bırakın .
eliniz ayağınız tutuyor , nefes alabiliyosunuz değil mi ? yerinizde olmak isteyen tonla insan vardır
yapmayın bu kötülüğü kendinize .

Bosver çirkinliği güzelliği hepimiz uc bes yasayip toprağa birakacaz herseyi .. guzellik birseydir insan yaşamı daha genis yelpazede özellikler gerektiriyor . Guzellige takılıp hayatınızın geri kalan gelistirebileceginiz ozelliklerini çöpe atmayin . Bir de nacizane insanin dünyaya gelis gayesini bir araştırın belki odaginizdan sizi uzaklastirir genis bakış açısı yakalar kendinize kucuk sebepten aci vermeyi birakirsiniz .
Guzellik konusunda devlet hastanelerinin de plastik cerrahi bölümleri var maddi olarak fazla zorlanmazsiniz . Bir iki dokunus iyi gelecektir . Guzel diyecegimiz ünlülerin estetiksiz hallerine de bir bakin moral olur size 😊😊

Back
X