Çok çirkinim

Alıntı yapamadım toplu cevap yazmak istiyorum. 20 li yaşlardayım. Ergenlik bunalımı değil içinde bulunduğum durum. Birçok kişi yüzüme karşı çirkinsin dedi. Erkekler hep dalga geçti. Çalıştığım dönemde de aşağılandım hep. Sonunda dayanamayıp işi bıraktım 2 yıldır evdeyim 2-3 ayda bir mecbur kalınca dışarı çıkıyorum. Ailem bile benden nefret ediyor çirkinim diye dışlıyorlar dışarıda ki insanlar dışlamış çok mu? Ben ne kadar umursamamaya çalışsam da sürekli çirkinlik ithamlarıyla aşağılandım. Sonunda beni delirttiler. Psikologa gittim devlette ilaçta kullandım. Ama ilaçlar beni güzelleştirmedi. Hiçbir şey beni güzelleştiremez. Burnum, dudaklarım, çenem... Hangi birini yazayım. Baştan aşağı çirkinim maalesef. Sonum sibel gibi olacak.

Ben cirkinim derken anlayamıyorum neyden bahsettiginizi.
Gerçekten düşünüyorum, orada burada denk gelip, aman ne de çirkin dediğim kimseye rastlamadim.
Kusurlarınızı gözünüzde büyütüyor olabilir misiniz?
Şu meşhur dizi var ya, la casa de papel.
Mesela geçen biri nairobi için çirkin dedi
Anlamsız buldum. Degil. Kadinin havasi baska..silik, sönük, ozguvensiz olsa belki daha cok konuşulurdu.

Eki Görüntüle 2592936
Çirkin mi sizce?
hiç de degil aksine çok güzel kadin...:)
kaşlı gözlü güzel kadinlari beğenmişimdir:)

Alıntı yapamadım toplu cevap yazmak istiyorum. 20 li yaşlardayım. Ergenlik bunalımı değil içinde bulunduğum durum. Birçok kişi yüzüme karşı çirkinsin dedi. Erkekler hep dalga geçti. Çalıştığım dönemde de aşağılandım hep. Sonunda dayanamayıp işi bıraktım 2 yıldır evdeyim 2-3 ayda bir mecbur kalınca dışarı çıkıyorum. Ailem bile benden nefret ediyor çirkinim diye dışlıyorlar dışarıda ki insanlar dışlamış çok mu? Ben ne kadar umursamamaya çalışsam da sürekli çirkinlik ithamlarıyla aşağılandım. Sonunda beni delirttiler. Psikologa gittim devlette ilaçta kullandım. Ama ilaçlar beni güzelleştirmedi. Hiçbir şey beni güzelleştiremez. Burnum, dudaklarım, çenem... Hangi birini yazayım. Baştan aşağı çirkinim maalesef. Sonum sibel gibi olacak.
sibel enerjk dolu özgüvenli birisiydi..
zorbalıklara meruz kaldi millet özgüvenli insanlari çekemiyor.
aksine ben kızı güzel buldum kalbinin temizliği yüzüne yansitiyor.
HAYIR sonun sibel gibi olmayacak!

güzellik değilde bakımlı olmak,şık giyinmek önemli.zaten bu ikisini yapınca herkesin bir albenisi oluyor.özgüven sorunu varsa estetik diye birşey var.Burun ve dişte sorun varsa işe girin biraz para biriktirin diş ve burunu yaptırın gerisi makyajla,kuaförle halledilir şeyler.bu kadar kafaya takmayın.şimdi estetik,makyaj çok yaygınlaştı herkes güzel görünüyor bu nedenle.

Sen kendine yardımcı olmazsan kimse -biz de dahil- sana yardımcı olamaz.

Sibel çirkin bir kadın değildi. Çirkin olduğu için kıymadı zaten canına. Hedefleri vardı, okulu vardı, istediği çok şey vardı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bunlara ulaşamadığı için, karnını doyuramadığı için kıydı kendine. Sen sibel değilsin. İki tokat at kendine aklın başına gelsin.

Bu kadın bile benden güzel. Herkes çirkin değilsin demiş. Çirkinim hanımlar çok çirkinim. İnanın buradan güzelsin demekle geçecek birşey değil bu. Biliyorum psikolojik olarak sorunluyum ama bunun sebebi çirkin olmam. Ben durup dururken bu hale gelmedim yani. Sokakta herkes tiksinerek bakıyor bana yüzlerini çeviriyor herkes. Kuzenlerim övülürken ben hep aşağılanıyorum çünkü çirkinim. Birisi zekanla öne çık demiş ama inanın olmuyor bunu çok denedim. Zeki birisi değilim pek birşey başaramam yani. Toplum beni kabul etmiyor. Kimse beni istemiyor.

İnsanlara dayatılmış güzellik kalıplarını bir kenara atalım, o zaman kendinizi çirkin bulur muydunuz acaba? Sanmıyorum. Fabrikasyon bir tip oluşturulmuş, herkes o tipe benzemeye çalışıyor sanki. Benzemeyen taraflar da çirkin. Yok öyle bir şey. Şu dünyada çirkin insan yoktur, herkesin kendine özgü bir görüntüsü vardır. Tipinizi beğenmediği için sizinle arkadaşlık bile etmeyecek kadar sığ insanlar da cehennemin dibine aktarmasız gitsinler zaten. Bu kafadaki insanlar arkadaşınız olsa da ne değeri var ki? Boş kalabalık. Bence asıl sorun kendinizi etiketlemeniz ve buna göre çekingen, kompleksli bir enerji yaymanız. İnsan arkadaşlarını, dostlarını görüntüsüne göre değil, enerjisine, muhabbetine, ortak zevklerine göre seçiyor çünkü. Şu sabit fikirlerden kurtulmaya çalışmalısınız öncelikle ve bu da ancak yardım alarak olur. Yaşamayı bile hak etmiyorum ne talihsiz bir cümle ayrıca. Yaşamayı kim hak ediyor? Uzun bacaklı, ceylan gözlü, dolgun dudaklılar mı? Biblo muyuz biz? Görüntümüzden başka vasfımız yok mu?

Bu kadın bile benden güzel. Herkes çirkin değilsin demiş. Çirkinim hanımlar çok çirkinim. İnanın buradan güzelsin demekle geçecek birşey değil bu. Biliyorum psikolojik olarak sorunluyum ama bunun sebebi çirkin olmam. Ben durup dururken bu hale gelmedim yani. Sokakta herkes tiksinerek bakıyor bana yüzlerini çeviriyor herkes. Kuzenlerim övülürken ben hep aşağılanıyorum çünkü çirkinim. Birisi zekanla öne çık demiş ama inanın olmuyor bunu çok denedim. Zeki birisi değilim pek birşey başaramam yani. Toplum beni kabul etmiyor. Kimse beni istemiyor.

Hepimiz görmüş geçirmiş koca koca kadınlarız. Yüzlerce insanla tanışıklığımız var. Bu insanların arasında güzeller de çirkinler de var. Ama ben kendi adıma konuşayım, onca yıllık hayatımda çirkin diye itilen kakılan, dışlanan, sevilmeyen kimseyle tanışmadım. Senin de bu anlattıklarını yaşadığına %0.001 bile ihtimal vermiyorum. Algıların bozulmuş sadece.

Neden insanların doğuştan sahip olduğu özellikler için ben efor, zaman ve para harcamak zorundayım? Neden ben hayatımın en güzel zamanlarını yaşamak yerine, estetik olup normal insan olmaya çalışmakla geçirmeliyim?

9-10 yaşlarında arkadaşımın annesi hadi sizi güzelden çirkine sıralayayım demişti beni en son sıraya koymuştu yani en çirkin beni düşünmüştü üzerinden yıllar geçti bu yapılanı unutmuyorum ama çirkin olduğumu da düşünmüyorum o hareketi yapan kadındaydı sorun bende değil. Eğer size çirkinsin diyorsa biri sorun ondadır sizde değil herkesin vardır sevilmeye değer güzel bi yanı

9-10 yaşlarında arkadaşımın annesi hadi sizi güzelden çirkine sıralayayım demişti beni en son sıraya koymuştu yani en çirkin beni düşünmüştü üzerinden yıllar geçti bu yapılanı unutmuyorum ama çirkin olduğumu da düşünmüyorum o hareketi yapan kadındaydı sorun bende değil. Eğer size çirkinsin diyorsa biri sorun ondadır sizde değil herkesin vardır sevilmeye değer güzel bi yanı
Yuh ya memleket psikopat dolu.

Ne kadar aşağılık bir kadınmış.Umarim çocuğunu kendisi gibi yetisirmemistir.

Su kadin topluma kendinden bir tane daha getiriyor ya puh .... yazik be toplumumuza..camur camur.

Neden insanların doğuştan sahip olduğu özellikler için ben efor, zaman ve para harcamak zorundayım? Neden ben hayatımın en güzel zamanlarını yaşamak yerine, estetik olup normal insan olmaya çalışmakla geçirmeliyim?

Bunların hiç birini yapmak zorunda değilsin. Sadece kendini sevmen yeterli. Henüz çok gençsin bir yerlerden başlamanı tavsiye ederim.

Şimdi azcık sinirli yazacağım sana, iyice depresyona sokabilir bu seni. Dibe vurmadan yüzeye çıkılmaz.

Dışlanmanın nedeni dış görünüşün değil. Agresif karakterin ve karamsarlığın. Dış görünüşünü bir kenara bırakırsan hayatta bu yaşa kadar başardığın ne var? Bir düşün bakalım. Benim de bu özelliğim takdir edilmeli dediğin ne var elnde?

Hanımlar yorumlarda haklısınız ama beni anlamıyorsunuz. Bakın ben küçükken böyle bir sorunum yoktu. Küçükkende çirkinsin diyenler vardı ama çocuk aklı ne derler anlamazdım. Büyümeye başladığım an anladım çirlinlik ne demek bu insanlar diyor diye. Ortaokul da dışlandım sürekli ağlayıp rehber hocasına giderdim hep. Biraz konuşurdu sadece. Lisede dışlandım yakışıklı erkekler hep dalga geçti. Yazları gittiğim kurslarda muhabbetim olmayan kişiler arkamdan gerizekalı, ne biçim tipi var diye dışladılar. Okul hayatım baştan sona dışlanmakla geçti anlayacağınız yine de umursamadım. İş başvurusunda sırf tipim kötü diye tercih edilmedim bakın buraya kadar sorun yoktu ama anladım ki gerçekten çirkinim ve gerçekten kendimi kandırmışım bunca zaman. Daha yazmadığım çok şey kuzenimin yüzüme çirkinsin demesi vs. Öz teyzem bile beni aşağıladı. Sibele gelince bilmiyorum araştırdınız mı sorunu parasızlık değil çirkinlikti. Doktor olan abisi maddi olarak iyi olduklarını açıkladı. Diyorum hadi erkekler beğenmiyor boşvereyim ama bir tek arkadaşım yok. Ben güler yüzlü bir insanım. 2-3 yıl öncesi bir erkek konuşmak istedi ki benle aynı düzeyde görünüşe sahipti. Beğenmedim ilkte ama bende çirkinim daha iyisi bakmaz dedim konuştum ve hoşlanmaya başladım o ne yaptı? Benimle dalga geçti kendiside çirkin olmasına rağmen. Şimdi söyleyin bana benim suçum ne?

kendiniz böyle düşüne düşüne öyle hissediyorsunuz bence
destek almalısınız
merak ettim sizi bir resminizi atın da biz karar verelim çirkin mi değil misiniz diye

aileniz neden dışlıyor ki onlarda normal değilmiş

en büyük kötülüğü kendinize siz yapıyorsunuz. biliyorum söylemesi kolay, ve muhtemelen uygulaması da çok zor olucak ama o zorbalıklara kesinlikle boyun eğmeyin. ergenlik zamanlarında her şeyle dalga geçilir zaten, bir kızın kollarındaki tüylerle dalga geçmişlerdi, benim soyadımla. öbürünün kaşının ortasındaki tüylerle.

kendinize bakım yapın. öncelikle bir kuaföre gidin, sorun kuaförünüze yüzüme en çok gidecek model nedir. ombre falan yaptırın saçlarınıza. tarzınızı değiştirin. en fazla ne kadar çirkin olabilirsiniz ki. eminim bundan hiç atlattığınız gibi değilsinizdir.

Back
X