Çok çocuk isteyen müstakbel eş!

Terapi görürsün ne demek ya?
Ya sizi tercih edecek veya çocuğunun olmasını.
Hem sen ol yanımda, sonra çocuk iste, çok çocuğumuz olsun. Oh ne güzel, sizin istekleriniz nerde?

Çocuk isteyen ve net bir şekilde istemeyen kişiler evlenmemeli, birinden birine belki de hepsine yazık olacak belli.
Düşünceleriniz değişebilir, ama değişmeyebilir de.

Ne sizin onu çocuk hayalinden vazgeçirmeye hakkınız var, ne onun sizi buna zorlamaya hakkı var.

benim esimde 4 tane olsun diyor hep bende bir tane olsun onun bakımını manevi maddi olarak zorlugunu gor kolay olmadıgını anlarsın diyorum
Anlamıyorlar benim ki de çocuk düşkünü bir adam 2,5 yaşında oğlumuz var tmm desem 2. çocuğa asla kaçırmaz bunu ara ara lafta sokmaya başladı ama bende 2. yi istemiyorum

benim açımdan bir çocuk olabilir ama o asla kabul etmez. Baskıcı dediğini yaptırır.
Canim eminim 1 cocugun bile sorumlulugunun ne kadar agir bakiminin ne zor oldugunu oldugunu gorunce kendi illallah edecek vazgececek. benim esim de cok cocuk istiyordu ben de oyle gerci. simdi benim bulantilar yuzunden ne kadar cektigimi gorunce bu ilk cocugabile pisman oldu. kalp atisi vs cok mutlu bebek icin ama benim halime cok uzuluyor. ben de herkese 2.cocugu yapin diye cok israr ederdim ama simdi mesafeliyim. merak etme canim. evlenip ilk cocugunuz olduktan sonra eminim ikinizin ortak bir karari olacaktir. cunku bekarken her sey kolay gelir insanin gozune

Evet aynı cümleye ben de takıldım.

Çok rahatsız edici ve sığ bir bakış açısı, ama çocuk konusunda insanların çoğunun bu düşüncede olduğunu zannediyorum.

Ben olsam hakaret olarak algılarım.

Bende senin gibi klablik ailede buyudum ve senin gibi dusunuyodum. müstakbel esim de 3 hatta 4 çocuk istedigini söyleyip dururdu tek cocuk o da. Hic bu konuyu onunla tartışmadim onun cocuk sevgisini gozlerinin icinde gordukce babalik askını hissettikce fikrim degisti o da iki tane yeter Allah nasip ederse diyo simdi. Fikirler hisler degisebilir seviyosan yazik etme derim birine guvenmek cok zor

Muhteşem bir yazı . Güveniyorum ve seviyorum . Ben kiminle tanışırsam tanışayım kimseye bu kadar güvenemem. Baba olmaya o kadar layık ki . O sorumluluğu çok iyi kaldırır.sorumluluk sahibi . Yazık etmek istemiyorum .Çok pişman olurum diye düşünüyorum. Normalde hemen kesip atan biriyim arkama bile bakmam . Ama o başka . Mutlu oldum canım .

Daha da mutlu olacaksin emin ol

bir gün çocuk isterim fikrinde isen akışına bırak. asla istemiyorum çocuk diyorsan ayrıl. herkes kendi yoluna baksın.

Bende tek çocuğum ama evlenince de 1 tane istiyorum ya da en fazla 2 tane yani .
Ben cok rahat ettim her istediğim yapıldı cocugumda böyle hayat geçirsin isterim .

Kadınların çocuk sayısı konusunda daha çok söz hakkı olmalı bence. Hamile kaldığı günden itibaren gerek manevi gerek fiziksel ve pek çok konuda yıpranan onlar oluyor. Sırf çok çocuk seviyorum diye kimse eşinden fedakarlık beklememeli. Tabi çocuk sevmiyorum diye birini evlat sevgisinden mahrum etmekte bencilce. Kısacası siz birbiriniz için uygun değilsiniz.

Beni gibi düşünen bir insan daha elimde olsa 30'uma kadar yapmam heralde.
Kendinden çok düşuneceğin bir canlı. Yeme yedir, giyme giydir... Fizik bozulacak, koca birden değişecek. Ne bileyim bence gerçekten istemek lazım o sorumluluğu alabilecek olmak lazım.

Rahat rahat gezip tozamazsın yok bebek arabası yok puseti bebek çantası... Bekar hayatının bittiğini tam olarak çocuk olduktan sonra anlıyor kadınlar.

Ben bu sorumluluğu almaktan korkuyorum. Sonuçta oyuncak değil ki canın isteyince al canın istemeyince bırak.

Herkes aynı şeyi söylüyor doğduktan sonra görürsün böyle bir duygu yok diyorlar. Ama o duygudan korkuyorum zaten. Neden çocuk istememek insanlara korkunç geliyor? Ben karı koca baş başa olmak istiyorum. Ama eminim evlendikten sonra hem kendisi hem ailesi hem benim annem bebek bebek diye başımı ütüleyecek. Ve ben inatla henüz anne olmak istemediğimi söyleyeceğim.

Bayanlar daha evlendiğiniz ilk yıl direkt çocuk istiyorum deyip yapmak nasıl bir duygu çok merak ediyorum. Benden çok uzak bir duygu. Galiba anaçlıkla alakalı.

Biz evlendigimizde 4 yildir sevgiliydik. bekarken gezdik tozduk afedersin her halti yedik evlenince korunmamaya hemen cocuk sahibi olmaya karar verdik. ama 2 yil cocugumuz olmadi. simdi iyiki olmamis demiyorum cunku ben de cocuk seviyorum esim de cok seviyor bu yuzden yegenlerine cok deger veriyor. evlenince insan icin onceligi esi olmali. ben hicbir dayimi veya amcami bilmem ki biz yegenlerine esinden daha cok deger versin. o yuzden ikinci planda olmak istemiyorum. artik cocuga doysun cocuktan illallah gelsin istiyorum yoksa butun yegenlerini evime dolduracak hepsi bizimle yasayacak diye korkuyorum. biri universiteye gittigi icin bizde kaliyor zaten. esim beni cok sever sorumluluk sahibi iyi bir estir. tek sorunumuz bu malesef.

Bende bundan korkuyorum. Sanki çocuk olunca benim papucum dama atılacak hem eşim hem ailem hem de kendim tek odak nokta çocuk olacak. Ben bile kendimi düşünmeyeceğim gibi geliyor.

Senin de işin zormuş ama muhakkak bıkar.bir yerden sonra :) Benim sözlüm de bayılır çocuklara yiğenlerine.

En büyük korkum evlendikten sonra çevredekilerin sürekli çocuk baskısı yapması. Ben kendimi düşüncelerimi korkularımı aşana kadar kadın doğum haplarından şaşmam

Aynisini gecen bir arkadasim soyledi. cocuk olunca senin pabucun dama atiliyor insanlar hediye bile alacakken sana degil cocuga aliyor annen ailen cocuga daha cok deger veriyor ama bundan gocunmuyorsun aksine daha mutlu oluyorsun dedi. bence de oyledir. cunku benim 2 tane muhabbet kusum var evladim gibi seviyorum onlari. ve birileri ilgilenince cok hosuma gidiyor. annelik duygusu denince aklima nedense onlar geliyor. kuslari bukadar seviyorsam evlat kat kat daha fazla seviliyordur ve eminim cok guzel bir duygudur.

Onun vakti

baskı dediğim tatlı dille ama yaptırır dediğini . Çok dil döker. Çok iyi biri , temizlik bile yapar inçe düşünceli o yüzden
Bence evleneceksen iki çocuğu kesin göze al , zaten nasip kısmet benim eşim de çok çocuk isterdi ... Bi tane bile olmadı daha, beş yıllık evlilik. İstemekle olmuyor şartlar zaman mekan herşey önemli , şimdiden kesin hükümlü olmaya gerek YOk , zaten daha çok var evlenmenize . Zaman insanı değiştiriyor eski enerjisi kalmıyor

Ben de deli olurdum yiğen diye , ama artık kendi çoçuğumu olması ve evliliğimin Düzgün gitmesi için çabalamaktan yeğen meğen hak getire ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…