- 4 Kasım 2016
- 128
- 113
- 18
- Konu Sahibi PapatyaliHatun
-
Daha da mutlu olacaksin emin ol
her cümlenize katılıyorum. Bende böyle düşünüyorum aynen . Onun içim sorun olacağını düşünüyorumBeni gibi düşünen bir insan daha elimde olsa 30'uma kadar yapmam heralde.
Kendinden çok düşuneceğin bir canlı. Yeme yedir, giyme giydir... Fizik bozulacak, koca birden değişecek. Ne bileyim bence gerçekten istemek lazım o sorumluluğu alabilecek olmak lazım.
Rahat rahat gezip tozamazsın yok bebek arabası yok puseti bebek çantası... Bekar hayatının bittiğini tam olarak çocuk olduktan sonra anlıyor kadınlar.
Ben bu sorumluluğu almaktan korkuyorum. Sonuçta oyuncak değil ki canın isteyince al canın istemeyince bırak.
Herkes aynı şeyi söylüyor doğduktan sonra görürsün böyle bir duygu yok diyorlar. Ama o duygudan korkuyorum zaten. Neden çocuk istememek insanlara korkunç geliyor? Ben karı koca baş başa olmak istiyorum. Ama eminim evlendikten sonra hem kendisi hem ailesi hem benim annem bebek bebek diye başımı ütüleyecek. Ve ben inatla henüz anne olmak istemediğimi söyleyeceğim.
Bayanlar daha evlendiğiniz ilk yıl direkt çocuk istiyorum deyip yapmak nasıl bir duygu çok merak ediyorum. Benden çok uzak bir duygu. Galiba anaçlıkla alakalı.
Nedense benimde içimde öyle bir his var hahaSen istemediğin sürece baskı maskı yapamaz. Alsın kendi doğursun kendi baksın o zaman.
Saçmalığa bak ya. Her sıkıntısını ben çekeyim ama erkek istedi diye yapayım.
Bence hemen ayrılın. Yoksa burada çok konu açarsınız :)
Böyle bir olayı duyduğum iyi oldu.canım sağolÇözülecek bir sorun değil bu maalesef.. bi yerde duymuştum kadınla kocası çocuk yapmayacakları konusunda anlaşmışlar. Sonra bikaç sene sonra adam çocuk diye tutturmuş. Kadında istemeyince adam boşanmış kadından. Herkes adama hak vermiş kadın çocuk doğurmalıymış. Adam heralde evlenince ikna ederim dedi ama en başta öyle söz vermeyecekti.
Bu konuda netsen uzatmadan ayrılmalısın.
Evet ya kafamda çok kurguluyorum ben . Haklısın canımBoyle bir sebep yuzunden bence ayrilma..Dogmamis cocuga don bicmek denir buna.Bu kisiden ayrildinjz diyelim,baska bir es adayi da 2cocuk isterse ondan da mi ayrilacaksiniz? 2cocuk istemesi gayet normal bana gore. Ulkemizde 3-4 cocuk tesviki varken....
Ayril canim o da kendine gore cocuklari cok seven biriyle evlenir sende tam tersi fazla cocuk istemeyen biriyle evlenirsin..Başlıktanda anlaşıldığı gibi, ileride evlilik düşündüğüm adam tek çocuk olarak büyümüş . Ve evlenirsem 2,3,4 çocuğumuz olsun istiyorum diyor. Bende kalabalık bir aile hatta sülalede büyüdüğüm ve de birtakım sebeplerden dolayı bebek istemiyorum. Küçüklüğümden beri istediğim bir şey. Olsun terapi görürsün diyor. Bu takıntılı olduğum konuyu kendince halledebileceğini düşünüyor. Bu meseleyi bana açtırmıyor. Baba olabilecek olgunlukta düşünceli bir insan . Ama ben mutsuz olacam , işten gel çocuk bak. Bitmek bilmeyen sorumluluk. Ama onu öyle bir şeyden de mahrum edemem, vicdan azabı çekerim . Sizce ayrılmalı mıyım ? Ayrılmaya da niyeti yok yemin ettiriyor . Çıkmazdayım lütfen fikir verin kızlar.Buna ihtiyacım var.
Canım benim Allah yardımcın olsun inşAllah.Çok etkilendim söylediklerin karşısında .Çok doğru noktaya değindin bana da dedi ki birbirimize daha çok bağlanırız diye. Klasik erkekler. Bütün güzellikler seninle olsun.Benim annem senin gibi düşünen bir kadın, babam ise illa çocuk olsun istemiş erkeklere göre çocuk demek ayrı zamanda kadını kendine bağlamak için gerekli bir yapıtaşı kanımca. Ne oldu peki dersen ben 1,5 yaşımdayken ayrıldılar. Çok zor şartlarda geçti çocukluğum ve hayatım. Göçebe gibi bir anneanne, bir babanne derken. Her olaya karşı savunmasız biri olmuştum savrulduğum için adeta. Sen sen ol, yol yakınken ayrıl. Aranızda çok büyük bir aşk olsa bile bu fikir ayrılığı sizi birbirinizden itecek ve bu zaman alacağı için bir bakmışsın elinde bir bebekle annenin evinde almışsın soluğu. Birde alışamazsan çocuğa, kendin istedin al çocuğuna bak dersin dahada beter olur çocuğun kaderi.
benim açımdan bir çocuk olabilir ama o asla kabul etmez. Baskıcı dediğini yaptırır.
Allah kolaylık versin canım .Çalışan kadın için 3 4 çocuk upppsss...ben tek çocukla yetişemiyorum
Kesinlikle böyleŞimdiden dert etmeyin, Allah verecekmi oda var.Çocuk sahibi olmakta artık zor, nasip.Atalarımızın meşhur bir sözü vardır, dogmadık bebege , don biçilmez.Allah dileyen herkese nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?