- Konu Sahibi Hebehubele
-
Bağış yapılabilir tabii ki, konu para karşılığı verilmesi değil mi zaten?Bn biraz baktım internet ten . Sabah da söyledim zaten iyice gidip bi saglik kurumunda araştırmak lazım diye. Para karşılığı yasal değil , ama bağış yapılabilir yaziyor yada ben öyle anladim
Şikayet olursa ortaya çıkar para karşılığı olduğu.Yakmasın da başını aman diyim.Bn biraz baktım internet ten . Sabah da söyledim zaten iyice gidip bi saglik kurumunda araştırmak lazım diye. Para karşılığı yasal değil , ama bağış yapılabilir yaziyor yada ben öyle anladim
Nasıl olmuyor yahu sadece akrabalara mı organ veriliyor hiç sanmıyorum4. Derece akrabaya kadar organ nakli yapılıyor. Onun dışında öyle birini götürüp de bu bize böbreğini verecek uyuyorsa alalım diye bir şey yok bildiğim kadarıyla.
Canlı vericilerde öyle. Akraba değilse kurula girmesi gerekiyormuş. Kurul kabul ederse verilebiliyormuş.Nasıl olmuyor yahu sadece akrabalara mı organ veriliyor hiç sanmıyorum
Iyi de bu suç. Açtım TCK'yı sıcak sıcak yazıyorum. TCK md.91 fıkra 3 : " Organ veya doku satın alan, satan, satılmasına aracılık eden kişi hakkında birinci fıkrada belirtilen cezalara hükmolunur." Yani 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası var.
Bağış yapma durumu kadavra olarak yapabilir yani öldükten sonra organlarımı bağışlıyorum der . Evet 4.dereceye kadar akrabadan organ nakli yapılabilir. Diğer türlü etik kurula gider onlar karar verir.Bn biraz baktım internet ten . Sabah da söyledim zaten iyice gidip bi saglik kurumunda araştırmak lazım diye. Para karşılığı yasal değil , ama bağış yapılabilir yaziyor yada ben öyle anladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?