çok derdim var nolur yardım edinnn

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
uzaktan çalışma imkanı mevcut, ayrıca yapı denetim vs vs yapabiliyor
Tamam güzelim bak kardeşim olsaydın da bunu derdim sonra kendini özelde çalışırken bulursun bu sene kpss ags her neyse çalış evden de uzaklaş gece kütüphane açıktır sevgilin de ales çalışsın bahaneyle 12 1 e kadar dur mezuniyete bırakma sonrasını sonra düşün

çok teşekkür ederim bu yorum beni ağlattı evet doğru söylüyorsunuz ben alıştırdım. bazen ne güzel babamla görüşmüyorum annemle de görüşmesem keşke diyorum umarım sizin de kapılarınız hep çiçekli olur teşekkür ederim

Bir yerde ebeveynlerden birine şiddetli bir öfke varsa, bu esasen diğer ebeveyne yansıtılamayanın birikmişliğidir.
Annen konusunda yerden göğe haklı olabilirsin ama baban sırf hayatında yok diye sütten çıkmış ak kaşık değil, bu öfkenin en ez yarısını da o hak ediyor. Hatta belki mislincesini.
Annen onca sorumluluk içinde kafayı yeyip yıllardır akıl hastanesine yatıyor da olabilirdi, şu anki durumu da pek farklı değil ondan, anlattıklarına göre.
O nedenle tüm hayatının faturasını tek kişiye kesme. Ben olsam baba kişisini bulur ona da gereken sitemi ederdim.

sevmediğini ve görüşmek istemediğini söyledi uzun zamandır görüşmüyoruz

Oda annenizden betermiş.
Neyse sen şu anormal kafadaki anneni okul bitene kadar görmezden gel. Bir işe gir çalış ve ne kadar maaş aldığını da söyleme. Birde ona şunu bunu yapma demeyi bırakın ne hâli varsa görsün.

maalesef annem babamla da beraberken farklı değildi. onların da bu halde olmasının suçlusu ben değilim. kendilerine güzel bir gelecek çizebilirlerdi. annem babamla beraberken babamı bana karşı dolduran bi insandı hem de ben küçücük bi çocukken. sadece manevi olarak destek bekledim doğal olarak ama hiçbir zaman olmadı

haklısınız evet

haklısınız evet

Bak okulların açılmasına az kaldı gönlünü biraz ferah tutmaya çalış. Onu yaptığı hareketleri takip etmeyi bırakın ki sinirlariniz bozulmasın. Birde kendine bile hayırı olmayan birinden sevgi görmediğin için üzülme.

haklısınız şuan tek motivasyonum okul açılınca gitmek teşekkürler

Üzücü, birinden biri düzgün olsaydı diyorsundur…Allah yardımcın olsun.
Bugüne kadar çok zorluk çekmişsin, bundan sonrası iyi olur inşallah
Bu aşamadan sonra enerjini boşa harcamaman için şunlar önemli: iş güç sahibi olmaya odaklanmak, annene mesafe koymak ve söylenmeyi bırakmak.
Kısıtlı enerjimizi, annemiz dahi olsa, kimseye heba etmemek lazım, ki esas hayat amacımıza odaklanmaya gücümüz kalsın.
Kolaylıklar diliyorum

teşekkür ediyorum size de hayatta ve hayatla mutluluklar başarılar :))

Anneniz başkasını sevmemeyi bir kenara bırakın, kendisini bile sevmiyor. Etrafı pisletip emirler yağdırıyor çünkü hayattaki tek otorite alanı o ev. Hem sinir bozucu hem de trajik. Sizi çok iyi anlıyorum. Yapabilirseniz mezun olduktan sonra da okuduğunuz ilde kalmaya devam edin. İnsan vicdan yapıyor biliyorum ama şöyle düşünün siz doğmadan önce de anneniz bir şekilde kendi düzeninde yaşıyordu. Bir an önce o evden uzaklaşıp sevgilinizle eşinizle hayatınızı kurun. Nişanı düğünü mutlaka yapın erkek tarafı sizi sahipsiz görmesin. Anneniz de misafir gibi gelip gitsin. Düğünde bir günlüğüne düzgün davranır artık.

tavsiyeniz için teşekkürler haklısınız :/

Okurken kendi annemi ben anlatıyorum sandım. Öncelikle birebir aynı anneye sahibiz seninki yine benimkine göre bir nebze iyi. Benimki aylarca duş bile almazdı. Seni inanılmaz iyi anlıyorum. Tavsiyemdir ki akıl sağlığın ve travmalarının azalması için sürekli dışarıda vakit geçirmen. Ben öyle yapardım çünkü yaptığım tek şey eve gidip yemek yiyip sabah olunca işe gitmek olurdu. Aynı zamanda sürekli canı sıkıldığında küfürler eşliğinde evden kovulur kapıda insafa gelirde kağıyım açar diye beklerdim. Eve şeytan dışarıya melek. Eşyalarımı saklardı giymeyeyim diye ve sürekli kendini över bizi övene de engel olurdu güzellik anlamında ve her anlamda. Sürekli bi kendiyle kıyaslaması vardı ‘çocuk doğurda görürüm seni’ gibi. Asla iyi yorum duymaya tahammülü yoktu benimle ilgili. O evde hergün ne yaşadığını anlayabiliyorum hangi şehirdesin? Sana. Yardım etmek yol göstermek isterim. Üzgünüm ki hayatın boyunca sevgilinin ailesinin kanatları altında mutluluktan ezileceksin. Bazen kıskanıcaksın bazen sana uzanan elde ağlayacaksın bunlara hazırlıklı ol. Yeni evliyim ve öyle güzel eş ve aileye sahibim ki bunun altında müthiş şekilde eziliyorum. Annemin bıraktığı travmalar çoğu zaman evliliğime ve hayatımın her alanına yansıyor. Dilerim bir an önce kurtulursun o evden fakat defaatle söylüyorum ki sana dikkate alırsın umarım, hayatta herşey insanlar için. Öncelikle iş bul,çalış anneni zerre takma şiddet uygulamıyorsa bu senin için bir avantaj küfür etsin istediği kadar Tıka kulağını önüne bak. Mezun olduğunda ise özele git çalış kpss bekleme oda ayrı bir stres olur. Biraz para biriktir, biriktirirken hazırlan ve atanmaya bak. Şuan atanmak zor bu stres altında da ne kadar odaklanırsın bilemem. Paraya ihtiyacın var önceliğin para ve ayrı eve çıkmak olsun. O zaman kendi düzenini kurduktan sonra hayatına yön verirsin. Umarım rabbim gönlüne göre verir ne eylerse kolay eyler. Bana her zaman yazabilirsin.

çok teşekkürler yorumunuz için sizin için de çok üzgünüm umarım şuan hayatınız çok güzeldir. kaç yaşındasınız ben istanbuldayım

Özel eğitimden istediğiniz yere atanacağınızı düşünüyorum biraz kpss kasarak,atanıp evlenirsiniz inşallah

Zor bir hayatın var. Ne anneden ne de babadan yana şansın olmamış maalesef. Ama ebeveynlerine rağmen, sen kendi kendinin şansı olmuşsun. Aklın, duruşun ve olgunluğun için tebrik ederim seni. Çok farklı yerlere de savrulabilirdin, ama sen kendi ayakların üzerinde durmayı tercih etmişsin.
Annenle ilişkini mümkün olduğunca sınırla. Bence de dışarıda vakit geçirmek, evden uzak kalmak için en iyi yöntem.
Bir ilişkinin olması, hayatında duygusal anlamda bir desteğin olması çok kıymetli. Ama çok da bıçak sırtı bir konu. Gerçekten doğru kişi olduğu için mi evlenmek istiyorsun yoksa o evden kurtulmak için mi, lütfen bunu iyi düşün. Hayatı hep zor haliyle deneyimlemişsin, hep mücadele etmişsin. Elbette huzura ermek, mutlu bir yuva istersin. Ama her zaman ilk hedefin kendi ayakların üzerinde durmak olsun.
Dilerim en doğru kararları alır ve çok mutlu olursun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…