En başından beri kötü evlilik dedik zaten, kötü evlilik sadece şiddet, aldatma değil dedik, sorumsuzlukta kötü evliliktir. Adam çok iyidir ama ailesine eşini ezdiriyordur, korumuyordur. Bu da kötü evliliktir. Evlilik kötü bile olsa günün sonunda sevişip sarılıyorsun, aile oluyorsun diyen sizsiniz, dışarda mı turmuş oluyorsunuz şimdi?
Yok konfor alanın oldu bile, yok alıştın. Ne kadar tanıyorsunuz beni, tutarlı olmamakla, itiraf etmemekle suçlamışsınız birde. Her zaman, her şartta evlilik kötü bile olsa neden illa güzel şeyler söylemem için ısrar ediyorsunuz ? Neden en kötü sevişiyorum yani, bu da bir şey dememi bekliyorsunuz? Ben sizin gibi düşünmüyorum, ben sizin gibi bakmıyorum evliliğe? Kötü bir evlilikte konfor alanı olmaz, olamaz kişiye göre değişmez olamaz! Bu evliliğe alışmak ve konfor alanı olarak görmek direkt olarak toksik ilişkinin göstergesidir.
Neden boşanmayayım şartlarım iyileşse mesela? Belki beni her şeye yetişmeye çalışmak çok yormuştur, yalnızlaşmak istiyorumdur. Kendi kendime kalmak, kendimi dinlemek, kafamı boşaltmak istiyorumdur. Sadece kendi kararlarımı alıp yaşamak istiyorumdur. Bu saatten sonra dünyanın en mükemmeli bile olsa karşı cinse tahammüllüm yoktur. Ben sizin kadar SEVİŞMEYİ yüce görmüyorumdur, benim için sondan birinci bir eylemdir.
Siz kaç yaşındasınız kuzum? Verdiğiniz örnekler o kadar alakasız ki, parası olup hayatına bakabilecek bir kadınla, kısır olan bir kadını aynı kefeye koymuşsunuz? Aynı şeyler mi gerçekten? Kısır bir kadının çocuk sahibi olma ihtimali yoktur ya da çok zordur. Siz kısır bir kadına çocuk çok güzel bir şey deyip özendirmeye devam edin o zaman.