Çok Dertliyim, Artık Evlenmek İstiyorum

buna cok katılıyorum. İs dünyası erkekler icin erkekler tarafından yönetiliyor. Ben ailemden para almadan burslarımla okudum, kücük isler de yaptım. üniden mezun olurken hatırı sayılır birikimim vardı ama cok seyden de feragat etmistim. ailemden para almayı gec yardım ettigim oldu. daha 1 yıldır is hayatında olmama ragmen sükür ilk arabamı aldım (hatta 5 yasımda arabamızı sattıgımızdan beri ailemizin ilk arabası oldu). Arabayı satıp üstüne koyup ev almayı düsünmeye basladım. peki erkekler 30 yasına kadar ne yapıyor cidden? Biz kadın halimizle bu kadar cabalayıp bir şeyler ediniyoruz, onların aileleri de is dünyası da arkalarında olmasına rağmen 30a kadar bos beles geziyorlar. Ne bir sağlıklı alıskanlık, kültürel hobi var ne bi birikim. borcu olanlar da gırla… Anlamıyorum gercekten. benim erkek kardes de öyle, calıssam nolacak okusam nolacak diyip diyip evde oturuyor…
Sonuc olarak bence de maas, birikim, aile kültürü, hayata olan bakıs, evlilikten beklenti ve dıs görünüs de denk olmalı.

Kızlar üzülmeyin.

Ben 40 yaşıma dek bekardım. Ev araba vardı. 40 yaşımda inanın ki toplum baskısına yenilip evlendim.

Ve şu çok net, bekarlık evlilikten iyi. Bunu içtenlikle yazıyorum. Daha iyi imkanlarım olsa büyük bir şehire taşınır bekar bekar yaşardım. Erkeklerin derdi bitmiyor. Hayat kısa. Yiyip içip gezmek ve özgürce huzurlu yaşamak için bekarlık şart.

Evleniyorsun elin herifi senden hizmet bekliyor. Hem iş hem ev işi inanın çekilecek çile değil. Mantığım almıyor. Çift maaş için çalışan kız arıyolar bi de genç olsun güzel olsun diyolar. Şaka gibi. Erkek milleti çok bencil. İyisini bulmak şans işi.

asistanlık ortamında da mı olmadı dr hanım… ben de pratisyenim çok küşük bi hastanedeyim kimseyle tanısamıyorum
Yani asistanlıkta dışarıdan bir sevgilin vardı onunla nişanlanıp ayrıldık zaten 3 sene onunla kaybettim. Ama zaten kadın ağırlıklı bir kliniğiz o olmadaydı da kimse olmazdı diye düşünüyorum.

Çünkü kadınlar , seçeneklerinin farkında , ya kendi kazanacak , ya kazanan biri ile evlenecek. Erkeklerin yönettiği , onların lehine dönen bir düzende umursamaz olmaları normal. Kadınlar ise gelecek korkusu yaşadığı için daha planlı ve geleceğe dönük hareket ediyor. Aslında hayat buna bizi zorluyor.
Borçu olan çalışmayan , evde oturan kadının seçeneği kocaya gitmek ve çok büyük riskler içeriyor, siddet , cinsel şiddet, köle gibi kullanılma, terkedilme , çocukların bakım giderlerinin karşılanmaması , öldürülme , yaralanma gibi . Ama erkeklerin böyle bir korkusu yok. Borcu olan , çalışmayan adamın şiddet görme ve diğer kötü olayları yaşama ihtimali yok , o yüzden asla karşılaşmayacakları riskler için önlem almalarına da gerek yok.

Daha haklı bir yorum bulamazdım sanırım.

Evet ortalamanın üstünde kariyer kadın için bu konuda dezavantaja dönüşebiliyor. Erkekler beğenseler de çekinebiliyorlar. Evlenmeyi kesin olarak istiyorsan gönlünün ısındığı ve iyi biri olduğuna kanaat getirdiğin üniversite veya önlisans mezunu kişilere de şans verebilirsin bakarsın diplomasız ama donanımlı biri çıkar karşına.

Siz kaç yaşındasınız?

bir cinsin ötekinden daha bilinçli olduğunu düşünmüyorum. eğitim seviyesiyle karakterin paralel gittiğini de düşünmüyorum.

sizin birlikte olmak istediğiniz kişiden beklentileriniz neler? hep eğitim düzeyi, işi vs. konuşulmuş ama ben bunu merak ettim. ne arıyorsunuz ve rastlamıyorsunuz tam olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…