çok dırdırcıyım galiba :(

creamytea

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
7
0
16
Ankara
Herkese merhaba ,
sevgilimle 5 yılımızı bitirdik. İlk zamanlar hayal bile edemediğim güzel şeyler yaşadım. İnanılmaz biriydi , sürprizler , hediyeler , güzel sözler ..kısacası dünyanın en mutlu insanı olduğumu sanıyordum. 2 yıl önce okullarımız bitti. Ben çalışmaya başladım ama o hala istediği mesleği bulamadığını söylüyor. yani bekliyoruz...6. yıla başlıycaz ve hiç birşey eskisi gibi değil.. ve ben bunu nerdeyse her gün söylüyorum neden böyle olduk , neden eskisi gibi değilsin filan die. Çünkü beni o kadar şımarttı ki , tepeden aşağı düştüm resmen. İlk günlerde bana şiirler yazardı şöyle güzelsin , böyle şanslıyım die ama şimdi spor yap , saçını uzat...diyor. Ben güzel biriyim( ki güzelliğe takmazdım ama) ama onun yanında cok çirkinmişim gibi hissediyorum o bunu yapıyor bende artık takıntılı oldum kendime güvenimi yerle bir etti. ve kendisi yakışıklı ama bir görünce bi daha bakmazsınız ama kendine tapıyor resmen. ilk günlerde benimle olabilmek için neler neler yaptı bana bakmazsın die korkuyorum derdi şimdi beni beğenmiyor galiba. önceden karıcım derdi , evlilik yaklaştıkça onu da demez oldu. ve son 2 yılda inanılmaz kavgalar ettik ben ( biliyorum büyük hata) her seferinde ayrılmaya kalktım cılkı çıktı yani. ve canım acıdığı beni duymadığı için her seferinde dozunu arttırdım lafların, saygısız biri oldum ve haklıyken haksız durumuna düştüm hep.O asla saygısızlık yapmadı ama yapsa bağırsaydı da şeffaf konuşabilseydik... Bakışları bile anlamsız artık, boş bakıyor yani. Su an konuşmuyoruz barışalım dedi ama ben hayır dedim. Annesi aradı, siz birbirinize aşıksınız o yüzden bu kaprisler diyor. barışınca değişen bişey olmicak yine arada bi telefonla konuşucaz , mesajlar ...bu... geleceğe dair konuşulacakları tükettik galiba, hiç plan yapmıyoruz bizle ilgili konuşmuyoruz hiç....ben artık sıkıldım cok üzülüyorum ve kendimi değersiz hissediyorum... belki bu baskaldırışlarım kendime yeniden güven kazanmak için... bilmiyorum evlensek zaten heyecan bitti mutlu olur muyuz bilemiyorum ... başkasını da düşünemiyorum aslaa...bazen onsuz cok mutlu olucam diyorum ama sabah kalkınca içimde sıkıntı... ne zaman gececek

tatlım erkekler eşleri kendilerinden üstün olmaya başlayınca bu tür davranışlar sergiliyor malesef. bi nevi tatminsizlik olarak düşün. sen şuan iş konusunda galiba eşinden öndesin oda senin hatalarını , kusurlarını ortaya çıkartarak çözüm sağlamaya çalışmış sanırım. birazcık sabır göster onuda anlamaya çalış çok sık boğaz etme haklıyken haksız duruma düşmüşsün yapacak bişey yok keşke dozunda bıraksaydın canım ya üstelemeseydin

Son düzenleme:
Ah canım ah anlıyorum seni okullar bitipte gerçek hayatla yüzleşince afallıyor insan. Kurulan hayaller yerle bir oluyor,büyük bir ümitsizlik,çaresizlik,sevdiğine kavuşup evlenenleri gördükçü artan hayal kırıklığı. Bende yaşadım bunları iş konusu büyük bi sorun olmuştu. Ben bir türlü susmak bilmiyordum. Ama sabrettik oldu şubat ayında nişanlandık. Nişanlımın işide oldu aralıkta askerede gidiyor.Zor ama sabırlı ol,dua et inan üstüne gittikçe aşkına zarar veriyor insan. Bu kavgalar hep çaresizlikten oluyor. Sen çalışmana devam et hayallerinden vazgeçme

aynen öyle başkaları evlendikçe ben daha da üzülüyorum ... bide ben öğretmenim o öğretmen olmak istemedi ...ki hak veriyorum ve mutlu olacağı işi yapması için destekliyorum ama aslında sorun iş filan değil sorun birbirimize eskisi kadar ilgi göstermiyor olmak ... 'bizle' ilgili konuşamıyor olmak... bende hep şöyle yorumluyorum galiba sevmiyor baksana sevse bişeyler yapardı diyorum ... hep sevgisizliğe bağlıyorum yani...bide akrabalar var... o gün halam aynen şöyle dedi eee bir arpa boyu yol alabildiniz mi bari ? moralimi bozuyor herkes ben onu beklerim sorun değil ama aramızdaki ilgisizlik en en aşılmazı

üniversitede her şey tozpembe kurulan hayallerin sınırı yok ama gerçek hayat çok zor o kadar şeyle mücadele ediyoruz ki kendimize baktığımıza eski benden eser kalmamış olduğunu görüyoruz.

Arkadaşım inşallah bu sıkıntılar da geçer i, iyi günün kötü günü de var bazen insan kendini tanıyamıyor ona zaman tanıyın sıkboğaz etmeyin

vardır bundada bir hayır gülüm dert etme takma kafana ya evlendikten sonra olsaydı bunlar herşeyin hayırlısı olsun hakkında inş :)

uzun süreli ilişkilerde bu tarz sorunlar sık sık yaşanıyor sanırım sana ilgisi azalmışda olabilir ama illaki öyle olucak diye birşey yok erkekler bu iş konularınız biz bayanlardan daha çok kafalarına takıyorlar evlilik ve geleceğiniz konularında konuşarak seni umutlandırmak istemiyordur onun psikolojisini de düşün sonuçta konuşmasanızda senin beklentilerinin farkında ve bunu yerine getiremiyor olmak onmu daha fazla üzüyordur biraz üstüne gitme bakalım

gerçekten ben bu değildim kendime güvenirdim ,mutluydum yalnızken bile.... ben ben olmaktan cıkıyorum galiba...ama gercekten sevseydi daha özenli davranırdı ne bileyim böyle sıkıcı olmazdı... diyo ki bu kadar üstüne gittiğim için içinden bişey yapmak gelmiyormuş.... ya sussam da yapmıyor ki denedim...

ooo canım milleti dinlersen yandın benimde arkadaşlarım vardı etrafımda sürekli bana gaz veriyorlardı ondan bişey olmaz neyi bekliyor, seni oyalıyor,sorumsuz vb her defasında moralim bozuluyordu ondan sonra büyük bir kavga. Kapa kulağını herkese acele etme. Erkektir sonuçta iş,askerlik kafası takılıyordur üzüntüsünden sana soğuk davranıyordur.

bide kızlar aynı yaştayız ikimizde 24 üz benim yaşım evlilik için uygun ama bir erkek için 24 erken gibi geliyor. siz ne dersiniz bu konuda ? gerçi ondan bi yaş küçük erkek kardeşi nişanlandı hemde 17 yaşında bi kızla...

Ya çok özür dilerim konu sahibinden alakasız birşey yazacağım için ama dayanamayacağım. Evli olmayan gencecik insanların birbirine "karıcım" "kocacım" demeleri bana çok itici geliyor. Ben eşimin bile bana karıcım demek yerine canım hayatım sevgilim ve bize özel birkça kelimeyi kullanmasını tercih ederim. Hele ki daha evlenmeden, bu ne acele, bu ne görmemişlik demek geliyor içimden.
Neyse konuna gelince, çok üzgünüm ama üniversitenin erken yıllarında başlayan uzun süreli ilişkilerden sonra ya evlilik öncesi ya da evlilikte problem yaşanıyor genelde. Hele de taraflar birbirinin ilk aşkıysa. Çünkü gözün açılmadan başka türlüsünü denemeden ilk gördüğüne takılınca aklında bilinçaltında "Acaba başkası nasıl?" sorusu mutlaka oluyor. En azondan taraflardan birinin. E bir de ilişki çok uzun sürdüğü için tükeniyor duygular. Evlilik de uzun yıllar sürüyor ama evlilikte çocuktu ev almaydı ailelerdi derken türlü çeşit aksiyon oluyor zaten hayata acı tatlı renk katan. Ama flört öyle değil ki. Çıktın, gezdin, romantik yaptın gelecke planları kurdun cinsellik yaşadın ya da yaşamadın farketmez... Eee geriye ne kalıyor? Heyecan sönüyor. Ben o nedenle kızların üniversitedeki ilk aşkları ile gelecke planlama konusunda çççooook çoooook tgemkinli olmaları taraftarıyım.
Bir arkadşaımın kuzeni vardı, ikisi de mükemmel mesleklere sahip, mükemmel bir ilişki. 10 yıl sürmüş herşey muhteşemmiş. Ama evlilikleri 1 yıl sürdü. Ve evlenmeden önce arkadaşıma "kuzeninin evliliği sorunlu olabilir, ilişkileri çok uzun sürmüş" dedim. Beni dövecekti nerdeyse, "onlar harika bir çift, 10 yıldır hiç kavga etmediler, çok aşıklar" diye.. Ama yanılmadım. Yanılmam genelde bu konuda. Bana siz de tüketmişsiniz gibi geldi açıkçası. Evlilikte yaşanacka herşeyi yaşamışsınız geriye bir heyecan kalmamış. cinsellikten bahsetmiyorum. İnsan cinselliği yaşarken de "sen benim eşim değil sevgilimsin" tavrını koruyabilir. Ya da tam tersi el ele tutuşmadan da karı koca gibi yüz göz olabilir. Siz bu anlamda tüketmişsiniz işte. Direk "karıcım" "kocacım" moduna girmişsiniz. Bir "annen bunu dedi, baban bunu yaptı" kısmı eksik ki o da var aslında annesi yorum yapıyor ilişkinizle ilgili sizin aşk düzeyinizle ilgili.

öyle yapmaya çalışıyorum bide kendinin sanki süper bi evliliği varmış gibi ahkam kesiyor bana sizden bişey olmaz diyor. kulağımı kapatıyorum onu savunuyorum hatta ama yalnız kaldığımda içime batıyor o laflar. Bu arada ben ondan habersiz bir üni ye başvurmayı düşünüyorum okutmanlık için. Belki de ayrılmamız en hayırlısı. Ama düşünüyorum da başka biri belki bu kadar tahammül edemez bana. Keşke 30 yaşında filan olsaydı. keske yeni tanışmış olsaydık heyecan dorukta olsaydı....

kesinlikle olayı cok güzel özetledin ... süpersin... ben böyle olacagını biliyordum ki bundan önce de uzun süreli bi ilişki yaşamıştım...ve ben ne kadar uztmaya ertelemeye calıssam bazı seyleri o hep 10 adım gitti...söyledim ona tüketmeyelim hatta bana sevgilim demesini istedim hep... ooo biz yüzük fln taktık kendi aramızda ben asla asla yapmam dedim ama nasıl oldu olaylay nasıl gelişti anlayamadım.... biçok şeyi tükettik haklısın ve ailelerimizde karısmıyor değil.... eee sence nasıl bitecek sonu ??

yazdıklarını okurken bu yazıyı ben yazdım da sonra yazdığımı mı unuttum acaba dedim.evlenmek üzereyim ve ilişkimiz şuan tam da senin tarif ettiğin gibi.harfi harfine aynı sadece sacını uzat spora git gibi şeyler yok bizde.ilk başlarda dedim ki evlilik stresi sardı sanırım o yüzden böyle donuk ilgisiz ona sordum o da evlilik stresinden dedi hatta daha fazla strese girmesin diye herşey
kendim yaptım en basitinden halılarımızın birkaç tanesi uymadı renk olarak attım arabaya gittim kendim değiştirttim ama onun bu buhran durumu bu sürekli devam etti 100lerce kez oturdum anlattım ne kadar üzüldüğümü ama hiç bir değişiklik olmadı.bundan 1 hafta önce yeter artık dedim sen kendini ben seni düşündüm bu zamana kadar ama kimse beni düşünmedi.kusura bakma bundan sonra senin derdini kendime dert etmicem kendimi düşünmek zorundayım artık evleniyoruz diye kendimden vazgececek değilim dedim. ve sonuç:1 haftadır tutuşmuş vaziyette.resti yiyince kendine geldi adam ama hiç taviz vermiyorum.

neden oluyor bunlar biliyormusun canım adamlar bizi cepte görüyor kaybetme korkuları yok bizi.kendinden emin bir şekilde onsuzda yapabileceğini senin için en değerli şeyin o değilde kendin olduğunu hissettirirsen ona o da kendine gelicek.hiç üzme kendini.gerçekten de kimse senden değerli değil.

benim yaptığım en büyük hatalardan biri de her tartışmada ayrılmaya çalışmak canım... ilk zamanlarda o da tırsardı ama ben alıştırdım heralde... gerçi hala biliyorum üzülüyor ama eskisi gibi tepkiler vermiyor tabi.... bide siz evlilik moduna geçebilmişsiniz... biz hala beklemedeyiz...işi yok hala ... işte ben senin gibileri seviyorum o yapmıyorsa ben yaparım hallolur diyorsun... ben ... bende alınganlık , beklenti diz boyu... o yapmıyorsa sevmiyo demektir diye ilişkiyi sorguluyorum hemen .... kendine güveni olmayan insanlar gibiyim... küçücük bir sarsıntıda hemen kaçıveriyorum

Valla bir şekilde açık yüreklilikle oturup enine boyuna konuşmalısınız ilişkinizi. Kavga sırasında değil ama. İyi bir günüzde. Karşılıklı beklentilerinzi hatlarınızı... Ona göre bir yön verirsiniz ilişkinize.

canım benim o yapmazsa ben yaparım modumda bir yere kadar oluyor.ben de çok stresliyim hatta ben daha evlenmeedn böyle saldıysa kendini evlenince daha kötü olacak diye evlenmekten korkar oldum.ama onda bencilli diz boyu.rüzgar eken fırtına biçermiş.görsün şimdi fırtınayı.

sanırım arkadaşlara katılacam. uzun süreli ilişkilerden kaynaklı. başta tabiiki ilgili oluyorlar, ama ömür boyu sürmez ki. sonradan erkekler duruluyo, kadın afallıyor. bizim de 2. yıl bitecek. senin yaşadığın problemleri yaşıyorum. 1 yıl içinde evlenemzsek de sen yoluna ben yoluma dedim çocuğa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…