Çok düşündüm, 4.5 yıllık sevgilimden bugün ayrılacağım

Yavrucuğum ana ayrı baba ayrı çocuk tek başına ayakta durmaya çalışıyor. Böyle insanlar için kız isteme nişan düğün zaten bir travma. O kadar insanı her seferinde nasıl bir araya getirsin toplasın? Herkesin işi gücü var, on kere para harcayıp sizin kapınıza gelip egonuzu mu şişirsinler? Bunlar hep para. İsteme ve nişan aynı gün olsa ne oluyor?
Ben senin aile profilini az çok anladım. Sen bu çocuğu azad et. Hem hiçbir şey yapmayayım gem karşı taraf prenses muameleli düğün yapsın istiyorsun da maymun gözünü açmış neyse ki.
Ben sevdiğim insanla ailem arasında kaldım. Ben çok şeyi sineye de çekmiştim ama olmadı.
 
Yani uzun lafin kisasi 4.5 yil beklemissin, 4 ay bekleyememissin.

Adama hak verdim ben. Yonetilmekten hoslanmiyor.
Zaten babana sene sonuna kadar ciddi bir adim atacagiz demis. Ama ailen tanismaya gelsinler, isteme olsun diye baski yapmaya baslamis. Sen de onlara uyup kavga etmissin sevgilinle..

Ben de baskın, bana kendi istediklerini yaptirmaya calisan bir aileye denk gelsem, ustune de sevgilim onlara uyup benimle kavga etse sinir krizi gecirse arkama bakmadan kacardim.
Bana gore ailenin ve senin tavrin cok yanlis..

o yönetilmek değil de anne baba ayrı olunca daha bağımsız yetişiliyor. ben kendi hayatım hakkında kendim karar verebilirken ailesinin ağzına bakan biriyle yapamazdım mesela.
iki kişi oturup isteme nişan bir aeada olsun şartlarımız bunu gerektiriyor dedikten sonra ama annem yıllardır büyük nişan bekliyor dersen karşındaki de oturup sorgular biz evlenince de ailesi herşeyin içinde mi olacak diye.
 
Hayır ya ben onu demiyorum ben senelerdir anlattım biz de nişan büyük olur takı takılır vs annem senelerdir bunu bekliyor dedim. Yoksa bir olsun bunda sıkıntı yok ama ben ailemi de mutlu etmeye çalıştım.
erkek arkadaşınızın bu hayattaki en önemli amacıda annenizi mutlu etmekti değil mi? siz anlattınız diye kabul edip yapması mı gerekiyor. benim eşimin ailesi aşırı ataerkil, anlattılar bana biliyordum. ama aileye girer girmez ben gelemem böyle şeylere, babamdan böyle görmedim diye kestirip attım. sizde öyle olmak zorundaysa sizin oradan birini bulun. adet diye her dediğinize tamam demek zorunda değil kimse.
 
Yüzüğü aldı kendisi götürdü parmağıma takmadı daha. Yani beni heveslendiren hep oydu şimdi ise hiç bir şey yapmamış gibi davranıyor.

Ben sizi haklı buldum madem gelmiş tanışmış devamı da gelmeli

Madem niyeti ciddi değildi ne demeye tanışmaya gelmiş?? Ailen ortada söz yok nişan yok bu çocuk neden tanışmaya geldi demez mi? Abes, saçma bir durum. Karşı tarafı da ayrıca dangalak buldum. işin ciddiye bindiğini anlayınca toz olmuş işte.
 
Bir de telefonda o kadar sinir krizi geçirme nedenim defalarca anlatmama rağmen bana isteme olduğunda nişan olmayacak mı zaten demesiydi. Ben hayır ayrı oluyor biz de dediğimde ben sürekli akrabalarımı, kardeşlerimi oraya mı getiricem dedi. Ya ne bilim şimdi bunları da hatırladım yok yani sevse 4.5 sene sonra hala kalkıp bana isteme nişan aynı gün olmayacak mıydı demezdi.

bunun bence sevgiyle alakası yok. bir erkeğin bu detaylara kadın kadar hakim olması mümkün değil. onlar daha kompakt yaklaşıyor.
ayrıca adet olmasını anlıyorum ama adamın maddi gücü iki defa ayrı ayrı gelmeye yetmeyebilir de.
 
Çocuğun anne babası ayrı ve bir araya gelmiyorlar diye neden garip bir aile oluyor? Benim de annem babam ayrı ve kötü bitti evlilikleri. Ben de asla aynı ortama sokmam onları ki babamla ben bile görüşmüyorum. Uzun mesafe varmış aranızda neden insanlar on kere gelmek zorunda? Çok anlayışsızsınız ve at gözlüğüyle bakıyorsunuz çoğu şeye.
Sizde bazı adetler olabilir ama imkan ve zaman olmayınca çoğu şey göz ardı edilebilir. Önemli olan birbirine saygı göstermek ve anlayışlı yaklaşmak. Ama sizde bu yok üzgünüm. Ben olsam ben de evlenmek istemez ve olabildiğince hızlı kaçardım.
 
İnanın ılımlı konuşsa ben sinir krizi geçirmezdim bile ama o ben seninle ailenle yapamayacağım galiba dedi direkt kendi kestirdi attı aslında.
Bu kadar basitmiymiş hemen geri vites yapmış sana sevgisi yok.
Gerçekten sevseydi yapamayacağım deyip kestirip atmazdı.
Zamanına yazık daha iyilerini bulursun inanki.
 
Ben sizi haklı buldum madem gelmiş tanışmış devamı da gelmeli

Madem niyeti ciddi değildi ne demeye tanışmaya gelmiş?? Ailen ortada söz yok nişan yok bu çocuk neden tanışmaya geldi demez mi? Abes, saçma bir durum. Karşı tarafı da ayrıca dangalak buldum. işin ciddiye bindiğini anlayınca toz olmuş işte.
Peki ya hanım kızımız adamı zorladıysa ? Her şey yap demekle ya da baskıyla olmaz.
Ay artık anlattım ailemde soruyor kim diye falan diye demek bile baskıdır.
Çerycim çok iyi niyetlisin.
 
ya zaten diyorum ya bu peynir ekmekle idare ederim o kadar içi boş ve gerçekçi değil ki anlatamam
yani kimse de idare etmesin yahu zaten bu neden erdemlilik olarak kabul gördü anlamıyorum
yani koluma 25 bilezik altıma araba isterim dememenin karşıtı peynir ekmeğe de ok olmuş.
Hayır arkadaşım ben bir şeyler beklerim bir çaba beklerim, ben bir koyarım o bir koyar böyle böyle evlenilir.
Zaten idare edecek kişi de daha ailesiyle tanıştırmanın ertesinde "ama ailem bunu bunu bekliyor" demez.
2 hafta sonra diyecek ki ama annem teyzeme söylemiş teyzem de demiş ki altın setsiz olmaz gelecek
sonra ama beyaz eşyalar sizden bizde adet böyle sen ailemi biliyorsun gelecek
sonra 1500 kişiyi düğüne çağırmazsak olmaz bizim yörede çok ayıp olur diyecek, halam sordu babamın kuzenlerinin çocuklarını çağırmazsak çok ayıp olur diyecek.
Peynir ekmek kandırmaca.
Herkes çıkıp mertçe "arkadaşım ben düğünümü böyle böyle böyle istiyorum ben 10 koydum sen de 10 koyacaksın ve olacak bu iş" demeli.

ben en çok dakika 1 gol 1 ailenin direkt kendi bakış açısına göre kararlar alıp beklentiye girmesine takıldım.
bana bu şekilde yaklaşılsa hayatımda hep bu insanların hükmü olacak diye düşünürüm.
 
4 buçuk yıllık ciddi bir ilişkide her iki tarafin da yaşı belli bir olgunluktaysa, iş güç yerine oturmuş, gerekli ekonomik ve çevresel koşullar da saglanmissa evlilik için beklemenin iki sebebi vardır: ( sevgilinize ithafen söylüyorum) ya hazır hissetmemek, ya da yeterince güçlü duygular hissetmemek. Yani başka bir açıklama bulamadım. Siz ailenizle tanistirmadan evvel kendi aranızda bunu konusmadiniz mi? Atıyorum kısmetse seneye bir nişan yapariz vs gibi. Aileniz evet çok aceleci konuşmuş ama bunları önceden genel hatlarıyla konuşmaniz gerekiyordu diye dusunuyorum.

Bizim ailelerimiz tanıştıktan sanıyorum 7 8 ay sonra isteme söz nişan yapılmisti. Ama ben öncesinde aileme soylemistim planımızı. O yüzden her şey zamanı gelince su akar yolunu bulur misali oldu. Yalnız sizin durumunuzda ciddi bir iletişim sorunu da var. 3 hafta aramayan bir insanla ben değil evlenmek, kahve içmeye bile gitmem. İyi düşünün.
 
Ben sizi haklı buldum madem gelmiş tanışmış devamı da gelmeli

Madem niyeti ciddi değildi ne demeye tanışmaya gelmiş?? Ailen ortada söz yok nişan yok bu çocuk neden tanışmaya geldi demez mi? Abes, saçma bir durum. Karşı tarafı da ayrıca dangalak buldum. işin ciddiye bindiğini anlayınca toz olmuş işte.
ah ah işin ciddiyetinin detaylarını okudunuz mu? istemeye, tanışmaya ayrı ayrı gelinecek, büyük nişan olacak, takı takılacak. bunlar bizim yakalayabildiklerimiz. önemli olan kızın ailesinin isteklerinin yerine getirilmesi, bunları yaparken adamın ne tarafından kan alınacak umursayan yok. durum böyle olunca adamın kozasına kaçıp enine boyuna düşünme isteğini haklı bulduk.
 
Olabilir bunu da düşündüm korktuğunu hissettim. Çünkü arkasında babası da yok 5 kız kardeşi var onlara babalık yapıyorum çok yoruluyorum demişti.
bence sorumluluk almaya hazır değil evlilik için. Anne ve babanın alamadığı sorumluluğu bir evde çocuk alıyorsa malesef ki o kişi aile kuramıyor. Sorunlar havada uçuşuyor. Anne zaten o çocuğu kendine bağımlı hale getiriyor o kız kardeşlerde onun sorumluluğunda oluyor. Yani siz evlenirseiniz ailenizin ikinizden değil 8 kişiden oluştuğunu kabul edeceksiniz. Bunu her kadın kabul etmez.
 
Sen ailenin huyunu bilerek tanıştırmışsın sevgilin bu durumu başta biliyor muydu? Ay sonuna bişeyler olacak demiş zaten ama şu anda arayıp sormaması darlanmak istemediğinden olabilir. Konuşulmadan çözüme kavuşmaz hiç bir şey!
 
X