Çok güzel yazmışsınızNereden tutarsan elinde kaliyor insanin.
1. Cimri bir aileye gelin gideceginin farkina varmissindir umarim. 3 kurusluk muze parasinin hesabini yapan bir es....kendi kullanmadigi takilari gelinine kakalayacak bir anne... Diyelim ki evlendiniz omrunuz uc kurusun hesabini yapan biriyle gececek. Belki de istediklerinizi, ihtiyaclarinizi karsilamayan biriyle. Yediginizin ekmegin hesabini soran biriyle. Zaten adami alisveriste tani derler.
2. Herkesin icinde hakaret isitmissin, asagilanmissin. Onur kirici bir davranis... Seni cok degersizlestirmis, belli ki gozunde de bir degerin yok. "Anne sen gir ben hayat dersi verecegim" demesi igrenc. Annen baban seni yetistirememis ben adam ederim der gibi. Annesine kendini ispat etmek icin herkesin icinde seni yerden yere vuran bir es adayi... Bu yarin aile meclislerinde ya da arkadas toplantilarinda da olabilir. Susmussun. Cekip gidememissin. Saygini bozmamak icin. Yarin da gidemeyeceksin saygini bozmamak icin. Bugun yapamadim ama yarin evlenince hallederim diye dusunuyorsan yanilirsin. Tepkini ortaya koyamamissin. Yarin da koyamamayacaksin. Ezer bu adam seni. Simdiden pasifize etme yollarina girismis. Hep icine atan taraf sen olacaksin. Adam resmen senin uzerinden ego tatmini yapmis. Saygisizca davranmis, sen de ben saygimi bozmayim diye seni asagilamasina musade etmissin.
3. Herseyi gectim burnundan da kil aldirmayan bir es adayi var. Istemiyorsan evlenmeyebilirsin diyen. Bu kadar kolay vazgecebilen. Yani o kadar da sevmeyen....Sen olmasan da olur misali, seninle evlenmeye cok da merakli degilim der gibi.
4. Tum bu konusmalari annesi duydu mu bilmiyorum ama ortada sessiz kalan seni savunmayan bir kayinvalide var. Icten ice aferin oglum simdiden ez gelinin basini dersini ver der gibi. Sessiz savasini vermis hatun.
5. Nisani atarsan bu senin kayibin olmaz, hatta kazancin olur. Hatasinin farkina varmasini bekliyorsan, bu ona yeniden bir sans verecegin anlamina gelir. Simdilik ozur dilese de bu hatasini anladigi icin olmayacak cunku hatali oldugunun farkina varsa bunlari yapmaz, ozur dilemek icin de senin kirilmani beklemez. Ozur dilerse bu sadece aman millet nisanlisindan ayrildi demesin, sonra evlenince ben adam ederim onu, simdilik toparlayim ortaligi, diye dusundugu icin olacaktir.
6. Allah in sansli kuluymussun ki bir muze gezisiyle sana adamin gercek yuzunu gostermeye calismis. Eger gorursen yol yakinken donersin, yok degistiririm adam ederim ben onu dersen ( kimsenin degistigini gormedim. Yikilan evlilikler de hep degistiririm umuduyla devam edilenlerdir zaten) coluk cocuk sahibi olduktan sonra adliye koridorlarinda bosanma dilekceni verirken bulursun kendini. Rabbim seni seviyor ki yol yakinken sana gercekleri gostermeye calismis, umarim sen de gorursun ve ona gore kararini verirsin.
7. 3 kurus icin mitadi dolmus bir karta tenezul eden, haram isleyebilicek kapasitede biri var. var da var... Gercekten cok sanslisin. Eger Allah in sana gonderdigi bu isaretleri gorursen.
Son olarak sen ne kadar saygini bozmasan da sana saygisizlik eden biri var. Saygi yoksa sevgi hic olmaz. Evliligin saygi uzerine kurulur. Sevgi de gerekir evlilikte ama sana saygi duymayan seni sevmiyor demektir.
Demekki annesi cimri biri onun yanında ana kuzusu olarak ona layık davranmak istiyor. Kadın öyle alıştırmış demekki. Sizden tek ricam ayrılırken çok akıl vermesinden sebep değil, bilakis bol akılsızlık,çokça kurnazlık,bencillik ve kabalıktan ötürü bitirdiğinizi belirtmeniz...En çok şaşırdığım şey de asla benim istememe rağmen bugüne kadar hesap ödetmez hiçbi masraftan kaçınmaz ayrı şehirdeyiz sabah uçakla gelir akşam uçakla döner o lavobaya gittiğinde ben ödeyebilirsem gelmeden öderim o derece hiç paranın lafını da yapmamıştı daha önce o dün sanki içine başka biri kaçmış
Daha nişanlıyken bile ailesinin yanında sizi bu kadar küçük düşürüp ezmiş evlenince nolur bilmem. çok kırıcı davranışlar..Kızlar meraba. 2 gündür o kadar darmadumanım uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
Dün nişanlım ben ve ailesi gezmeye çıktık. Sıcak bi şekilde karşıladılar bişeyler içtik müzeye gitmek istediler müzeye gidiyoruz. Girişte nişanlım öğrenci kartımın yanımda olup olmadığını sordu şu an öğrenci değilim, yıllar önceki kimlik vardı yinede istedi. Tekrar uyardım çünkü daha önce bu eski kimlik beni rezil etmişti aynı şeyi yaşamak istemedim yinede üsteleyince verdim neyse ki şansımıza adam dikkat etmedi girişi yaptık. Nişanlım annesine siz bi gidin ben bi şifaya hayat dersi veriym geliyorum dedi. Şaka sandım güldüm ciddi ciddi benimle tartışmaya giriyor uyanık değilmişim safmışım gereksiz yere uyarmışım ya biri duysaymış. Neyse içeri gittik müzede altınlar filan var kayınvalidem bakarken nişanlım bunları beğendiysen gelinimize alalım anne diye takıldı, annesi de şunu istiyom diyecek hali Yok benim kullanmadığım setlerimden var onları veririz dedi benim yanımda. Ben şok şok şok. Yani cevap bile veremedim gene de günü saygısızlık etmemek adına sakince tamamladım. Ha bu arada yaklaşk 3-5 kez bana onların yanında çok eksiksin, hiç hayat dersi Almamışsın dedi. Yetmiyor, dün gece tekrar konuyu açıp çocuksu davrandığımı söylüyor. Son olarak da eğer çok fazla akıl veriyorsa veya beni yoruyorsa evliliği tekrar düşünmemi istediğini ekliyor. Kızlar çok karışık kafam daha önce hiç böyle problemlerimiz olmadı 3 yıldır beraberiz, fikirlerinizi bekliyorum
Bu adamla evlenirsen bim makarnasiyla misafir agirlatir sana cimri.
:)Abiye kuzu ailesi gibiler :))
Aa bende kayınvalide söyledi zannettim, şaşırdım şuan...Nişanli zat
Lisenin ilk günü çekilmiş fotoğrafım var üstünde o resimden baska çıkarmamişiz hatıra diye kıyıp da atamadım başıma bela olduBöyle bir adamla lütfen birlikte olma. Nasıl kurnaz, kendini nasıl akıllı sanıyor. Herkesin hakkına giriyor işte pislik. Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın. Rezalet. Siz de geçmiş kartınızı neden yanınızda taşırsınız onu da anlamadım!?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?