Çok fesatım .!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hepimiz melek miyiz sanıyosun canım? Herkesin içinde bastırılmış bir şeyler vardır , azıcık da olsa...

Senin yaşadığın türden fesatlığı , herkes kendi eksiklikleri doğrultusunda yaşamıştır ...Ama niyet

önemli , o kişi için kötü düşünmeden "neden ben böyle değilim?"..vs. diyorsan içinden gelip

geçmesinde bi kötülük yok... Yeterki icraat olmasın ;Yüce rabbimiz bile buyurmamış mı; "içinizden

geçen kötü düşünceler affedilmiştir, eyleme geçenler hariç..."

Sen kimseye kötülük etmeden içinden geçiriyorsun ... Ancak yine de "duygulara dikkat etmek lazım,

davranışlara dönüşebilir..."

Bu fesatlık değil canım. Arkadaşlar tek tek yuvasını kurarken imrenmek kötü bir şey değil. Herkes aynı şeyi düşünürdü.Ama Allah iyilerle karşılaştırsın. İnsanı kısmeti nerde ne zaman bulacağı belli olmuyor.

Herkes böyle şeyler düşünür bu çok normal üzülme bence. Ama birşeye imrendiğin zaman içinden herzaman maşallah de ki nazarın değmesin:)

canım arkadaşım Allaha sığınsana mesela ben birisi için kötü düşünsem hemen Allahım affet beni diyorum böylelikle vicdanımda rahatlıyr .sende bu duygundan rahatsızlık duyuyrsun özünde fesat insan değilsin bence Allah herkesin gölüne göre versin......

evlilik konusu bence çok ayrı bir şey...
biz bayanların çoğunda olduğuna inanıyorum o tarz bir imrenmenin, kim bir yuva kurmanın hayalini kurmaz ki...

elbette imrenmeniz doğal, ama bunları düşünüp kendinizi üzmeniz yanlış..ıçinde bulunduğunuz anı ve ortamı yaşamaya bakın...
kısmet elbet sizin kapınızı çalacaktır.
hakkınızda hayırlısı olsun

farkında olmanız guzel herkes bu kadar özelestiri yapamaz
demekkı hastalıgınızı teshıs etmıssınız tedavısı lazım
fesatlık kıskançlıga donuyor bunuda kımı mı kıskanıyorsunuz atıyorum ayseyı
onu her kıskandıgınızda ona hedıye alınn fıatı en 20 ytl olsun bakın bunu deneyerek kıskanmayıda unutacaksınız ?
bunu anneler çocuklarına yapıyor

fesat olduğunu düşünme lütfen,hepimizde böyle duygular zaman zaman oluyor.. ben de bazen böyle kötü duygulara kapılıyorum,o zamanlarda allah'a dua ediyorum.. içimden kötülüğü,şeri al,insanları güzel görmemi sağla diye... tavsiye ederim sana da...

cocuklarına mı yapıyor,
yani anneler cocugunu mu kıskanıyor cok abartılı bu son dedıgınız,hem kıskandıgıma neden heıdye alayım kı bu tezat nıye? gunahı sevapla örtmek mı, acıklar mısınız?

bunu dıyorum ama almıyor , pislik bürüdü içimi

kısmette degılse olmuyor haklısın
baskalarının işini de kıskandıgım oluyor
ama ona şans dıyorum artık
pislik nerde kötülük varsa cekıyor benı içim fesat sanırım ondan
ıyılıkler benı bulmuyor

taktir ettim seni gerçekten.kabul etmek işin en zor kısmı bence .Ama sen bunu yenebilirsin ve bak gör iyilikler,güzellikler nasıl arkası arkaya gelicek.

hımmm ne güzel bukadar rahat ve açık yüreklilikle söylüyorsunn..:):)
kendinin olmasını istediğin şeyleri başkaları yapıyo ve sen yapamıyosun...
ve kıskançlık çıkıyo ortaya doğal olarakda einşallah bastırısın bu düşüncelerini bi an önce çünkü iyii bişi değil ve çevredede pek sevilen insalra değildir bu kişilerr:):)
sevgilerr..

Bir şeyi kabul etmenin devamı onunla mücadele etmektir mücadeleleriniz ne olursa olsun sonuç vermezse uzmana görünmeniz gerekecektir.Bu mücadele de kendi içinizde olacaktır.
Bir eksikliğimizi kabul etmek güzeldir ama onu sonlandıramıyorsak kabul etmenin çok da anlamı yoktur bence.

hımm süperdemişsin elıne agzına saglık,
sorunu buldum kabullendım çözüm gelıstırmeye cabalıyorum sindiricem bunu. tesk.

bakalım görelım ne olacak
aslında nasıl atlatabılecegım söz konusu, onu çözmeye calısıyorum

doğrudur ben de ılerledıgındekı sürecınden cekınıyorum sımdı sadece kendımı yıpratıyorum belkı bıraz dısarıdan anlasılıyor ama ılerde kımbılır ..

kabullenıyorum evet, ne yapayım çözüm bulucam yani nası bulunur su an daha cıkamıyorum işin ıcınden her sey kader kısmet sans deyıp temızleyebılırım gıbı gelıor ama öyle olmuyor iş uygulamaya gelınce. -tatlicadiarzu-

Bunu kendine ve bizlere itiraf etmen güzel..
Peki Bi Uzmanla Görüşmeyi Denedinmi?

canim seni daha onceki konularindan biliyorum, mizacinda kiskanclik var. bir konun vardi, sozlesmeli ogretmen benden guzel, ama benim burnum guzel veya baska seyler de vardi.

her neyse farkinda olman guzel ama kiskanclik kotu bir duygudur. o yuzden insanlar senden kaciyor olmasin. negatif enerji yani.

kendi kendini torpulemelisin. surekli telkin et kendine.

hım dogrudur , evet ınsanların kacıyor olmalarını ıstemıyorum en azından dışa vurmamalıyım yani.

patiska bunu düşünmen çok güzel bişi.
ama ben şöyle düşünüyorum
yani pisikologluk falan bi durum değil gibi.
yani kiskanclık olabilir belki biraz. cünkü senin yaşayacağın hayatı başkasının yaşıyor olduğunu görmek...
eğerki sende gerçekten mutlu olsan onların mutlulukları ile sevinirsin. ama şimdi sen üzgün olduğun için neden onlar böyle mutlu oluyor diye düşünüyorsun.
karışık anlattım farkındayım ama..
bi çok insanda da olan bişi bu bence..
ha bide not düşeyim inşallah sende çok mutlu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…