Cok gicik oluyorum cok

1,5 kişilik metrobüs koltuğunda 4 kişiydik bugün.

Ben, bir kadın, kadının iki çocuğu.

Ben Trabzonda yaşıyorum ve bu tür sorunlarla hiç karşılaşmadım.Allah yardımcınız olsun

Aslında sabah 06:00-09:00, akşam 17:00-19:00 arasında ücretli olması gerekiyor onlara da. Böylece yoğunluk azalır.
Ay delimisin sen :) soforu parcalarlar yetmez iettye dava acarlar hatta siyah celenk birakip protesto ederler 10 lira verip 65 yas ustu kart almiyorlar kimlik kalkti diyor sofor kadin sanami sorucam ben hesap makinasi al diyor ben rbahcelievlerden bahcesehire gidiyorum malum bahcesir luks semt ama otobus esenyurt icinden gidiyor tam bir varos elit kaynasmasina tanik oluyorum her gun aksiyon

Ay bu sabah insatta calisan erkekler bindi yatak dosek ne varsa toplamislar haliyle otobuse bindiler sofor diyor akbil adam diyo o ne olaki para gecmiyomu uzuldum hallerine ben bastim akbili sagol bacim dedi gecti oturdu hic parasini vereyim yok sofor babanin ciftligimi bu kardesim versene parasini dedi almadim yazik ya bilmiyorlar calismaya gelmisler

İşte o teyzeleri metrobüsün en yoğun saatinde metrobüse binmeye çalışan kalabalığın içine atıp kaçacaksın. Oradan sağ çıkarsa zaten tövbe eder o saatte binmeye Otobüs daha makul bir ortam tabii.

Benim en sinir olduğum şeylerden biri de otobüsün veya dolmuşun 2. durağından binip yer istemeleri. Ben iki adım ötedeki ana durakta sıra beklemişim sırf oturayım diye, hop hemen "ay kalk yavrum". Mümkünse en arka dörtlü/beşlinin en dibine otururum hep, kapıdan ne kadar uzak ve ne kadar dipte, o kadar emniyette

Birde suriyeliler var ki onlar cok fena 9 cocuk biri daha 3-4 aylik kucaginda gidecegi yeri bilmiyor akbilden bir haber yer veriyorsun erkek yani diye oturmuyor kimse oturmayacakmis yaninda oldu pasam dedik zaten millet gicik oluyor biniyor otobuse bedava ohhh

Bende en arkaya geciyorum gercekten oraya gelmiyorlar zincirlikuyudan metrobuse binicem o yasli teyzelerin olimpiyatcilara tas cikarisina sahit oldum kadin resmen beni ucurdu

Cok kalabaligiz cok ama su var ki saygisizca davraniyoruz sende bende para veriyorux babamin mali sanki otobus kactikca ustune ustune geliyorlar

Bu aksam espiri kabiliyeti tavan yapmis bir sofore denk geldim malum otobus agzina kadar dolu orta kapidan binip albil uzatmayan asalaklara bagiriyor yollayin akbilleri diye bos akbil sesi ve kadinin birinin cirlamasi diyalogu yaziyorum
K- yeter be yolluyoruz iste ne bagiriyorsun
S- gozlerim yollarda kaldi senin akbilin bos otuyor baska varsa yolla yoksa 2 lira yolla
K- olurmu 7 lira vardi nasil bos
S-he ben yedim aciktim direksiyon basinda
Resmen kriz gecirdim tam arkasinda oturmustum of 2 saat hic gecmedi

Uyarmaktan hatta azarlamaktan çekinmeyin, bazılarına insan muamelesi yapmaya değmiyor çünkü. İçimde kalıp ben dert edeceğime söylerim onlar dert etsin. İstanbul'a geldikten sonra hayata bakış açım bu oldu:)

Benim de sinirimi tepeye çıkartan şey metrobüs kuyruğunda çoluk çocuk bekleyip kapılar açılınca o çocukları içeri salmaları. Çocuk yer kapacak akıllılara bak biz boşa sıra bekliyoruz O çocuklar ayaklarımızı eze eze arsızca dalıyorlar metrobüse! Anneaaaaaa yer tuttum gel. Çocuktan soğudum valla

Doğup büyüdüğüm şehir istanbul ama kendimi bildim bileli hiiiiç sevmem. Hep gitme hayali kurardim. Allaha şükür kendim gibi bir eşim oldu ve evimizi uzaklara kurduk :) tavsiye ederim herkese imkanı olan kaçsın orada hayatta kalmak mucize gibi benim gözümde. Emin olun başka şehirlerde de çok güzel yaşanıyor

cahil bir toplumda yaşıyoruz ne yazık ki.

Valla geçen hafta çarşamba günü eşimle benim nikah şahitlerimizin düğünü vardı mecburen İstanbul'a gittik. En samimi arkadaşlarımız İstanbul'da oturdukları halde, onlar gelir hep biz pek gitmeyiz. Allah'ım kabus gibi bir gündü. Hem hafta içi hemde saat 13:00 civarı, yani çoğunluk zaten çalışıyor. Yıldız parkına gittik, oradan Kadıköy'e ve kuaföre. Kuaförden çıkmam 18:00'i buldu, eşim beni almaya gelemedi trafikten. Çıldırıyorum sandım bir ara, Kalamış'ta ki Migros'tan Wyndham İstanbul Kalamış Marina oteline kadar yürüdüm.Saçım topuz, yüzümden pür makyaj sinirden ağlayarak yürüdüm.İstanbul'da oturanlar sakın "İstanbul'da yaşıyoruz" demesinler, resmen işkence bu yaşadıkları hayat.İnsan, günün 3-4 saatini yolda trafikte geçiriyorsa, buna yaşamak denmez, hiç kusura bakmayın.

o kadar mutsuzum ki ben de bu durumdan.istanbuldan insanlardan hatta bu yüzden türklerden türkiyeden hatta dünyadan nefret ettim.bizimde her gün ilk duraktan tıklım tıklım otobüste kızına yer ayıran teyze var.65 70 yaşlarında utanmıyor insanlarla kavga etmeye.en ön kenara oturup bir de kolunu dayıyor kimse geçmesin diye.bir gün kırıcam o kolu indiricem onu eyüp devlet hastanesinde hadi geçmiş olsun diye

Benimde metrobusten midem bulaniyo.Hele ki o kalabalik saatlerde metrobus sirasinda o kapilar acildiginda insanlarin saldirmasindan nefret ediyorum sanki savasa gidiyolar.Arkadan ittilerde dustum gecen yil bi Allah'in kuluda kolumdan tutup kaldirmadi.Hergun bu metrobus cilesini cekmek kadar berbat birsey yok.Yol derdi yuzunden okuldan sogudum 2 bucuk 3 saate yakin yol İstanbul'da yasanmaz valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…