Cok gicik oluyorum cok

uf ne çektim üniversite çağlarında. ön cama yapışık sileceklerin hizasında gittiğimi de bilirim. hiç yer kalmamış otobüse mecburen binip kapının tam sırtım hizasında kapandığını da. tutunacak yerim olmayınca önümdeki teyzeye size sarılabilir miyim demiştim de çocuğun biri yarım saat kahkaha atmıştı bir keresinde de oturmuşum arkamdan bir adam hapşurdu, başım ıslandı ay iğrenç zamanlardı

Gecen gun esimle ayni sohbeti yaptik. Isten okuldan yorgun argin dönüyoruz kokos teyzeler günden gezmeden geliyolar yer vermen icin dik dik bakip tepende dikiliyolar. Helede carsafli kadinlar sanki otobuste oturma hakki onlarin gozuyle bakiyolar oda ayri bi hikaye.
Otobuste oturma hakkini 55 yasina gelincr mi kazanicaz biz ya?

Tabiii canimmmm sen gel ben instagramdan goreyim bogaz koprusunde havani at :) olacak is mi

Yasli cocuklu ve hamilelere yer veriyorum ama arkadas is cikis saatinde atmasinlar kendilerini yollara bir saat erken ciksalar ne olacak

kesinlikle, hiiç işim olmaz benim de. gözlerini diksinler baksınlar öyle hiç umurumda olmaz hatta laf atsa da sataşsam.. bıktım bende ya birde 500 t leri cekiyorum neredeyse 1 saat...

ters ters bakın rahatsız edin.. 20 yasındaki kızı araya sıkıştırmak nedir yaa, hatta açık açık söyleyin.. tövbee yaa

Allah kolaylık versin, nasıl anladım halinizden

siz ne diyorsunuz benim kuzenim 41 yasında ama oldukca bakımlı ve hoş...
oturmus seyahat ediyor, otobüs tıklım tıklım..
kapalı ve kendinden yaşca küçük bayan geliyor basına dikiliyor.. bana yer verirmisiniz oturmam lazım diyor.. kuzenim de sormus hastamısınız vs. diyor, hayır, kapalıyım ya ben diye bi cevap vermiş... artık nereye giderseee laf

İnsanların bir kısm toplu yaşamın kurallarını ya bilmiyorlar ya işlerine gelmiyor ama onların saygısızlıkları bizleri utandırıyor.Uyarma konusunda da insan çekiniyor ya kabalaşırsa,tartışma çıkarsa ....

otobüse bınmedıgım ıcın bırsey dıyemem ama ınsan bu ter yok aşşalamaya gerek yok belkıde yanındakı ınsan eve gıdınce " yanımda bı kız vardı cok pis ter kokuyo" dıyecek sen mis misin?

hamile halimle koca göbeğimle kaç kere kimsenin yer vermediğini bilirim. Hatta bir kere dolmuş ani fren yapınca göbeğimi dolmuştaki direğe çarpmıştım. Allahtan bişey olmadı. Ona rağmen bi acıyan çıkmadı içlerinden. Şimdi bebeğimle binince koltuğa oturduğumda bir hamile görsem içim acır kalkmaya çalışırım da o zaman benden utanıp yer verenler olur.

otobüse bınmedıgım ıcın bırsey dıyemem ama ınsan bu ter yok aşşalamaya gerek yok belkıde yanındakı ınsan eve gıdınce " yanımda bı kız vardı cok pis ter kokuyo" dıyecek sen mis misin?

vallahi kusura bakmayın da evet misim.her gün duş alıp çantamda beş çeşit parfümle geziyorsam o da dikkat etmek zorunda.bu aşağılamak mıdır?

vallahi kusura bakmayın da evet misim.her gün duş alıp çantamda beş çeşit parfümle geziyorsam o da dikkat etmek zorunda.bu aşağılamak mıdır?

koca koca teyzeler rezalet kokuyorlar.vallahi kocalarına acıyorum onların.ıykk.

geçen durakta oturuyorum köşede de bir adam oturuyor.çarşaflı bir kadın geldi bana diyorki ortaya kayarmısın amacı adamın yanına beni oturtmak kendi namuslu ben o.spyum ya töbe töbe.tabiki kaymadım.hanımefendi rahatsız oluyorsanız oturmayın dedim.

birde bunun koşa koşa yer kapanları var, uyurken horlayan var, bangır bangır müzik dinleyeni var.
kadınlar ayakta giderken oturan erkeklerden hiç haz etmiyorum.
Yaşlı olur, yada rahatsız olur ona lafım yok
ama o sıkışıklıkta bir sürü erkeğin arasında sıkışmış bir kadın varken bacaklarını yayıp oturan adama adam mı denir allasen.
birde yer boşalıyor sen kenarda bekliyorsun inmeye çalışan rahat geçsin diye ilerinden bir depar ata ata geliyor hoop senin önünde ki koltuğa kuruluveriyor.
Doğumuma 2 gün kalana kadar çalıştım ve o kadar hödük var ki, yahu ne olur yer versen.
Çok şükür minnet etmedim ama insanın da siniri bozuluyor bu anlayışsızlık karşısında.
Hele bir defasında işten erken çıktım, tranvayda ayakta seyreden tek tük kişi var
hanımlar artık nereden geliyorlarsa çocuklarıyla birlikte oturmuşlar karşılıklı dörtlülere, yan taraf ki dörtlüde de başka hanımlar var.
bende 9. aydayım, direğe tutunmuş gidiyorum. hanımlardan biri çocukların annesine söylüyor
kalksalarda hamile bayan otursa diyor, anneden cevap geliyor hemen.
Bir şey olmaz ben 7 aylık hamliyedim kimse bana yer vermiyordu kaldıramam çocuklarımı.
Sessiz kalıyorum, kendi edepsizliğinde boğulsun diye ama kadın susmuyor.
En sonunda yer vermesini söyleyen koskoca kadın bana yer vermeye kalktı, rica ederim ben rahatım buyurun siz diyerek oturttum tekrar.
La havle kadın hala konuşuyor, hanım efendi siz 7 aylıkken size yer verilmedi diye aynı şeyi sizde mi yapmak durumundasınız
bende 9 aylık hamileyim, sizden yer beklediğim yok, cevap vermiyorum hala konuşuyorsunuz.
demek zorunda kaldım.
edepsizle edepsiz olunmaz, o kadının yetiştirdiği evlat nasıl olur çok merak ediyorum Allah ıslah etsin.

bunun daha fenasını yukarıda anlattım.. çok tuhaf insanlar gercekten sacini basini yolucaksın...
ohh çok iyi yapmışssınızz

nasıl sabrettiniz hayret...
Allah ıslah etsin gercekten.. o kadınlar otobüse bindiğinde yer bekleyen tiplerden bideee..

yazdıklarınıza katılmakla beraber eklemek istediklerim var.
Lütfen genelleme yapmadan yazalım.
Bende pardösüsü ve başörtüsü olan tesettürlü bir kadınım, ama toplu taşımaya biniyorsak kadın ve erkeğin olduğunu bilerek binmeliyiz.
Çoğu zaman erkeklerle sırt sırta yolculuk yapıyorum, boş koltuk olduğunda erkekte olsa oturmaktan gocunmuyorum ama kendisini yayıp bana temas ediyorsa önce kendimi biraz geri çekiyorum iyice yayıldıysa uyarıyorum.
Bir defa olmuştu, ki o zamanlar başım açıktı.
Cam kenarına oturdum tombul bir amca geldi koridor tarafına yaydı kendisini
ben temas etmemek için toparlandım amcanın sağ bacak benim koltuğa geldi.
Rahatız olduğumu belli edecek hareketler yapıyorum amaca iyice yayılıyor.
Artık dayanamadım söyledim, biraz toparlanır mısınız ben geri çekildikçe siz yayılıyorsunuz dedim.
Toparlandı ama bütün gözler üzerimize çevrildi, ne gerek var bunu söyletmeye aklın ermiyor mu, edebinle otur işte.
Örtülü olmayanlar nasıl ki kötü değilse, örtülü olanlarda bağnaz değil.
Size açık olsun kapalı olsun böyle bir imada bulunanları uyarmaktan çekinmeyin.

Benim dikkatimi çekenler ;
- Boş otobüs veya metroda kapı önünde dikilenler. Bu durumdan ne zevk alıyorlar anlamadım.
- Otobüsün arkası boş ortası dolu kimse arkaya gitmez. Otobüsün arkası farklı yere gidiyor.

Bir anı ; otobüs yarı dolu, hafta sonu ayağı alçılı bir genç bindi koltuk değnekleri ile biri yer verdi. Adam oturdu mu? Hayır ondan evvel kendini akıllı sanan biri oturdu. Başka kalkan oldu mu ? Hayır .

Benim birde yaşlı amcalarla anılarım var. Genelde dolu otobüste kimse yer vermez ben kalkıp yermeye çalışırım onlar beni sen otur kızım diye yerime oturturlar.

şaka dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…