cok hassas bir konu

urartulu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
35
0
1
Diğer
Benim kız kardeşim üvey. Bu durumu yıllardir sakladık ondan ama şimdi şüphe ettiği bir durum oldu. Bir haftadır beni sıkıştırıyor bana bir açıklama yap diye. Yoksa seninle bir daha konuşmam ve sana abla da demem bundan sonra diye tehtit de ediyor. Ne yapacağımi bilmiyorum . Liseye gidiyor tamda ergenlik döneminde cok hassas bir durum bu durum ya. Söylesemmi yoksa söylemesem mi?

Nasil üvey ?
Nereden aldiniz yoksa anne yada baba mi farklı ?
Aciklasaniz ?

Bence bu durumu anne yada babana soyle onlar halletsin. Snra sen suclu olursun. Belki onlar daha guzel bir dille anlatr yada daha farkli. Ne olduki anlamasina sebep olan?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

neden saklama geregi duydunuz ? nedir durum tam olarak ? :26:

Anne babama sormuyor ya bana soruyor. Anne babama soyledim ama onlarda topu bana attilar. Biz aslinda amca cocuguyuz. Amcam yengem ve kardesimin abisi trafik kazasinda vefat etmisler. Babamla annemde cocuk baska insanlarin elinde buyumesin diye almislar yetistirmisler. Biz ortaokula gittigimiz icin o donem her seyi biliyorduk bizde sakladik bu durumu

Kesinlikle bunu bilmeye hakkı var.ergenlik döneminde demişsin ama inan söylemezseniz içindeki şüphelerle daha kötü olur.
Bence sen söyleme,bırak annen baban açıklasın.
Sana bir daha sorarsa, kafasında bir soru işareti varsa neden annes babaya değil de senin üzerine geldiğini sor.İçin rahat değilse annemle konuş diyerek topu ailene atabilirsin.
Yalnız annen baban neden topu sana atıyorlarki? bence büyük sorumsuzluk

Son düzenleme:
artık aklı erecek yaşta ve belli ki zeki de bir çocuk. gerçekleri bilmeye de hakkı var. anne-babanız niye topu size atıyor ki? onların sorumluluğunda olan bir şey bu, onların söylemesi lazım. siz hiç birşey demeyin. anne-babanız söylesin.

ben ortaokulda öğrendim canım evlatlık olduğumu,o çocuk yaşımda olgundum.annem ve babamın yanında onlar üzülmesin diye tek damla göz yaşı dökmedim.
annenle babana söyle güzelce açıklasınlar.bu çok abes ve kabullenilmeycek bi durum değil ki.eminim o da olgunlukla karşılayacaktır,
tabiki endişe etmeniz normal.
Allah yardımcınız olsun

Nasil ogrendigine gelince. Babannemle babannemin köydeki evine gidiyorlar. Babannem kızim senle evi temileyelim diyor babanne sen bahceye git ben evi temizlerim diyor. Babannemin eski demir sandık gibi bir kutusu varmıs onu merak edip kurcaliyor. Orda amcamin yengeme gönderdigi mektuplari görüyor ve okuyor mektupda da kızım elifi benim için öp gibi seyler yaziyor bir de aile fotografi goruyor arkasinda da hepsinin isimleri felan yaziyor bir kac sey daha var . Bundan suphe etmis neden benim adim amcamin mektubunda yaziyor bana mantikli bir aciklama yap abla diyor

Neden anne babaya değil de size soruyor? Babaanneye sormuyor? Siz kaç yaşındasınız?

Ya annem babamin bana topu atmalarinin nedeni ben kardesimle arkadas gibiyim . Simdi bir de ergenlikte oldugu icin anne babamla bir catisma soz konusu bu yuzden onlar soylerlerse cok buyuk tepki verebilir. Ikincisi de sakladiklari icin bu durumu onlari suclayabilir Sakladiklari icin annem babam da cesaret edemiyolar onlarda kendilerini suclu hissediyorlar. Ve aslinda anne babam soyleme taraftari da degil.ergenlik doneminde oldugu icin zamani degil diyorlar ve korkuyorlarda

Yıllar önce bende amcamın kızının evlatlık oldgnu öğrenmiştim. Çok etkılenmiştim. Tabi sakladk. Sonra kardeşleri aramış bulustuklarında söylemişler. Beraber biyolojik ailesini görmeye gttk. Hiçbişey hissetmıyorum diyordu.abileri ablaları vardı hepsıyle tanıştık. İlk 1-2 ay yengem ve amcama daha bi bağlandı. Daha saygılıydı falan. Sonra dağıttı. Psikolojisi aşırı bozuldu. Kaçtı evlendi çocugu oldu vesaire 3 sene snra boşandı. Şuan 30 yaşlarında ve psikolojisi berbat. Hayatının dönüm noktası oldu gerçeği öğrenmesi. Kimi insan güçlüdür kimiside böyle çok etkılenır. Onun adıda elif..
Allah yardımcınız olsun arkadaşım. Sanki hiç öğrenmese daha iyi diye düşünüyorum ben herkesin aksine. o yaşlarda bana evlatlıksın deselerdi beni kmse toparlayamazdı çnkü.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya beni cok seviyor ve benimld kardesten ote bir iliskisi var o yuzden bana soruyor digerlerine sormuyor bir de benim yalan soyleyemiyecegimi bilir. Babanname sormamis cunku babannem amcamlari duydugu anda aglamaya basliyor kolay degil hem evlat acisi hem gelin hem torun kadinin yangini sonmedi hala. Ona da bu yuzden sormak istememis

Ozge arkadasim tesekkur ederim. Bende baslikta yazdim ya cok hassas bir konu diye yani soylesem bir dert soylemesem bir dert. Bende psikolojisi bozulur diye endise ediyorum. Yasimi soranlar olmus ben 28 yasindayim. Acikcasi bende cesaret edemiyorum soylemeye ama cok uzerime geliyor

Yengec burcu cok duygusal korkuyorum soylemeye. Ve hissetmis bu cocuk neden bana aciklama yapmiyorsun ablam degil misin yoksa diyor daha bir sey soylemeden duygusala bagladi dun aramadim neden aramiyorsun beni yoksa sevmiyormusun beni felan diyor cok duygusal triplere girdi

Amcamin kizinin adini sana koyduk diyin ya da psikojik destek alarak aciklayin . diz kotu. Birşey yapmamissiniz aksine çok minnet duyacak birşey ama ailesini kaybetmiş olması çok üzücü

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya benim de aklima o gelmisti ilk amcamin kizinin adini sana verdik diye ama kizi var diye hic bahsetmedik bu bir ikincisi de mezarlari yanyana hani kizin mezari diye soracak o yuzden onu soylemem sacma olur

bence şimdi söylemenin zamanı...olayı ört bas edip yarın öbürgün söylerseniz ya da başkasından öğrenirse size çok kızar 'o zaman neden demediniz'diye...ama bu konuşmayı onun duygusallığı açısından tek başına yapmamalısın.düşünüyorum da ben o durumda olsam ve gerçeği annem babam yerine ablam söylese annemin ve babamın bunu önemsemediğini kaale almadığını düşünürüm.ailenizi ikna edin ve oturun dördünüz güzelce olayı anlatın.ve hepiniz tek tek onu ne kadar sevdiğinizi asla üvey olarak görmediğinizi bu gerçeği bilmesinin bundan sonraki süreçte size karşı duygularının değişmesine sebep olmaması gerektiğine inandırmalısınız.keza sizin de ona karşı duygularınızın eskisi gibi devam edeceğine inandırmalısınız.eskiden nasıl davranıyorsanız aynen devam edin ne uzaklaşın ne de fazla samimi olmaya çalışın.uzaklaşırsanız sevilmediğini,yakınlaşırsanız kendisine acıdığınızı düşünür.hakkınızda hayırlısı olsun

Ya dogru soyluyorsunuz ama bende duyacaksa benden duysun istiyorum. Zaten anne babamla bir kusak catismasi yasiyor suan onlar ne kadar guzel aciklamaya calisirsa calissinlar onlara tepkisi farkli olacak. Sevgimiz degismez asla ama kendi triplere simdiden girdi bile. Daha oncede her gun konusmuyorduk bazen arada aramadigimiz oluyordu birbirimizi ama simdi neden aramadin beni diye trip atiyor.ne yapacagimi sasirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…