Konu gerçek midir değil midir bilmiyorum ama bence çelişki yok. Evde doğmuş olması evlatlık belgesinin olmasını engellemiyor. Ailesi öldükten sonra amca nüfusuna geçirmiştir evlatlık olarak ve doğal olarak belgesi de vardır.
Arkadaslar buyukleriniz varsa bilirsiniz sandik gibi ayakkabi kutusu kadar demir sandiklar olur ya onda saklamis herseyi . Buyuk ahsap sandiklar olur ya onun tabaninda saklaniyormus uzerinde de seccade ler babannemin ceyizinden kalma seyler varmis babannem akil edememis o anda sandiga da el atalimda temizleyelimde naftali felan koyalim icerisine demis ama once perdeleri felan yikayalim demis kardesim de sandiga bakmis uzerinde ceyizler felan gorunce aaa ne.guzel.bunlar diye kurcalamaya baslamis olay bu iste. Resmi belge tabi ki var cunku kardesim dogduktan hemen sonra nufus cuzdanini cikartmislar tabi ki cuzdani vs degismis olan resmi belgede bu iste
canım eski kimlik nüfus idaresine verilir, sizede yeni kimliği verilir. yani eski kimliğin sizde ne işi var, ee hadi verdiler size eskiyi niye sakladınızki bunu, yani ne amaçla sakladınız. ben olsam yırtıp atardım
Sebatiye soylmesem nasil cevap veriyim . Ya bende inanilmaz arada kaldim bir yanim.soyle diyor bir yanim soyleme. Bizim sevgimizde ilgimizde eksilen bir sey olmazda kardesim cok.duygusal bir de tabi el bebek gul bebek buyuttuk bir kere bile sesimixi yukseltmedik simdi soylesem her tavrimizi yanlis anlar diye korkuyorum.
benim yorumumu görmediniz sanırım, ben diyorumki sizin tek başına söylemeniz olmaz, annen babanla birlikte söyleyin ama konuyu açan, anlatan siz olun, olayı siz yönetin, anne-babanızda konuşmasa bile orada bulunsunlar
ergenlik çagında gencin tepkileri kestirilemez çekip gidebilir ,tehlikeli şeylere yönelebilir , bu yaşlarda söylemek iyi fikir degil canım. en uygun yaş 6 ile 10 yaş arasıdır , cunki cocuk gerceği anlayacak kadar büyümüş ,hemde anne babadan sogumayacak kadar onlara bağlanmış olur ,siz cok gec kalmışsınız söylemekte ve kesinlikle senden duymasın böyle bir durumu, anne babanın konuşması daha iyi bi davranıştır
Benim kız kardeşim üvey. Bu durumu yıllardir sakladık ondan ama şimdi şüphe ettiği bir durum oldu. Bir haftadır beni sıkıştırıyor bana bir açıklama yap diye. Yoksa seninle bir daha konuşmam ve sana abla da demem bundan sonra diye tehtit de ediyor. Ne yapacağımi bilmiyorum . Liseye gidiyor tamda ergenlik döneminde cok hassas bir durum bu durum ya. Söylesemmi yoksa söylemesem mi?
Kardeşin artık öğrenmiş sayılır,bütün iş onaylanmaya kalmış.Artık çocuk değil,mutlaka mantık yürütüp birşeyler anlamıştır.
Bundan sonra zincirleme yalan söylemeyin.Bugün öğrenmese birkaç yıla mutlaka öğrenir.O zaman çok daha büyük hayalkırıklığı yaşar.
Bence artık söylemenizin zamanı gelmiş.Tabii telefonda değil,yüzyüze anlatın.Annenler yanındaymış madem,onlar anlatsınlar.
canım ne yaptın bilmiyorum ama bu dönemde söylenmesi bana sakıncalı geliyor. zaten kardeşin duygusalmış ve ergenliğin belirtilerini gösterdiğini söylemişsin. aileyle çatışmalar, sevilmediğini zannetmeler vs.. tam yanlış anlamaya meyilli bir zaman. bana ailenin düşüncesi mantıklı geldi. yani onların dediği gibi bu dönemi biraz atlattığında, hırçınlığı biraz geçtiğinde söylemek daha mantıklı gibi.