cok hassas bir konu

Babannamde soylememi istiyor oda bilsinde babasinin annesinin abisinin mezarinin basinda amcam diye dua etmesin babam diye dua etsin diyor benim icim hic rahat degil diyor. Ama annemle babam su an bilmesini istemiyorlar cunku ergenlik doneminin etkisi ile surekli bizi yanlis anliyor buluttan nem kapiyor diyorlar eee onlarda hakli

peki sadece siz söylerseniz anne ve babanıza karşı tutumunun,beraber söylemenize göre daha iyi olabileceğini düşünüyorsanız siz söyleyin,ama bence o zaman anne ve babaya hiç bir açıklama yapmadıkları için karşılarına çıkıp neden söylemediniz neyi bekliyordunuz ben ablamdan mı öğrenecektim herşeyi vs. deyip bütün suçu onların üstüne atacak ve hem kardeşiniz hem aileniz üzülecek.tabiki yine de karar sizin kardeşinizin karakterini en iyi siz bilirsiniz ama ne olursa olsun ertelemeyin ve söyleyin.bir psikologdan yardım da alabilirsiniz

bu arada aileniz söylemeyelim diyor ama kardeşiniz muhtemelen bu olayın üstünde duracak gerekirse araştıracak ve gerçeği öğrenecek o zaman aileniz kızlarını gerçekten kaybedebilirler şimdi kendileri söylemedikleri için.bu şekilde ailenizi ikna edin bence.

Şahsi kanaatim yanlış bi düşünce ama ben söylemezdim. Eskisi gbi olmuyor çünkü hayatı, psikolojisi.. Başkasından evlatlık alınsaydı birgün annesi babası karşısına cıkar derdık ama annesi babası vefat etmiş Allah rahmet eylesin. Yani şöyle diyeyim. Bu bahsettgm amcamın kızı senelerce beraber buyuduk adını bıle kullanmazdım abla derdim hep. Acaip baglıydık. Suan benımle bile küs 2 yıldır görüşmüyoruz. Yani okdr bağlıydık ki biz bile koptuk. söylemek en doğrusu ama ben söylemezdim :/ kötü etkılenecegınden emınım çünkü

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Elif keşke babasını baba amcasını da amcamolarak bilseydi. Ölen yengenizin hiç mi aiesi yok? Yani bu kızın bir anneannesi, teyzesi, dayısı yok mu? Çok ilginç buldum. Aile büyükleriniz çok büyük hata etmişler. Kendisine durumu açıklamanız lazım. Profesyonel yadım alın gerekirse ve bence mutlaka şu şu yüzden sakladık diye gerekçeler gösterin. Onun kabul edebileceği gerekçeler. Aksi takdirde çok büyük bir yıkım yaşayabilir.

Benden duymasi daha iyi olur bence. Anne babama kizmaz neden sizden duymadim diye hatta dedim ya onlar soylerse tepkisi farkli olur beni cok seviyor bana cok yakin ve ben ona her zaman daha anlayisli oldum bu yuzden her sorununu benimle paylasir annem ve babamla paylasimda bulunmak istemez..aslinda boyle degildi ama ergenligin etkisimidir anlamadim ailemle surekli catisma halinde ki anne babam en sabirli en anlayisli haldeler o ergenlige girdi gireli. Uzmandan yardim aldim ama oda aileden birinin soylemesi gerekir ve bu da en sevdigi kisi olmali diyor ve iste soylerken bir kac sey soyledi dikkat etmem gereken. Nasil soyleyebilecegimi nasil yaklasmam gerektigi konusunda bilgi verdi sagolsun ama ben cesaret edemiyorum

Kardeşiniz durumu biliyor sadece kabul edemiyor ve güvendiği bir ağızdan onay bekliyor.

Evlatlık alınmakla bütün aileyi kaybetmek farklı durumlar. Birinde öfke kalkanın olur, beni bırakıp gittilerse ben de onları özlemem dersin. Fakat bu durumda kadere rıza dışında bir seçenek görünmüyor ki bu da oldukça zor bir imtihan.

Elif'ler kırılgan olur, narin olur. Hiç düşünmeden bi uzmana başvurun. Tamam aileniz büyük fedakarlık yapmış fakat bu sorumluluğun önemli bir kısmını öteleyerek yok saymaya çalışmışlar. Bu yüzden hazır olmadıkları böyle bi durumda topu size atarak ikinci bir hata yapıyorlar. Allah onların da yardımcı olsun, yaşadıkları elbette hiç kolay değil. Asla yargılamak değil amacım, gerçekten üzüldüm Elif için ve bundan sonra sağlam adımlar atılması gerekiyor.

Dilerim Rabbimden Elif'e acziyet değil kuvvet olarak geri döner bu süreç. Rabbim her birinizin yar ve yardımcısı olsun.

Annanesi yok teyzesi var teyzesi o donem ben bakarik deyip almak istemis ama teyzesi o donem yeni evlenmisti ve kacarak evlenmisti evlendigi adam da evliydi kactiktan sonra bosandi teyzesi ile evlendi o yuzden babamlar kesinlikle onun almasini istemediler yabanci bir adam sonucta. En yakini teyzesi ama gorusmuyorlar cunku teyzesi cok yanlis seyler yapti o yuzden gorusturmuyiruz zaten teyzesinin aradigi sordugu da yok. Dedim ya yillar once o aciyla soylemek istemiyorlar kendini yabanci hissetmesin felan diye duygusal yaklasmislar

Arkadaslar haklisiniz annem babamin bu durumu saklamalari yanlis ama onlarada hak vermiyor degilim ben de olsam ayni seyi yapardim yanlis oldugunu bile bile. kolay degil yani onlarda yanlis yaptiklarini biliyorlar ama baska caremiz yoktu diyorlar. Yani babasi annesi olmadigimizi bilirse de psikoljisi bozulur hassas bir cocuk olur diye cekindik diyorlar

Kardesiniz kac yasinda :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bilmek hakkı evet..
Ama sen değil anne&baba açıklamalı. .

Kimliğini değiştirdiniz mi soyadı tamam da anne baba adi farkli yazmıyor mu ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

16 yasinda. Kimligi degisti tabi ki . Hem biz seninle amca cocuguyuz demek var, hemde olum haberi vermek var. Ikisi de zor iki sarsinti bir den yasayacak nasil diyecegim annen baban ve kardesin öldü diye . Tamam anne babasini hic tanimadi ama ölüm bu sonucta, ici yanacaktir üzülecektir ne yapacagimi sasirdim

Ayni yastayiz.. oyle bi sey ogrensem suan yani ne biliyim ne hissetcegimi sasirirdim.. ama cok asiri sinirli bi yapisi yoksa sakin sakin yavasca anlatmaya calisabilirsinizde cokk zor ya Allah su mubarek gunde yardimciniz olsun insallah kolayca atlatirsiniz.. onun icin bi yikim olucaktir guveni sarsilicaktir ama sizin yeriniz onun kalbinde degiscegini sanmam sizi yine cok sevsede akli karmasik olur uzun sure sanirim ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim bir tavsiyem yok ama cok uzuldum
Bir aile yok olmus geriye kucuk bir cocuk kalmis
Amca ve yenge sahip cıkmıs
Cocuk bastan kaderinin boyle oldugunu bilerek buyumeliydi aslinda ama :26:
Dinen de dogru olan cocugun gercek anasi babasini bilmesidir eger muslumansaniz :26:

Ama buyuk yikim yasayacak dediginiz gibi
Hem tum ailesinin vefat ettigini ogrenecek
Hem de ana baba bildiginin amca yenge oldugunu

Ama bir yandan ne guzel onlar bana sahip cikmis ben evlat yerine koymus diye dusunebilirse
O zaman toparlanmasi kolay olur
Gercekten uzman yardimi almaniz gerek

Bir omur bu yalanla yasanmaz
Babaanne de hakli cocuk anasini babasini abisini bilmeli

Hem siz de el degilsiniz ki
Ayni kandan candan geliyorsunuz
Uzman yardimi alinmali kesinlikle

Anne babanızın hatası kesinlikle saklamak değil bugüne hazır olmamak. Çevreden evlatlık olduğunu duyan çok fazla örnek var.

Belki daha evvel, çocukken, yaraların kolay kapandığı zamanlarda söylense sizin çabanızla bu durumu kabullenmiş olurdu kardeşiniz. Şimdi ise sadece söylemek değil sonrası da meşakkatli bir yol. Onu sevdiğinize ikna etmek, alınganlığına, kırılganlığına mani olmaya çalışmak...

Güçlü bir ablasınız sizi tebrik ederim. Uzman kişi siz söyleyin dediyse güzel bir plan yapıp kardeşinize durumu siz anlatın. Mesela gezmeye çıkın onunla gel bugün ikimizin olsun deyin. Akşam eve döndüğünüzde kimse olmasın. Oturup konuşun, olayları duygularla birlikte aktarın. Herkesin sesi olduğunuzu unutmayın.

Ve elbette bunun Allahın bir takdiri olduğunu, bu sayede onun gibi bir kardeşe sahip olduğunuzu dile getirin. Ne kadar güçlü olduğundan bahsedin. Senin düştüğün yerde ben tutarım, ebediyyen kardeşimsin deyin. Hayatınızda hiçbir şeyin değişmeyeceğine dair söz verin ve hatta ondan söz alın. Kaybetme korkunuz olduğunu hissettirin.

Gerçeği başkalarından duymadan söylemelisiniz, ama siz değil; ebeveynleriniz söylemeli. Mümkünse psikolog desteği alarak söylemeniz daha doğru olur çünkü şu zamana kadar doğru bildiği herşeyin bir yalan üzerine kurulduğunu öğrenecek ve şu zamana kadar haberdar olmadığı ailesinin yasını tutacak. Hiç kolay bir süreç olmayacak kardeşiniz için. Hafife alınmaması ve üzerine titrenmesi gereken bir konu. Allah yardımcınız olsun.

çok etkilendim konunuzdan... aslında bana kalırsa hiç bilmesin derdim ama şüphelendiği şeyler var ve artık aklına bir kurt düşmüş, söylemek zorundasınız yani..çok zor bir durumda kalmışsınız ama bence tek başınıza söylemeyin. hepiniz bir aradayken, siz konuyu açın, çoğunlukla siz konuşun ve konuşmayı siz yönlendirin ama hep birlikte olun ve söylemeden öncede kardeşinizi mutlu edin, sevdiği şeyleri yapın, sevdiği şeyleri alın, ailecek güzel mutlu bir ortam oluşturun sonra söyleyin. hem böylelikle anne-babanıza soracakları varsa sorar,cevaplarını alır, onlarda bu sorumluluğu sizinle paylaşmış olurlar inşaAllah her şey güzel sonuçlanır

Ya benim de aklima o gelmisti ilk amcamin kizinin adini sana verdik diye ama kizi var diye hic bahsetmedik bu bir ikincisi de mezarlari yanyana hani kizin mezari diye soracak o yuzden onu soylemem sacma olur

Yengem kazada hamileydi amcam mektupta dogmamis kizlarindan bahsediyordu diyebilirsiniz ? Ne yalan soyliyim ben bu yasimda evli barkli halimle kaldiramam heralde . Keske basta soylenseydi amca yengeylr buyumek kotu bir sey degil ki nihayetinde ailesi olmus ve yabanvi yerde degil .

16 yil oncesinden bahsediyorum o an o aciyla saklama karari almislar öz evladimiz bilsin istemisler sonrada yok daha cocuk , okula basladi dersleri etkilenir felan derken soylenmedi. Zaten kendi suphe etmese soylenmezdi biz zaten alistik oz kardesiz diye yani soylemekte gereksizdi bize gore ama simdi durum degisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…