cok hassas bir konu

Paylastim tabi ki ailemle beni sikistiriyor ben ne yapiyim dedim onlar soylememi istemiyorlar zaten.cok.hircin bir.kiz oldu diyorlar biraz su ergenligi atlatsin.soyleyelim.diyorlar.. Ama sen.bilirsin yine de dedier
ailenin bu konuyu senin insiyatifine bırakmış olması çok ilginç. yaşın kaç ki?

Yengec burcu evet cok duygusal . Yakin bir arkadasimla beraber zaman gecirsem o gun de kardesimi aramasam sen arkadasini daha cok seviyorsun gibi kuruntular yapiyor. Buyuklerime danistim kimi soyleme diyor kimi de soyle bilsin diyor . Bu yuku omzuma ben aldim bu yuzden fena sikinti yaptim kendime hem dertlesmek hem akil almak.istiyorum cok mu gordunuz.

Ben 28 yasindayim. Ya bastaki yorumlarimda nedenleri anlattim ergenlik dondminde bu yuzden surekli bir catisma yasiyor ailemle onlarda haliyle bana biraktilar napsinlar

Simdi soylemezseniz ve ilerde ogrenirse ustune bi de yalan soylediniz bana diye araniz acilabilir. Iyi dusunun ve tabi ki sadece siz degil ailece onu karsiniza alip oyle konusun derim. Konusurken de soyleyecegimiz her kelimeyi iyi secmeniz cok onemli.

Bana birakmalarindan daha dogal ne olabilir ki sonucta hem kardes hem arkadas gibiyiz aileme aciklayamadiklarini bana aciklar hep yani ben daha iyu taniyorum ailemde kizim.her seyini seninle.paylasiyor bizi hep yanlis anliyor sen daha dogrusunu bilirsin daha mantikli hareket edersin dediler

Ben 28 yasindayim. Ya bastaki yorumlarimda nedenleri anlattim ergenlik dondminde bu yuzden surekli bir catisma yasiyor ailemle onlarda haliyle bana biraktilar napsinlar

Bu daha da ilginç..
Ailen dizginleyemiyor ve sana bırakıyor kararı..artık senin dudaklarının arasında kaderi demek ki.
Yani ailece bir karar alınır “söylenmeli ya da söylenmemeli” diye ona göre karar verilir. Nasıl sana bırakılır ki bu konu?
Bu mantık olan bir ailenin bunca yıl bunu saklamış olması tamamen tesadüf yani.

O zaman ben anlattığın gibi iyi bir ilişki olduğunu sanmıyorum ortada??

aslında bu yaşlar tehlikeli,genelde okul öncesi söylenmesi gerekliliği savunuluyor.küçükken daha kolay kabullenirmiş çocuklar.tam ergenlikte bunu öğrenmesi iyi olmayabilir.yengenin hamileyken öldüğü fikri biraz daha iyi gibi:26:

Siz zannediyorsunuz ki ailem bu sorumlulugu almaktn kaciyor. Oyle degil iste sorumluluk almaktan kacmak degil yorumlarimda hep yazdim sucluluk psikolojisi var. Kardesimin ergenlik doneminde olup hircin olmasj var kardesimin beni dost sirdas arkadas olarak gormesi var . Haliyle ailemde son karari bana birakti

Bence bir uzmanla görüşmelisiniz en iyi bilgiyi o verecektir size.
burda herkes empati yaparak cevap veriyo size..
yanlış hareket sizinde kardeşinizde hayatını etkileyecektir...
ALLAH yardımcınız olsun

Ipek hanim.ortada kotu bir sey yok kotu bir iliskide yok ailem cok iyi insanlar defalarca yazdim anlayamiyorsunuz bu durumu.

Illa yasca.buyuklerin soylemesi veya anne babanin soylemesi diye bir.kural yokki uzmanin da soyledigi bu yonde . Bir arkadas bir kardes bir gence anne babadan daha fazla yardimci olabilir dedi. Ornegin zararli aliskanliklar bild arkadas cevresinden edinilir dedi kardes arkadas bunlar anne babadan yeri gelir daha yakin ve daha soz dinletir durumu olabilir dedi. Ailem benim daha mantikli hareket edecegimi dusunerek bana sen.ver karari diyorlar

ailen vaktinde o çocuğu yanına alarak zaten büyük bir sorumluluk altına girmiş. Ailenin son kararıda sana bırakmasıda ilginç..
annen baban sen varsa dede babanne bir araya gelir. bu konuya karar verir. sonra uygun bir uslupla anlatılır.
neden pskolojini etkilesinki.. annesi babası belli. takdiri ilahi vefat etmişler.. ne güzel babanda sahip çıkmış..

Son düzenleme:

evet haklısınız. büyüklerin söylemesine gerek yok.. sizde söyleyebilirsiniz. ama sorun ne biliyomusun? ailenin bu kararı sana bırakması. söylemeyi demiyorum.
söyleyip yada söylememenin senin düşüncene kalmış olması. ilginç olan bu işte..

O zaman ben anlattığın gibi iyi bir ilişki olduğunu sanmıyorum ortada??

ipek bazı ergenler çok zorlayabiliyor.benim yeğenim hiç yok yere annesine kızıp evden kaçmıştı.annesini düşman gibi görüyordu,halbuki annesi de çok düşkündü çocuğuna

benim de en çok anlamadığım yer burası işte. bunun insiyatifinde olması..ailenin ihtiyar meclisi buymuş gibi.

ayyyyy şu hafiyelik oyunlarından da gına geliyo bazen bana
ya tamam konu fake siz çözdünüz olayı, bravo çok zekisiniz. detayları biz gözden kaçırdık ama bir sherlock edası ile siz çözdünüz tamam.

olay fake se bile ben yorum yapmak istedim. Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum
bence ergenlik te, asilik te olsa artık söylenmeli, geç bile kalınmış. genelde okul öncesinde bu konuların halledilmesi gerektiğini okumuştum, yanlış ta olabilir tabi.
sonuçta onu istemeyen, kabul etmeyen bir aile yok ki ortada bunu vurgulayın bence. aksine amcası, yengesi nasıl bir sevgi ile sarıp, sarmalamışlar, kendi yavruları yerine koymuşlar. bunun ona aktarılması, Elif'in olayı daha kolay kabullenmesini sağlayacaktır bence.

Ben kendi adıma böyle bir kural var diye değil , anne babanın da o anda desteği şart olduğu için yazdım. O kişiyi kendi çocuğu gibi büyüten onlar sonuçta.
Yoksa ben de psikologun kişi kime yakın hissediyorsa ilk ondan duymalı demesini mantıklı buluyorum.
Ailen sen söyledikten sonra ne yapacaklar bunu da sordun mu onlara?

Benim de takıldığım nokta bu. Konu inandırıcı gelmiyorsa yorum yapmazsın olur biter. Derdi ne bu insanların anlamıyorum. Konu sahibi yerine ben sinirlendim valla.

Benim de takıldığım nokta bu. Konu inandırıcı gelmiyorsa yorum yapmazsın olur biter. Derdi ne bu insanların anlamıyorum. Konu sahibi yerine ben sinirlendim valla.

ben de takılıyorum işte böyle. gerek yok yani bence bu kadar üstelemeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…