- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
- 63
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Eger ilaca ihtiyaciniz varsa kullanmalisiniz. Is ortaminizdan kaynakli mi boylesiniz? Olayların üzerine giderken kendi iyiliginiz icin savunma mekanizmasi olusturuyorsunuz ve yaptiktan sonra da olayin stresi yerine bir oh çekin. Isinizi yapin gidin. Fazla stres yüklüsünüz stres yapmamaya calisin.Merhaba arkadaslar
baslikta bahsettigim gibi asiri heyecanlanip, kalp atislarimi agzimda hissediyorum sanki. Bu durum genellikle tartisma anlarimda oluyordu ama son zamanlarda tartisma olmasa dahi boyle hissediyorum.
bunun yani sira kaslarim, ozellikle boyun ve cene, surekli gergin. Gece yarisinda uyanip uykuya dalmakta zorlaniyorum ve bu sabah muthis bir mide spazmiyla gune basladim.
bunu tetikleyen sey is arkadasimla yasadigim bir gerginlik. O bana bir kazik atti, ben de karsiligini verdim ustune konusmuyorum, selam dahi vermiyorum ve is ortamim muthis gergin.
size sorum; ben de eskiden boyleydim, soyle soyle yapip atlattim diyeniniz var mi? Bir de antidepresan almak istemiyorum( doktorum onermisti). Kacingan bir kisilige sahibim ve bu durumun ustune gidiyorumve anksiyetem tavan yapti. Boyle durumlarin ustune gidip atlataniniz var mi?
bu sekilde devam edersem hasta olmaktan korkuyorum
Hasta olup ilaca bu kadar karşı olmak ve başkalarının da boyle dusunmesine sebep olabilmek hic aklinizdan gecmiyor mu? Seker hastasi olunca kendi kendime yenerim yea mi diyorsunuz
Eger ilaca ihtiyaciniz varsa kullanmalisiniz. Is ortaminizdan kaynakli mi boylesiniz? Olayların üzerine giderken kendi iyiliginiz icin savunma mekanizmasi olusturuyorsunuz ve yaptiktan sonra da olayin stresi yerine bir oh çekin. Isinizi yapin gidin. Fazla stres yüklüsünüz stres yapmamaya calisin.
Benim genelde birisiyle tartışma yaşadıktan sonra oluyordu bu durum. Kendimi o kadar kasıyormuşum ki en sonunda çene ve el kaslarımda sıkışma oluyordu. Ağlayınca ve o ortamdan uzaklaşınca rahatlıyordum. Sizinki biraz daha ileri boyutta galiba. Ben herhangi bişey yapmadım geçmesi içinMerhaba arkadaslar
baslikta bahsettigim gibi asiri heyecanlanip, kalp atislarimi agzimda hissediyorum sanki. Bu durum genellikle tartisma anlarimda oluyordu ama son zamanlarda tartisma olmasa dahi boyle hissediyorum.
bunun yani sira kaslarim, ozellikle boyun ve cene, surekli gergin. Gece yarisinda uyanip uykuya dalmakta zorlaniyorum ve bu sabah muthis bir mide spazmiyla gune basladim.
bunu tetikleyen sey is arkadasimla yasadigim bir gerginlik. O bana bir kazik atti, ben de karsiligini verdim ustune konusmuyorum, selam dahi vermiyorum ve is ortamim muthis gergin.
size sorum; ben de eskiden boyleydim, soyle soyle yapip atlattim diyeniniz var mi? Bir de antidepresan almak istemiyorum( doktorum onermisti). Kacingan bir kisilige sahibim ve bu durumun ustune gidiyorumve anksiyetem tavan yapti. Boyle durumlarin ustune gidip atlataniniz var mi?
Anladım. Evet ben 2 sene kullandım. İlkinde değil ama ikinci denemede bana uygun olan ilacı bulduk. Her iki ilaçta da mayışmadım, dünyadan kopmadım (nedense böyle bir ön yargı var). Aksine, yaşam kalitemi artırdığını söyleyebilirim. Şimdi hamileliğim nedeniyle kullanmıyorum ama doktorumun söylediği kadarıyla kalıcı bir iyileşme de sağlıyormuş. Anksiyetem kontrol altında. Bu da onu gösteriyor.En ufak bir demir ilaci dahi beni altust ettigi icin. Bir de ben baya seyler yasayip ustesinden gelebildigim icin kendim halletmek istiyorum. Siz peki ilac kullaniyor musunuz ya da bununla nasil basa cikiyorsunuz?
Okuyan herhangi bir ilac kullanabilme potansiyeli olan insanlari.ben burda kimi etkiliyorum acaba? Herkesin kendine yetecek akli vardir diye umuyorum peki siz neden bu kadar saldirgansiniz?Her mental hastalik ilacla mi tedavi ediliyor? Hayir.
antidepresanlarin prospektusunu okudunuz mu hic? Intihara kadar goturebildigini biliyor musunuz?
ben farkli psikiyatristlere gittim ve biri haricinde ihtiyacim olmadigina karar verildi, ilac yazmak isteyen ise en hafifini uygun gordugunu soyledi.
peki siz doktor musunuz?
Benim de etrafımda hep tam tersi benim psikolojim bozuk antidepresan kullanıyorum diye övünen tipler geziyor. Halbuki en büyük derdi bugün ne giysem ya da sevgilimden ayrıldım insanları.Bu antidepresanlar size ne yaptı arkadaş? Herkes ben kullanmak istemiyorum diye dolaşıyo etrafımda. Stresten olmuş sinir küpü, nabız çıkmış kaça, nefes alamıyo panikten bitki çayıyla iyileşecekmiş. Bende olmasa hastalık hallediliyodur belki dicem de bende de var. Bu saydığım genel semptomlar size zarar veriyor. Kalbin hızlı çalışması, nefesinizin kesilmesi vücudu mahveder. Bir de iş ortamındaki kaç saatlik stresten bahsediyoruz.
Hastalık mental olunca önemsiz halledilir hemen gibi bir algı var.
Kardiyoloji doktoru kalbinizde ritim bozukluğu var şu ilacı kullanacaksınız dese hemen yutarsınız hapı, anksiyete ritim bozukluğu yapınca papatya çayı, lavanta kokusu..
Hemde ne biçim hepsi aynı değil ki sadece bu anlattığı şeyler için kullanacağı ilaç var antidepresan diyince hepsini aynı kefeye koymayın ben bir dönem bu yüzden kullandım ne panik ne heyecan gayet rahatlattı patır patır kalbim çarpmadan koskolay ne düşünüyorsam konuşurdumBir şey soracağım antidepresan gerçekten ise yarıyor mu ? Yani bana mantıksız geliyor. Sinir hastasi,hiperaktivite vb.. insanları sakinlestirmek icin kullanılıyor ona okey. Ama sonuçta insanın ruhu kalbi kırık antidepresan ne işe yaracak ?
Iste bazen dert gerekmiyor dertlerle basa çıkmak için kullanılmıyor beynin kimyası ile ilgili birşey bu bazi hormonlar maddeler eksik salgilaniyor salgılanmasını uyarıyor bu ilaçlarBenim de etrafımda hep tam tersi benim psikolojim bozuk antidepresan kullanıyorum diye övünen tipler geziyor. Halbuki en büyük derdi bugün ne giysem ya da sevgilimden ayrıldım insanları.
Okuyan herhangi bir ilac kullanabilme potansiyeli olan insanlari.
Saldirgan değilim sizin gibi önyargılı yaklaştım diyelim. Her mental hastalık ilaçla tedavi edilmiyor ama her mental hastalikta konusarak,cayla,dogal yoldan, ilacsiz tedavi edilemiyor.
Her mental hastalık konuşarak. Dogal yoldan cozuluyor mu hayır?
Ilac icmek istemiyorumu kendimiz mi soylemeliyiz ? Hayır. Uzmana gitmeliyiz yolu o göstermeli.
Prospektüsunu okudugum bir ton antidepresan var. Intahara kadar sürüklüyor bazilari diyerek hala daha insanlari korkutuyorsunuz
Evet , tetikleyebilen bazi ilaclar var ama gozetim altinda olundugundan doktora gidip ilaci hemen degistirmelerini sagliyorsunuz.
Ilaclar intihara meylettiriyor algısı yanlış bazilari ve pek azi bazi bünyelerde bunu yapabiliyor. Ama bu demek degil ki her kiside etkisi bu.
Malesef bir cok kişi internet ortaminda intihara surukluyor , antidepresanlar kotu minvalinde yorumlar yüzünden kullanmiyor bu ilaclari.
Doktora gittim bilmem ne dye yazmamissiniz herkes doktora git demis bu sebeple bu icimize dogmaz herhalde.
Genelde kucuk dozda baslanir antidepresan.
Doktor degilim bu yuzden doktora gidin diyoruz ve onyargili olmayin diyoruz. Cunku sizde doktor değilsiniz
Hemde ne biçim hepsi aynı değil ki sadece bu anlattığı şeyler için kullanacağı ilaç var antidepresan diyince hepsini aynı kefeye koymayın ben bir dönem bu yüzden kullandım ne panik ne heyecan gayet rahatlattı patır patır kalbim çarpmadan koskolay ne düşünüyorsam konuşurdum
Evet canım özele yazıyorum bakhala kolayca konusabiliyor musunuz yoksa ilaci birakinca bir Miktar eskiye donus oldu mu? Cunku daha once de belirttigim gibi, doktor en hafif ilaci vermek istedi, hatta digerleri ilaca gerek gormedi. Korkularimla yuzlesip kendim yapabilirim dendi ama tabiiki ilactan daha cok cabayla olacak bir sey bu.
Oldu o zaman pazartesi hemen gidip ilaci aliyorum, seker niyetine bir kac doz alirim gunde.
bir degil, bir kac psikiyatriste gittim hic biri sizin kadar inatlasmadi, hatta birisi sana ilac vermek istemiyorum derslerinden, hayattan kopmani istemiyorum dedi. Onu napicaz? Hastayi yan etkileri hakkinda bilgilendirdi, ilactan soguttu, egitimini almis, bizim yasimiz kadar mesleki tecrubeye sahip ama olsun.
Peki ya prospektusu yazanlari napalim? Ilacin tuum yan etkileri yaziyor! Onlar bunu yazmazsa nasil bir yaptirimi var biliyor musunuz?
Buraya sizin haricinizde kac kisi ilac kullandigini yazmis, farkindaysaniz hic birine bu sekilde cevap vermedim hatta tecrubelerini dahi sordum, cunku onlarin uslubunda sizin ilk mesajinizdaki gibi bir sorun yoktu.
Oldu o zaman pazartesi hemen gidip ilaci aliyorum, seker niyetine bir kac doz alirim
Ben önceden de içimden geçeni korkmadan söylerdim, son zamanlarda daha hırçınlaşmıştım söylerken.ilac kullaninca nasil bir degisiklik hissettiniz? Korkmadan ya da fazla dusunmeden icinizden gecenleri soyleyebildiniz mi? Benim en buyuk korkum insanlarla sozlu catismaya girmek cunku. Dusunmeden herkes gibi dan dan konusabilmek istiyorum
Merhaba arkadaslar
Merhaba arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?