çok ihtiyacım var fikirlerinize

nisanur26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
98
2
86
İstanbul
26 yaşındayım doğuştan rahim ve vajen olmadığı için çocuk sahibi olamıcam evililk içinde yapay vvajen şart gelelim konuya buğün istemeye geldiler cumartesi günü damat adayıyla görüşücem beni çok beğenmiş illada olsun dio baştan anlatımmi nasıl anlatayım nereden başlıyım bilemiyorum daha öncedende böle konuştuğum kişiler oldu anlattım başatan çocuğum olmayacak die aldığım sonuç hayır ben yapamam tamam onlar yapamıyo peki benim duygularım o hüzünlü günler nasıl geçiriyorum bilemezsiziniz tamam hiç kimseyle görüşmiyim diorum sonrada bakarsın kabul eder düşüncesiyle beğendiğim kişiye anlatıyorum neyse kızlar lütfen o güzel yorumlarınıza ihtiyacım war:kedi::sinifsinif:

canım bu doğuştan gelen bişey olmasıı kısmet işte hepimizin başına bişeyelr geliyor,,ama doktorunla görüş önce sahici gibi yapabilirler mii vajeni?eğer öleyse sadece çocuğun olmayacağı seçenek kalıcak geriye(şöle yapıcaksın canısımm önce çocukla tanış emin ol sevgisinden sevsin seni en son safhada konuşş lütfen senin yanında olmıcak insan yolu açık olsunnn,,,ne yazık ki bende de başka bir sorun var evleneceğin insan derdinin yanında olmıcaksa ne işi var işte yalan dünya güzelim seni çok iyi anlıyorumm ama şuda var erkeklere çok dürüstlükte yaramıyo,,,eğer vajen yapılırsa söleme bileme hak ediyorlar,,

ben de aynen katılıyorum.eğer vajen yapılıyosa söyleme bile.çünkü hakediyolar.herşey çocuk değil evlilikte.duygular ön planda olsun biraz da yaa..gerekirse evlatlık da alınır ille de çocuk deniyosa. sevap işlenmiş olur böylece hem.üzülme canım yaa

Kim olursa olsun dürüst olmalı ve en baştan bunu söylemelisiniz.

Evet erkek milleti bunlar, hepsinin hamuru aynı ama karşınızdaki bir insan, belki de çok çok iyi bir insan, kendi egomuz uğruna kullanabileceğimiz bir yaratık değil. Söz konusu olan şey çocuk... çok ciddi bir konu, şakası yok bunun.

Aynı şeyin size yapıldığını düşünün... ne kadar zor ve kırıcı olurdu değil mi?

Dürüst olun, açıkça söyleyin... elbette sizin de karşınıza bunu problem etmeyecek bir insan çıkacaktır.
Ama bu kadar ciddi konularda lütfen kimseye emrivaki yapmayın.
Acısını çok daha fazla çekersiniz.

teşekkür ederim beni rahatlatmak amacıyla sölüyosunuz biliyorum ama monapisanında dediği gibi sonrası daha kötü olur benim için yarın öbürgün doktora gittiğimde çocuk için doktor bayan biliyodu baştan size sölemedimi dicek ee acısını ben çekicem yine belki daha ağır sözler duyucağım sonu boşanmaya kadar warır böle bişeye hiç dayanamam hiç ewlenmiyim diyorum ama yalnızlığada katlanamıyorum dışardaki mutlu çiftleri gördüğümde kahroluyorum aman ya ne zaman bitecek benim bu çilemmafoldumben

Tatlım hiç evlenmeme diye bir şeyi bi kere aklından çıkart. Neden evlenmeyeceksin?
Seni de sırf sen olduğun için isteyen, seven birileri elbette vardır, kader kısmet işleri bunlar, bi gün hiç ummadığın anda karşına çıkacaktır. Bu kadar karamsar olma.

Ayrıca bu dünyanın sonu değil ki, binlerce kişi vardır seninle aynı sıkıntıları yaşayan, hepsi ömür boyu yalnız mı kalıyorlar? elbette hayır.

Bu konuyu bu kadar kafana takıp kendi kendini yeme.
Biraz akışına bırak hayatı, su akıyor yatağını buluyor...
Sadece hep açık ol, net ol, dürüst ol.. inan bana kaybetmezsin, bilakis hep kazanan sen olursun.

Allah dermansız dert vermesin güzelim, kendini yıpratma bu kadar, gençsin daha.

bugün haberlerde okudum aynı durumdaki bir kadın yumurta üretebildiğini öğrenmiş ve çocuğunu taşıyamayacakta olsa biyolojik olarak çocuk sahibi olacağını öğrenmiş,bir taşıyıcı anne yardımıyla çocuk sahibi olacak..gerçi çocuk taşıyıcı olayını biraz yadırgıyorum ama biraz düşün bence

kesinlikle ve kesinlikle söylemelisin.
bu cok önemli bir konu , karsındaki insan cocuk sahibi olmayı önemsemiyorsa zaten bu durumunu önemsemeyecektir, ya da sana gercekten deger veriyorsa alternatif cözüm önerilerini seninle birlikte arayacaktır.
gercegi söyleme , erkekler hak ediyorlar diyen arkadaslara da sasırdım acıkcası, dürüst olunmayı hak etmeyen biriyle neden evlenesiniz ki?

bence kesınlıkle soylemelısın
basından durust davranmalısın kı senı kabul ettıgınde ılerıde sorun yasamayasın
soylemezsen de ılerıde mutlaka ogrenecek ve sızı sevse bıle kandırılmıslıgı kabullenemeyecektır

sahsen sız karsınızdakı ınsanın evlenınceye kadar aynı sekılde sızden gerceklerı saklamasını kaldırabılırmıydınız

ayrıca da rahım olmamasını duymustum ama vajen olmaması da gercekten ılk kez duydugum bır konu

Sizin payınıza düşen sıkıntı da buymuş hayattan...
Evet bir sorun, belki çeşitli çözüm yolları da var, bunları sizinle göğüsleyebilecek biriyse olsun zaten.
Değilse geri dursun, başka bir derde gerek yok değil mi ?
Söyleyin ve her zaman yanımda olacaksan, gücün varsa kendine güveniyorsan hay hay buyur gel deyin.

Umarım herşey gönlünüzce olur a.s.

Tabiki söylemelisin canım... Çenebazında dediği gibi, sonradan bu sorunları yaşamak yerine şimdiden herşeyi bilip öyle seninle evlenmesi uygun olan...

Zaten ilerde bunu sorun edecek adamla hiç evlenmemek en iyisi...

ayrıca da rahım olmamasını duymustum ama vajen olmaması da gercekten ılk kez duydugum bır konu

Canım biraz araştırdım ben de, ilgimi çekti.
Tıpta bu Müllerian Agenezi diye biliniyormuş.
Gelişimsel olarak rahim ve vajenin üst kısmı olmazmış kişide.
Vajen kör bir sonla noktalanırmış.
Yumurtalık normal çalışırmış aslında ama kanama olmazmış.
Bu da değişik gelişimsel bi rahatsızlık işte.
Vechietti operasyonu denilen bir yöntemle de tedavi ediliyormuş.. hatta kısa bir röportaj buldum konuyla ilgili. Alıntılıyorum.

* Bu ameliyatı kimlere yapıyorsunuz?
Biz bu ameliyatı vajinası hiç olmayan kadınlara yapıyoruz. Böyle bir problemi olan kadın; 15 yaşına kadar adet görmeyince tanı konuluyor. En geç 17 yaşında bu tanı konmuş oluyor. Adet görmedikleri için kadınlar, psikolojik sıkıntılar da yaşıyor.

* Nasıl vajina yapıyorsunuz?
Standart yöntemin aksine laparoskopik yöntemi tercih ediyoruz. Bu yöntemle karın duvarında 3 tane kesi açıyoruz. Özel olarak geliştirdiğimiz alet sistemini kullanarak, oluşmamış vajina dokusunun bir haftada normal vajina uzunluğuna getirilmesini sağlıyoruz. Özel mekanizmayı hastanın karnının alt kısmına yerleştiriyoruz. Bu, bir hafta hastanın vücudunda kalıyor.

* Hasta normal hayatına devam edebiliyor mu?
Evet, devam edebiliyor, her şeyi yapabiliyor. Ancak bir hafta boyunca her gün kontrole gelmesi şart. Çünkü, her gün karından cihaza bağladığımız ipleri 1.5 santim çekiyoruz ve bir hafta sonunda vajina 10.5 santim uzuyor. Bir haftada ince uzun bir boşluk elde etmiş oluyoruz. Vajina parmak kalınlığından başlıyor, vajinal bujiler sayesinde genişletilerek bir ay sonra uygun şeklini alıyor. Hem uzunluk, hem de genişlik olarak cinsel ilişki için hazır hale geliyor. Yaptığımız vajinanın dokusu, doğuştan normal olan bir vajina dokusundan farksız oluyor.

* Yaptığınız ameliyat ne işe yarıyor?
Bu durum 6 binde bir görülüyor. Amerika’da, bu konuyla ilgilenen ürojinekoloji ve pelvik rekonstrüktif cerrahi branşı adı verilen bir üst bilim dalı geliştirildi. Bu dal; vajina ameliyatı, kadın cinsel organının her türlü sarkmalarını, genişlemelerini, yırtılmalarını ve idrar kaçırma problemlerini çözen ameliyatlar yapıyor. Bu yönteme Laparoskopik Vecchietti ameliyatı deniliyor.

bence kesinlikle söylemelisin eger seni seviyor istiyorsa her halinle istemeli...
bunuda baştan bilmeli söylemessen ilerde hem vicdan azabı yaşar hemde sorunlar çogalır dahada sıkıntılar yaşarsın.....

Mona Pisa, yazdıkların aydınlatıcı olmuş...

Umarım konu sahibininde işine yarar gamyoncuiremsu

canım bence de söylemelisin. seni her halinde sevecek biri yanında olmalı zaten. Kaldıki ameliyattan sonra cinsel açıdan bir problem yaşamazsınız, sadece çocuk konusu sıkıntı olur. Bu durumu sorun etmeyecek biri çıkabilir karşına. Evlatlık da edinebilirsiniz ilerde. moralini yüksek tut sen.

bence de söylemelisin canım;
her şartta senin yanında olamayacaksa zaten evlenmesin seninle...
hiçbirimizin bi garantisi yok Allah korusun hepimiz aniden bi hastalığa yakalanabiliriz...

cocuk sahibi olamiycam demelisiniz
digerini nasilsa bir sekilde hallediceksiniz
onu karistirmayin bence cok dürüst olmak
her zaman ise yaramiyor

Söyle canım sonucu ne olursa olsun seni seven böyle sevmeli .. Olmuyorsa da olmaz senim problemin dogustan ama erkekler yüzünden de cogu ciftin cocugu olmuyor bunlar gayet normal seyler yani ama ilk görüsmeden de böyle bir konuya deginmek ne kadar dogru bilemiyorum ..

mutlaka söylemelisiniz karşınızdaki insanın bunu bilmeye hakkı var,baştan gizlerseniz ilerde mutlaka öğrenir ve o noktadan sonra size güveni kalmaz ve belki o zaman biter ve bu durum sizi daha çok yaralar,herşeyden önemlisi bunu bilmek onun hakkı,saklamak çok yanlış.
inşallah tedavinizi olur,sorununuzu giderirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…