• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok ihtiyacım var fikirlerinize

çok zor bi durum Allah yardımcın olsun.belki evleneceğin kişinin önceden çocuğu olmuş olsa bu durumu kabullenmesi daha kolay olur. ama bunu umudunu kırmak için söylemedim. yinede hemen söylemende yarar var.çocuğunun olmamasını söylemesen bile diğer durumunu söylemezsen çok büyük bi problem çıkabilir.

çoğu arkadaşın dediği gibi uygun bi dille anlatılması lazım..ama Allah yardımcın olsun canım zor bi durum olmamlı imtihan işte deyip geçmek vardı ama oda kolay değil.

kapıdan girer girmez kanım kaynadı içimden bi ses hemen olsun dedi oda kimseyi beğenmiyomuş hem ahlaki yönden hemde görsel olarak iyi birini arıyomuş görüştükten sonra aradığı kişi olduğumu sende istersen biraz birbirimizi tanıyalım dedi ailesinede anlatmış onlarda bir an önce gelip isteyelim diye sıkıştırıyo şu an o kadar doluyumki o kadar kafam karışıkki konuşmayı uzatsam ben bağlanıcam anlatması daha zor olcak şimdiden bile içim kıpır kıpır :kedi: şimdi anlatmya kalksam daha dün gördüğüm bi adama benim ilişki yolu kapalı artı çocuğumda olmayacak nasıl derim ya bilmiyorumkismile çıkmazdayım ne olur yardım edin yoksa deliriicemmafoldumben

off cok zor bir durum canim benim yaa :çok üzgünüm:
bence bir sekilde soylemelisiniz...yani soylemesen ve bu cocuk sonra ben kabul edemem boyle bir seyi dese kalbin daha cok kirilacak inan...iyisi mi cocuga karsi hic bir sey hissetmeden, umutlanmadan durumu uygun bir dille anlatin...yapmalisiniz bunu...
yani mesela biribirinizi sevdiniz ve bu adam ok benim icin sorun degil dedi diyelim(ki erkekler kolay kolay boyle demez cunku seks onlar icin cok onemlidir), ileride cocuk ozlemi icinde senin kalbini kiracak, belki pismanliklar yasayacak...
yani boyle bunlari sana acik acik soylemek cok zor ama...uzgunum, dost aci soylermis :gitme:
insallah bir gun butun bu sikintilarin sona erer canim benimmmmmmmmm olumunekankayizsmile

Canım ya, gerçekten zor bir durum ama dünyanın sonu da değil.
Uygun bir dille anlat, yapacak başka bir şey yok.
Bu arada sen ameliyat olmayı düşünmüyor musun canım?
En azından o sıkıntıdan kurtulmuş olurdun.

nisanurcum,yorumların hepsini okumadım bir kısmını okudum...bazı arkadaşlar çocuk seni sevsin sonra söyle demiş...
bu bir insana yapacağın en büyük kötülük olur bana göre...
baştan söyle,seni sevecekse böyle sevsin böyle kabul etsin ki eminim doğru insanı bulacaksın iyi niyetli olduğun müddetçe.
empati kurmak lazım bize aynı şey yapılsa biz ne düşünürüz diye...
sonradan sorun çıksa bile ben sana baştan anlatmadım mı neyi sakladım ki şimdi bana sorun çıkarıyorsun diyebilirsin ve için rahat olur.
diğer türlü sürekli ezilirsin.
zor bir durum fakat dünyanın sonu değil,doğuştan ya da sonradan bir dolu insanın başına geliyor,birgün bizim başımıza birşey gelmeyeceğinin garantisini kim verebilir...
baştan konuşarak en doğrusunu yaparsın,herşey gönlünce olsun inşallah,Allah yardımcın olsun...

biraz önce unutmuşum,evlilikte cinsellik önemli...
sen benim ilişki yolu kapalı dersen direk kafasında hiç olmayacak izlenimi oluşur...
bunun için ameliyat olman gerektiğini ve herşeyin düzelebileceğini söyle,bunu söylerken olumsuz bir tavırla söyleme ama...
senin söyleyiş tarzında oldukça önemli...
çocuğun olmayacağını ve bunun değişmeyeceğini de söyle net bir şekilde...
yani düzelebilecek ve düzelemeyecek şeyleri karıştırmasın.

sana karşı bişeyler hissetmişse güzel dille anlatmalısın çünkü kendimize nasılki böyle birşeyin yapılmasını istemezsek bizde yapmamalıyız...
ama çaresinin olduğundan falan bahset

canım rahmin olmadığını yazmışsın ama yumurtalıkların var mı? yumurtalığın varsa ilerde taşıyıcı anne yardımıyla çocuk sahibi olabilirsin diye biliyorum. Hatta bir dergide hindistanda türk ve yabancı çiftlerin taşıyıcı anneyle birkaç milyara bebek sahibi olduklarını okumuştum.

26 yaşındayım doğuştan rahim ve vajen olmadığı için çocuk sahibi olamıcam evililk içinde yapay vvajen şart gelelim konuya buğün istemeye geldiler cumartesi günü damat adayıyla görüşücem beni çok beğenmiş illada olsun dio baştan anlatımmi nasıl anlatayım nereden başlıyım bilemiyorum daha öncedende böle konuştuğum kişiler oldu anlattım başatan çocuğum olmayacak die aldığım sonuç hayır ben yapamam tamam onlar yapamıyo peki benim duygularım o hüzünlü günler nasıl geçiriyorum bilemezsiziniz tamam hiç kimseyle görüşmiyim diorum sonrada bakarsın kabul eder düşüncesiyle beğendiğim kişiye anlatıyorum neyse kızlar lütfen o güzel yorumlarınıza ihtiyacım war:kedi::sinifsinif:

canım bu senin elinde olan birşey değilki,Allah vergisi olan birşey,neden bu durumu ailenle paylaşmıyorsun(gerçi onlar biliyordur bu durumu)bence ailenin desteğiyle bu sorunu halletmelisin ve asla evleneceğin erkekten gizli birşeyin olmasın,yoksa sonra çok vicdan azabı çekersin,yine aynı şeyi diyeceğim mutlaka ailenle birlikte bu sorunun üstesinden gelmelisin.

öncelikle allah inşallah hayırlı mutlu olabileceğin birini çıkarır karşına...
ben işimden dolayı daha önce böyle bir durumla karşılaşmıştım canım.
hayat sonuçta gerçekten zor bir durum bunu yaşamayan kimse anlayamaz.
4 yıl kadar önce,doğudan 16 yaşında evli bir kız gelmişti.kızın doğuştan rahmi büyümemiş ve vajinası yoktu.ameliyatı yapıldı.cildinden alınan doku ile yapay vajen yapılmıştı...
her ne olursa olsun bunu evleneceğin insandan saklamamalısın.hayat sonuçta evlenip anne olamayacağını öğrenen çok insan var.evlilikleri devam eden,evlat edinen...
ama önemli olan dürüst olmaktır canım.anlıyorum burada kımse bende dahil tam olarak anlayamayız seni.şu anda istemeye gelen kişi ile olmazsada asla üzülme nasibinse olur zaten.allah gönlüne göre verir canım inş çok mutlu olursuna.s.

Öncelikle Allah yardımcım olsun canım, bu durum senin elinde olan bir durum değilki en baştan söyle bilsin sonradan yok söylemedin haberim yoktu bik bik olmasın daha çok üzülürsün o zaman hem seni çocuk için sevecek birisinden zaten hayır gelmez ama herkesin bir yarısı vardır yeryüzünde ben buna inanıyorum ve eğer o yarını bulursan senden daha önemli hiç bişeyin olmadığını düşünen eşi de bulmuş olursun. Dilerim istemeye gelen kişi diğer yarındır, eğer değilse de dilerim en yakın zamanda bulursun canım.

canım rahmin olmadığını yazmışsın ama yumurtalıkların var mı? yumurtalığın varsa ilerde taşıyıcı anne yardımıyla çocuk sahibi olabilirsin diye biliyorum. Hatta bir dergide hindistanda türk ve yabancı çiftlerin taşıyıcı anneyle birkaç milyara bebek sahibi olduklarını okumuştum.

ya güldürmeyin nolur ay su konuda da hic gulecek halim yoksa neyse
rahim yoksa cocuk nerde buyuyecek soyler misin
sen kendi anatominin farkında degilsin herhalde

neyse arkadasim durumuna uzuldum cok zor bir durum
insallah mutlu olursun

canım bu senin elinde olan birşey değilki,Allah vergisi olan birşey,neden bu durumu ailenle paylaşmıyorsun(gerçi onlar biliyordur bu durumu)bence ailenin desteğiyle bu sorunu halletmelisin ve asla evleneceğin erkekten gizli birşeyin olmasın,yoksa sonra çok vicdan azabı çekersin,yine aynı şeyi diyeceğim mutlaka ailenle birlikte bu sorunun üstesinden gelmelisin.

hay allah :) buna da cok guldum, bu kız dogudundan beri sence annesi o bolgesini gormemismidir, rahim yok diyor, cocukolmaz yani, nasil ustesinden gelebilir ailesi sence? rahim mi yapacaklar ailecek?

hay allah :) buna da cok guldum, bu kız dogudundan beri sence annesi o bolgesini gormemismidir, rahim yok diyor, cocukolmaz yani, nasil ustesinden gelebilir ailesi sence? rahim mi yapacaklar ailecek?

canım tabiiki ailesi biliyordur bende farkındayım,ben çocuk olur falan demedimki,sadece bu sıkıntıyı içine atmasın,tek başına düşünüp tek başına çare aramasın diye yazmak istedim.ne bileyim karşısındaki insana durumu tek başına değilde ailesinin birşekilde desteğiyle açıklar falan diye.tamamen manevi desteği kastetmiştim.

ya güldürmeyin nolur ay su konuda da hic gulecek halim yoksa neyse
rahim yoksa cocuk nerde buyuyecek soyler misin
sen kendi anatominin farkında degilsin herhalde

neyse arkadasim durumuna uzuldum cok zor bir durum
insallah mutlu olursun

ben de sana güldüm.:D taşıyıcı anne diyor. taşıyıcı anne demek başka bir kadının senin bebeğine hamile kalması demek. (gülün diye dedim bunu :D) yani evli çiftin yumurtalığı ve spermi dışarda döllenir ve sağlıklı başka bir kadının rahmine yerleştirilir. böylece o kadın bebeği doğursa da genetik özellikleri evli çifte ait oluur.

açıklayıcı oldu heralde? bi konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan başkalarını azarlamaya kalkmayın böyle güldürücü olursunuz :))

Canım, bütün mesajları okusaydın öğrenmiş olurdun, biz de bilmiyorduk, okuduk, öğrendik.
Olmayan şey rahim değil, vajen, arkadaşımızın rahmi var ve normal çalışıyor, sadece kanama olmuyor.
Ve evet vajen yapıyorlar, bildiğin ameliyatla.
Ailesi alır kızlarını, giderler adam gibi bir hastaneye, yaptırırlar ameliyatı.
1 haftada bu arkadaşımız da diğer kadınlardan hiçbir farkı olmayan bir vajene kavuşur.

Tabi söylemelisiniz bence, fakat çok iyi tanımadığınız birine bukadar özel bir konuyu birden anlatmak ne derece doğrudur. Damat adayıyla görüşeceksiniz ama belki siz onu beğenmeyeceksiniz, güvenilir bulmayacaksınız. Belki de çok iyi bir insan olduğunu anlayacak, samimi bulacaksınız. Kendinizi hazır hissettiğiniz zaman ve karşıdaki insanı güvenilir bulduğunuz zaman anlatmanız daha doğrudur.

Benim başıma bir olay gelmişti, üniversitedeydim, daha tanımadığım etmediğim birini samimi bulup özel konularımı paylaşmıştım. Daha sonra bu insanı tanıdıkça güvenemeyeceğimi anlamıştım ama iş işten geçmişti. Sonuç itibariyle birsürü insana yayıldı benim özel mevzum. Her arkadaşına anlatmış. Böyle birşey yaşayıp üzülmenizi istemem.

Canım, bütün mesajları okusaydın öğrenmiş olurdun, biz de bilmiyorduk, okuduk, öğrendik.
Olmayan şey rahim değil, vajen, arkadaşımızın rahmi var ve normal çalışıyor, sadece kanama olmuyor.
Ve evet vajen yapıyorlar, bildiğin ameliyatla.
Ailesi alır kızlarını, giderler adam gibi bir hastaneye, yaptırırlar ameliyatı.
1 haftada bu arkadaşımız da diğer kadınlardan hiçbir farkı olmayan bir vajene kavuşur.

arkadaşımızın rahmide yokmuş canım...
çocuğunun olamayacağını söylemişti konunun başında...
sadece vajen olmayan vakalarda normalde kızlık zarının yuzeyi ve vajen girişi kapalı oluyor.yapılan kesi ile ufak bır operasyonla vajen girişi oluşturuluyor.genelde de zaten adet olunduğunda farkediliyor bu çünkü mensturasyon kanının boşalacağı bır delik olmadığı için şiddetli ağrı oluyor...
ama arkadaşın durumu farklı.eğer sadece vajen girişi olmayıp,rahmi olsaydı evlendiği kişiye söylemeye bile gerek kalmayabilirdi.söylese bile zaten büyütülecek bir konu olmazdı erkek tarafında.konu sahıbı arkadasın durumu farklı...

inşallah allah gönlüne göre birini nasib eder ve çok mutlu olur konu sahibi arkadaş...

ben geldim konunun en başında sölemiştim ama bazı arkadaşlar anlayamamış blaır çok iyi ifade etmiş onada teşekkür ediyorum sizlerede iyiki varsınız. anlattım durumumu vajen olayını abrtmayark uygun bi dille söyledim ne war bunda sorun buysa hemen yarın gelip isteyelim dedi amaaaaaaaa çocuk konusuna gelince sessizlik çöktü dondu kaldı istersen beraber bi doktora giidelim dedi tamam dedim bende ertesi gün sorular başladı yok kafam karıştı yok niye bekledin ameliyat olmadın iyilik yaramaz bunlara aileme sölesemmi sölemsemmi yarın öbürgün bana kızarlar baktım kem küm edio akşam aradı hüngür hüngür ağlıyo ilk defa şahit oluyorum bi erkeğin ağlamasına keşke benimde kusurum olsaydı seni kabul etseydim seni unutmıcam falann filan haa bide dost kalacakmışız lafa bak suratına kapattım telefonu tabi bende koptum orda ağla anam ağla

canım benim yamafoldumben
kısmet değilmiş demek ki...
inş allah gönlüne göre birini çıkaracaktır karşına :) dualarımız seninle canım...

Back
X