çok ilginç ?

ZYNPalp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
463
8
96
Diğer
merhaba arkadaşlar. yeni üyeyim. ama bir yıdan beri takip ediyorum. garibime giden bir konu var. bilemiyorum ne düşünürsünüz.

hayatın içinden bölümünde bir sürü arkadaş. kayınvalide görümce yada eşlerin herhangi bir yakını bize karışmasın diyorlar. tabi aynısını ben de diyorum bu ayrı. ama gel görki bazı arkadaşlar "benim şöyle maddi problemim vardı eşimin ailesi hiç yardımcı olmadı " tarzı cümleler kullanarak beklentiye giriyorlar.

sizce de tezat değilmi. hem işlerimize kimseyi karıştırmak istemiyoruz. ama zoru görünce de hemen beklentiye giriyoruz. halbuki onlarda bize(gelin olarak diyorum) yardım etmek zorunda değiller. tabiki yardım görünce insan mutlu olur. ama her şey karşılıklı olur değilmi .

himm ilginc bi konuya deginmissin canim,ayrica hosgeldin diyelim:)
evet bir cogu,bir cogumuz eslerimizin ailelerinden destek göremedik!belkide karismamalarini istememizin sebebinde buda yatiyordur??gerekli anlarda yanimizda degillerdi,bundan sonrada olmasinlar gibi bi istek bence...

öncelikle hoşgeldin..
kimsenin kimseye yardım etmesi onun hyatına karışacağı,
her işine burnunu sokacağı anlamına gelmiyor..
tabi eleştirilere,önerilere açık olup hataları tekrarlamamaya çalışmalıyız
ama sizn söylediklerinize katılmıyorum..herkes biryeere kadar..

canım çok haklısın
bence yardım edilmesi gerekilen durum varsa edilmeli bu her iki taraf için geçerli
ama birileri birilerini suistimal etmiş ve keyfiyen maddi olarak sömürüyor ise işde bu bence günahtır.
herkes yorganını ayagına göre uzatmalı

benim söylediklerim yanlis anlasilmis sanirim arkadaslar...
evliligin,yeni bir yuva kurmanin sevincini hakli olarak ailenle paylasmak,onlarida buna ortak etmek istiyorsun,bu sadece maddi degil!!ben onu kastetmistim...onlar uzaktan sevincine,yuva kurma cabalarina seyirci kaliyorlarsa,o zor anlarinda yaninda degillerse ve hersey yerine oturunca,cabanla biseyler basardiginda-ki bu bence hepsinden daha degerli-telaslarin,korkularin bitince gelip senin herseyine karisiyorlarsa o zaman duuuurrr demekte hak galiba!
bence de harkes ayagina göre yorganini uzatmali bu bambaska bi konu...ama herseye güvendirip,aldiripta sonradan hesabi karsi tarafa yükleyen-kendi ailemiz adina söylüyorum-ailelerde o zaman en azindan yüzü kizarmali biseye karisirken..insallah anlasilmisimdir:)

öncelikle hoşgeldin...ben insanlara yardımcı olmak ayrı hayatına müdahele etmek ayrı diye düşünüyorum...aksi takdirde bu bir çıkar ilişkisine dönüşür yardım kelimesi sadece sözde kalmış olur...insanın elinde varsa ve keyfi değilde gerçekten ihtiyacı varsa yardım edilmeli tabiki... ama bu o insanın üzerinde hak sahibi söz sahibi olman anlamına gelmemeli...eğer öyle olsaydı eşimin ailesi üzerinde ben ne dersem o olurdu ki aksine daha fazla istek ve baskı devam etmekte...diyeceğim o ki yardım karşılık beklemeden yapıldığında yardım olur...

yardım değilde kaynana kaynata üstüne düşeni yapmalı
ama bu onların hayatlarına karışmaları hakkını vermez
var etrafta bazıları kk haricindede çok duyuyorum bunları ben
başlarına kalkıyolar ve hayatı zindan ediyolar
öyle oluncada ne şamın şekeri ne arabın yüzü oluyor
yardımda etmesinler karışmasınlarda bence
buraya girende zaten genelde dertleşmek için giriyo
en rahat yer içini istediğin gibi döküyosun ve seni anlayan birçok kişi var

ailenin evli çiftelere yardım etmesi onlara, hayatlarına karışma hakkı vermeyeceği gibi;
maddi yardım da bulunmadı onun için de hayatımıza müdahale edemez gibi bir durum da olamaz.

zaten ailelerin çüftlerin hayatlarına karışmaması gerekir o ayrı konu.
ama maddi durumu iyiyse elinden geldiğince destek olabilir, o kendi fikirleridir; olmazsa da kendileri bilirler.
ikisi birbirinden çok bağımsız bence.

hoşgeldin...
tabi ki hiç kimse evlilik hayatında üçüncü şahısların aileye müdahale etmesi istemez
ama yardım görmek apayrı bişi... bu bir insanlık vazifesi
ben bir tezatlık görmüyorum açıkcası

hayatıma müdahale etmeleri ayrı...
ihtiyacım olduğunda zor duruma düştüğümde yardım etmelerini beklemem ayrı....
farklı konular bence..
ilintili ancak farklı....

teşekkürler arkadaşlar. hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz. bana tuaf gelen bazı gelinlerin kaynanandan çok çektim. şunu şöye yapmadılar böyle etmediler demesi. araya mesafe mi koydum. onu alt ettim demesi. ama aynı gelinin zoru görüncede ilk yardımı yine kaynanadan istemesi. hani nasıl kaynana gelin için şunu yapacak gelni o mecbur demesi gibi gelinin de kaynana o tabiki yapacak demesi. yani bir anlamda kaynana nasılsa gelinde öyle davranıyor. yani bu tür gelinler bir gün kaynana olduklarında gelinleri baya çekecek gibi görünüyor. bu söylediklerimde kaynana derken. eşin herhangi bir yakını da olabilir bu.

büyük büyüklüğünü bilirse küçük hayda hayda küçüklüğünü bilir
ne hikmetse erkek tarafı devamlı maddi ve manevi beklenti içindedir
ama bizler böyle bir beklenti içine girdiğimizde hemen farklı yorumlanır
neden? neden? neden?
hep onlar mı bizi heryönüyle sömürecek bırakın birazda biz umalım bekleyelim

ben saygımı içimden geldiği gibi yapmak,gördüğüm fayda dahilinde bunu karşımdakine oranlamak istemem şahsen...
karşı tarafta iyiliği doğrultusunda bana karışma hakkına sahip değil hiç bir zaman...

ailelerimize değil bilakiz,kendimize güvendik evlendik...hala yapacağımız her işte her daim eşim ve ben imkanlarımız dahilinde atıyoruz adımlarımızı...
dolayısıyla ama kör ama topal kendi göbeğimizide kendimiz kestiğimiz için,beklentilerimizi asla başkalarında aramadık ve özelliklede istemedik...

sebebiyse,yaşadığımız her zorluk ve karşılaştığımız durum karşısında çektiğimiz sıkıntıdan şimdi elde ettiğimiz ve güçlü durup göğüslediğimiz mücadeleler sayesinde ayaktayız...ve bununla mutluyuz biz...

eşyalar alınırken, evlenme arefesinde aile olduğunu hatırlamayan, çocukları borçlarla boğuşurken uzaktan izleyen insanların elbette karışmaya hakkı yoktur benim nazarımda.

bunun dışında, abartmadıkları müddette fikirlerini dikkate alırım.

bayıldım buna. aynen katılıyorum. bizdede aynen bu şekilde. hiç kimseye şikayet edemem. ne hakkım varki derim

senin konunda ilginç olmuş :1rolleyes:
kayınvalidem yahutta kayınpederim görevini yaptıktan sonra benim onlarla çekişmem olmaz
oğlumu aldın daha ne olsun diye herseyi bana yaptırırsa o zaman durum değişir
masraftan kaçan insanlardan nefret ediyorum
var olup ta yok diyenleri sevmem mirmirmirmir işte bu insanla ömür geçmez valla

doğru tabi ilginçtir benim konum. farklı bir açıdan baktım sadece. ama tabi herkes farklı bir kişilik olduğu için, kötü olay yaşayana da haksızsın diyemem.

Hoş geldin,
Çoğumuzun malesef böyle derdi var erkek tarafıyla ilgili
Kimse maddiyat peşinde değil bence her iki aileninde görevlerini yerine getirmesiyle ilgili.
Kimin ne kadar gücü yetiyorsa yeni evlenen çifte yardım etmeli maddi manevi nedense maddiyat önde oluyor malum şartlar.ama yinede erkek tarafı genelde maddi olarak yardım etsede etmesede 1) gelinin illaki altınları ele geçirilecek 2)gelinin ailesi bir yolu bulunup eve gelmemesi sağlanacak 3)gelin ne almış etmiş kontrol edilmeye çalışılacak4)erkeğin ailesi düğünden önce alışveriş yapıp düğünden sonra bütün borçları yeni evli çifte yıkacak
falan filan
Benim kaynana mlar ailemin yaptığının ancakdörtte birini bile yapmadılar .ama düğünde altınlarımı almaya çalıştılar .sence kim maddiyatçı?kaydirigubbakcemile2

bakın benim başımdan nasıl bir olay geçti biz evlendik 2 hafta geçti eşimin babası bi araba almak için bizden bilezikleri istedi ya da senin adına kredi çekeyim dedi eşime. ben de krediyi ödeyemez bize kalır dedim bilezikleri verelim dedim. neyse zaten bilezikler onlardaydı bunlar gitmiş hem bilezikleri hem altınları bozdurmuş. baya da vardı. şimdi altınlardan da bileziklerden de laf yok. hatta geçen babası gelmiş sıkıntılıyız diyormuş eşim de gelmiş babama para vereyim mi diyor. bu nasıl dünya anlamıyorum. ben sabahın köründe kalkıp buraya geliyorum akşam eve gidip yemekti bilmem evdi diye uğraşayım adamlar yatsın ben onlara durmadan para yedireyim. gerçekten hiç adil değilim. psikolojim bozuldu her gün bunların değişik haberlerini almaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…