Çok istediğim bir şey olacak ama bu kez de...

sardunyaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
1.068
493
358
Arkadaşlar kısaca anlatmaya çalışacağım
Kendinizi benim yerime koyarak cevap verin.
evli ve cocuklusunuz.normal hayat standartlarında ev var, araba var yaşıyorsunuz aynı zamanda Altı yıldır da çalışmak istiyorsunuz..
bu firsata çok yaklaştıniz. ama işi secerseniz gideceğiniz yer, şimdiki bulunduğunuz yerden ikamet olarak farkli olacak. Çocuğunuzun okulu degisecek.

Eşiniz sizin için, oniki yıldır çalıştığı kurumdan ayrılıp ev tutacaginiz yerde çalışmaya baslayacak.

Çocuklar sizinle vakit geçirmeye alismisken, kimbilir nasıl değişecek hayatları...

Bazen kendimi çok bencil hissediyorum.kendim için herkesin düzenini degistireceg diye... Sonrada diyorum böyle bir fırsat bir daha elime geçer mi...

Siz Ne diyorsunuz?

Bu arada taninmamak adına fazla ayrıntı yazmadım. konunun gidişatına göre, sorulan sorulara göre, konu biraz daha detaylanacaktir.
Bir not daha sağlık kurumu bu çalışacağım yer.
Bilemiyorum ya kafam çok karışık her yönden.

Atandıysanız gidin, özel sektörse bunlar için değmez.

Evet daha önce benzer bir fırsat kacirmistim. O zaman cocukda yoktu ayrıca. Begenmemezlik yapmıştım bu geçen süre icersinde, pişman da oldum olmadim değil. Ama şimdi yine sevinerek adım atamıyorum.kafamda milyon sorular.

Atandıysanız gidin, özel sektörse bunlar için değmez.
Özel sektör değil evet. Yakında netleşecektam olarak...
Ya ben şöyle birşey, sebep olmak istemiyorum, eşim işini degisecek, şimdiki yerine alisti, senin yüzünden geldik der mi, çocuğun okulu şimdi yirmi kişilik bir sınıf, olması muhtemel yerde 40 kusur kişiden bahsediyorlar, ve orası eşimle bizim iyi ki yaşamıyoruz orada dediğimiz yerlerden biri..büyük ve kalabalik..
tüm bu olumsuzluklara karşı, benim çalışma isteğim,bencillik mi diyorum.
Keşke bekarken olsaydı, ne kadar sevinirdim diyorum..

İşiniz nasıl bir iş acaba? Değicek bir geliri var mı? Beni tek düşündüren eşinizin iş değiştirmesi olur. Gittiğiniz yerde eşinizin iş garantisi var mı acaba? Yoksa eğer en büyük sıkıntı bu olur. Ama okul ikamet falan çokta ön. Değil bence tabiki işiniz iyiyse.

Atamaysa mecbur gideceksiniz ki bence gidin ama tek sorun eşiniz gittiği yerde is bulur mu ? Bir süre ayrı yaşasanız nasıl olur ?

Evet en az eşim kadar maaş alabileceğim bende. Ki eşimin maaşıyla yıllardır bı eksiğimiz olmadi çok şükür..
eşimin sadece arkadaş ve iş ortamı degiscek, aslında kendisi fazla sorun yapmıyor, skilmis sözde bu ortamdan ama, ben bir çok kişiden şanslı olduğunu düşünüyorum, iş anlamında arkadaş anlamında.. artık buralı gibi olduk biz yani..
Bir anda böyle büyük bir değişimden nasıl etkilenicez bilmiyorum, korkuyorum aslinda

Ben gider çalışırdım.Çocuklar okul çağına geldiğinde göre büyümüşler demek ki.
İlerleyen yıllarda çocukların da sosyal çevresi olacak arkadaşlarıyla vakit geçirmek isteyecekler.Siz yine evde kalacaksınız.O yüzden iş bulmuşken çalışın.
Ama siz kararsız kalmışsınız çokta istemiyorsunuz bu işi gibi geldi bana

Peki bekarken olsa evlenince de eşinizin işi şimdiki yerde olsa vazgeçer miydiniz? Okul problem değil şu an tatil zaten, yeniden başka okula alışabilir çocuk. Eşinizin işi özeldeyse o belki kalmak ister o şehirde kendisine iş ayarlayana kadar. Ya da kamuysa tayin olayını bekleyene kadar. Zor gibi ama olmayacakta değil, hem kamuysa o şehirden daha sonra gidersiniz de isterseniz.

Atamaysa mecbur gideceksiniz ki bence gidin ama tek sorun eşiniz gittiği yerde is bulur mu ? Bir süre ayrı yaşasanız nasıl olur ?
Bende aslında öyle düşünmüştüm, hani ben gideceğim yere göre, (şartlarımızın şimdikinden iyi olmayacagini düşündüğüm bir yere göre)kendim giderim bir süre demiştim ama eşim dün, nereye gidersen bende gelirim dedi.kendi öyle düşünüyor demekki.
O benim kadar işin ayrintisinda değil. İş olsun istiyorsan bir şekilde olacak diyor..

Belki ilerde tayin ile istediğiniz yere geçersiniz. Allah korusun Bi de bugünün yarını var. Emekliliği var. İşinizi elinize almanız en güzeli bence o zaman. Mesela bende öğrt. Mezunuyum atamadım malesef. Ama Bi atansam neresi olursa giderim diye düşünüyorum. Eşimde iş gereği benim olduğum yere gelebilir çünkü. Bu şans bir daha elinize geçmeyebilir. Ama yinede Öenmli bir karar kendiniz ailenizle karar verseniz daha iyi olur. Eşinizin düşünceleri de ön. Bu konuda.

Evet biri okul yaşında diğeri 15 aylık.. istememe degil, hamile halimle midem bulana bulana, sabahlara kadar ders çalışmıştım olsun diye.. şimdi olabilecek gibi..
Çocukları dusuniyorum, cevreminde çok etkisi oldu, en basiti ailem bile, ne gerek vardı, bir duzeniniz var işte,paranız mi yetmiyor, kendine iş arıyorsun, düzeninizi bozmayın, zaten viruslerle ugrasiliyor ki büyük şehirde bununda zorluğunu yasarsiniz,ulaşım şu bu olsun.. diyolar da diyolar anlayacaginiz..
Eşim destekçi bu konuda sadece.. o da ayrıntıları düşünmediği için..çocuklara kim bakacak düşünmediği için. Okul daha kötü olursa, oraya gittiğine pişman olursa, en son kaldırıp senin yüzünden oldü derse...
Fazla düşünüyorum ben..

Reactions: rpt
Evet onunda farkındayım. O yüzden karar veremiyorum iste. Daha önce benzer bi durumu yaşadım,begenmemezlik ettim tercih etmedim. Pişmanlığını yaşadım. Çocuk yokkendi birde..sorumluluğum en azken. Aradan geçti o kadar yil.ama ben bu kez yine oldu diye tam sevinemiyorum..

Canım valla fırsat gelmiş git çalış. Bence böyle durumlarda gelecek düşünülerek karar alınmalı derim. Benim Kayınvalide aynı bu ikilemden dolayı bırakmış kariyerini kendini ev işine vermiş. Çoluk çocuk büyüyor bi noktada yuvadan uçup gidiyor.o kadar pişmanki 60 küsür yaşına geldim 40 senedir adamın eline bakıyorum diyor..
Ek bi gelirle çocuklarına daha güzel bir eğitim ve yaşam fırsatı sunabilme şansınız olur. Sen bakma eşinde rahatlar yani eve ek gelir geldiği zaman, sıkıntı yaşasa bile katlanır yani.
İlerde çocuklar yuvadan uçup gidince sende kendine birşeyler yapmış olmanın huzuruyla yaşarsın..

Okulu araştırır çocuğunuz için içlerinde en güzel olanına kayıt yaptırırsınız, çocuğunuzun dersleri etkilenmesin diye de özel ders aldırabilirsiniz maddi olarak bunu siz karşılarsınız çalışmanızın ne kadar işe yarayacağını da gösterir hem. Bence siz bu kafanızdakileri eşinizle oturup konuşun adamı da düşündürün, sanırım olumsuzluklarla karşılaşmaktan çok senin yüzünden yaftasından çekiniyorsunuz. Dünyanın ne olacağı belli değil devlette işiniz olacak eşinize bişey olsa diyelim (Allah korusun da) ailenizi siz geçindirebileceksiniz böyle de düşünün..

Kötü olmaz inşallah içinizi ferah tutun.Hem eşiniz de tamam demis.Senin yüzünden diyemez beraber aldık bu kararı dersiniz olur biter.O kadar emek vermişsiniz.
15 aylık bebek biraz düşündürdü.Bence anneniz bir süre size yardımcı olabilir destek olsunlar canım köstek değil.Atanmak kolay iş mi?

Çocukların bakımı konusunda da kafamda hiç birşeyi oturtturamadim.. ailem destek verir mi gelebilirler mi, ya da kayınvalidem.. yıllardir tek yaşamaya alıştık, iki aile de yılda bir birer aylığına gittiğimiz, gittikten ikişer hafta sonra evi izleyip, kendi düzenimizi ozleyip geldiğimiz yerler anlatabildim mi.yalniz da demeyimde kendi çekirdek ailemizi kurduğumuz bir yaşamımız var..
Belki eşim tayin için aile yanları isteyecek zaman icinde. Ben onun memleketindense, kendi memleketim olsun diyeceğim, o istemeyecek. O kendi memleketi olsun diyecek ben istemeyecegim.. bunlar çünkü geçmiş yıllarda sorun yasadigimiz konular..
En son benim bu çalışmam söz konusu değilken, üç dört yıl içinde yakın yerlere taşınma kararı almıştık iki üçer saatlik mesafelere.
Ama şimdiki şartlarda ben calisicam, çocuklar var bana yine oraya gidelim diyebilir..bu da aile hayatımızı kötü anlamda etkiler diye düşünüyorum.
Bu da düşündüğüm başka bi olumsuzluk..

Evet senin yüzünden yaftasi.. sebeplerimin teki de o.. eşim bu lafı etmeye çok müsait birisi çünkü.. çok defa işittim deyim size yani..alt mesajda da yazdım, bu çalışacağım yerin olumsuzluklarindan dolayı, ulaşım, okul, çocuk bakımı... Bana ilerde senin yüzünden oldü memlekete dönmek istiyorum demesinden çekiniyorum, düşününce iyi anlasabilen aileler için memleket tabi ki iyi ama, ben aynı şehirde yaşamak istemiyorum..geçerli sebeplerim var çünkü.. işin kötü tarafı eşim için geçerli değil bu sebepler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…