- 29 Haziran 2013
- 1.068
- 493
- 358
- Konu Sahibi sardunyaaaa
-
Atandıysanız gidin, özel sektörse bunlar için değmez.Arkadaşlar kısaca anlatmaya çalışacağım
Kendinizi benim yerime koyarak cevap verin.
evli ve cocuklusunuz.normal hayat standartlarında ev var, araba var yaşıyorsunuz aynı zamanda Altı yıldır da çalışmak istiyorsunuz..
bu firsata çok yaklaştıniz. ama işi secerseniz gideceğiniz yer, şimdiki bulunduğunuz yerden ikamet olarak farkli olacak. Çocuğunuzun okulu degisecek.
Eşiniz sizin için, oniki yıldır çalıştığı kurumdan ayrılıp ev tutacaginiz yerde çalışmaya baslayacak.
Çocuklar sizinle vakit geçirmeye alismisken, kimbilir nasıl değişecek hayatları...
Bazen kendimi çok bencil hissediyorum.kendim için herkesin düzenini degistireceg diye... Sonrada diyorum böyle bir fırsat bir daha elime geçer mi...
Siz Ne diyorsunuz?
Özel sektör değil evet. Yakında netleşecektam olarak...Atandıysanız gidin, özel sektörse bunlar için değmez.
Evet en az eşim kadar maaş alabileceğim bende. Ki eşimin maaşıyla yıllardır bı eksiğimiz olmadi çok şükür..İşiniz nasıl bir iş acaba? Değicek bir geliri var mı? Beni tek düşündüren eşinizin iş değiştirmesi olur. Gittiğiniz yerde eşinizin iş garantisi var mı acaba? Yoksa eğer en büyük sıkıntı bu olur. Ama okul ikamet falan çokta ön. Değil bence tabiki işiniz iyiyse.
Peki bekarken olsa evlenince de eşinizin işi şimdiki yerde olsa vazgeçer miydiniz? Okul problem değil şu an tatil zaten, yeniden başka okula alışabilir çocuk. Eşinizin işi özeldeyse o belki kalmak ister o şehirde kendisine iş ayarlayana kadar. Ya da kamuysa tayin olayını bekleyene kadar. Zor gibi ama olmayacakta değil, hem kamuysa o şehirden daha sonra gidersiniz de isterseniz.Özel sektör değil evet. Yakında netleşecektam olarak...
Ya ben şöyle birşey, sebep olmak istemiyorum, eşim işini degisecek, şimdiki yerine alisti, senin yüzünden geldik der mi, çocuğun okulu şimdi yirmi kişilik bir sınıf, olması muhtemel yerde 40 kusur kişiden bahsediyorlar, ve orası eşimle bizim iyi ki yaşamıyoruz orada dediğimiz yerlerden biri..büyük ve kalabalik..
tüm bu olumsuzluklara karşı, benim çalışma isteğim,bencillik mi diyorum.
Keşke bekarken olsaydı, ne kadar sevinirdim diyorum..
Bende aslında öyle düşünmüştüm, hani ben gideceğim yere göre, (şartlarımızın şimdikinden iyi olmayacagini düşündüğüm bir yere göre)kendim giderim bir süre demiştim ama eşim dün, nereye gidersen bende gelirim dedi.kendi öyle düşünüyor demekki.Atamaysa mecbur gideceksiniz ki bence gidin ama tek sorun eşiniz gittiği yerde is bulur mu ? Bir süre ayrı yaşasanız nasıl olur ?
Evet biri okul yaşında diğeri 15 aylık.. istememe degil, hamile halimle midem bulana bulana, sabahlara kadar ders çalışmıştım olsun diye.. şimdi olabilecek gibi..Ben gider çalışırdım.Çocuklar okul çağına geldiğinde göre büyümüşler demek ki.
İlerleyen yıllarda çocukların da sosyal çevresi olacak arkadaşlarıyla vakit geçirmek isteyecekler.Siz yine evde kalacaksınız.O yüzden iş bulmuşken çalışın.
Ama siz kararsız kalmışsınız çokta istemiyorsunuz bu işi gibi geldi bana
Evet onunda farkındayım. O yüzden karar veremiyorum iste. Daha önce benzer bi durumu yaşadım,begenmemezlik ettim tercih etmedim. Pişmanlığını yaşadım. Çocuk yokkendi birde..sorumluluğum en azken. Aradan geçti o kadar yil.ama ben bu kez yine oldu diye tam sevinemiyorum..Belki ilerde tayin ile istediğiniz yere geçersiniz. Allah korusun Bi de bugünün yarını var. Emekliliği var. İşinizi elinize almanız en güzeli bence o zaman. Mesela bende öğrt. Mezunuyum atamadım malesef. Ama Bi atansam neresi olursa giderim diye düşünüyorum. Eşimde iş gereği benim olduğum yere gelebilir çünkü. Bu şans bir daha elinize geçmeyebilir. Ama yinede Öenmli bir karar kendiniz ailenizle karar verseniz daha iyi olur. Eşinizin düşünceleri de ön. Bu konuda.
Kötü olmaz inşallah içinizi ferah tutun.Hem eşiniz de tamam demis.Senin yüzünden diyemez beraber aldık bu kararı dersiniz olur biter.O kadar emek vermişsiniz.Evet biri okul yaşında diğeri 15 aylık.. istememe degil, hamile halimle midem bulana bulana, sabahlara kadar ders çalışmıştım olsun diye.. şimdi olabilecek gibi..
Çocukları dusuniyorum, cevreminde çok etkisi oldu, en basiti ailem bile, ne gerek vardı, bir duzeniniz var işte,paranız mi yetmiyor, kendine iş arıyorsun, düzeninizi bozmayın, zaten viruslerle ugrasiliyor ki büyük şehirde bununda zorluğunu yasarsiniz,ulaşım şu bu olsun.. diyolar da diyolar anlayacaginiz..
Eşim destekçi bu konuda sadece.. o da ayrıntıları düşünmediği için..çocuklara kim bakacak düşünmediği için. Okul daha kötü olursa, oraya gittiğine pişman olursa, en son kaldırıp senin yüzünden oldü derse...
Fazla düşünüyorum ben..
Evet senin yüzünden yaftasi.. sebeplerimin teki de o.. eşim bu lafı etmeye çok müsait birisi çünkü.. çok defa işittim deyim size yani..alt mesajda da yazdım, bu çalışacağım yerin olumsuzluklarindan dolayı, ulaşım, okul, çocuk bakımı... Bana ilerde senin yüzünden oldü memlekete dönmek istiyorum demesinden çekiniyorum, düşününce iyi anlasabilen aileler için memleket tabi ki iyi ama, ben aynı şehirde yaşamak istemiyorum..geçerli sebeplerim var çünkü.. işin kötü tarafı eşim için geçerli değil bu sebepler.Okulu araştırır çocuğunuz için içlerinde en güzel olanına kayıt yaptırırsınız, çocuğunuzun dersleri etkilenmesin diye de özel ders aldırabilirsiniz maddi olarak bunu siz karşılarsınız çalışmanızın ne kadar işe yarayacağını da gösterir hem. Bence siz bu kafanızdakileri eşinizle oturup konuşun adamı da düşündürün, sanırım olumsuzluklarla karşılaşmaktan çok senin yüzünden yaftasından çekiniyorsunuz. Dünyanın ne olacağı belli değil devlette işiniz olacak eşinize bişey olsa diyelim (Allah korusun da) ailenizi siz geçindirebileceksiniz böyle de düşünün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?