Çok istediğim bir şey olacak ama bu kez de...

Haklısınız.. söz konusu eşim olsa giderdik, benim kadar sorgulamazdi, ki benim iş sahibi olmam kendim kadar, onun da işlerini maddi anlamda kolaylaştıracak, sosyal anlam da da zaten bulunduğumuz yerden gitme isteği hep var onda, değişiklik istiyormuş hayatinda, bir nevi benim isimle beraber o da ortamını değiştirmiş olacak..
Ben işte herkesi kendinden fazla düşündüğüm için bu kadar bocaliyorum.. yoksa dedikleriniz son derece doğru..

Başlıkta çok istediğiniz bir şey olacağını yazmışsınız ama içerik bambaşka. Sevinmiş veya çok istediği bir şeye kavuşacak bir izlenim vermediniz bana. Fazla tereddüt ediyorsunuz, eğer bu işi kabul etmezseniz hayatınızın boyunca şu anki durumda yaşayacaksınız evet memnunsunuz halinizden ama neden daha iyisi olmasın. 6 senedir çalışmak istiyorum demişsiniz ama 6 yıl çalışmak isteyip çalışamamak için çok uzun bir süre. Bence sizin dilinizde çalışmak istiyorum cümlesi. Burda hepimiz bence yapma, düzenini bozma yazsak hemen vazgeçersiniz gibi geldi bana. Korkmayın bu kadar düzen değiştirmekten. Eğer eşiniz daha iyi bir iş teklifi alsa o zaman evinizi, okulu değiştirseydiniz ne olacaktı? Gitmem mi derdiniz? Bunu düşünün öyle karar verin. Ben sizin yerinizde olsaydım çalışmayı tercih ederdim

Neyi düşündüğünüzü tam anlamadım.

Hamileyken çalışıp didinmişsiniz bir mesajınızda vardı, e bu bebek de yeni ortaya çıkmadı haliyle. Atanamamak fikriyle mi asıldınız sınava tam anlamadım? Yani "bebek de ufak" bugün düşünülmesi gereken bir şey değil ki, taaa sınava hazırlanırken alınması gereken bir karardı bence.

Onun dışında, eşiniz bugün destekçiniz olup sonradan "senin yüzünden" diyecek kadar kaypak bir adamsa bu da onun ayıbı, yapacak bir şey yok. O sizin yerinizde olsa 3dk bile düşünmezdi karar vermeden önce.

Kaldı ki çocukların okulu, eşinizin işyeri vs standart yaşam içinde gayet sıradan şekilde değiştirilebilir şeyler zaten. Eşimin işi nedeniyle bir şehirde 3 yıl, sonrakinde 6 ay, sonrakinde 1,5 yıl kaldım. Şimdiki şehre geleli 9 ay oldu. Taşınmak, düzen değiştirmek, hareket iyidir, hiçbirimiz ağaç değiliz.

Çok uzattım, gidin görevinizi başlatın. Başlatır başlatmaz da ücretsiz izne ayrılın, ufaklık 26 aylık olana kadar hakkınız var diye hatırlıyorum. Gidin görevi başlatın, bu dünyada kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olmanın lezzeti başka hiçbir şeyde yok. Konfor alanınızı bırakmak bu kadar zorsa en kötü istifa edersiniz ki asla tavsiye etmem.

Evlilik ve çocukla gerçekten zor oluyor ama şimdiye kadar bir çok yere başvurdum maalesef olmadı
Şu an olma ihtimali var. Virus yuzunden kres bakici falan da bulamam.
Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.

Benim karakterim böyle malesef, farkındayım. Birşeye ulaşıncaya kadar çok uğraşırım, onun hayalini kurarım, sonrasında tereddüt yaşarım. Çalışmayı istiyorum yoksa. Konuyu açmam çok iyi oldu.birsuru değerli fikir okudum, sizin ki de dahil..sizde doğru soyluyorsunuz sağolun..cesaret lazım bana biraz

Çalışmaya başlayınca düşüncem tam olarak şuydu.. yüksek puan alıp bebeğim altı aylık olmadan atanmak, ve direkt ücretsiz izne ayrılıp bebeğimi iki yaşına getirmek.o arada atandigim yere taşınmış olmak ve büyük çocuğumun okula orda baslamasini sağlamak, yani bir nevi şartları işime göre önceden geniş zamanda ayarlamış olmak...tabi bu benim planimdi.. o zaman olmadı, şimdi olabilecek gibi.. bı anda gelişti herşey ve ben hazırlıksız yakalanmış gibi hissettim kendimi.. zaten degisime fazla açık biri değilken, bunu kısa süre içinde gerçekleşecek olması beni korkuttu haliyle. Yazdıklarınizda doğruluk payı çok var haklısınız.. hani şu an da olmak istediğim yeri de dusununce tek bir hayalim var, işime başlamış olmam, zorluk çekmeden hiç bir anlamda, pişman olmadan,düzenini kurup su dusunceleri kafamdan atıp, işime gidip gelmem... Ama zor bir süreç gibi geliyor işte

O halde tam böyle bir ese karsi bir isin, bir güvencen olmali. Kendini ezdirmissin esine karsi. Ne demek "senin yüzünden?" Kendisi için atanma olsaydi, öyle konusmazdi ama beyefendi!!

Ne yapiyorsan kendin ve ailen için yapiyorsun. Evet riskleri var, bunu esinde biliyor fakat sonrada kalkip seni suçlayamaz. Evlilik demek beraber çabalamak demek. Karsindakinin hayallerine ulamasini istemek.

Esine karsi sakin mahcup olma. Bu hiside ona verme. Bu firsat seni çalisa çalisa, tirnaklarini kaziya kaziya aldin. Sakin bir saniye olsun bile kendini bunun için kötü his etme. Bu senin hakkin. Söke söke al!

Teşekkür ederim desteğiniz için.. farkli gorus alıp, yureklendirilmeye ihtiyacım varmış.

Hayır bencillik değil. Okul bu değişir kaçınız aynı okula başlayıp aynısını bitirdik.
Aksine bunu yapmazsanız kendinize bir haksızlık. Zira hepimizin hayattan beklentileri var ve bir şekilde karşılıklı adımlarla bunu yapacağız. Bir de sağlıkçısınız anladığım kadarıyla her zaman atanma fırsatı elinize geçmez. Eşiniz de destek anladığım kadarıyla birlikte harekete geçin ne güzel. Eğer atama şimdilerde olacaksa yaza kadar tek başınıza bi bakarsınız duruma çocuk seneyi tamamlar(ki şu an tatil uzayacak gibi) eşiniz de orada bir işe bakar yada tayini ayarlar başlarsınız yeni bir hayata.
Hem maddi olarak fayda sağlayacak hem de manevi olarak size inanın mesleğinizi yapmak çok iyi gelecek.

İnşallah, benim de temennim o yönde.. eşim de destek evet hatta benden daha cesaretli o düzen değiştirme konusunda, onunda desteğiyle, sizinde motive edici telkinlerinizle bu fırsatı degerlendiricem inşallah.. ben bir adım atayım, gerisi nasip..

Iyi ki yasamiyoruz diye icimden gecirdigim bi yere bu sartlarda kendi adima ben gitmezdim. Zaten su gunlerde saniyorum ben hicbir yere kipirdamazdim o ayri da.

Iyi ki yasamiyoruz diye icimden gecirdigim bi yere bu sartlarda kendi adima ben gitmezdim. Zaten su gunlerde saniyorum ben hicbir yere kipirdamazdim o ayri da.
O şehir merdivenin ilk basamağı muhtemelen benim için.. ordan başlamak gerekecek başka bir sürpriz olmassa ...
Peki Şimdi kipirdamazsaniz, bu fırsat belki bir daha elinize geçmeyecek olsa peki... Pişmanlıkla geçecek olan bir ömür mu, yoksa zor da olsa geçen üç dört ay mi..

Olduğunuz yerde yada yakınında kadro açılır belki daha dere görünmediki

Eşinizin gideceğiniz yerde işi garanti mi? Özelde mi çalışıyor kamu kurumunda mı?
Eşinizşn maaşında bir azalma olacak mı? Yani eve giren para azalacak mı?
Siz devlet kurumunda mı çalışacaksınız, özelde mi?
Bu soruların mantıklı cevabı varsa yer değiştirmek sıkıntı olmaz bence

Eee değişen ne?

Bebek 6 aylıkken değil de 16 aylıkken alın ücretsiz izninizi?

Tek uymayan kriter büyük çocuğunuzun okulu ama etrafınıza bakarsanız zaten okul işleri çorba bu sene. Güzel bir açıklamayla önümüzdeki eğitim öğretim yılına başka bir yerde başlamak düşündüğünüz kadar travmatik olmayacaktır. Ayrıca sınıflar kalabalık diyorsanız evinizin artan geliriyle eli yüzü düzgün bir özel okulu da değerlendirebilirsiniz.

Son cümlenize istinaden, zor olan nedir? Sonuçlar açıklanınca görevi başlatıp güzel bir ev tutmak, her şeyi paketleyip toplayan adam gibi bir nakliye şirketi bulup taşınmak, ikametgah alıp çocuğu yeni okula yazdırmak. Başka? (Öğretmenim ben bu arada, görev yeriniz belli olunca yazarsanız sizin için öğretmen gruplarında soruştururum bölgenin iyi okullarını)

Ben sık sık düzen değiştirdiğim için anlayamıyorum sanırım hislerinizi ama sizinki gibi bir eşim olsa kendimi garantiye almak için elimden geleni yapardım.

Hakkınızda hayırlısı.

Hayatta hiçbirimiz tüm şartları/faktörleri kontrol edemiyoruz.
Öyle şeyler yazmışsınız ki adeta işe başlamamak için kendinize bahane üretiyorsunuz.
Hedefi olan ve ona ulaşmak için çok çabalamış birinin bakış açısı bu olamaz.
Ailelerle olan/olması muhtemel ilişkiyi bile sorgulamışsınız.
Hem pastam, dursun hem karnımız doysun mümkün değil.
Yerinizde olsam elimize geçen bu fırsatı tepmezdim önce kendim, sonra da ailem için.

bulduğunuz iş hayat standartınızı yükseltecekse neden olmasın ama çokta fırsat gibi fırsat değilse pire için yorgan yakmaya değmez derim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…